Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

22–26 Οκτωβρίου: Εβδομάδα Forex μπροστά – Νομισματικές πολιτικές BOC & ECB στο ραντάρ!

Αυτή η εβδομάδα ήταν αρκετά παραγωγική για το Greenback καθώς ο δείκτης δολαρίων ΗΠΑ σημείωσε άνοδο κοντά στα υψηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας την Πέμπτη, καθώς οι αποδόσεις του Υπουργείου Οικονομικών σημείωσαν άνοδο. Τα περισσότερα από αυτά προέκυψαν μετά από λίγα λεπτά από τη συνάντηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σεπτεμβρίου έδειξαν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed είναι γενικά ενωμένοι σχετικά με την ανάγκη αύξησης του κόστους δανεισμού περαιτέρω.

Έτσι ήταν μια διασκεδαστική εβδομάδα και ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα για την τεράστια αστάθεια στην αγορά, καθώς οι ηγέτες της ομάδας FX κατάφεραν να συλλάβουν 28 συναλλαγές από τις οποίες 20 έκλεισαν με κέρδη, σημειώνοντας ποσοστό επιτυχίας 71%.

Η επερχόμενη εβδομάδα είναι επίσης γεμάτη με μερικά οικονομικά γεγονότα υψηλού αντίκτυπου, τα οποία περιλαμβάνουν τις εκθέσεις νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας του Καναδά και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Οι επενδυτές θα επικεντρωθούν επίσης στα δεδομένα προκαταβολικού ΑΕΠ q / q από τις ΗΠΑ για να καθορίσουν περαιτέρω τάσεις στο Greenback. Να τι να περιμένετε από αυτούς…

Λίστα παρακολούθησης – Κορυφαία οικονομικά γεγονότα αυτήν την εβδομάδα

Δευτέρα – 22 Οκτωβρίου

Τη Δευτέρα, η αγορά είναι πιθανό να σταθεροποιηθεί σε στενά εύρη λόγω της έλλειψης σημαντικών θεμελιωδών στοιχείων. Το οικονομικό ημερολόγιο δεν προσφέρει πολλά τη Δευτέρα και οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να ανταλλάξουν τις τεχνικές ρυθμίσεις συναλλαγών.

AUD – Ο RBA Assist Gov Debelle μιλά

Ο βοηθός κυβερνήτης της Reserve Bank of Australia Guy Debelle έχει προγραμματιστεί να μιλήσει στο συνέδριο της International Swaps and Derivatives Association, στο Σίδνεϊ. Οι ερωτήσεις κοινού αναμένονται στις 22:35 (GMT).

Ο Ντέμπελ είναι υπεύθυνος για την παροχή συμβουλών στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Reserve Bank – που αποφασίζουν πού να καθορίσουν τα βασικά επιτόκια του έθνους – σε θέματα που σχετίζονται με την οικονομία και οι δημόσιες δεσμεύσεις του χρησιμοποιούνται συχνά για να ρίχνουν λεπτές ενδείξεις σχετικά με μελλοντικές αλλαγές πολιτικής, γι ‘αυτό οι παρατηρήσεις του μπορεί να είναι σημαντικές για τον Aussie.

Τρίτη – 23 Οκτωβρίου

GBP – BOE Ο Gov Carney μιλά

Την Τρίτη στις 15:20 (GMT), ο κυβερνήτης του BOE Mark Carney έχει προγραμματιστεί να μιλήσει σε συνέδριο μηχανικής μάθησης που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Ως επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας που ελέγχει τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια, έχει μεγαλύτερη επιρροή στην αξία του νομίσματος της χώρας από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο. Οι έμποροι διερευνούν τις δημόσιες δεσμεύσεις του καθώς συχνά χρησιμοποιούνται για να αφήσουν λεπτές ενδείξεις σχετικά με τη μελλοντική νομισματική πολιτική.

Ωστόσο, το συμβάν μπορεί να τεθεί σε σίγαση καθώς ο κυβερνήτης της BOE δεν αναμένεται να μιλήσει για το γεγονός νομισματικής πολιτικής. Ωστόσο, οι ερωτήσεις του κοινού μπορούν να δημιουργήσουν ενδείξεις για τις επικείμενες αποφάσεις πολιτικής.

USD – Μέλος της FOMC Bostic Speaks

Στις 17:30 (GMT), ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα, Ραφαήλ Μπόστιτς, αναμένεται να μιλήσει για την οικονομία και τη νομισματική πολιτική στο κρατικό πανεπιστήμιο της Λουιζιάνας, στο Μπατόν Ρουζ. Το σπίτι θα ανοίξει για τις ερωτήσεις του κοινού, επομένως, οι πιθανότητες μη δομημένων ερωτήσεων και μη δομημένων απαντήσεων παραμένουν εκεί. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο στο εμπόριο της ξαφνικής αστάθειας στην αγορά.

Τετάρτη – 24 Οκτωβρίου

EUR – Ευρωζώνη

Την Τετάρτη, η οικονομική υποδομή είναι πλήρως φορτωμένη με μια σειρά από στοιχεία PMI που οφείλονται από την Ευρωζώνη, αλλά πριν μιλήσουμε για αυτό λεπτομερώς, ας δούμε ποιος είναι ο αριθμός PMI και πώς μπορεί να επηρεάσει την αγορά.

Το PMI σημαίνει το Purchasing Managers ’Index και αποτελεί τον κορυφαίο δείκτη οικονομικής υγείας. Οι επιχειρήσεις ανταποκρίνονται άμεσα στις συνθήκες της αγοράς και οι διαχειριστές αγορών τους φέρνουν ίσως την πιο πρόσφατη και σχετική εικόνα για την άποψη της εταιρείας για την οικονομία.

Αυτά τα στοιχεία συγκρίνονται με το ποσοστό αναφοράς 50. Πάνω από το 50 υποδηλώνει επέκταση του κλάδου, παρακάτω δείχνει συρρίκνωση. Στην πραγματικότητα, οι μεγάλες παγκόσμιες οικονομίες απελευθερώνουν αυτό το νούμερο πολύ πάνω από το 50, και γι ‘αυτό γίνεται δύσκολο για τους επενδυτές να κατανοήσουν τις επιπτώσεις του στην αγορά συναλλάγματος.

Λοιπόν, πώς ανταλλάσσουμε στοιχεία PMI?

Φελλά, η ιδέα είναι να συγκρίνουμε την τρέχουσα τιμή του PMI με την εκτίμηση και τα προηγούμενα στοιχεία. Επομένως, εάν η κυκλοφορία είναι σημαντικά υψηλότερη ή κάτω από την πρόβλεψη και το παρελθόν, είναι πολύ εύκολο για εμάς να προσδιορίσουμε την κατεύθυνση της κίνησης ανεξάρτητα από το γεγονός ότι είναι πάνω ή κάτω από 50 σημεία αναφοράς.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα σημερινά προγραμματισμένα στοιχεία PMI…

  • Γαλλικό PMI κατασκευής Flash – Ο αριθμός αναμένεται στις 7:15 (GMT) με πρόβλεψη 52,4 έναντι 52,5 τον προηγούμενο μήνα.
  • PMI Υπηρεσιών Flash Γαλλίας – Εκτός από το γαλλικό PMI μεταποίησης, οι υπηρεσίες PMI θα τηρηθούν. Αναμένεται να μειωθεί ελαφρώς στα 54,7 έναντι 54,8.
  • Γερμανικό PMI κατασκευής Flash – Τα δεδομένα θα κυκλοφορήσουν αμέσως μετά από 15 λεπτά γαλλικών υπηρεσιών και PMI κατασκευής στις 7:30 (GMT). Προβλέπεται αρνητικά και αναμένεται να μειωθεί από 53,7 σε 53,5.
  • PMI γερμανικών υπηρεσιών Flash – Έχει προγραμματιστεί με πρόβλεψη 55,5, ελαφρώς χαμηλότερο από το 55,9 του προηγούμενου μήνα.
  • PMI κατασκευής Flash – Το νούμερο βγαίνει στις 8:30 (GMT) και αναμένεται επίσης να μειωθεί από 54,7 σε 54,9.

Πιθανές επιπτώσεις: Το ενιαίο νόμισμα ευρώ μπορεί να παραμείνει υπό πίεση πώλησης καθώς τα περισσότερα από τα στοιχεία προβλέπονται αρνητικά. Οι αριθμοί των ευρωπαϊκών υπηρεσιών και των PMI παραγωγής μειώθηκαν από τις αρχές του 2018, ο οποίος είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο η ΕΚΤ αισθάνεται διστακτική να αυξήσει τα επιτόκια.

CAD – Αναφορά νομισματικής πολιτικής

Την Τετάρτη, η Τράπεζα του Καναδά θα λάβει κεντρικά στάδια μαζί με άλλα οικονομικά δεδομένα.

Το BOC ήταν μια από τις λίγες κεντρικές τράπεζες μεταξύ φιλελεύθερων οικονομιών (εκτός από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ) που μπόρεσε να αυξήσει τα επιτόκια παρά τις κρίσεις και τον εμπορικό πόλεμο. Η Τράπεζα του Καναδά έχει αυξήσει τα επιτόκια τέσσερις φορές από το 2017 και τώρα αναμένεται να πραγματοποιήσει άλλη αύξηση 0,25% την Τετάρτη.

Ποιες είναι οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων?

Οι οικονομολόγοι είναι πολύ αισιόδοξοι για μια επιπλέον αύξηση των επιτοκίων και οφείλεται κυρίως στην επιτυχή ολοκλήρωση της επαναδιαπραγμάτευσης της NAFTA στις αρχές του μήνα. Επομένως, τα συναισθήματα αύξησης των επιτοκίων είναι πιθανό να διατηρήσουν το Καναδικό δολάριο υποστηριζόμενο.

Τι συμβαίνει όταν η BOC αυξάνει το επιτόκιο?

Μέχρι την Τετάρτη, το Loonie είναι πιθανό να διαπραγματευθεί ανοδικά καθώς οι επενδυτές θα τιμολογούν το κλίμα αύξησης των επιτοκίων.

Εάν η BOC πράγματι αυξήσει το επιτόκιο μίας ημέρας κατά 25 μονάδες βάσης, μπορεί να δούμε μια απότομη αγορά σε CAD, αλλά μπορεί να παραμείνει βραχύβια και η αγορά μπορεί να αντιστραφεί στην κερδοφορία.

Ενώ, σε περίπτωση μη μεταβολής του ποσοστού διανυκτέρευσης, ενδέχεται να δούμε μια δραματική πώληση τουλάχιστον 100 -200 κουκκίδων στο πρώτο λεπτό του δελτίου ειδήσεων. Έτσι, να είστε έτοιμοι για την ευκαιρία.

Πέμπτη – 25 Οκτωβρίου

EUR – Απόφαση πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Ποσοστό κύριας αναχρηματοδότησης – Στις 11:45 (GMT), η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αποδεσμεύσει το επιτόκιο αναχρηματοδότησης (επιτόκιο) το οποίο αναμένεται ευρέως να παραμείνει αμετάβλητο στο 0,00%. Από περιέργεια, μια αρχική αύξηση των τιμών προβλέπεται στα μέσα του 2019.

Λοιπόν, τι μπορούμε να περιμένουμε σε αυτήν τη συνάντηση; Είναι ο Mario Draghi και η συνέντευξη τύπου του.

Συνέντευξη Τύπου της ΕΚΤ – Η ΕΚΤ αναμένεται ευρέως να παραμείνει σταθερή αυτόν τον μήνα και οι επενδυτές εικάζουν ότι μπορεί να προσφέρει συμβουλές για τα σχέδιά της να αρχίσει να μειώνει τις αγορές ομολόγων του φέτος. Οποιαδήποτε αναβάθμιση ή υποβάθμιση των προβλέψεων για τον πληθωρισμό και το ΑΕγχΠ ενδέχεται να είναι ενδεικτική των επόμενων κινήσεων της κεντρικής τράπεζας. Συνολικά, δεν αναμένεται μεγάλη κίνηση σε αυτήν την κυκλοφορία.

Παρασκευή – 26 Οκτωβρίου

USD – Προκαταρκτικό ΑΕΠ q / q

Είναι μια ετήσια αλλαγή στην προσαρμοσμένη ως προς τον πληθωρισμό αξία όλων των αγαθών και υπηρεσιών που παράγονται από την οικονομία. Το Γραφείο Οικονομικής Ανάλυσης πρόκειται να ανακοινώσει τα δεδομένα του ΑΕΠ των ΗΠΑ στις 12:30 (GMT). Το προηγμένο ΑΕΠ αναμένεται να μειωθεί από 4,2% σε 3,3%. Για αρχάριους, εάν το πραγματικό ποσοστό αυξάνεται περισσότερο από 3,3%, αυτό θα είναι ένας βάσιμος λόγος για να εξετάσουμε δύο επιπλέον αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα.

Αντίκτυπος σε διαφορετικά μέσα διαπραγμάτευσης

Αμερικάνικο δολλάριο – Τα προκαταρκτικά στοιχεία του ΑΕΠ άνω του 3,3% μπορούν να οδηγήσουν σε ανοδική κίνηση του δολαρίου. Ωστόσο, το Greenback μπορεί να αντιμετωπίσει μια απότομη πτώση κατά την κυκλοφορία λιγότερο από 3,3% του ΑΕΠ, καθώς είναι ήδη κάτω από 4,2% του ρυθμού ανάπτυξης του προηγούμενου τριμήνου.

Χρυσός – Ομοίως, το αρνητικό ΑΕΠ θα οδηγήσει σε ανοδικά κύματα σε χρυσό λόγω της αρνητικής συσχέτισης μεταξύ χρυσού και δολαρίου.

Δείκτες μετοχών – Όπως γνωρίζετε, το καλύτερο από το αναμενόμενο ΑΕΠ θεωρείται καλό για την οικονομία. Αλλά ταυτόχρονα, αυξάνει τις πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων. Επομένως, με την απελευθέρωση του θετικού ΑΕΠ, μπορούμε να αναμένουμε μια ανοδική δυναμική στους δείκτες χρηματιστηρίου των ΗΠΑ μόνο για τις αρχικές ώρες. Οι πιθανότητες ανοδικής αντιστροφής θα παραμείνουν εκεί καθώς οι επενδυτές στο χρηματιστήριο δεν αρέσουν πραγματικά τα υψηλότερα επιτόκια.

Αυτό είναι λίγο πολύ για τώρα. Μόλις καλύψαμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε προτού κάνετε συναλλαγές την επόμενη εβδομάδα. Όλα τα καλύτερα και μείνετε συντονισμένοι στο FX Leaders για συναρπαστικές ρυθμίσεις συναλλαγών και σήματα συναλλαγών forex.

Καλό Σαββατοκύριακο.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me