Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Εβδομαδιαία προοπτική, 22 – 26 Φεβρουαρίου 2021: Κορυφαία οικονομικά γεγονότα για παρακολούθηση την επόμενη εβδομάδα

Το αμερικανικό δολάριο ευρείας βάσης πρόκειται να τελειώσει αυτήν την εβδομάδα στην πτωτική πορεία, εν μέσω απογοητευτικών στοιχείων για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, τα οποία προκάλεσαν τη μείωση των ελπίδων για γρήγορη ανάκαμψη από την πανδημία COVID-19. Οι ελπίδες για το πακέτο τόνωσης των ΗΠΑ ενισχύθηκαν περαιτέρω μετά τις ΗΠΑ που κυκλοφόρησαν απογοητευτικά στοιχεία, τα οποία έθεσαν αμέσως περισσότερες αμφιβολίες για την οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ από το COVID-19 και υπονόμευσαν το δολάριο ΗΠΑ. Ωστόσο, οι απώλειες στο δολάριο ΗΠΑ θα μπορούσαν να είναι βραχύβιες ή προσωρινές, καθώς η πτωτική διάθεση της αγοράς παροτρύνει τους επενδυτές να επενδύσουν σε περιουσιακά στοιχεία ασφαλούς καταφυγίου, όπως το δολάριο ΗΠΑ. Κοιτώντας μπροστά στην επόμενη εβδομάδα, η δήλωση νομισματικής πολιτικής και το επιτόκιο Η σειρά αποφάσεων, μαζί με τη μαρτυρία του προέδρου της Fed Powell και τη συνέντευξη τύπου RBNZ, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πολλά πρωτοσέλιδα για να κρατήσουν τις αγορές σε κίνηση. Εκτός από αυτό, θα παρακολουθούνται επίσης στενά οι γεωπολιτικές εντάσεις και οι ειδήσεις γύρω από το εμβόλιο κοραναϊού (COVID-19), μαζί με το πακέτο ανακούφισης COVID-19 των ΗΠΑ, καθώς θα μπορούσαν να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στον καθορισμό των επιπέδων κινδύνου στην αγορά.

Κορυφαία οικονομικά γεγονότα που πρέπει να παρακολουθήσετε αυτήν την εβδομάδα

1) Γερμανικό επιχειρηματικό κλίμα Ifo – Δευτέρα – 4:00 GMT

Αυτά τα δεδομένα δημοσιεύονται από το Ινστιτούτο Ifo. Είναι ιδιαίτερα σεβαστή λόγω του μεγάλου μεγέθους του δείγματος και της ιστορικής σχέσης με τις οικονομικές συνθήκες στη Γερμανία και την Ευρωζώνη. Τείνει να δημιουργήσει ισχυρό αντίκτυπο στην αγορά μετά την κυκλοφορία του. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αποτελεί βασικό δείκτη της οικονομικής υγείας – οι επιχειρήσεις αντιδρούν άμεσα στις συνθήκες της αγοράς και οι αλλαγές στο κλίμα τους μπορούν να αποτελέσουν ένα πρώιμο μήνυμα μελλοντικής οικονομικής δραστηριότητας, όπως δαπάνες, επενδύσεις και προσλήψεις. Εκτός από αυτό, το Ινστιτούτο ερευνά περισσότερες από 7.000 εταιρείες για την αξιολόγηση της επιχειρηματικής κατάστασης και του βραχυπρόθεσμου προγραμματισμού τους. Η θετική οικονομική ανάπτυξη θεωρείται ανοδική για το ευρώ. Αντίθετα, η χαμηλή ανάγνωση θεωρείται αρνητική για το νόμισμα EUR.

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ: 90.1

DEV: -1.86

CONS: 91.8

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 01/25/2021 09:00

2) GBP – Ποσοστό ανεργίας της ΔΟΕ (3Μ) – Τρίτη – 07:00 GMT

Αυτά τα δεδομένα δημοσιεύονται από το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών. Μετρά τον αριθμό των ανέργων που διαιρείται με το συνολικό πολιτικό εργατικό δυναμικό. Είναι ένας βασικός δείκτης για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα υψηλά στοιχεία δείχνουν έλλειψη επέκτασης στην αγορά εργασίας του Ηνωμένου Βασιλείου. Συνεπώς, μια υψηλότερη ανάγνωση οδηγεί σε αποδυνάμωση της βρετανικής οικονομίας. Ένα χαμηλό ποσοστό θεωρείται bullish για το GBP. Αντίθετα, ένα υψηλό ποσοστό θεωρείται αρνητικό ή bearish για το νόμισμα GBP.

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ: 5%

DEV: -0.57

Μειονεκτήματα: 5,1%

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 01/26/2021 07:00

3) Ομιλία του Διοικητή της BOC Macklem – Τρίτη – 12: 30GMT:

Ο Tiff Macklem εξελέγη Διοικητής της Τράπεζας του Καναδά στις 3 Ιουνίου 2020. Ως Διοικητής, είναι επίσης Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας. Πριν διοριστεί ως επικεφαλής της BOC, ο Macklem εργάστηκε ως Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Rotman στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο για έξι χρόνια. Εκτός από αυτό, είχε ήδη εργαστεί ως Ανώτερος Αναπληρωτής Διοικητής της Τράπεζας του Καναδά από τον Ιούλιο του 2010 έως τον Μάιο του 2014.

Ο Μάκλεμ ήταν επίσης ο πρώτος πρόεδρος της μόνιμης επιτροπής χρηματοοικονομικής σταθερότητας για την εφαρμογή προτύπων από το 2009 έως το 2013. Ως κυβερνήτης της Τράπεζας του Καναδά, η οποία διαχειρίζεται τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια, έχει μεγαλύτερη επιρροή στην αξία του καναδικού νομίσματος από οποιονδήποτε αλλού. Ένας χαοκικός τόνος είναι bullish για το νόμισμα, ενώ ένας dovish τόνος νοείται ως bearish για το νόμισμα CAD.

4) Απόφαση επιτοκίου RBNZ – Τρίτη – 20:00 GMT:

Η Reserve Bank of New Zealand ανακοινώνει αυτήν την απόφαση. Εάν το RBNZ είναι ασταθές για τις πληθωριστικές προοπτικές της οικονομίας και αυξάνει τα επιτόκια, θεωρείται ως ανοδικό για το νόμισμα NZD. Αντίθετα, εάν οι προοπτικές του RBNZ είναι dovish και μειώσουν τα επιτόκια, θεωρείται ως bearish για το νόμισμα NZD.

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ: 5%

DEV: -0.57

Μειονεκτήματα: 5,1%

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 01/26/2021 07:00

ii) Συνέντευξη Τύπου RBNZ:

Αμέσως μετά την απόφαση οικονομικής πολιτικής της Reserve Bank, ο κυβερνήτης της Reserve Bank πραγματοποιεί συνέντευξη τύπου σχετικά με τη νομισματική πολιτική. Τα σχόλιά του επηρεάζουν συνήθως τη μεταβλητότητα του NZD και καθορίζουν μια βραχυπρόθεσμη θετική ή αρνητική τάση.

5) Αποθέματα αργού πετρελαίου – Τετάρτη – 10:30 GMT

Αυτά τα δεδομένα δημοσιεύονται από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΠΕ). Είναι ένας βασικός δείκτης που επηρεάζει κυρίως το δολάριο του Καναδά, λόγω του μεγάλου ενεργειακού τομέα του Καναδά. Μετρά τις ανισορροπίες προσφοράς και ζήτησης στην αγορά, οδηγώντας σε αλλαγές στα επίπεδα παραγωγής και στην αστάθεια των τιμών. Εάν το «Πραγματικό» είναι μικρότερο από το «Πρόβλεψη», θεωρείται ως ανοδικό για το νόμισμα USD.

6) Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν Ετήσιο – Πέμπτη 8:30 GMTΑυτά τα δεδομένα συνήθως δημοσιεύονται από το Γραφείο Οικονομικής Ανάλυσης των ΗΠΑ, το οποίο δείχνει τη νομισματική αξία όλων των αγαθών, υπηρεσιών και δομών που παράγονται σε μια χώρα σε μια δεδομένη περίοδο. Το Ετήσιο ΑΕΠ είναι ένα ακαθάριστο μέτρο της δραστηριότητας της αγοράς, καθώς δείχνει τον ρυθμό με τον οποίο η οικονομία ενός έθνους βελτιώνεται ή επιδεινώνεται. Με απλά λόγια, τα υψηλά ποσοστά θεωρούνται bullish για το νόμισμα USD. Αντίθετα, η χαμηλή ανάγνωση είναι bearish για το USD. Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ: 4%

DEV: 0,00

Μειονεκτήματα: 4%

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 01/28/2021 13:30

7) Ακαθάριστο εγχώριο προϊόν CHF (QoQ) (Q4) – Παρασκευή – 08:00

Αυτά τα δεδομένα συνήθως δημοσιεύονται από την Swiss Statistics. Δείχνει τη νομισματική αξία όλων των αγαθών, υπηρεσιών και δομών που παράγονται στην Ελβετία σε μια δεδομένη περίοδο. Το ελβετικό ΑΕΠ είναι ένα ακαθάριστο μέτρο της δραστηριότητας της αγοράς, καθώς δείχνει τον ρυθμό με τον οποίο η ελβετική οικονομία βελτιώνεται ή επιδεινώνεται. Με απλά λόγια, τα υψηλά ποσοστά θεωρούνται bullish για το CHF και τα χαμηλά ποσοστά θεωρούνται bearish.

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΞΗ: 7,2%

DEV: 4.93

Μειονεκτήματα: 5,9%

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 12/01/2020 06:45

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me