Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Γιατί οι τιμές του πετρελαίου έφτασαν στο χαμηλό του 2018 και τι ακολουθεί; – Επεξήγηση WTI Σύμπτυξη

Καλή Κυριακή, έμποροι.

Το πετύχαμε μέσα σε μια άλλη εβδομάδα με ωραία κέρδη από μακροπρόθεσμες συναλλαγές σε USD / CAD. Όλα χάρη στο αργό πετρέλαιο, καθώς η αστάθεια στις τιμές του αργού πετρελαίου οδήγησε σε τεράστιες διακυμάνσεις και στο δολάριο του Καναδά. WTI Το αργό πετρέλαιο σημείωσε την έβδομη συνεχόμενη εβδομαδιαία απώλεια, εν μέσω εντεινόμενων φόβων για έλλειψη προσφοράς, ακόμη και όταν οι μεγάλοι παραγωγοί θεωρούν τη μείωση της παραγωγής.

Την Παρασκευή, οι τιμές του αργού πετρελαίου WTI σημείωσαν άνοδο 7,7% στα 50,42 $ το βαρέλι, η μεγαλύτερη πτώση μιας ημέρας σε τρία χρόνια και το χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερο από ένα χρόνο. Στην πραγματικότητα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου του Brent υποχώρησαν επίσης κάτω από τα 60 $ για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2017. Σε αυτήν την ενημέρωση, θα συζητήσουμε τον κύριο λόγο πίσω από την απότομη πώληση και τι να περιμένουμε στη συνέχεια…

Κορυφαίοι λόγοι για τους οποίους οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν χαμηλά το 2018

Εδώ είναι μερικοί λόγοι που πρόσθεσαν στην πτώση της Παρασκευής, η οποία είχε την απόρριψη αργού πετρελαίου WTI…

Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας

Ένας από τους κύριους λόγους πίσω από την πώληση είναι ότι ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας διατηρεί την αγορά αβέβαιη. Ο Trump προσπαθεί να αυξήσει το τιμολόγιο 10% σε 25% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Έρχεται με μεγάλη πιθανότητα να βλάψει τον κινεζικό μεταποιητικό τομέα.

Η πτώση της μεταποίησης σημαίνει λιγότερη ζήτηση για αργό πετρέλαιο. Δεδομένου ότι η Κίνα είναι ο κορυφαίος εισαγωγέας αργού πετρελαίου, αυτό το συναίσθημα απειλεί τους ταύρους αργού πετρελαίου.

Σύμφωνα με έκθεση του Reuters την Παρασκευή, η ζήτηση της Κίνας για υποπροϊόντα πετρελαίου και βενζίνη μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο σε 13 μήνες, γεγονός που αποτελεί άλλο σημάδι ότι η εμπορική διαμάχη Πεκίνου-Ουάσινγκτον βλάπτει τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και έναν από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς ενεργειακά αγαθά.

Κυρώσεις του Ιράν & Αντίστροφη ανοδική πορεία

Τον Σεπτέμβριο, η συνεχιζόμενη προσπάθεια του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την επιβολή κυρώσεων στις εξαγωγές αργού Ιράν θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει δραματική έλλειψη στην παγκόσμια προσφορά.

Τότε, αναμενόταν ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ στην ενεργειακή βιομηχανία του Ιράν, όταν τέθηκαν σε ισχύ τον Νοέμβριο, θα μπορούσαν ενδεχομένως να αυξήσουν τις τιμές του αργού πετρελαίου WTI πάνω από 80 $ ανά βαρέλι. Έτσι ακριβώς αντέδρασε η αγορά. Οι επενδυτές άρχισαν να διαπραγματεύονται αργό πετρέλαιο με αισιόδοξες αισθήσεις και οδήγησαν τις τιμές του πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα τεσσάρων ετών στα 76,88 δολάρια.

Ωστόσο, μετά την αύξηση των τιμών του αργού πετρελαίου, η Ουάσιγκτον παραχώρησε προσωρινές παραιτήσεις σε οκτώ χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Ινδίας, οι μεγαλύτεροι αγοραστές πετρελαίου του Ιράν.

Τον Νοέμβριο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι, στο πλαίσιο των επανειλημμένων κυρώσεων, οκτώ εισαγωγείς αιθέριου πετρελαίου, όπως η Κίνα, η Ινδία, η Νότια Κορέα, η Τουρκία, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Ιαπωνία και η Ταϊβάν, θα λάβουν εξαιρέσεις 180 ημερών, επιτρέποντάς τους να αγοράσουν ιρανικό πετρέλαιο εφ ‘όσον εμφανίζουν μειώσεις στον όγκο.

Οι παραιτήσεις από τις κυρώσεις έχουν καταπραΰνει περαιτέρω τις ανησυχίες ότι η αγορά πετρελαίου θα μετατραπεί σε έλλειψη προμήθειας αργού. Οι προσδοκίες για ασθενέστερη από την αναμενόμενη παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη εν μέσω μιας συνεχιζόμενης εμπορικής σύγκρουσης ΗΠΑ-Κίνας προκαλούν περαιτέρω ανησυχίες σχετικά με τη ζήτηση πετρελαίου.

Σε απάντηση σε αυτό, όλοι οι έμποροι που κατείχαν συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου πανικοβλήθηκαν και πυροδότησαν μια πώληση στο αργό πετρέλαιο, κάνοντας τις τιμές του πετρελαίου κάτω στα 50 $ στις 23 Νοεμβρίου.

Αναφορές αποθεμάτων EIA – Connective Build

Η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε σχεδόν κατά 25% φέτος, φθάνοντας στα 11,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd), σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας. Αυτό προκαλεί ανησυχίες ότι οι προμήθειες θα καταστρέψουν τη ζήτηση. Οι μεγάλοι παραγωγοί, η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία, επίσης, φαίνεται να παράγουν σε επίπεδα ρεκόρ.

Όπως μπορείτε να δείτε στο ιστόγραμμα παρακάτω, η ΕΠΕ αναφέρει ότι έχει δημιουργηθεί αποθέματα από τον Σεπτέμβριο του 2018, η οποία δεν δείχνει τίποτε άλλο παρά την έλλειψη ζήτησης στην αγορά.

 

Ισχυρότερο δολάριο έναντι αργού πετρελαίου – Αρνητική συσχέτιση

Μια σειρά συνδέει το δολάριο ΗΠΑ και το αργό πετρέλαιο καθώς οι τιμές του πετρελαίου είναι σε δολάρια ΗΠΑ. Οι αυστηρότερες αμερικανικές νομισματικές συνθήκες αποτελούν έναν ανεπιθύμητο συνδυασμό για τους εισαγωγείς ενέργειας στην Ασία.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε το επιτόκιο τρεις φορές το 2018, κάνοντας το δολάριο ΗΠΑ να ανεβαίνει στα ύψη. Το ισχυρότερο δολάριο καθιστά το αργό πετρέλαιο ακριβό για τον διεθνή έμπορο, μειώνοντας τη ζήτηση για αργό πετρέλαιο. Υπενθυμίζοντας το νόμο της ζήτησης, η πτώση της ζήτησης προκαλεί πτώση των τιμών.

Η άνοδος του δολαρίου βοήθησε επίσης να δημιουργηθεί μια πρόοδος για το εμπόρευμα, διότι το περιουσιακό στοιχείο σε τιμή του δολαρίου γίνεται λιγότερο ελκυστικό για τους αγοραστές που χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα όταν ενισχύεται το δολάριο. Όπως μπορείτε να δείτε στο γράφημα, ο δείκτης δολαρίου κορυφώνεται στα 97 $, ενώ ταυτόχρονα το αργό πετρέλαιο σημειώνει επιβράδυνση στα 50,19 $.

WTI Crude Oil – Εβδομαδιαία τεχνική προοπτική

Φοβάμαι ότι η τεχνική πλευρά δεν φαίνεται να μοιράζεται καλά νέα για τους αγοραστές αργού πετρελαίου. Οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να μειώνονται δραματικά και αυτή την περασμένη εβδομάδα ήταν τρομακτική. Οι τιμές του αργού πετρελαίου σημείωσαν άνοδο 7,7% στα 50,42 $ το βαρέλι, η μεγαλύτερη πτώση μιας ημέρας σε τρία χρόνια και το χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερο από ένα χρόνο.

Βασικά τεχνικά σημεία που πρέπει να γνωρίζετε

Ο μαύρος χρυσός έχει εισέλθει σε ζώνη υπερπώλησης που δείχνει ότι οι πωλητές μπορούν να αναζητήσουν κέρδη τώρα.

Η άμεση υποστήριξη επικρατεί στο ψυχολογικό επίπεδο των 50 $ και κάτω από αυτό, το πετρέλαιο μπορεί να κυμανθεί μετά από 47,50 $ και 43,50 $. Αυτό δείχνει ότι θα μπορούσαμε να πλησιάζουμε σε μια υποστηρικτική περιοχή, αλλά δεν θέλετε να είστε το πρώτο άτομο που μπήκε σε αυτήν την αγορά και προσπαθήστε να το πάρετε.

Τεχνικά Επίπεδα – Swing Trading

Αντίσταση υποστήριξης

47.9 55.29

45.35 60.13

37.96 67.52

Βασικό επίπεδο συναλλαγών: 52.74

Προς το παρόν, οι έμποροι βλέπουν τις εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας και πιθανότατα θα στραφούν στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της G20 αργότερα αυτό το μήνα στην Αργεντινή στις 30 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποτίθεται ότι θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping για διαπραγματεύσεις και , εάν και οι δύο έρθουν σε μια επιεική δασμολογική πολιτική, αυτό θα ασκήσει τεράστια πίεση στο δολάριο.

Ορίστε, ένα πιο αδύναμο δολάριο και μια χαλαρή δασμολογική πολιτική μπορεί να βοηθήσει στην ανάκαμψη του αργού πετρελαίου. Μέχρι τότε, ας περιμένουμε & παρακολουθήστε τις βραχυπρόθεσμες συναλλαγές εντός της ημέρας.

Όλα τα καλύτερα και έχουν μια κερδοφόρα εβδομάδα!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me