Το δολάριο ΗΠΑ κινείται χαμηλότερα στην τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης του 2016, η Pound διατηρεί την πτωτική κλίση της

Αυτές τις τελευταίες μέρες ένιωσαν σαν μια κακή μέρα στη βαθιά θάλασσα. Η αγορά συναλλάγματος απλώς περνούσε χωρίς νόημα, σπρώχνοντας προς τα πάνω και προς τα κάτω και από και προς και πέρα.

 

Σήμερα βιώσαμε επίσης μια αρκετά μάταια μέρα, με πολλά ζεύγη νομισμάτων να διορθώνονται κάπως, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί έμποροι τάσεων δεν απολάμβαναν μια υπέροχη μέρα συναλλαγών. Ίσως μερικοί από αυτούς είχαν μερικές καταπληκτικές συμμετοχές στα pullbacks, αλλά είμαι βέβαιος ότι πολλοί έμποροι απέδωσαν κάποια κέρδη σήμερα.

 

Προσωπικά, δεν είμαι απογοητευμένος από τις τελευταίες ημέρες συναλλαγών. Περίμενα αυτές τις αργές συνθήκες διαπραγμάτευσης, κάτι που είναι φυσιολογικό για αυτή τη ρευστή περίοδο του έτους. Ωστόσο, ήμουν έτοιμος για δράση, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε αυτή η αγορά θα εκραγεί σε εξαιρετική αστάθεια. Ας δούμε αν μπορούμε να βρούμε μερικές καλές ευκαιρίες για να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά με…

 

Η «εύθραυστη» λίβρα – GBP / USD

 

Το ονομάζω εύθραυστη λίβρα επειδή αυτό το νόμισμα είναι τόσο εύθραυστο αυτή τη στιγμή και έχει καταρρεύσει τα τελευταία δυόμισι χρόνια – στο οποίο έχει χάσει ένα τεράστιο 28,7% έναντι του Buck. Αν κοιτάξετε αυτό το εβδομαδιαίο γράφημα GBP / USD, θα καταλάβετε τι εννοώ:

 

Εβδομαδιαίο διάγραμμα GBP / USD

Τι τεράστια πτώση! Φυσικά, ολόκληρο το θέμα του Brexit έχει βαρύνει τη βρετανική λίρα και συνεχίζει να μαστίζει αυτό το νόμισμα.

 

Τα περισσότερα από τα σημαντικότερα νομίσματα σημείωσαν μάλλον καλή πορεία έναντι του δολαρίου ΗΠΑ σήμερα. Ενώ η λίρα κατάφερε να εκτυπώσει μια ανοδική ημέρα έναντι του δολαρίου, η άνοδος ήταν πραγματικά κακή σε σύγκριση με τα άλλα μεγάλα νομίσματα. Κοιτάξτε αυτό το ημερήσιο γράφημα GBP / USD:


 

Ημερήσιο γράφημα GBP / USD

Επιτρέψτε μου να μεγεθύνετε λίγο…

 

Ημερήσιο γράφημα GBP / USD

Μου αρέσει να βλέπω τη σχετική δύναμη ή αδυναμία ενός νομίσματος. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι ένας φανταχτερός, περίπλοκος υπολογισμός. Ένας έμπειρος έμπορος μπορεί εύκολα να πάρει τη σχετική ισχύ ενός νομίσματος απλώς σαρώνοντας μερικά γραφήματα.

 

Η αδυναμία που βλέπουμε στη λίρα θα μπορούσε να είναι κάτι από το οποίο μπορούμε να επωφεληθούμε το νέο έτος, εάν επιμένει. Μην πουλάτε τυφλά τη λίρα. Πρέπει πάντα να ανταλλάσσουμε ένα σχέδιο και να αναζητούμε τις βέλτιστες ευκαιρίες για είσοδο στην αγορά. Υπάρχουν, φυσικά, εξαιρέσεις – εάν ασχολείστε με ένα μακροπρόθεσμο εμπόριο (το οποίο ονομάζεται επίσης συναλλαγή θέσης), προφανώς δεν χρειάζεται να έχετε χρόνο για την είσοδό σας στο τελευταίο pip. Αυτός ο τύπος συναλλαγών περιλαμβάνει μια ευρεία στάση απώλειας και έναν στόχο που μπορεί να διαρκέσει μήνες ή ακόμα και χρόνια για να επιτευχθεί.

 

Για μένα, θα ήταν σημαντικό να δούμε το ζευγάρι να πέφτει κάτω και να εκτυπώνει νέα χαμηλά, για παράδειγμα, σε ένα γράφημα 4 ωρών. Μόνο τότε θα κοίταζα να μπαίνω ξανά σύντομα. Προς το παρόν, το ζεύγος ανιχνεύει μερικές από τις πρόσφατες απώλειές του, οπότε πρέπει να δούμε τις αρκούδες να αναλάβουν το προβάδισμα πριν μπορέσουμε να το ονομάσουμε ασφαλές για να παίξουμε τη μικρή πλευρά. Μου αρέσει ιδιαίτερα αυτή η προσέγγιση αυτή τη στιγμή του έτους, λόγω των ανώμαλων συνθηκών διαπραγμάτευσης και της ελαφριάς ρευστότητας. Μερικοί έμποροι θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την τρέχουσα αναδρομή για να μπουν σε καλύτερη τιμή, φυσικά.

 

Δολάριο Ελβετία (USD / CHF)

 

Παρά την πτώση του σήμερα, μου αρέσει ακόμα η τεχνική δομή του USD / CHF. Η εικόνα που έχω από αυτό το ζευγάρι είναι ακόμα υπερβολικά ανοδική και πιστεύω ότι έχουμε ακόμα έναν καλό τρόπο να πάμε σε αυτήν την τάση ταύρων. Ακολουθεί ένα ημερήσιο γράφημα αυτού του μεγάλου ζεύγους νομισμάτων:

 

Ημερήσιο διάγραμμα USD / CHF

Μου αρέσει πολύ αυτή η προηγούμενη ζώνη αντίστασης που έχει μετατραπεί σε ζώνη στήριξης. Έχουμε ήδη τέσσερις πινελιές αυτής της ζώνης τις τελευταίες δύο ημέρες διαπραγμάτευσης και σε κάθε περίπτωση, η αγορά έκλεισε πάνω από αυτήν. Δεν μου αρέσει το σημερινό αδύναμο κλείσιμο, αλλά το ανάποδο μου φαίνεται ακόμα πολύ ελκυστικό. Εάν διατηρηθεί αυτή η μπλε ζώνη στήριξης, υπάρχει μια καλή πιθανότητα υψηλότερης ώθησης υψηλότερα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

 

Νέα εκδηλώσεις την τελευταία ημέρα συναλλαγών της χρονιάς

 

Αύριο δεν υπάρχουν σημαντικά γεγονότα οικονομικών δεδομένων που αξίζει να αναφερθούν. Ωστόσο, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία κλείνουν νωρίς, γεγονός που θα αποστραγγίσει πολλή ρευστότητα από την αγορά. Αυτό και η γενική έλλειψη ρευστότητας θα μπορούσαν να περιορίσουν την κίνηση της αγοράς αύριο. Αυτό δεν είναι εγγυημένο, ωστόσο, και θα μπορούσε ενδεχομένως να υπάρξει σημαντική μεταβλητότητα λόγω ροών στο τέλος του έτους και προσαρμογών χαρτοφυλακίου. Οι πιθανές επιπτώσεις εξωτερικών παραγόντων πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη, καθώς αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει σοκ στην αγορά ακόμη και την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης του έτους. Για παράδειγμα, μεγάλες φυσικές καταστροφές, πολιτική αβεβαιότητα, πόλεμοι κ.λπ..

Αν διαπραγματεύεστε αύριο, καλή τύχη! Και όλα τα καλύτερα για το 2017 – μπορεί να έχετε μια εξαιρετικά ευημερούσα χρονιά!!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map