Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

2 Σημαντικά γεγονότα που πρέπει να γνωρίζετε για την επόμενη εβδομάδα

Αυτή την εβδομάδα δεν ήταν η πιο αξιοσημείωτη που έχω δει από την άποψη της αγοράς μεταβλητότητα. Υπήρχαν φυσικά ευκαιρίες συναλλαγών, αλλά οι μεγάλες κινήσεις έλειπαν ως επί το πλείστον. Ελπίζω να ανταλλάξατε χρυσό αυτήν την εβδομάδα. Ήταν σίγουρα ένα από τα καλύτερα μέσα για το εμπόριο και παρήγαγε μια αξιοπρεπή αναπήδηση τις τελευταίες δύο ημέρες διαπραγμάτευσης. Προτού εξετάσουμε το χρυσό, ας ρίξουμε πρώτα μια ματιά σε μερικά ζεύγη FX.

 

USD / CAD – Choppy Trading

2 Σημαντικά γεγονότα που χρειάζεστε 1Ημερήσιο διάγραμμα USD / CAD

Τι θα πω για το USD / CAD; Μμμμ… Αυτό είναι δύσκολο. Ήλπιζα να δούμε ένα πειστικό διάλειμμα του κεφάλι και ώμοι λαιμόκοψη στο παραπάνω διάγραμμα. Εάν έχετε διαβάσει το άρθρο μου, 2 λόγοι για τους οποίους το καναδικό δολάριο σφυρηλατείται αυτή τη στιγμή, θα έχετε δει αυτό το γράφημα:

2 Σημαντικά γεγονότα που χρειάζεστε 2Ημερήσιο διάγραμμα USD / CAD (22 Φεβρουαρίου)

Αυτό το στιγμιότυπο οθόνης λήφθηκε την Τετάρτη πριν από το FOMC Τα πρακτικά των συνεδριάσεων κυκλοφόρησαν. Το Καναδικό Δολάριο είχε πολύ κακή απόδοση σε αυτό το στάδιο και μια περαιτέρω αποδυνάμωση έναντι του Δολάριο ΗΠΑ φαίνεται πιθανή.

Όπως είδατε στο πρώτο γράφημα, οι τεχνικές USD / CAD άλλαξαν απότομα. Το ζεύγος διαπραγματεύεται τώρα κάτω από τον κινούμενο μέσο όρο των 200 ημερών και τον εκθετικό κινούμενο μέσο όρο των 20 ημερών. Ένα από τα λίγα θετικά πράγματα που μπορούμε να πούμε για αυτό το ζεύγος αυτή τη στιγμή είναι ότι το σημερινό κερί δείχνει κάποια ανοδική απόρριψη από τη ζώνη «ισχυρή υποστήριξη» που υποδεικνύεται από το μπλε και κίτρινο κουτί στο πρώτο γράφημα σε αυτό το άρθρο.

Εδώ πρέπει να ζητήσουμε βοήθεια και περισσότερη προοπτική από το εβδομαδιαίο χρονικό πλαίσιο. Βλέπετε, έχουμε λίγο πρόβλημα εδώ. Το ζεύγος εξακολουθεί να υποστηρίζεται, αλλά διαπραγματεύεται κάτω από τους δύο κινούμενους μέσους όρους που μόλις ανέφερα, κάτι που δείχνει αδυναμία. Ας δούμε το εβδομαδιαίο γράφημα:

2 Σημαντικά γεγονότα που χρειάζεστε 3Εβδομαδιαίο διάγραμμα USD / CAD

Εδώ βλέπουμε ένα εβδομαδιαίο κερί που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε – ένα κερί ράβδου που απορρίπτει τον εκθετικό κινούμενο μέσο όρο των 20 εβδομάδων. Ένα πλήρες πτωτικό σήμα. Αυτό αρχίζει να φαίνεται όλο και πιο πτωτικό, δεν θα λέγατε?

Κάτι άλλο που παρατήρησα σήμερα (Παρασκευή), είναι ότι το Καναδά Δολάριο είναι σχετικά ισχυρό τη στιγμή που συγκρίνουμε την απόδοσή του με το Δολάριο ΗΠΑ με την απόδοση κάποιων άλλων σημαντικών νομισμάτων έναντι του Δολάριο ΗΠΑ. Για παράδειγμα, το Λίρα και το Δολάριο Αυστραλίας σφυρηλατήθηκαν σήμερα από το Δολάριο ΗΠΑ, ενώ το Δολάριο Καναδά κέρδισε πραγματικά έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, παρόλο που δεν ήταν πολύ. Το ευρώ και το ελβετικό φράγκο υποχώρησαν επίσης έναντι του δολαρίου, αν και όχι τόσο επιθετικά όσο η λίρα και η Αυστραλία.

Το σημείο που κάνω είναι αυτό: Το Καναδικό Δολάριο είναι γενικά ισχυρό προς το παρόν και οι τεχνικές έχουν υποστεί σημαντική αλλαγή τις τελευταίες δύο ημέρες. Εάν κρατάτε μακροχρόνια έκθεση στο USD / CAD, πρέπει να είστε προσεκτικοί εδώ και ίσως θα υπάρξει μια καλή ευκαιρία να συντομεύσετε αυτό το ζευγάρι τις επόμενες εβδομάδες. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μια ρύθμιση συναλλαγών στο εβδομαδιαίο γράφημα:

2 Σημαντικά γεγονότα που χρειάζεστε 4Εβδομαδιαίο διάγραμμα USD / CAD

Η σύντομη καταχώρηση πρέπει να ληφθεί με 50% επαναφορά του κεριού σήματος (το τελευταίο κερί σε αυτό το γράφημα). Η στάση απώλειας είναι μερικά pips πάνω από το υψηλό του κεριού και το κέρδος λήψης πρέπει να οριστεί στο 1,28274 που μας δίνει έναν στόχο λίγο περισσότερο από τρεις φορές την απόσταση της stop loss. Αυτό είναι ένα επιθετικό εμπόριο. Αν θέλετε να πραγματοποιήσετε συναλλαγές με περισσότερη επιβεβαίωση, μπορείτε πάντα να ανταλλάξετε ένα διάλειμμα του χαμηλού κεριού σήματος με απώλεια στάσης πάνω από το υψηλό του κεριού. Αυτό θα απαιτήσει μεγαλύτερη απώλεια στάσεων, ωστόσο, και θα περιορίσει τον πιθανό στόχο κέρδους σας.

Το πρώτο σημαντικό γεγονός θα πρέπει να γνωρίζετε την επόμενη εβδομάδα, είναι μια ομιλία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump την Τρίτη στις 21:00 GMT. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό επειδή οι χρηματοπιστωτικές αγορές είναι πραγματικά ευαίσθητες σε αυτά που λέει.

Ο δεύτερος κίνδυνος υψηλού επιπέδου συμβάντων έρχεται με τη μορφή απόφασης επιτοκίου από την Τράπεζα του Καναδά (BoC) την Τετάρτη στις 15:00 GMT. Αυτό έχει τη δυνατότητα να μετακινήσει δυναμικά το Καναδά Δολάριο. Θα πρέπει να υπάρξει συνέντευξη τύπου ή ομιλία του Διοικητή του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Stephen Poloz για να συνοδεύσει την απόφαση για το ποσοστό, το οποίο θα μπορούσε εύκολα να προκαλέσει μεγαλύτερη μεταβλητότητα από την ίδια την απόφαση. Το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένεται να διατηρήσει το ποσοστό τους αμετάβλητο στο 0,5%, αλλά ας δούμε τι θα συμβεί την Τετάρτη.

 

Χρυσός – Εντυπωσιακή απόδοση!

2 Σημαντικά γεγονότα που χρειάζεστε 5Χρυσό ημερήσιο γράφημα

Η τιμή του χρυσού συνεχίζει να ανεβαίνει. Μετά από μια άλλη εντυπωσιακή ημέρα διαπραγμάτευσης, αυτό το πολύτιμο μέταλλο αξίζει 1255,97 $ ανά λεπτή ουγγιά. Όπως ανέφερα νωρίτερα, αυτό ήταν ένα εξαιρετικό μέσο συναλλαγών την τελευταία εβδομάδα λόγω της αξιοπρεπούς ανοδικής κίνησής του. Αυτό έχει σημασία, επειδή πολλά ζεύγη συναλλάγματος έχουν διαπραγματευτεί σχεδόν πλαγίως την ίδια περίοδο. Είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινήσαμε πρόσφατα να παρέχουμε σήματα συναλλαγών σχετικά με το χρυσό, καθώς θεωρώ ότι αυτό το εμπόρευμα είναι ένα σημαντικό χρηματοοικονομικό μέσο που συχνά αποδίδει καλή μεταβλητότητα και μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα σε οποιοδήποτε χαρτοφυλάκιο.

Η μαύρη οριζόντια γραμμή στο παραπάνω γράφημα σηματοδοτεί ένα σημαντικό επίπεδο swing όπου μπορούμε να αναζητήσουμε σήματα αγοράς τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες. Ωστόσο, η τιμή δεν είναι εγγυημένη για επανεξέταση αυτού του επιπέδου, αλλά ελπίζουμε ότι θα γίνει.

 

EUR / USD – Μόλις τράβηξε τη σκανδάλη

2 Σημαντικά γεγονότα που χρειάζεστε 6Ημερήσιο διάγραμμα EUR / USD

Το σημερινό κερί που απορρίφθηκε από το 20-EMA είναι ένα πραγματικά ελκυστικό σήμα πώλησης κατά τη γνώμη μου. Το γεγονός ότι αυτό το κερί έκλεισε κάτω από την τιμή ανοίγματος αυξάνει επίσης τη δύναμη αυτού του σήματος. Πραγματοποίησα δύο παραγγελίες στην αγορά πριν από λίγα λεπτά, με διαφορετικούς στόχους. Οι απώλειες στάσης είναι μερικά pips πάνω από το σημερινό υψηλό. Επίσης, έβαλα μια εντολή ορίου πώλησης στο επίπεδο retracement 50% του σημερινού κεριού, επίσης με stop loss πάνω από το σημερινό υψηλό. Εάν θέλετε να ανταλλάξετε αυτό το ζεύγος την επόμενη εβδομάδα, ενδέχεται να εξακολουθεί να υπάρχει η ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Καλή τύχη με τις συναλλαγές σας!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me