Σύντομη σύνοδος για τα σήματα των ΗΠΑ, 17 Δεκεμβρίου – Το USD βρίσκει επιτέλους κάποια ζήτηση, η GBP στρέφει το Bearish στα Brexit Jitters

Πρόσφατα, οι αγορές επικεντρώθηκαν στις εκλογές του ΗΒ και στην εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας. Αυτά τα δύο ζητήματα έλαβαν απάντηση στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, αφού οι Συντηρητικοί του Ηνωμένου Βασιλείου κέρδισαν ισχυρή πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, ενώ οι ΗΠΑ και η Κίνα δέχτηκαν τη συμφωνία Φάσης 1, η οποία βελτίωσε το συναίσθημα την περασμένη εβδομάδα. Τα ασφαλή καταφύγια έγιναν bearish, με USD / JPY υψηλότερα, ενώ τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου έγιναν ανοδικά. Όμως, το συναίσθημα εξασθένισε τελικά αφού η προσοχή στράφηκε στο επόμενο.

Ετσι το Συμφωνία πρώτης φάσης είναι πλήρης και θα είναι επίσημο αμέσως μετά την υπογραφή και από τις δύο πλευρές, αλλά είναι απλώς μια γεωργική συμφωνία, η οποία δεν θα αλλάξει πολύ όσον αφορά τις κινεζικές αγορές από τις ΗΠΑ, από τα τρέχοντα επίπεδα. Δεν αντιμετωπίζει την κλοπή IP και την αναγκαστική μεταφορά τεχνολογίας, τα οποία είναι τα κύρια ζητήματα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Tories είχε μια καθαρή νίκη την Πέμπτη, αλλά τώρα έρχεται το δύσκολο μέρος, καθώς ο Μπόρις Τζόνσον δεν έχει συμπαγές γκρουπ. Αν και το κύριο ζήτημα τώρα είναι η εμπορική συμφωνία με την ΕΕ, η οποία θα πρέπει να επιτευχθεί έως το τέλος του επόμενου έτους, διαφορετικά θα είναι απλώς μια συμφωνία Brexit, με το Ηνωμένο Βασίλειο να καταρρέει. Αυτό θα είναι δύσκολο και η GBP εγκατέλειψε τα περισσότερα από τα κέρδη μετά τις εκλογές. Το δολάριο ΗΠΑ από την άλλη πλευρά, βρίσκει κάποια ζήτηση, καθώς οι έμποροι είναι αβέβαιοι εάν θα αναζητήσουν ασφαλή καταφύγια ή θα συνεχίσουν να υποβάλλουν προσφορές για περιουσιακά στοιχεία κινδύνου.

Η Ευρωπαϊκή Σύνοδος

 • Δείκτης μέσων κερδών στο ΗΒ – Τα κέρδη ήταν αρκετά ισχυρά στο Ηνωμένο Βασίλειο, ξεπερνώντας το 4% τον Ιούλιο, αλλά έχουν μαλακώσει τους τελευταίους δύο μήνες, μειώνοντας το 3,6% το Σεπτέμβριο, το οποίο αναθεωρήθηκε υψηλότερα στο 3,7% σήμερα. Η σημερινή έκθεση ήταν για τον Οκτώβριο. αναμενόταν μια άλλη επιβράδυνση στο 3,4%, αλλά τα κέρδη αποδυναμώθηκαν περαιτέρω στο 3,2%, γεγονός που δείχνει ότι τα κέρδη έχουν αρνητικό αντίκτυπο από την επιβράδυνση της οικονομίας. Η Βρετανική Αξία Αξιών Αξιών αυξήθηκε στα 28,8 χιλ. Έναντι της πρόβλεψης των 21,2 χιλ. Από την άλλη πλευρά, το ποσοστό ανεργίας κατάφερε να αποδώσει καλύτερα μειώνοντας στο 3,8% έναντι 3,9% των προβλέψεων.
 • Ο Ρεν αναγνωρίζει ότι ο πληθωρισμός είναι αρκετά αδύναμος – Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Όλι Ρεν, μίλησε νωρίτερα, λέγοντας ότι ο πληθωρισμός είναι πραγματικά συγκρατημένος στην Ευρώπη. Ο πληθωρισμός πέφτει σαφώς κάτω από τον στόχο της ΕΚΤ τα επόμενα χρόνια. Η ΕΚΤ παρακολουθεί συνεχώς όλες τις παρενέργειες των αρνητικών επιτοκίων. Τα συμβατικά και μη συμβατικά μέτρα νομισματικής πολιτικής είχαν συνολικά μια σαφώς θετική επίδραση στην οικονομία και στην αντιμετώπιση του κινδύνου αποπληθωρισμού.
 • Όχι άλλες περικοπές τιμών σύντομα για το RBA’s Harper – Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της RBA, Ian Harper δήλωσε στο WSJ νωρίς το πρωί ότι η βιασύνη να μειώσει περαιτέρω τους δείκτες θα μπορούσε να διακινδυνεύσει την υπερδιέγερση της οικονομίας. Οι καθυστερήσεις στη νομισματική πολιτική ήταν πάντα μεγάλες και ποικίλες. Σε αυτό το περιβάλλον, δεν θέλετε να πηδήξετε το όπλο (με περισσότερες μειώσεις τιμών). Δεν θέλετε να βρίσκεστε σε ένα μέρος όπου έχετε υπερδιέγερση. Πολλά από αυτά που βλέπουμε προκαλούνται παγκοσμίως. Τα πρακτικά έδειξαν ότι το RBA είναι έτοιμο να κόψει ξανά αν είναι απαραίτητο. Το ερώτημα είναι, είναι απαραίτητο; Υποθέτω ότι δεν είναι τώρα.
 • Όχι περισσότερες επεκτάσεις Brexit για το Ηνωμένο Βασίλειο – Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέιμς Σλάκ και επιβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρχουν πλέον επεκτάσεις Brexit. Ο Σλάκ είπε ότι το εκλογικό μανιφέστο ήταν ρητό για να αποκλείσει οποιαδήποτε παράταση της μεταβατικής περιόδου. Η κυβέρνηση θέλει να ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση μελλοντικών εμπορικών σχέσεων το συντομότερο δυνατό. Προτίθεστε μια νέα σχέση με την ΕΕ να είναι έτοιμη να ξεκινήσει έως τον Ιανουάριο του 2021. Σε κάθε περίπτωση, αφήνουμε την τελωνειακή ένωση και την ενιαία αγορά της ΕΕ.
 • Η Fitch δεν είναι τόσο σίγουρη για την εμπορική συμφωνία – Ο οργανισμός αξιολόγησης Fitch είπε ότι οι εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ-Κίνα έχουν μειωθεί αλλά δεν έχουν ακόμη επιλυθεί. Παρακάτω είναι μερικά από τα κύρια σχόλιά τους:
 • Οι εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας παραμένουν υψηλές
 • Η ανανεωμένη κλιμάκωση παραμένει σημαντικός κίνδυνος
 • Αναμένει ότι η οικονομία της Κίνας θα αυξηθεί κοντά στο 6% το 2020
 • Η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας θα υποστηρίξει τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές
 • Αυτό θα βοηθήσει την παγκόσμια ανάπτυξη να σταθεροποιηθεί το επόμενο έτος
 • Λέει ότι η τάση της εγχώριας ζήτησης της Κίνας μπορεί να περιπλέξει περαιτέρω τις προσπάθειες αύξησης των εισαγωγών από τις ΗΠΑ

Η σύνοδος των ΗΠΑ

 • Η ΕΚΤ συνεχίζει να παρακινεί τις κυβερνήσεις της ΕΕ να αυξήσουν τις δημοσιονομικές δαπάνες – Το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Kazimir, δήλωσε πριν από λίγο ότι απαιτείται καλύτερος συντονισμός των δημοσιονομικών και νομισματικών πολιτικών. Ο Kazimir πρόσθεσε επίσης ότι ανησυχεί ότι, εκτός εάν το μπλοκ χρησιμοποιήσει όλα αυτά τα εργαλεία σωστά, δεν θα δει κάποια σημαντική δομική ανάκαμψη σύντομα.
 • Το Kaplan της FED αισθάνεται αισιόδοξη για την απασχόληση – Ο πρόεδρος του Ντάλλας FED μιλούσε στη Νέα Υόρκη νωρίτερα, λέγοντας ότι βρισκόμαστε ή έχουμε περάσει από πλήρη απασχόληση, δεν μένει πολύ χαλαρό. Αναμένει ότι η οικονομία θα αυξηθεί κατά περίπου 2% το επόμενο έτος και ότι οι πιέσεις του πληθωρισμού θα παραμείνουν σε σίγαση. Η ισχύς έχει μετατοπιστεί από τους πωλητές αγαθών στον αγοραστή, καθιστώντας δύσκολη για τις επιχειρήσεις να μετακυλήσουν υψηλότερο κόστος. Μπορούμε να λειτουργήσουμε ένα αυστηρότερο εργατικό δυναμικό από ό, τι έχουμε ιστορικά χωρίς πίεση τιμών. Η τεχνική διακοπή περιορίζει την τιμολογιακή δύναμη της επιχείρησης
 • Οι ΗΠΑ θα επικεντρωθούν τώρα στην εμπορική συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο – Ο Lighthizer δήλωσε στο Fox Business νωρίτερα ότι η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-ΗΒ είναι προτεραιότητα. Αναμένει ότι οι αμερικανικές γεωργικές πωλήσεις στην Κίνα θα διπλασιαστούν. Η πρώτη φάση της συμφωνίας της Κίνας είναι απολύτως εκτελεστή. Δεν μπορώ να μειώσω το παγκόσμιο έλλειμμα χωρίς να μειώσουμε το εμπορικό έλλειμμα με την Ευρώπη. Έχουμε ένα βασικό εμπορικό πρόβλημα με την Ευρώπη, πρέπει να βρούμε τρόπους να πουλήσουμε περισσότερα αγαθά στην ΕΕ.

Συναλλαγές στη θέα

Αισιόδοξος NZD / USD Πάλι

 • Η τάση έχει ben bullish για περίπου 2 μήνες
 • Το κάτω προς τα πίσω είναι πλήρες
 • Το 50 SMA παρέχει υποστήριξη

Το 50 SMA παρέχει υποστήριξη σήμερα

Το NZD / USD ήταν ανοδικό για περισσότερο από δύο μήνες. Το συναίσθημα βελτιώθηκε στις χρηματοπιστωτικές αγορές το Σεπτέμβριο, αφού οι ΗΠΑ και η Κίνα έκαναν τους τόνους τους, μετά από ένα έντονο καλοκαίρι. Τον Οκτώβριο, το κλίμα βελτιώθηκε περαιτέρω μετά από σχόλια σχετικά με τη συμφωνία Φάσης 1. Οι κινούμενοι μέσοι όροι έκαναν εξαιρετική δουλειά στη στήριξη αυτού του ζεύγους κατά τη διάρκεια των υποχωρήσεων, ωθώντας έτσι την τάση υψηλότερα στα μεγαλύτερα χρονικά πλαίσια, όπως τα ημερήσια και τα διαγράμματα H4. Ωστόσο, έχουν βοηθήσει τους αγοραστές στο γράφημα H1, όπως μπορείτε να δείτε από το παραπάνω γράφημα.

Έχουμε δει NZD / USD αντίστροφα υψηλότερα στα 50 SMA (κίτρινο), στα 100 SMA (πράσινο) και νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα στα 200 SMA (μωβ). στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η κατάσταση βελτιώθηκε περαιτέρω για τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου αφού ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε τη συμφωνία Φάσης 1 και η NZD σημείωσε άνοδο. Όμως, ακούσαμε μερικές φήμες νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα, οι οποίες ανέφεραν ότι σήμαινε ότι ανέβαζαν μόνο τα τέλη Δεκεμβρίου. Έτσι, το συναίσθημα έπεσε λίγο και αυτό το ζευγάρι υποχώρησε χαμηλότερα. Αλλά, αποφασίσαμε να αγοράσουμε την υποχώρηση, αφού ο Τραμπ και η Κίνα επιβεβαίωσαν τη συμφωνία. Παρατηρήσαμε και πάλι χαμηλότερο δείγμα σήμερα, αλλά το 50 SMA διατηρήθηκε ως υποστήριξη στο γράφημα H4 και οι αγοραστές πιέζουν υψηλότερα από εκεί τώρα, οπότε εξακολουθούμε να παραμένουμε πολύ σε αυτό το ζευγάρι.

Συμπερασματικά

Το συναίσθημα χτύπησε χθες, αλλά συνέχισε να παραμένει ελαφρώς θετικό, μετά τη συμφωνία της Φάσης 1 και τη σαφή νίκη του Tory την περασμένη εβδομάδα. Όμως, η κατάσταση για το επόμενο έτος παραμένει αβέβαιη, όσον αφορά το εμπόριο και την πολιτική, οπότε η αισιοδοξία των τελευταίων ημερών έχει διαβρωθεί τώρα και οι έμποροι παραμένουν αβέβαιοι εάν θα τρέξουν για ασφάλεια προς ασφαλή καταφύγια ή θα στοιχηματίσουν σε περιουσιακά στοιχεία κινδύνου.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map