Εβδομαδιαία προοπτική, 16-20 Νοεμβρίου: Κορυφαία πέντε οικονομικά γεγονότα για παρακολούθηση την επόμενη εβδομάδα!

Το αμερικανικό δολάριο ευρείας βάσης είναι πιθανό να τελειώσει αυτήν την εβδομάδα σε πτωτική πορεία, καθώς οι επενδυτές ενθαρρύνουν ακόμα την αισιοδοξία για ένα πιθανό εμβόλιο για τον εξαιρετικά μολυσματικό κοροναϊό, το οποίο διατηρεί το δολάριο ΗΠΑ του ασφαλούς καταφυγίου υπό πίεση, ενώ μετριάζει τον κίνδυνο ράλι περιουσιακών στοιχείων. Εκτός από αυτό, οι σημαντικές απώλειες των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και η πολιτική της Federal Reserve για παρατεταμένη περίοδο χαμηλών επιτοκίων και οι ελπίδες για μια παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη από το COVID-19 έχουν επίσης διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην υπονόμευση του greenback.

Κοιτώντας μπροστά στην επόμενη εβδομάδα, η σειρά της συνάντησης για την αλλαγή απασχόλησης και το ποσοστό ανεργίας, μαζί με τα πρακτικά της συνάντησης νομισματικής πολιτικής RBA και των συναντήσεων της G20, θα μπορούσαν να οδηγήσουν πολλά πρωτοσέλιδα για να κρατήσουν τις αγορές σε κίνηση. Οι γεωπολιτικές εντάσεις και οι επικεφαλίδες του κοραναϊού θα παρακολουθούνται επίσης στενά, καθώς θα μπορούσαν να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στον καθορισμό των επιπέδων κινδύνου στην αγορά.

Κορυφαία πέντε οικονομικά γεγονότα που πρέπει να παρακολουθήσετε αυτήν την εβδομάδα

1. CAD Manufacturing Sales (MoM) – Δευτέρα – 6:30 π.μ. GMT

Τα δεδομένα Manufacturing Sales συνήθως κυκλοφορούν από τη Statistics Canada, η οποία μετρά τις συνολικές πωλήσεις στον Καναδά. Μπορεί να θεωρηθεί ως η αναμενόμενη ζήτηση στην αγορά. Με απλά λόγια, ο αυξανόμενος αριθμός αγαθών, συμπεριλαμβανομένων των απούλητων αποθεμάτων, δείχνει μια πτώση της ζήτησης στην αγορά, η οποία θεωρείται αρνητική ή (bearish) για το νόμισμα CAD. Εκτός αυτού, οι μειωμένοι αριθμοί πωλήσεων προβλέπουν επίσης έναν πτωτικό τόνο για το CAD. Ομοίως, οι αυξανόμενοι αριθμοί πωλήσεων θεωρούνται θετικοί (ή ανοδικοί) για το CAD.

Με άλλα λόγια, τα δεδομένα αποτελούν τον κορυφαίο δείκτη της οικονομικής υγείας. Ωστόσο, οι κατασκευαστές επηρεάζονται πολύ γρήγορα από τις συνθήκες της αγοράς. Ταυτόχρονα, οι αλλαγές στις πωλήσεις τους μπορούν να αποτελέσουν πρώιμο σημάδι μελλοντικής δραστηριότητας, όπως δαπάνες, προσλήψεις και επενδύσεις.

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ: -2%

DEV: -0.13

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 11/16/2020 12:30

2. Λιανικές πωλήσεις ΗΠΑ (MoM) – Τρίτη 6:30 π.μ. GMT

Αυτά τα δεδομένα συνήθως δημοσιεύονται από το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ, το οποίο μετρά τις συνολικές αποδείξεις των καταστημάτων λιανικής. Οι μηνιαίες ποσοστιαίες μεταβολές δείχνουν το ποσοστό αλλαγής σε τέτοιες πωλήσεις. Ωστόσο, οι αλλαγές στις λιανικές πωλήσεις ακολουθούνται ευρέως ως κύριος δείκτης των καταναλωτικών δαπανών. Επομένως, εάν το «Πραγματικό» είναι μεγαλύτερο από το «Πρόβλεψη», θεωρείται ως ανοδικό για το greenback. Αντίθετα, ένα χαμηλό ποσοστό θεωρείται αρνητικό (ή bearish) για το Δολάριο ΗΠΑ.

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ: 1,9%

DEV: 0,25


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 11/17/2020 12:30

Περιγραφή λιανικών πωλήσεων εκτός Αυτοκίνητα (MoM)

Αυτά τα δεδομένα συνήθως δημοσιεύονται από το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ. Εμφανίζει συνήθως όλα τα αγαθά που πωλούνται από λιανοπωλητές, βάσει δειγματοληψίας καταστημάτων λιανικής διαφορετικών τύπων και μεγεθών, εξαιρουμένου του τομέα των αυτοκινήτων. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο δείκτης λιανικών πωλήσεων θεωρείται ο κύριος δείκτης εμπιστοσύνης των καταναλωτών. Ωστόσο, αυτή η αναφορά είναι η αναφορά «εκ των προτέρων», η οποία μπορεί να αλλάξει κάπως μετά τον υπολογισμό των τελικών αριθμών. Έτσι, τα στοιχεία μεγαλύτερα από την πρόβλεψη δείχνουν πρόοδο στην οικονομική ανάπτυξη, η οποία θεωρείται ανοδική για το δολάριο ΗΠΑ.

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ: 1,5%

DEV: 0,20

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 11/16/2020 12:30

3. Ομιλία της BoE Haldane – Ακροάσεις για την έκθεση νομισματικής πολιτικής – Τετάρτη – 2:00 μ.μ. GMT

Ο Andrew G Haldane είναι ο επικεφαλής οικονομολόγος της Τράπεζας της Αγγλίας και εκτελεστικός διευθυντής στατιστικής και νομισματικής ανάλυσης. Εκτός από αυτό, ο Andrew G Haldane είναι επίσης μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας. Θα δώσει ομιλία την Τετάρτη, για να αναφέρει τον πληθωρισμό και τις οικονομικές προοπτικές ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών του Κοινοβουλίου. Ωστόσο, οι συζητήσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μόνο λίγες ώρες, μπορούν να δημιουργήσουν σημαντική αστάθεια στην αγορά. Επομένως, εάν οι συζητήσεις είναι πιο ασταθείς από το αναμενόμενο, θεωρείται θετική ή (bullish) για το νόμισμα GBP. Ομοίως, εάν είναι οι πιο dovish από το αναμενόμενο, θεωρείται ως bearish για το νόμισμα.

Επιπλέον, τα μέλη του BOE MPC ψηφίζουν για το πού να ορίσουν τα βασικά επιτόκια της χώρας, ενώ οι δημόσιες δεσμεύσεις τους χρησιμοποιούνται συνήθως για να παρέχουν λεπτομερείς ενδείξεις σχετικά με τη μελλοντική νομισματική πολιτική.

 

4. Aussie Employment Change Data – Πέμπτη – 12:30 π.μ. GMT

Αυτά τα δεδομένα συνήθως δημοσιεύονται από το Αυστραλιανό Γραφείο Στατιστικής, το οποίο εξετάζει την αλλαγή στον αριθμό των απασχολούμενων στην Αυστραλία. Αυτά τα οικονομικά στοιχεία δημοσιεύονται στο τέλος του μήνα. Εάν τα δεδομένα δείχνουν αύξηση, έχει θετικές επιπτώσεις στις καταναλωτικές δαπάνες, γεγονός που ενισχύει την οικονομική ανάπτυξη. Έτσι, εάν το «Πραγματικό» είναι μεγαλύτερο από το «Πρόβλεψη», θεωρείται ως ανοδικό για το νόμισμα AUD. Αντίθετα, τα χαμηλότερα στοιχεία θεωρούνται αρνητικά (ή bearish) για το νόμισμα AUD.

 

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΞΗ: -29,5 K

DEV: 0,06

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 11/19/2020 00:30

Δεδομένα ποσοστού ανεργίας Aussie:

Αυτά τα δεδομένα συνήθως δημοσιεύονται από το Αυστραλιανό Γραφείο Στατιστικής, το οποίο μετρά τον αριθμό των ανέργων, διαιρούμενο με το συνολικό πολιτικό εργατικό δυναμικό. Ωστόσο, ο αριθμός των ανέργων αποτελεί σημαντικό σήμα της συνολικής οικονομικής υγείας, καθώς οι καταναλωτικές δαπάνες συσχετίζονται κατ ‘εξαίρεση με τις συνθήκες της αγοράς εργασίας. Ως εκ τούτου, η αύξηση του ποσοστού δείχνει έλλειψη επέκτασης στην αγορά εργασίας της Αυστραλίας. Ως αποτέλεσμα, εάν το «Πραγματικό» είναι μικρότερο από το «Πρόβλεψη», θεωρείται θετικό (ή ανοδικό) για το νόμισμα Αυστραλίας. Αντίθετα, οι υψηλές αναγνώσεις θεωρούνται αρνητικές (ή bearish) για το Δολάριο Αυστραλίας.

 

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ: 6,9%

DEV: -0.25

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 11/19/2020 00:30

5. Συνάντηση της G20 – Παρασκευή 

Στη συνάντηση της G20, συγκεντρώνονται διοικητές και υπουργοί οικονομικών της κεντρικής τράπεζας από συστηματικά σημαντικές βιομηχανικές και αναδυόμενες οικονομίες, σε μια προσπάθεια να συζητηθούν ηγετικά ζητήματα που επηρεάζουν την παγκόσμια οικονομία. Οι έμποροι θα πρέπει να παρακολουθούν στενά αυτό το γεγονός, το οποίο φέρνει μια νέα διάσταση στις αγορές. Τα έθνη της G20 είναι πιθανό να συζητήσουν τις επιπτώσεις της COVID-19 στις οικονομικές ομάδες και τους πιθανούς τρόπους για την καταπολέμηση και την υπέρβαση της οικονομικής επιβράδυνσης. Ας δούμε αυτά τα γεγονότα για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τις τάσεις της αγοράς συναλλάγματος. Καλή τύχη και περάστε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map