Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Εβδομαδιαία προοπτική, 1 Φεβρουαρίου – 5 Φεβρουαρίου 2021: Κορυφαία οικονομικά γεγονότα για παρακολούθηση αυτής της εβδομάδας

Το δολάριο ΗΠΑ θα τελειώσει αυτήν την εβδομάδα σε ανοδική πορεία, καθώς η παγκόσμια χρηματιστηριακή αγορά παραμένει καταθλιπτική λόγω πολλαπλών αρνητικών ανησυχιών, οι οποίες έχουν ενισχύσει τη ζήτηση ασφαλούς καταφυγίου για το νόμισμα των ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, τα κέρδη του δολαρίου ΗΠΑ θα μπορούσαν επίσης να συσχετιστούν με τα οικονομικά δεδομένα από τις ΗΠΑ, τα οποία δεν ήταν τόσο άσχημα όσο φοβόταν. Ωστόσο, οι ανησυχίες σχετικά με μια μικρή συμπίεση όσον αφορά τα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου, τις ανησυχίες σχετικά με τα εταιρικά κέρδη και τις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς με κοροναϊούς έχουν σταματήσει την ανοδική πορεία των παγκόσμιων μετοχών, η οποία θα μπορούσε να συνεχίσει να αυξάνει το δολάριο βραχυπρόθεσμα.

Στο διεθνές μέτωπο, η μακροχρόνια σινο-αμερικανική μάχη διαδραμάτισε επίσης σημαντικό ρόλο στη στήριξη του δολαρίου ΗΠΑ. Ένας άλλος παράγοντας που θα μπορούσε επίσης να βλάψει το συναίσθημα της αγοράς θα μπορούσε να είναι οι φόβοι μιας παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, παρόλο που οι εμβολιασμοί με κοροϊούς βρίσκονται στο δρόμο. Αυτό θα μπορούσε να αποδοθεί στους φόβους για το αργό ποσοστό ανοσοποίησης και την έλλειψη θεραπειών που αντιμετωπίζουν και τις δύο παραλλαγές ιών, δηλαδή τις μεταλλάξεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Νοτίου Αφρικής.

Κοιτάζοντας μπροστά στην επόμενη εβδομάδα, τα στοιχεία του PMI παραγωγής και του ποσοστού ανεργίας, μαζί με τις δηλώσεις νομισματικής πολιτικής και την ομιλία του RBA Gov Lowe, θα μπορούσαν να οδηγήσουν πολλά πρωτοσέλιδα για να κρατήσουν τις αγορές σε κίνηση. Οι γεωπολιτικές εντάσεις και εξελίξεις σχετικά με το πακέτο τόνωσης 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα παρακολουθούνται επίσης στενά στον ωκεανό. Όλοι αυτοί οι παράγοντες θα μπορούσαν να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στον καθορισμό των επιπέδων κινδύνου στην αγορά.

Κορυφαία οικονομικά γεγονότα που πρέπει να παρακολουθήσετε αυτήν την εβδομάδα

1. – ISM Manufacturing PMI – Δευτέρα – 10:00 GMT

Αυτά τα δεδομένα συνήθως δημοσιεύονται από το Ινστιτούτο Διαχείρισης Εφοδιασμού. Αντικατοπτρίζει τις επιχειρηματικές συνθήκες στον μεταποιητικό τομέα των ΗΠΑ. Αποτελεί βασικό δείκτη της συνολικής οικονομικής κατάστασης στις ΗΠΑ. Τα αποτελέσματα άνω των 50 θεωρούνται bullish για το USD, ενώ οι τιμές κάτω των 50 θεωρούνται αρνητικές ή bearish για το greenback.

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ: 60.7

DEV: 2.60

CONS: 56.6

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 01/05/2021 23:00

2. – Απόφαση επιτοκίου RBA – Δευτέρα – 22:30 GMT

Αυτή η απόφαση ανακοινώνεται από την Reserve Bank of Australia. Εάν το συναίσθημα του RBA είναι τρομακτικό όσον αφορά τις οικονομικές προοπτικές στην Αυστραλία, και ως εκ τούτου αυξάνει τα επιτόκια, θεωρείται μια ανοδική ή θετική ένδειξη για το AUD. Εναλλακτικά, εάν η RBA έχει μια dovish προοπτική για την αυστραλιανή οικονομία, και διατηρήσει το τρέχον επιτόκιο ή το μειώσει, θεωρείται ως πτωτική για τον Aussie.

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΞΗ: 0,1%

DEV: 0,00

Μειονεκτήματα: 0,1%

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 12/01/2020 11:30

3. – Αλλαγή απασχόλησης NZD – Τρίτη – 16:45 GMT

Αυτά τα δεδομένα δημοσιεύονται συνήθως από τη Στατιστική Νέα Ζηλανδία. Μετρά τυχόν αλλαγές στον αριθμό των απασχολούμενων στη Νέα Ζηλανδία. Με απλά λόγια, μια αύξηση αυτού του δείκτη αφήνει θετικό αντίκτυπο στις καταναλωτικές δαπάνες, γεγονός που με τη σειρά του τονώνει την οικονομική ανάπτυξη. Έτσι, μια υψηλή ανάγνωση θεωρείται ως ανοδική για το δολάριο NZ. Αντίθετα, η χαμηλή ανάγνωση θεωρείται πτωτική.

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ: -0,8%

DEV: 0,00

Μειονεκτήματα: -0,8%

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 11/04/2020 05:45

ii) – Ποσοστό ανεργίας:

Αυτά τα δεδομένα κυκλοφορούν επίσης συνήθως από τη Στατιστική Νέα Ζηλανδία. Μετρά τον αριθμό των ανέργων που διαιρείται με το συνολικό πολιτικό εργατικό δυναμικό. Η αύξηση του ποσοστού δείχνει έλλειψη επέκτασης στην αγορά εργασίας της Νέας Ζηλανδίας. Επομένως, η άνοδος οδηγεί σε αποδυνάμωση της οικονομίας της Νέας Ζηλανδίας. Συνεπώς, οι χαμηλές τιμές αναγνωρίζονται ως ανοδικές για το δολάριο NZ. από την άλλη πλευρά, οι υψηλές ενδείξεις θεωρούνται bearish.

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ: 5,3%

DEV: -0.15

Μειονεκτήματα: 5,4%

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 11/04/2020 05:45

4. – Ομιλία του RBA Gov Lowe – Τρίτη – 20:30 GMT

Ο Philip Lowe αντικατέστησε τον Glenn Stevens ως κυβερνήτη της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας. Προηγουμένως, ο Lowe ήταν ο Αναπληρωτής Κυβερνήτης της Τράπεζας Αποθεμάτων της Αυστραλίας, μια θέση που κατείχε από τον Φεβρουάριο του 2012. Ως επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, η οποία ελέγχει τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια, έχει πλέον μεγαλύτερο έλεγχο στην αξία του AUD από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο. Ένας τόνος που περιβάλλει τις οικονομικές προοπτικές της Αυστραλίας νοείται ως πτωτικός για το AUD. Αντίθετα, ένας χαοκικός τόνος θεωρείται bullish ή θετικός παράγοντας.

5. – Αλλαγή απασχόλησης ADP – Τετάρτη – 8:15 GMT

Αυτά τα δεδομένα κυκλοφορούν κανονικά από την Automatic Data Processing Inc. Παρέχει ένα μέτρο της αλλαγής στον αριθμό των μισθωτών στην Αμερική. Με απλά λόγια, μια αύξηση αυτού του δείκτη αφήνει θετικό αντίκτυπο στις καταναλωτικές δαπάνες, γεγονός που τονώνει την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ. Ως εκ τούτου, τα υψηλά ποσοστά θεωρούνται θετικά ή ανοδικά για το νόμισμα των ΗΠΑ. Αντίθετα, τα χαμηλά ποσοστά θεωρούνται αρνητικά ή πτωτικά για το νόμισμα των ΗΠΑ.

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΞΗ: -123 Κ

DEV: -0.43

CONS: 88 Κ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 01/06/2021 21:15

ii) – PMI υπηρεσιών ISM:

Αυτά τα δεδομένα συνήθως δημοσιεύονται από το Ινστιτούτο Διαχείρισης Εφοδιασμού (ISM). Δείχνει επιχειρηματικές συνθήκες στον μη μεταποιητικό τομέα των ΗΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μη μεταποιητικός τομέας δεν επηρεάζει το ΑΕγχΠ, είτε θετικά είτε αρνητικά, όπως και η ISM Manufacturing. Τα αποτελέσματα άνω των 50 θεωρούνται bullish για το USD, ενώ οι μετρήσεις κάτω των 50 θεωρούνται αρνητικές ή bearish για το greenback.

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ: 57.2

DEV: 1.82

CONS: 54.6

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 01/07/2021 23:00

6. – Έκθεση νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας – Πέμπτη – 7:00 GMT

i) – Η Τράπεζα της Αγγλίας δημοσιεύει συνήθως αυτήν την έκθεση μετά το τέλος κάθε τριμήνου. Παρέχει μια πλήρη οικονομική ανάλυση και τις προβλέψεις για τον πληθωρισμό στις οποίες η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας βασίζει τις αποφάσεις της για τα επιτόκια και παρουσιάζει μια αξιολόγηση των δυνατοτήτων για τον πληθωρισμό του Ηνωμένου Βασιλείου τα επόμενα δύο χρόνια. Επομένως, τα υψηλά στοιχεία θεωρούνται θετικά ή ανοδικά για το GBP και, αντίθετα, τα χαμηλά στοιχεία είναι αρνητικά για το νόμισμα GBP.

ii) – Απόφαση επιτοκίου της BoE:

Αυτή η απόφαση εκδίδεται από την Τράπεζα της Αγγλίας. Εάν η στάση της BoE είναι ασαφής όσον αφορά τις οικονομικές προοπτικές στο Ηνωμένο Βασίλειο, και συνεπώς αυξάνει τα επιτόκια, αυτό θεωρείται θετικό ή ανοδικό για το GBP. Αντίθετα, μια dovish προοπτική και η συνέχιση του συνεχιζόμενου επιτοκίου ή οι μειώσεις του επιτοκίου, θεωρούνται αρνητικά ή bearish.

ΠΡΑΞΗ: 0,1%

DEV: 0,00

Μειονεκτήματα: 0,1%

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 17/12/2020 20:00

7. – Αλλαγή απασχόλησης CAD – Παρασκευή – 8:30 GMT

Αυτά τα δεδομένα δημοσιεύονται συνήθως από τη Statistics Canada. Είναι ένα μέτρο της αλλαγής στον αριθμό των μισθωτών στον Καναδά. Η αύξηση αυτού του δείκτη έχει θετικές συνέπειες για τις καταναλωτικές δαπάνες, οι οποίες τονώνουν την οικονομική ανάπτυξη. Ως εκ τούτου, μια υψηλή ανάγνωση θεωρείται θετική ή ανοδική για το CAD. Αντίθετα, οι χαμηλές μετρήσεις θεωρούνται αρνητικές.

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΞΗ: -62,6 K

DEV: -0.39

CONS: -27,5 Κ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 01/08/2021 21:30

ii) – Ποσοστό ανεργίας CAD:

Αυτά τα δεδομένα δημοσιεύονται συνήθως από τη Statistics Canada. Μετρά τον αριθμό των ανέργων που διαιρείται με το συνολικό πολιτικό εργατικό δυναμικό. Οι αυξήσεις των τιμών υποδηλώνουν έλλειψη επέκτασης στην καναδική αγορά εργασίας, η οποία αποτελεί τον κορυφαίο δείκτη της καναδικής οικονομίας. Έτσι, η αύξηση των αριθμών τείνει να αποδυναμώσει την καναδική οικονομία. Με απλά λόγια, μια χαμηλή ανάγνωση θεωρείται θετική ή ανοδική για το CAD, ενώ μια υψηλή τιμή θεωρείται αρνητική ή bearish.

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ: 8,6%

DEV: 0,00

Μειονεκτήματα: 8,6%

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 01/08/2021 21:30

8. – Αλλαγή απασχόλησης εκτός αγροκτήματος – Παρασκευή – 8:30 GMT

Αυτά τα δεδομένα συνήθως δημοσιεύονται από το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ. Δείχνει τον αριθμό των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν τον προηγούμενο μήνα σε όλες τις μη γεωργικές επιχειρήσεις. Οποιαδήποτε αλλαγή στις μηνιαίες μισθοδοσίες μπορεί να είναι εξαιρετικά ασταθής, λόγω της στενής σχέσης με τις αποφάσεις οικονομικής πολιτικής των ΗΠΑ που λαμβάνονται από την Κεντρική Τράπεζα. Επομένως, η υψηλή ανάγνωση θεωρείται θετική ή ανοδική για το δολάριο ΗΠΑ και η χαμηλή ανάγνωση θεωρείται αρνητική

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΞΗ: -140 K

DEV: -1.47

CONS: 71 Κ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 01/08/2021 21:309. – Δήλωση νομισματικής πολιτικής και συνέντευξη τύπου της ΕΚΤ – Πέμπτη – 13:30 GMT

Μετά την απόφαση οικονομικής πολιτικής της ΕΚΤ, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ πραγματοποιεί συνέντευξη τύπου για τη νομισματική πολιτική. Τα σχόλιά του επηρεάζουν συνήθως την αστάθεια του ευρώ και καθορίζουν μια βραχυπρόθεσμη θετική ή αρνητική προκατάληψη. Έτσι, μια χαοτική προοπτική θεωρείται θετική ή ανοδική για το ευρώ. Αντίθετα, μια dovish άποψη θεωρείται αρνητική ή bearish.

10. – PMI Γερμανικής Παραγωγής Flash – Παρασκευή – 8:30 GMT

Αυτά τα δεδομένα κυκλοφορούν συνήθως από την Markit Economics. Εξετάζει τις επιχειρηματικές συνθήκες στον ευρωπαϊκό μεταποιητικό τομέα. Το PMI μεταποίησης θεωρείται ως ο κρίσιμος δείκτης των επιχειρηματικών συνθηκών και των συνολικών οικονομικών συνθηκών στη Γερμανία, καθώς ο μεταποιητικός τομέας κυριαρχεί σε μεγάλο μέρος του συνολικού ΑΕΠ. Έτσι, μια υψηλή ανάγνωση, πάνω από 50, θεωρείται ως ανοδική για το EUR, ενώ μια χαμηλή ανάγνωση, κάτω από 50, θεωρείται ως bearish.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ: 58.3

DEV: -0.26

CONS: 58.6

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 01/04/2021 08: 55ii) Γαλλικές υπηρεσίες Flash PMI: Αυτά τα δεδομένα κυκλοφορούν συνήθως από την Markit Economics, με βάση πολλές εταιρείες παραγωγής και παροχής υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα. Τα δεδομένα δημοσιεύονται συνήθως την 3η εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα. Κάθε αποτέλεσμα σταθμίζεται ανάλογα με το μέγεθος της εταιρείας και τη συμβολή του στη συνολική παραγωγή ή υπηρεσίες που αντιπροσωπεύει ο υποτομέας στον οποίο ανήκει η εν λόγω εταιρεία. Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται σύμφωνα με τις ερωτήσεις που υποβλήθηκαν, δείχνοντας το ποσοστό των ερωτηθέντων που ανέφεραν βελτίωση, επιδείνωση ή καμία αλλαγή από τον προηγούμενο μήνα. Ένα ποσοστό άνω του 50,0 δείχνει την ανάπτυξη της βιομηχανίας. Αντίθετα, ένα ποσοστό κάτω από το 50,0 δείχνει τη συστολή του κλάδου. Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ: 49.1

DEV: -0.43

CONS: 49.8

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 01/06/2021 09:00

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me