Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Εβδομαδιαία προοπτική, 1 – 5 Μαρτίου 2021: Κορυφαία οικονομικά γεγονότα για παρακολούθηση αυτής της εβδομάδας

Το αμερικανικό δολάριο ευρείας βάσης είναι πιθανό να λήξει αυτήν την εβδομάδα σε ανοδική πορεία, εν μέσω μιας απότομης αύξησης των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων εν μία νυκτί. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα κρατικά ομόλογα, και ιδιαίτερα τα αμερικανικά Υπουργεία Οικονομικών, έχουν γίνει το επίκεντρο των αγορών σε όλο τον κόσμο, αφού οι έμποροι κινήθηκαν σε τιμές σε προηγούμενη νομισματική σύσφιξη από ό, τι σηματοδότησε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και οι ομοτίμοι της. Εκτός αυτού, τα κέρδη του δολαρίου ΗΠΑ θα μπορούσαν επίσης να συσχετιστούν με τις ειδήσεις της αμερικανικής εμπορικής προειδοποίησης προς την Κίνα και την επίθεση πυραύλων σε μια μαχητική ομάδα που υποστηρίζεται από το Ιράν, η οποία κράτησε το συναίσθημα της εμπορικής αγοράς υπό πίεση και συνέβαλε στα κέρδη της Αμερικάνικο δολλάριο.

Ανυπομονούμε για την επόμενη εβδομάδα, η σειρά των ποσοστών PMI και ανεργίας, καθώς και η δήλωση ποσοστών RBA και οι συναντήσεις του ΟΠΕΚ JMMC, θα μπορούσαν να οδηγήσουν πολλά πρωτοσέλιδα για να κρατήσουν τις αγορές σε κίνηση. Εκτός από αυτό, θα παρακολουθούνται στενά οι τίτλοι εμπορίας ΗΠΑ-Κίνας, οι συζητήσεις ΗΠΑ-Ιράν και κοροναϊού, καθώς θα μπορούσαν να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στον καθορισμό των επιπέδων κινδύνου στην αγορά.

Κορυφαία οικονομικά γεγονότα που πρέπει να παρακολουθήσετε αυτήν την εβδομάδα

1) PMI κατασκευής ISM ΗΠΑ – Δευτέρα – 15:00 GMT:

ISM Manufacturing PMI – Αυτά τα δεδομένα συνήθως δημοσιεύονται από το Ινστιτούτο Διαχείρισης Εφοδιασμού (ISM) Manufacturing Index, ο οποίος δείχνει τις επιχειρηματικές συνθήκες στον κατασκευαστικό τομέα των ΗΠΑ. Είναι ένας από τους κορυφαίους δείκτες της συνολικής οικονομικής κατάστασης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένα αποτέλεσμα πάνω από 50 θεωρείται θετικό (ή ανοδικό) για το greenback. Αντίθετα, ένα αποτέλεσμα κάτω του 50 θεωρείται αρνητικό για το νόμισμα.

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ: 58.7

DEV: -0.64

Μειονεκτήματα: 60

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 02/01/2021 15:00

2) UK Markit Manufacturing PMI – Δευτέρα – 9:30 GMT

Markit Manufacturing PMI – Αυτά τα δεδομένα δημοσιεύονται από το Chartered Institute of Purchasing & Οικονομική προσφορά και αξία. Μετρά τις οικονομικές συνθήκες στον μεταποιητικό τομέα του ΗΒ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τομέας των υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου δεν το επηρεάζει ούτε θετικά ούτε αρνητικά. Οι έμποροι θέλουν να δουν τα υψηλότερα δυνατά στοιχεία, τα οποία θεωρούνται bullish για το GBP. Ωστόσο, οποιαδήποτε ανάγνωση άνω των 50 υποδηλώνει επέκταση του κλάδου. Αντίθετα, μια ένδειξη κάτω των 50 δείχνει συστολή.

Από την προβλεπόμενη προβολή, τα δεδομένα αναμένεται να έρθουν στο 57,3 – το ίδιο με την προηγούμενη ανάγνωση – το οποίο μπορεί να αποτύχει να δώσει σημαντική ώθηση στη βρετανική λίρα.

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ: 54.9

DEV: 1.92

CONS: 53.2

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 02/19/2021 09:30

3) Απόφαση επιτοκίου RBA – Τρίτη – 3:30 GMT

Απόφαση επιτοκίου RBA – Η Reserve Bank of Australia λαμβάνει αυτήν την απόφαση. Εάν το RBA είναι τρομακτικό για τις πληθωριστικές προοπτικές της οικονομίας και αυξήσει τα επιτόκια, θεωρείται ως ανοδικό για το νόμισμα AUD. Αντίθετα, εάν η RBA έχει μια dovish γνώμη για τις πληθωριστικές προοπτικές και διατηρήσει το τρέχον επιτόκιο ή το μειώσει, θεωρείται ως πτωτική για το AUD.

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΞΗ: 0,1%

DEV: 0,00

Μειονεκτήματα: 0,1%

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 02/02/2021 03:30

ii) Δήλωση επιτοκίου RBA – Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, οι αποφάσεις σχετικά με αυτό το επιτόκιο λαμβάνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Reserve Bank και εξηγούνται σε ένα δελτίο τύπου. Η απόφαση ανακοινώνεται στις 2.30 μ.μ. μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Είναι κατανοητό ως βασικό εργαλείο που χρησιμοποιεί το Διοικητικό Συμβούλιο της RBA για να επικοινωνεί με τους επενδυτές σχετικά με τη νομισματική πολιτική. Περιέχει τα αποτελέσματα της απόφασής τους σχετικά με τα επιτόκια και ένα σχόλιο σχετικά με τις οικονομικές συνθήκες που επηρέασαν την απόφασή τους. Εκτός από αυτό, συζητά επίσης τις οικονομικές προοπτικές και δίνει νέα στοιχεία για το αποτέλεσμα των μελλοντικών αποφάσεων.

4) Ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (QoQ) – Τετάρτη – 0:30 GMT

Ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (QoQ) – Αυτά τα δεδομένα συνήθως δημοσιεύονται από το Αυστραλιανό Γραφείο Στατιστικής. Εξετάζει τη συνολική αξία όλων των αγαθών και υπηρεσιών που παράγονται στην Αυστραλία. Το ΑΕΠ θεωρείται βασικό μέτρο οικονομικής δραστηριότητας και υγείας. Μια αυξανόμενη τάση έχει θετική ή ανοδική επίδραση στο AUD, ενώ μια πτωτική τάση θεωρείται πτωτική για το αυστραλιανό νόμισμα.

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΞΗ: 3,3%

DEV: 1,66

Μειονεκτήματα: 2,6%

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 12/02/2020 00:30

5) PMI Υπηρεσιών ISM – Τετάρτη – 15:00 GMT

ISM Services PMI – Αυτά τα δεδομένα συνήθως δημοσιεύονται από το Ινστιτούτο Διαχείρισης Εφοδιασμού (ISM). Μετρά τις επιχειρηματικές συνθήκες στον μη μεταποιητικό τομέα των ΗΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μη μεταποιητικός τομέας δεν το επηρεάζει είτε θετικά είτε αρνητικά, σε σύγκριση με το ΑΕΠ ή την ISM Manufacturing. Ένα αποτέλεσμα πάνω από 50 θεωρείται θετικό (ή ανοδικό) για το δολάριο ΗΠΑ. Αντίθετα, το νούμερο κάτω του 50 θεωρείται πτωτικό για το greenback.

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ: 58.7

DEV: 1,50

CONS: 56.8

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 02/03/2021 15:00

6) Συναντήσεις του ΟΠΕΚ JMMC – Πέμπτη – Ολοήμερη

Στις συναντήσεις αυτές συμμετέχουν εκπρόσωποι από τα 13 κράτη μέλη του ΟΠΕΚ και 11 άλλες χώρες πλούσιες σε πετρέλαιο. Σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι ο συντονισμός και η ενοποίηση των πολιτικών πετρελαίου των κρατών μελών και η διασφάλιση της σταθεροποίησης των αγορών πετρελαίου στις προσπάθειες εξασφάλισης μιας αποτελεσματικής, οικονομικής και τακτικής προμήθειας πετρελαίου στους καταναλωτές. Συζητούν πολλά θέματα σχετικά με τις αγορές ενέργειας και, το πιο σημαντικό, συμφωνούν για το πόσιμο πετρέλαιο θα παράγουν. Όταν τελειώσει η συνάντηση, οι αξιωματούχοι συνομιλούν συνήθως με δημοσιογράφους όλη την ημέρα. Η επίσημη δήλωση που καλύπτει τις αλλαγές πολιτικής και τους στόχους της σύσκεψης δημοσιεύεται μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων.

7) Αλλαγή απασχόλησης εκτός αγροκτήματος – Παρασκευή – 13:30 GMT

Αυτά τα δεδομένα συνήθως δημοσιεύονται από το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ. Δείχνει τον αριθμό των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν τον προηγούμενο μήνα, σε όλες τις μη γεωργικές επιχειρήσεις. Οι μηνιαίες αλλαγές στη μισθοδοσία μπορεί να είναι εξαιρετικά ασταθείς, λόγω της στενής σχέσης της με τις αποφάσεις οικονομικής πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας. Η υψηλή ανάγνωση νοείται ως bullish για το USD, ενώ η χαμηλή τιμή θεωρείται bearish.

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΞΗ: 49 Κ

DEV: -0.01

Μειονεκτήματα: 50 Κ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 02/05/2021 13:30

8) Ποσοστό ανεργίας – Παρασκευή – 13:30 GMT

Το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ δημοσιεύει αυτά τα δεδομένα. Αντικατοπτρίζει τον αριθμό των ανέργων που διαιρείται με το συνολικό πολιτικό εργατικό δυναμικό. Είναι ένας από τους βασικούς δείκτες για την οικονομία των ΗΠΑ. Αντιπροσωπεύει το ποσοστό των ατόμων που αναζητούν ενεργά εργασία και είναι πρόθυμοι να εργαστούν. Εάν το ποσοστό ανεβεί, δείχνει έλλειψη επέκτασης στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ. Η αύξηση του ποσοστού ανεργίας οδηγεί σε αδυναμία της οικονομίας των ΗΠΑ. Ένα χαμηλό ποσοστό θεωρείται bullish για το δολάριο ΗΠΑ. Αντίθετα, εάν ο αριθμός αυξηθεί, θεωρείται αρνητικός ή bearish για το νόμισμα USD.

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ: 6,3%

DEV: -0.80

Μειονεκτήματα: 6,7%

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 02/05/2021 13:30

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me