Εβδομαδιαία προοπτική, 09-13 Νοεμβρίου: Κορυφαία πέντε οικονομικά γεγονότα για παρακολούθηση αυτής της εβδομάδας

Το ευρέως βασισμένο δολάριο ΗΠΑ σταθεροποιήθηκε έναντι πολλών νομισμάτων στο τέλος της εβδομάδας, αλλά οι έμποροι της αγοράς αναμένουν περισσότερες απώλειες, καθώς οι εχθρικές προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ έχουν μειώσει τις ελπίδες για ένα μεγάλο ερέθισμα για τη στήριξη της οικονομίας. Οι επενδυτές εικάζουν ότι ο ηγέτης των Δημοκρατών Τζο Μπάιντεν θα είναι ο επόμενος πρόεδρος, αλλά ότι, από την άλλη πλευρά, οι Ρεπουμπλικάνοι είναι πιθανό να διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας, γεγονός που θα δυσκολεύει τους Δημοκρατικούς να περάσουν το πακέτο δημοσιονομικών δαπανών.

Κοιτάζοντας μπροστά στην επόμενη εβδομάδα, η σειρά PMI παραγωγής και υπηρεσιών, μαζί με τη δήλωση νομισματικής πολιτικής RBNZ και την ομιλία του κυβερνήτη της BoE Bailey, θα μπορούσαν να οδηγήσουν πολλά πρωτοσέλιδα για να κρατήσουν τις αγορές σε κίνηση. Οι γεωπολιτικές εντάσεις και οι επικεφαλίδες του κοροναϊού θα παρακολουθούνται επίσης στενά, καθώς διαδραματίζουν βασικό ρόλο στον καθορισμό των επιπέδων κινδύνου στην αγορά.

Κορυφαία πέντε οικονομικά γεγονότα που πρέπει να παρακολουθήσετε αυτήν την εβδομάδα

1 – Γερμανικό εμπορικό ισοζύγιο – Δευτέρα – 12:00 π.μ.

Η Eurostat πρόκειται να δημοσιεύσει το Γερμανικό Εμπορικό Ισοζύγιο τη Δευτέρα. Αυτά τα σημαντικά δεδομένα, τα οποία δημοσιεύονται επίσημα από το Statistisches Bundesamt Deutschland, μετρά την ισορροπία μεταξύ εξαγωγών και εισαγωγών συνολικών αγαθών και υπηρεσιών. Έτσι, μια θετική τιμή δείχνει εμπορικό πλεόνασμα, ενώ η αρνητική τιμή δείχνει εμπορικό έλλειμμα. Αυτά τα δεδομένα θα μπορούσαν επίσης να θεωρηθούν ένα από τα βασικά συμβάντα που δημιουργεί κάποια αστάθεια για το κοινό νόμισμα. Εάν παρατηρηθεί σταθερή ζήτηση σε αντάλλαγμα για τις γερμανικές εξαγωγές, αυτό θα μετατραπεί σε θετική αύξηση του εμπορικού ισοζυγίου και αυτό θα πρέπει να είναι αισιόδοξο για το κοινό νόμισμα.

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ: 15,7 δισ. Ευρώ

DEV: -0.53

Μειονεκτήματα: 18,2 δισ. Ευρώ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 10/08/2020 06:00

Τα στοιχεία του Γερμανικού εμπορικού ισοζυγίου αναμένεται να αυξηθούν από 15,7 δισεκατομμύρια σε 17,2 δισεκατομμύρια, τα οποία ενδέχεται να υποστηρίξουν το νόμισμα ευρώ.

Εμπιστοσύνη επενδυτή Sentix (Νοέμβριος)

Από την άλλη πλευρά, το Sentix Investor Confidence είναι μια μηνιαία έρευνα που αντικατοπτρίζει το συναίσθημα της αγοράς σχετικά με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση και τις προσδοκίες για το επόμενο εξάμηνο. Ωστόσο, το ευρετήριο, το οποίο συνήθως κυκλοφορεί από το Sentix GmbH, προέρχεται από 36 διαφορετικούς δείκτες. Συνήθως, ένας υψηλότερος αριθμός θεωρείται θετικός ή ανοδικός για την Ευρωζώνη. Ομοίως, ένα χαμηλότερο ποσοστό θεωρείται αρνητικό ή bearish για το νόμισμα EUR.

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ: -8.3

DEV: 0,27


Μειονεκτήματα: -9.5

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 10/05/2020 08:30

Η εμπιστοσύνη των επενδυτών Sentix αναμένεται να μειωθεί από -8,3 σε -15,0, γεγονός που τείνει να υπονομεύσει το νόμισμα EUR.

2) Ομιλία του Διοικητή της BoE Bailey – Δευτέρα 10:35

Ο Andrew Bailey είναι ο Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας. Ανέλαβε τη θέση του στις 16 Μαρτίου 2020, στο τέλος της σεζόν του Mark Carney. Πριν εκλεγεί, ο Bailey εργάστηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος της Αρχής Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ο Βρετανός κεντρικός τραπεζίτης ήταν επίσης ο Αναπληρωτής Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας από τον Απρίλιο του 2013 έως τον Ιούλιο του 2016 και επικεφαλής Ταμίας της Τράπεζας της Αγγλίας από τον Ιανουάριο του 2004 έως τον Απρίλιο του 2011. Ωστόσο, οποιοσδήποτε τόνος από τον Andrew Bailey μπορεί να είναι αρνητικός επηρεάζουν το νόμισμα της χώρας, καθώς τα περιστέρια τείνουν να υποστηρίζουν τα χαμηλά επιτόκια και μια επεκτατική νομισματική πολιτική, επειδή εκτιμούν δείκτες όπως η χαμηλή ανεργία και η διατήρηση του πληθωρισμού σε χαμηλά επίπεδα. Από την άλλη πλευρά, τα γεράκια είναι ακριβώς το αντίθετο των περιστεριών.

3) Δεδομένα ποσοστού ανεργίας – Τρίτη 12:00 π.μ.

Τα δεδομένα του ποσοστού ανεργίας της ΔΟΕ, τα οποία συνήθως δημοσιεύονται από τις Εθνικές Στατιστικές, είναι ο αριθμός των ανέργων που διαιρείται με το συνολικό πολιτικό εργατικό δυναμικό. Θεωρείται ένας από τους βασικούς δείκτες για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου. Εάν αυξηθεί το ποσοστό, αυτό δείχνει έλλειψη επέκτασης στην αγορά εργασίας του Ηνωμένου Βασιλείου Αυτό, με τη σειρά του, αποδυναμώνει την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου. Ομοίως, εάν ο αριθμός μειωθεί, είναι θετικό (ή ανοδικό) για το νόμισμα GBP.

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ: 4,5%

DEV: 0,97

Μειονεκτήματα: 4,3%

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 10/13/2020 06:00

Από την προβλεπόμενη προβολή, τα δεδομένα για το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να αυξηθούν από 4,5 σε 4,7%, γεγονός που τείνει να υπονομεύσει το νόμισμα GBP.

Αλλαγή καταμέτρησης ενάγοντος

Από την άλλη πλευρά, το Claimant Change κυκλοφορεί από την Εθνική Στατιστική και αντιπροσωπεύει τον αριθμό των ανέργων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, η άνοδος αυτού του δείκτη έχει αρνητικές επιπτώσεις στις καταναλωτικές δαπάνες, οι οποίες εμποδίζουν την οικονομική ανάπτυξη. Τα υψηλά ποσοστά θεωρούνται αρνητικά (ή bearish) για τη βρετανική λίρα. Ομοίως, η χαμηλή ανάγνωση θεωρείται θετική (ή ανοδική).

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΞΗ: 28 Κ

DEV: -0.16

CONS: 78,8 Κ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 10/13/2020 06:00

4) Δήλωση τιμών RBNZ – Τετάρτη 6:00 μ.μ.

Το RBNZ Statement Statement περιέχει επεξηγήσεις για τις αποφάσεις σχετικά με τα επιτόκια και τα σχόλια σχετικά με τις οικονομικές συνθήκες που την έχουν επηρεάσει.

Απόφαση επιτοκίου RBNZ:

Η Reserve Bank of New Zealand αναμένεται να αποδεσμεύσει την απόφαση επιτοκίου της RBNZ. Εάν το RBNZ είναι ασταθές όσον αφορά τις πληθωριστικές προοπτικές για την οικονομία και αυξάνει τα επιτόκια, αυτό είναι θετικό ή ανοδικό για το νόμισμα της χώρας.

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΞΗ: 0,25%

DEV: 0,00

Μειονεκτήματα: 0,25%

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 09/23/2020 02:00

Δήλωση νομισματικής πολιτικής:

Η Τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας συνήθως εκδίδει τη δήλωση νομισματικής πολιτικής (MPS) ανά τρίμηνο. Κάθε Δήλωση Νομισματικής Πολιτικής πρέπει να ορίζει: πώς η Τράπεζα Αποθεμάτων προτείνει να επιτύχει τους στόχους της, πώς προτείνει τη διαμόρφωση και εφαρμογή της νομισματικής πολιτικής για τα επόμενα πέντε χρόνια. και πώς εφαρμόστηκε η νομισματική πολιτική από την τελευταία δήλωση νομισματικής πολιτικής.

Δείκτης τιμών καταναλωτή (MoM) – Πέμπτη 6:30 π.μ. 

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή συνήθως δημοσιεύεται από το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ. Είναι ένα μέτρο της μεταβολής των τιμών, που πραγματοποιείται με τη σύγκριση των τιμών λιανικής ενός αντιπροσωπευτικού καλαθιού αγορών αγαθών και υπηρεσιών. Η αγοραστική δύναμη του αμερικανικού νομίσματος κυμαίνεται λόγω του πληθωρισμού. Ο ΔΤΚ είναι ένας από τους κορυφαίους δείκτες για τη μέτρηση του πληθωρισμού και των αλλαγών στις τάσεις αγοράς. Ως εκ τούτου, μια υψηλή ανάγνωση θεωρείται ως θετική (ή ανοδική) για το δολάριο, και μια χαμηλή ανάγνωση θεωρείται αρνητική (ή bearish) για το δολάριο ΗΠΑ.

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ: 0,2%

DEV: 0,00

Μειονεκτήματα: 0,2%

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 10/13/2020 12:30

Από την προβλεπόμενη προβολή, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητος στο 0,2%.

Αρχικές αξιώσεις ανεργίας

Οι αρχικές αξιώσεις ανεργίας, οι οποίες συνήθως δημοσιεύονται από το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, είναι ένα μέτρο του αριθμού των ατόμων που υποβάλλουν αξιώσεις για πρώτη φορά για κρατική ασφάλιση ανεργίας. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος από το αναμενόμενο αριθμός δείχνει αδυναμία σε αυτήν την αγορά, η οποία τείνει να υπονομεύσει την ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ. Έτσι, οι χαμηλοί αριθμοί λαμβάνονται ως θετικοί ή ανοδικοί για το δολάριο.

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ: 751 Κ

DEV: 0,39

CONS: 732 Κ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 11/05/2020 13:30

Από την προβλεπόμενη προβολή, οι αρχικές αξιώσεις ανεργίας αναμένεται να μειωθούν από 751 χιλ. Σε 745 χιλ., Κάτι που μπορεί να στηρίξει το δολάριο ΗΠΑ.

5) Ακαθάριστο εγχώριο προϊόν Παρασκευή 3:00 π.μ.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν δημοσιεύεται συνήθως από την Eurostat. Είναι ένα μέτρο της συνολικής αξίας όλων των αγαθών και υπηρεσιών που παράγονται ή παρέχονται από την Ευρωζώνη. Ωστόσο, το ΑΕΠ θεωρείται ως το κύριο μέτρο της οικονομικής δραστηριότητας και της υγείας της Ευρωζώνης. Κανονικά, η υψηλή ανάγνωση έχει θετική επίδραση στο κοινό νόμισμα. Ομοίως, το χαμηλό ποσοστό θεωρείται αρνητικό ή bearish για το EUR.

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ: 12,7%

DEV: 22.45

Μειονεκτήματα: 9,4%

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 10/30/2020 10:00

Από την προβλεπόμενη προβολή, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητο στο 12,7%.

Αλλαγή απασχόλησης (YoY)

Η αλλαγή απασχόλησης δημοσιεύεται συνήθως από τη Eurostat. Αντικατοπτρίζει την αλλαγή του αριθμού των απασχολούμενων στην Ευρώπη. Έτσι, η αύξηση αυτού του δείκτη έχει θετικές επιπτώσεις στις καταναλωτικές δαπάνες, οι οποίες στηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη. Ως εκ τούτου, μια υψηλή ανάγνωση θεωρείται ως ανοδική για το κοινό νόμισμα. Ομοίως, η χαμηλή ανάγνωση θεωρείται αρνητική (ή bearish) για το EUR.

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ: -3,1%

DEV: -0.38

Μειονεκτήματα: -2,9%

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 09/08/2020 09:00

Από την προβλεπόμενη προβολή, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αναμένεται να αυξηθεί από -2,9% σε 0,7%, γεγονός που μπορεί να στηρίξει το κλίμα γύρω από το νόμισμα EUR. Καλή τύχη φίλε και απολαύστε το σαββατοκύριακο σας!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map