Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Εβδομαδιαία προοπτική, 04 Ιανουαρίου 2021 – 08 Ιανουαρίου 2021: Κορυφαία οικονομικά γεγονότα για παρακολούθηση

Το αμερικανικό δολάριο ευρείας βάσης θα τελειώσει αυτήν την εβδομάδα σε μια πτωτική πορεία, καθώς οι ελπίδες που θα παραμείνουν στο εμβόλιο και η πιθανότητα περαιτέρω νομισματικής χαλάρωσης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τείνουν να υπονομεύουν το νόμισμα των ΗΠΑ. Εκτός από αυτό, οι απώλειες στο δολάριο ΗΠΑ θα μπορούσαν επίσης να συσχετιστούν με την επιδείνωση των συνθηκών του κορανοϊού (COVID-19) στις ΗΠΑ, οι οποίες συνεχίζουν να προκαλούν φόβους για οικονομική επιβράδυνση στις ΗΠΑ, η οποία συμβάλλει στις απώλειες στο δολάριο. 

Σε όλη τη λίμνη, η αισιόδοξη διάθεση στην αγορά, υποστηριζόμενη από την αισιοδοξία για τα εμβόλια κοροναϊού, παροτρύνει τους επενδυτές να αναζητήσουν πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με τα παγκόσμια εμπορεύματα και τις αναδυόμενες αγορές. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ (DXY) αντιμετώπισε τις μεγαλύτερες απώλειες σχεδόν 2 εβδομάδες την περασμένη εβδομάδα, κυρίως μετά την εκπροσώπηση των εκπροσώπων του Σώματος των ΗΠΑ των $ 2.000 $ COVID ερεθίσματα που απαιτούν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ.

Κοιτάζοντας μπροστά την επόμενη εβδομάδα, η σειρά των ισχυρισμών PMI και ανεργιών, καθώς και οι συναντήσεις OPEC-JMMC και τα πρακτικά της συνάντησης FOMC, θα μπορούσαν να οδηγήσουν πολλά πρωτοσέλιδα για να κρατήσουν τις αγορές σε κίνηση. Εκτός από αυτό, οι γεωπολιτικές εντάσεις και οι επικεφαλίδες του κοροναϊού θα ακολουθήσουν επίσης στενά και θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο στον καθορισμό των επιπέδων κινδύνου στην αγορά.

Κορυφαία οικονομικά γεγονότα που πρέπει να παρακολουθήσετε αυτήν την εβδομάδα

Markit Manufacturing PMI – Δευτέρα – 9:30 GMT

Αυτά τα δεδομένα συνήθως δημοσιεύονται από το Chartered Institute of Purchasing & Supply and Markit Economics, που μετρά την οικονομική ανάπτυξη του μεταποιητικού τομέα του ΗΒ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τομέας των υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου δεν το επηρεάζει, είτε θετικά είτε αρνητικά. Οι έμποροι θέλουν τα υψηλότερα δυνατά στοιχεία, τα οποία θεωρούνται bullish για το νόμισμα GBP. Οποιαδήποτε ανάγνωση άνω των 50 υποδηλώνει επέκταση της βιομηχανίας Αντίθετα, οι μετρήσεις κάτω των 50 δείχνουν συστολή.

Από την προβλεπόμενη προβολή, τα δεδομένα αναμένεται να έρθουν στο 57,3, το οποίο είναι το ίδιο με την προηγούμενη ανάγνωση, και αυτό μπορεί να μην δώσει σημαντική ώθηση στο νόμισμα GBP.

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ: 57.3

DEV: 0,77

CONS: 55.9

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 12/16/2020 09:30

2): Συναντήσεις OPEC-JMMC: – Δευτέρα – 10:00 GMT

Στις συναντήσεις αυτές συμμετέχουν εκπρόσωποι από τα 13 μέλη του ΟΠΕΚ και 11 άλλα πλούσια σε πετρέλαιο έθνη. Σκοπός αυτής της συνάντησης είναι ο συντονισμός και η ενοποίηση των πολιτικών πετρελαίου των κρατών μελών και η διασφάλιση της σταθεροποίησης των αγορών πετρελαίου, σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί μια αποτελεσματική, οικονομική και τακτική προμήθεια πετρελαίου στους καταναλωτές..

Συζητούν πολλά θέματα σχετικά με τις αγορές ενέργειας και, το πιο σημαντικό, συμφωνούν για το πόσιμο πετρέλαιο θα παράγουν. Όταν τελειώσει η συνάντηση, οι αξιωματούχοι συνομιλούν συνήθως με δημοσιογράφους όλη την ημέρα. Ως αποτέλεσμα, η επίσημη δήλωση σχετικά με τις αλλαγές πολιτικής και τους στόχους της συνάντησης δημοσιεύεται μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων.

3): PMI κατασκευής ISM ΗΠΑ – Τρίτη – 15:00 GMT:

Αυτά τα δεδομένα συνήθως δείχνουν επιχειρηματικές συνθήκες στον κατασκευαστικό τομέα των ΗΠΑ. Είναι ένας από τους κορυφαίους δείκτες της συνολικής οικονομικής κατάστασης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα αποτελέσματα άνω των 50 θεωρούνται θετικά (ή ανοδικά) για το greenback. Αντίθετα, τα αποτελέσματα κάτω των 50 θεωρούνται bearish για το νόμισμα.

Από την προβλεπόμενη προβολή, τα δεδομένα αναμένεται να μειωθούν από 57,5 ​​σε 56,6, γεγονός που ενδέχεται να μην αφήσει καμία σημαντική πτωτική επίδραση στο νόμισμα USD, καθώς η ανάγνωση θα παραμείνει πάνω από 50.

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ: 57.5

DEV: -0.31

CONS: 58

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 12/01/2020 15:00

4): Αλλαγή απασχόλησης ADP – Τετάρτη – 13:15

Αυτά τα δεδομένα κυκλοφορούν κανονικά από την Automatic Data Processing, Inc, η οποία μελετά την αλλαγή στον αριθμό των μισθωτών στις ΗΠΑ. Με απλά λόγια, μια αύξηση σε αυτόν τον δείκτη έχει θετικό αντίκτυπο στις καταναλωτικές δαπάνες, η οποία επομένως τονώνει την οικονομική ανάπτυξη. Ως αποτέλεσμα, τα υψηλά ποσοστά θεωρούνται θετικά ή ανοδικά για το greenback. Αντίθετα, τα χαμηλά ποσοστά θεωρούνται bearish για το νόμισμα των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο αριθμός αναμένεται να μειωθεί από 307K σε 75K, γεγονός που θα μπορούσε να υπονομεύσει το νόμισμα των ΗΠΑ.

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ: 307 Κ

DEV: -0.22

CONS: 410 Κ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 12/02/2020 13:15

 

5): Πρακτικά συνεδρίασης της FOMC – Τετάρτη – 19:00 GMT

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς οργανώνει οκτώ συνεδριάσεις ετησίως. Ο σκοπός αυτής της συνάντησης είναι να επανεξετάσει τις οικονομικές και χρηματοοικονομικές συνθήκες, να καθορίσει την κατάλληλη στάση της νομισματικής πολιτικής και να αξιολογήσει τους κινδύνους για τους μακροπρόθεσμους στόχους της σταθερότητας των τιμών και της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρακτικά FOMC δημοσιεύονται συνήθως από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, τα οποία αποτελούν σαφή οδηγό για τη μελλοντική πολιτική επιτοκίων των ΗΠΑ. Ένας χαοτικός τόνος θεωρείται θετικός ή ανοδικός για το νόμισμα USD.

 

6): Αρχικές αξιώσεις ανεργίας – Πέμπτη – 13:30 GMT

Αυτά τα δεδομένα συνήθως δημοσιεύονται από το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, το οποίο μετρά τον αριθμό των ατόμων που υποβάλλουν αξιώσεις για πρώτη φορά για κρατική ασφάλιση ανεργίας. Εάν το ποσοστό είναι μεγαλύτερο από το αναμενόμενο, δείχνει αδυναμία στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ, η οποία με τη σειρά της αφήνει αρνητικό αντίκτυπο στη δύναμη και την κατεύθυνση της οικονομίας των ΗΠΑ. Αντίθετα, οι χαμηλές μετρήσεις θεωρούνται θετικές ή ανοδικές για το greenback.

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ: 787 Κ

DEV: -0.56

CONS: 833 Κ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 31/12/2020 13:30

7): PMI Υπηρεσιών ISM – Πέμπτη – 15:00 GMT

Αυτά τα δεδομένα συνήθως δημοσιεύονται από το Ινστιτούτο Διαχείρισης Εφοδιασμού (ISM), το οποίο μετρά τις επιχειρηματικές συνθήκες στον μη μεταποιητικό τομέα των ΗΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μη μεταποιητικός τομέας δεν έχει καμία επιρροή, είτε θετική είτε αρνητική, σε σύγκριση με το ΑΕΠ ή την ISM Manufacturing. Τα αποτελέσματα άνω των 50 θεωρούνται θετικά (ή ανοδικά) για το δολάριο ΗΠΑ. Αντίθετα, οι τιμές κάτω των 50 θεωρούνται bearish για το greenback. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το ποσοστό αναμένεται να μειωθεί από 55,9 σε 54,5, γεγονός που θα μπορούσε να υπονομεύσει το νόμισμα των ΗΠΑ.

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ: 55.9

DEV: -0.04

CONS: 56

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 12/03/2020 15:00

8): CAD – Ποσοστό ανεργίας – Παρασκευή – 13:30 GMT

Η Statistics Canada δημοσιεύει αυτά τα δεδομένα, τα οποία υπολογίζουν τον αριθμό των ανέργων εργαζομένων, διαιρούμενο με το συνολικό εργατικό δυναμικό. Είναι ένας από τους βασικούς δείκτες για την Καναδική Οικονομία, καθώς ο αριθμός των ανέργων αποτελεί σημαντικό σήμα της συνολικής οικονομικής υγείας, επειδή οι καταναλωτικές δαπάνες συσχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με τις συνθήκες της αγοράς εργασίας. Εάν το ποσοστό ανεβεί, δείχνει έλλειψη επέκτασης στην καναδική αγορά εργασίας. Ως αποτέλεσμα, η αύξηση του ποσοστού ανεργίας οδηγεί σε αδυναμία της καναδικής οικονομίας. Ωστόσο, ένα χαμηλό ποσοστό θεωρείται bullish για το CAD. Αντίθετα, η άνοδος θεωρείται αρνητική ή bearish για το CAD.

Προηγούμενη κυκλοφορία

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ: 8,5%

DEV: -1.16

Μειονεκτήματα: 8,9%

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 12/04/2020 13:30

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me