Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Ο απόλυτος οδηγός για VPN

Contents

Εισαγωγή

Τα VPN είναι απίστευτα απλά κατανοητά.

Ισομετρική εικονικό ιδιωτικό δίκτυο, πρότυπο ιστότοπου

Το VPN σημαίνει «εικονικό ιδιωτικό δίκτυο“. Όταν συνδέεστε σε ένα VPN, τοποθετείτε έναν επιπλέον διακομιστή μεταξύ σας και του ιστότοπου στον οποίο θέλετε να μεταβείτε. Αυτός ο διακομιστής αλλάζει τη διεύθυνση IP σας και κρυπτογραφεί τη δραστηριότητα περιήγησής σας.

Αλλά αυτή είναι μια πολύ τεχνική απάντηση που κάνει τα VPN να ακούγονται πιο περίπλοκα από ό, τι είναι. Ας χρησιμοποιήσουμε μια μεταφορά για να κατανοήσουμε καλύτερα τα VPN.

Τι σημαίνει «VPN»?

φορητό υπολογιστή με ασπίδα εικονογράφηση

Πολλοί από εμάς έχουν ακούσει πολλά για τα VPN μέχρι τώρα. “Τα VPN προστατεύουν το απόρρητό σας!” Ή “Πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα VPN!” ή “Δεν είστε ασφαλείς στο Διαδίκτυο χωρίς VPN!” και ούτω καθεξής.

Αλλά πολύ λίγοι άνθρωποι αφιερώνουν χρόνο για να σχεδιάσουν, στα απλά αγγλικά, τι σημαίνει VPN?

Αφηρημένη ψηφιακή ερώτηση φόντο

Σίγουρα, μπορείτε να κάνετε μια απλή αναζήτηση στο Google για να μάθετε ότι σημαίνει “εικονικό ιδιωτικό δίκτυο”, αλλά τι σημαίνουν ακόμη και αυτές οι λέξεις; Δεν είναι ήδη ιδιωτικό το δίκτυό μου; Δεν με προστατεύει ο κωδικός πρόσβασης wifi?

Ας αναλύσουμε τη φράση “Εικονικό ιδιωτικό δίκτυο” μία λέξη τη φορά για να κατανοήσουμε καλύτερα τι είναι ένα VPN και τι κάνει.

Είναι εικονικό:

Κόκκινος διάδρομος από πτώση αριθμών

Συνδέει τον υπολογιστή ή το δίκτυο σας σε άλλο δίκτυο ουσιαστικά. Στην πραγματικότητα, το φυσικό σας δίκτυο χρησιμοποιείται για αυτήν τη σύνδεση, αλλά ανοίγει ένα κανάλι που ονομάζεται «σήραγγα» σε αυτό το δίκτυο.

Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κάνετε επιπλέον φυσική ενέργεια για να δημιουργήσετε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο σε ένα φυσικό δίκτυο που χρησιμοποιείτε.

Είναι ιδιωτικό

Σύστημα ασφάλειας διαδικτύου και διαδικτύου

Με τη σύνδεση VPN που έχει δημιουργηθεί στο φυσικό δίκτυο, συνδέεστε σε ένα δίκτυο που είναι ιδιωτικό (όχι δημόσιο) για εσάς. Τα πιστοποιητικά και οι κωδικοί πρόσβασης που χρησιμοποιούνται στην κρυπτογράφηση δημιουργούνται ειδικά για τη σήραγγά σας, έτσι ώστε οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται με αυτήν τη σύνδεση να μην μπορούν να παρακολουθούνται από άλλους.

Είναι ένα δίκτυο:

Ψηφιακός κόσμος δικτύωσης

Με ένα VPN, εργάζεστε σαν να βρίσκεστε στο ίδιο μέρος με το δίκτυο στο οποίο είστε συνδεδεμένοι, ακόμα κι αν βρίσκεστε σε άλλη τοποθεσία. Στις συνδέσεις VPN, ο υπολογιστής σας λαμβάνει μια διεύθυνση IP και μπορείτε ακόμη και να δείτε έναν νέο εικονικό (μη φυσικό) προσαρμογέα δικτύου στον υπολογιστή σας. Ενώ μόνο ορισμένες δραστηριότητες μπορούν να συντονιστούν σε λύσεις όπως διακομιστές μεσολάβησης και κάλτσες, όλες οι δραστηριότητες δικτύου μπορούν να συντονιστούν μέσω VPN.

Οφέλη από τη σύνδεση χρησιμοποιώντας ένα VPN

έννοια απορρήτου ασφάλειας στον κυβερνοχώρο

 • Πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου, που κανονικά μπορεί να παρακολουθεί τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες, δεν μπορεί να το κάνει όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN. Μπορούν να δουν μόνο ότι συνδέεστε σε μια υπηρεσία VPN.

 • Οι τεχνολογίες Ιστού προσπαθούν να σας ακολουθήσουν χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση IP σας και πολλές άλλες μεθόδους. Ενώ η δημόσια διεύθυνση IP σας συνήθως δίνεται από τον ISP σας, ο πάροχος υπηρεσιών VPN σας την κρύβει.

 • Η χρήση ενός VPN είναι μια ασπίδα που σας προστατεύει από τον πάροχο υπηρεσιών σας και από κακόβουλους ανθρώπους που ενδέχεται να παρέμβουν. Οι πάροχοι υπηρεσιών VPN μπορούν να προσφέρουν επιπλέον επιλογές ασφάλειας (διαφορετικές συνδέσεις από διαφορετικές χώρες, διπλό VPN συνδέσεις κ.λπ..

Πώς λειτουργεί ένα VPN… Στα Απλά Αγγλικά

Στιγμιότυπο οθόνης του purevpn.com PureVPN σχετικά με το Τι είναι VPN

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να δώσετε ένα μήνυμα στον φίλο σας Webster. Όμως, δεν θέλετε ο Webster να γνωρίζει ότι είστε η προέλευση του μηνύματος. Προσλαμβάνετε λοιπόν τον Victor για να δώσετε στον Gary το μήνυμα για εσάς.

Αλλά το Webster δεν είναι το μόνο άτομο από το οποίο κρύβετε. Επίσης, δεν θέλετε οι άλλοι που μπορεί να σας παρακολουθούν να γνωρίζουν το περιεχόμενο του μηνύματος ή ότι είστε η καταγωγή του. Έτσι, όταν συναντάτε με τον Victor για να του πείτε το μήνυμα, το κάνετε σε ένα ηχομονωμένο δωμάτιο πίσω από μια κουρτίνα.

Αφού πεις στο Victor το μυστικό, βγαίνει πίσω από την κουρτίνα και πηγαίνει να πει στο Webster το μήνυμα.

Τι σχέση έχει αυτό με τα VPN?

Αν και αυτό δεν είναι μια τέλεια αναλογία, απεικονίζει πώς λειτουργούν τα VPN στο Διαδίκτυο.

Πώς μεταδίδονται τα μηνύματα στο Διαδίκτυο όταν δεν χρησιμοποιείτε VPN?

Αναζήτηση στο Διαδίκτυο σε φορητό υπολογιστή

Τα περισσότερα άτομα που έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο δεν χρησιμοποιούν VPN. Αυτό κάνουν.

 • Ανοίγουν τα προγράμματα περιήγησής τους (όπως chrome ή firefox).
 • Εισάγουν μια διεύθυνση ιστού (όπως το facebook.com).
 • Χτύπησαν enter.

Ίσως είναι γνωστή αυτή η σειρά βημάτων. Ίσως έτσι να έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο με αυτόν τον τρόπο είναι σαν να πηγαίνετε απευθείας στον φίλο σας, τον Webster και να του λέτε το μήνυμά σας.

Ποιό είναι το λάθος σ’αυτό?

Έννοια εγκυρότητας δεδομένων

Αυτό είναι το μέρος όπου αρχίζει να καταρρέει η εικόνα. Όταν θέλουμε να δώσουμε στους φίλους μας ένα μήνυμα, συνήθως δεν θέλουμε να τους εμποδίσουμε να γνωρίζουμε ότι είμαστε αυτοί που το έστειλαν. Επίσης, δεν ανησυχούμε συνήθως για το ποιος άλλος μπορεί να μας δει ή να μας ακούσει.

Έτσι… για να μην τους δουν να βλέπουν τα μηνύματά μας και να γνωρίζουν ποιοι είμαστε, χρειαζόμαστε το ισοδύναμο διαδικτύου του Victor από την εικόνα. Χρειαζόμαστε ένα VPN.

Όπως και ο Victor, το VPN μεταβαίνει στον ιστότοπο (Webster) και του δίνει το μήνυμά μας. Εφόσον ο ιστότοπος βλέπει μόνο το VPN, δεν γνωρίζει για εμάς. Ακριβώς όπως ο Victor είναι το μόνο άτομο που βλέπει ο Webster. Και τέλος, το VPN κρυπτογραφεί τη σύνδεσή μας σε αυτό, ώστε ο ISP μας να μην μπορεί να παρακολουθεί τη συμπεριφορά περιήγησής μας.

Συνοψίζοντας:

 • Εσύ είσαι εσύ.
 • Το Webster είναι ο ιστότοπος στον οποίο προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση.
 • Το Victor είναι το VPN.
 • Το ηχομονωμένο δωμάτιο πίσω από την κουρτίνα είναι η κρυπτογράφηση που το VPN σας παρέχει στη σύνδεσή σας σε αυτό.

Τι μπορώ να κάνω με ένα VPN?

Ας χρησιμοποιήσουμε τώρα ένα πραγματικό VPN:

Έννοια προστασίας τείχους προστασίας

Ας υποθέσουμε ότι ζείτε Κίνα, αλλά θέλετε να παρακολουθήσετε βίντεο στο YouTube. Εάν χρησιμοποιείτε μια τυπική σύνδεση, δεν έχετε τύχη. Η κινεζική κυβέρνηση έχει εμποδίσει τους Κινέζους πολίτες να βλέπουν ιστότοπους όπως το google και το youtube. Ο τρόπος που το κάνουν αυτό είναι χρησιμοποιώντας αυτό που ονομάζεται τείχος προστασίας. Οποιαδήποτε κινεζική διεύθυνση IP δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε μια λίστα με άλλες διευθύνσεις IP.

Στιγμιότυπο οθόνης του purevpn.com Αρχική σελίδα του PureVPN

Εάν ζείτε στην Κίνα και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο όπως το Youtube, θα πρέπει να συνδεθείτε στο Youtube από έναν διακομιστή εκτός της Κίνας. Εδώ μπαίνει το VPN. Τα VPN συνήθως κατέχουν ή ενοικιάζουν μεγάλο αριθμό διακομιστών σε όλο τον κόσμο. Πολλοί από αυτούς τους διακομιστές δεν θα αποκλειστούν από την Κίνα.

Στιγμιότυπο οθόνης του expressvpn.com Το ExpressVPN διατίθεται στην Κίνα

Μόλις συνδεθείτε σε έναν από αυτούς τους διακομιστές εκτός της Κίνας, αυτό συμβαίνει:

 1. Πείτε στο VPN σας ότι θέλετε να συνδεθείτε στο Youtube.
 2. Το Youtube λαμβάνει τη σύνδεση και λέει (σε ​​ομιλία υπολογιστή), “Επιλέξτε ένα βίντεο για παρακολούθηση”.
 3. Ο διακομιστής VPN σας μεταδίδει στη συνέχεια αυτό το μήνυμα σε εσάς.
 4. Επιλέγετε ένα βίντεο.
 5. Το VPN σας ενημερώνει το Youtube ποιο βίντεο επιλέξατε.
 6. Το Youtube μεταδίδει το βίντεο στο VPN σας.
 7. Το VPN σας το μεταδίδει σε ροή.

Αυτό ακούγεται περίπλοκο, αλλά για εσάς, θα αισθανθείτε σαν μια κανονική εμπειρία περιήγησης. Δεν θα παρατηρήσετε καμία μεγάλη διαφορά από την κανονική σας εμπειρία στο Youtube. Η μόνη αξιοσημείωτη διαφορά είναι ότι οι ταχύτητες του ιστότοπου μπορεί να είναι χαμηλότερες. Αλλά ακόμη και τότε, πολλά VPN είναι πολύ γρήγορα αυτές τις μέρες και δεν θα παρατηρήσετε προβλήματα ταχύτητας.

Στιγμιότυπο οθόνης του nordvpn.com Ταχύτητα NordVPN

Το σημαντικό βήμα από αυτό το παράδειγμα είναι:

 • Το Youtube δεν ξέρει ότι βρίσκεστε στην Κίνα.
 • Η Κίνα δεν γνωρίζει ότι περιηγείστε στο Youtube.
 • Τα μόνα μέρη που γνωρίζουν αυτά τα γεγονότα είναι εσείς και το VPN σας.

Τα πράγματα μας φέρνουν σε μερικά από τα πιθανά προβλήματα με τα VPN.

Προβλήματα με VPN

Τα VPN δεν είναι τέλεια.

Σύγχρονη έννοια μπλοκ διαφημίσεων με ισομετρική προβολή

Σε πολλές περιπτώσεις, μπορούν να αποκλειστούν. Οι Κινέζοι πολίτες πρέπει να κάνουν κύκλους των VPN τους μόλις η κυβέρνηση μάθει ποιες διευθύνσεις IP ανήκουν σε διάφορους διακομιστές VPN. Μόλις αποκλειστούν αυτές οι διευθύνσεις IP, το VPN είναι συνήθως αναποτελεσματικό.

Το προϊόν Secureline VPN της Avast είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα προδοσίας αυτής της εμπιστοσύνης. Avast είναι μια εταιρεία λογισμικού προστασίας από κακόβουλο λογισμικό. Το λογισμικό τους συνοδεύεται από το VPN που ονομάζεται «Secureline». Ωστόσο, το Motherboard και το PC Mag το ανακάλυψαν Η Avast πουλούσε τη δραστηριότητα περιήγησης των χρηστών του στον υψηλότερο πλειοδότη.

Προστασία της έννοιας των προσωπικών δεδομένων

Αυτό σημαίνει ότι εάν χρησιμοποιούσατε το VPN του Avast, δεν κρατούσαν μυστικό την περιήγησή σας. Αυτό είναι ένα τεράστιο ζήτημα επειδή το VPN υποτίθεται ότι προστατεύει το απόρρητό σας. Αντ ‘αυτού, έκανε το αντίθετο.

Τέλος, υπάρχει το ζήτημα των δικαιοδοσιών. Εάν ο διακομιστής στον οποίο είστε συνδεδεμένοι έχει παραβιαστεί από μια κυβέρνηση ή έναν χάκερ, τότε η περιήγησή σας δεν είναι πλέον μυστική.

Συγκριτικός πίνακας

Όνομα εταιρείας Τιμή Διακομιστές / Χώρες Ταχύτητα Απόρρητο
Λογότυπο ExpressVPN 6,65 $ 3000/160 Γρηγορότερα Φοβερο Εγγραφείτε
Λογότυπο PureVPN 2,88 $ 2000/140 Μέση τιμή Μέση τιμή Εγγραφείτε
Λογότυπο Surfshark 1,99 $ 1040/61 Γρήγορα Καλός Εγγραφείτε
Λογότυπο NordVPN 3,49 $ 5660/59 Γρήγορα Καλός Εγγραφείτε

Ας συζητήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης ενός VPN λίγο πιο μακριά.

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης ενός VPN

Πλεονεκτήματα

1. Ενισχύετε το απόρρητό σας

Στιγμιότυπο οθόνης του expressvpn.com Οφέλη από ένα VPN στο ExpressVPN.com

Εάν περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο χωρίς υπηρεσία VPN, θα αποκαλύψετε την πραγματική σας διεύθυνση IP. Αυτό επιτρέπει σε κάθε ιστότοπο στον οποίο έχετε πρόσβαση να γνωρίζει την ακριβή τοποθεσία σας (πόλη, χώρα) και ISP.

Όλα ακούγονται τρομακτικά, αλλά η περιήγηση στο “clearnet” (ανοιχτό, δημόσιο Διαδίκτυο) δεν είναι ασφαλής. Όχι χωρίς ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας, δηλαδή. Ευτυχώς, οι υπηρεσίες VPN σας βοηθούν να εξαιρεθείτε από αυτόν τον τύπο παρακολούθησης. Κρύβουν τον ISP σας και παραπλανούν έτσι κάθε ιστότοπο στον οποίο έχετε πρόσβαση.

Στιγμιότυπο οθόνης του purevpn.com PureVPN – Απόκρυψη της διεύθυνσης IP σας

Για καθημερινή χρήση, συνιστούμε Υπηρεσίες VPN όπως Εξπρές, Surfshark, ΚΑΘΑΡΟΣ, και Nord. Με μόλις 1,99 $ / μήνα, μπορείτε να συνδεθείτε σε χιλιάδες διακομιστές από όλο τον κόσμο. Και την επόμενη φορά που θα αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο, θα τον ξεγελάσετε για να σκεφτείτε ότι προέρχεστε από κάπου αλλού. Αυτό λειτουργεί ακόμα καλύτερα αν χρησιμοποιείτε διπλό VPN.

Συγκριτικός πίνακας

Όνομα εταιρείας Τιμή Διακομιστές / Χώρες Ταχύτητα Απόρρητο
Λογότυπο ExpressVPN 6,65 $ 3000/160 Γρηγορότερα Φοβερο Εγγραφείτε
Λογότυπο PureVPN 2,88 $ 2000/140 Μέση τιμή Μέση τιμή Εγγραφείτε
Λογότυπο Surfshark 1,99 $ 1040/61 Γρήγορα Καλός Εγγραφείτε
Λογότυπο NordVPN 3,49 $ 5660/59 Γρήγορα Καλός Εγγραφείτε

2. Τα δεδομένα σας αποκρυπτογραφούνται

Στιγμιότυπο οθόνης του nordvpn.com Η δυνατότητα ασφαλείας του NordVPN

Η ισχυρή κρυπτογράφηση είναι το απόλυτο εργαλείο απορρήτου. Και τα καλά νέα είναι ότι κάθε υπηρεσία VPN που διατίθεται στην αγορά κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας.

Αυτό σημαίνει ότι όλα όσα έχετε πρόσβαση και κατεβάζετε δεν μπορούν να συσχετιστούν με εσάς. Εάν τρίτα μέρη θέλουν να μάθουν τι κάνετε κατά τη διάρκεια των περιόδων περιήγησής σας, πρέπει να αποκρυπτογραφήσουν τα δεδομένα. Και η αποκρυπτογράφηση απαιτεί χρόνο και υπολογισμό.

Δεν θα δουν τι κάνετε στο διαδίκτυο, επειδή είστε αρκετά προσεκτικοί για να αποκτήσετε μια υπηρεσία VPN.

3. Μπορείτε να παρακάμψετε τους γεωγραφικούς περιορισμούς

Ιστορικό παγκόσμιου δικτύου

Το Διαδίκτυο μπορεί να φαίνεται σαν ένα παγκόσμιο δίκτυο, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Ανάλογα με το πού βρίσκεστε στον κόσμο, ο τρόπος προβολής των σελίδων είναι διαφορετικός.

Μερικές φορές μπορεί να βρείτε ακόμη και κλειδωμένο περιεχόμενο στο οποίο δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση από τη χώρα σας. Αυτό είναι όπου οι υπηρεσίες VPN μπαίνουν και αποθηκεύουν την ημέρα. Εάν βρίσκεστε σε μια χώρα που αποκλείει συγκεκριμένους ιστότοπους ειδήσεων, θα έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε ξένη διεύθυνση IP. Εάν η συνδρομή σας στο Netflix περιορίζει την πρόσβασή σας σε σειρές από μια χώρα, μπορείτε να “μετακινήσετε”.

Έννοια δικτύωσης χρηστών

Οι Κινέζοι πολίτες που θέλουν να παρακάμψουν το μεγάλο τείχος προστασίας χρησιμοποιούν επίσης υπηρεσίες VPN. Δεν είναι σαφές σε ποιο βαθμό είναι ασφαλείς από την επιτήρηση της κυβέρνησης.

Αλλά το να είσαι σε θέση να επικοινωνείς με τον έξω κόσμο χωρίς περιορισμούς είναι απαραίτητο. Και μερικοί άνθρωποι φαίνεται πηγαίνετε σε μεγάλες προσπάθειες για την προστασία των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.

Γιατί δεν είσαι κι εσύ;?

4. Μπορείτε να επιλέξετε την εικονική σας τοποθεσία

Στιγμιότυπο οθόνης του expressvpn.com Τοποθεσίες ExpressVPN σε όλο τον κόσμο

Σε αντίθεση με το Tor, οι υπηρεσίες VPN δεν δημιουργούν τυχαία σύνδεση σε έναν κόμβο. Προσφέρουν χιλιάδες διακομιστές στους οποίους μπορείτε να συνδεθείτε ανά πάσα στιγμή.

Σύνδεση στο US Netflix με PureVPN Σύνδεση στο US Netflix με PureVPN

Θα θέλατε να προσθέσετε ιταλικούς υπότιτλους στην αγαπημένη σας σειρά Netflix; Κανένα πρόβλημα, έχετε πολλές επιλογές. Ταξιδεύετε στο εξωτερικό και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στους λογαριασμούς σας σαν να ήσασταν ακόμα στη χώρα σας?

Εάν είστε εντάξει με λίγη τυχαιότητα, μπορείτε επίσης να κάνετε το συνδυασμό VPN-Tor. Πραγματοποιώντας λήψη του προγράμματος περιήγησης Tor, έχετε το μεγαλύτερο απόρρητο. Ωστόσο, το βασικό μέρος είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε από ποιο μέρος του κόσμου θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Και η εμπειρία σας θα ποικίλει ανάλογα, με όλα τα πλεονεκτήματα και τους περιορισμούς. Και μιλώντας για περιορισμούς, αυτό μας φέρνει στα μειονεκτήματα της χρήσης VPN.

Μειονεκτήματα

1. Χαμηλότερες ταχύτητες πρόσβασης

Κινηματογράφηση σε πρώτο πλάνο στο άκρο του καλωδίου δικτύου οπτικών ινών με μπλε χρώμα

Το κύριο μειονέκτημα της χρήσης οποιουδήποτε συστήματος διακομιστή μεσολάβησης είναι ότι η ταχύτητα του διαδικτύου σας μειώνεται. Αυτό έχει νόημα: η σύνδεση με άλλα κέντρα δεδομένων σε όλο τον κόσμο απαιτεί χρόνο.

Αντί να συνδεθείτε απευθείας σε έναν ιστότοπο, πρέπει να ανταλλάξετε και να κρυπτογραφήσετε δεδομένα με έναν διακομιστή μεσολάβησης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να αποδειχθεί ανέφικτο να διατηρήσετε το VPN σας ενεργό.

Οι υπηρεσίες VPN είναι εξαιρετικές και χρήσιμες, αλλά πρέπει να βρείτε τη σωστή ισορροπία μεταξύ ταχύτητας και απορρήτου.

Δοκιμές ταχύτητας NordVPN NordVPN Δοκιμές ταχύτητας

Τα καλά νέα είναι ότι Εξπρές, Surfshark, και Nord θα σας εκπλήξει με τις ταχύτητές τους. Και ο μεγάλος αριθμός διακομιστών τους θα σας βοηθήσει να βρείτε μια καλύτερη σύνδεση όποτε θέλετε.

2. Κακή διαρροή δεδομένων VPN

Η σελίδα δεν βρέθηκε

Εάν χρησιμοποιείτε μια μέτρια υπηρεσία VPN, τότε μπορεί να έχει backdoors ή τυχαίες αποσυνδέσεις. Το να βλέπεις πώς περιορίζεται το περιεχόμενο ενώ αποκτάς πρόσβαση μπορεί να είναι απογοητευτικό.

Μέχρι τώρα, ExpressVPN και SurfsharkVPN έχετε μια καθαρή πλάκα. NordVPN επίσης ανήκε σε αυτή την κατηγορία, αλλά ένας από τους διακομιστές του υπέστη εκμετάλλευση το 2018.

Υπάρχουν αρκετά ερευνητικά δεδομένα και έλεγχος εκεί έξω για να σας βοηθήσουν να βρείτε το καλύτερο VPN για τις ανάγκες σας. Ένας καλός κανόνας είναι ότι τα δωρεάν VPN αξίζουν αυτό που πληρώνετε για αυτά. Ωστόσο, μην υποθέτετε ότι τα πληρωμένα VPN είναι πάντα αξιόπιστα. Avast Secureline είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ενός VPN επί πληρωμή που ήταν πιάστηκε να πωλεί δεδομένα χρηστών σε τρίτους.

3. Οι υπηρεσίες Premium δεν είναι δωρεάν

Στιγμιότυπο οθόνης του nordvpn.com Τιμές της NordVPN

Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες VPN στην αγορά. Ορισμένα από αυτά είναι δωρεάν για λήψη και χρήση, ενώ άλλα κοστίζουν χρήματα.

Το “δωρεάν” λογισμικό θα τοποθετήσει διαφημίσεις και πιθανότατα θα παρακολουθεί την πρόσβασή σας. Θα σας παρακολουθεί και θα προσφέρει μόνο την ευκολία να σας επιτρέψει να αλλάξετε τοποθεσία.

Εάν είστε σοβαροί για την προστασία του εαυτού σας και των δεδομένων σας, πρέπει να αναζητήσετε μια υπηρεσία VPN επί πληρωμή. Πληρώνετε μόνο για το δικαίωμα να μείνετε μόνοι, αλλά πληρώνετε επίσης για να λάβετε μερικές σημαντικές επιπλέον λειτουργίες. Και την επόμενη φορά που θα περιηγηθείτε στον Ιστό, θα έχετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ότι τα δεδομένα σας είναι ασφαλή.

4. Ορισμένες κυβερνήσεις ενδέχεται να σας στοχεύσουν

Αναζήτηση στο Διαδίκτυο σε φορητό υπολογιστή

Υπάρχουν πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο όπου το Διαδίκτυο δεν είναι δωρεάν. Μερικοί είναι ευτυχείς να επιβάλουν περιορισμούς, αλλά σπάνια διώκουν τους λίγους επαναστάτες.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες δρακόντειες δικαιοδοσίες όπου στοχεύετε για το άνοιγμα μιας ιστοσελίδας. Για άλλη μια φορά, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια υπηρεσία VPN της οποίας η φήμη είναι άψογη.

Αυτό που δεν κρατά αρχεία καταγραφής, δεν σας παρακολουθεί και λειτουργεί σε μια φιλελεύθερη δικαιοδοσία. Μια υπηρεσία που δεν θα τερματιστεί ενώ βρίσκεστε στη μέση της περιήγησης σε έναν ιστότοπο ή τη λήψη ενός αρχείου.

Στιγμιότυπο οθόνης του expressvpn.com Αρχική σελίδα του ExpressVPN

Και μια υπηρεσία που είναι ανοιχτή και διαφανής για το τι κάνει. Από όλους τους λογαριασμούς, ExpressVPN είναι η καλύτερη υπηρεσία για ιδιωτικότητα και υψηλές ταχύτητες. Και ακολουθεί το νεότερο και πιο προσιτό Surfshark. Μέχρι στιγμής, σημειώνουν όλα τα κουτιά και έχουν καθαρή πλάκα. Αν πρόκειται να προσπαθήσετε να παρακάμψετε το κινέζικο τείχος προστασίας για να διαβάσετε δυτικές ειδήσεις, αυτά τα δύο είναι τα πιο αξιόπιστα.

Περίληψη των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων

Όταν επιλέγετε ένα VPN, βεβαιωθείτε ότι προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερους διακομιστές σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες. Αυτό θα προσφέρει τη μεγαλύτερη προστασία της ιδιωτικής ζωής ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τις ταχύτητες της υπηρεσίας.

Συγκριτικός πίνακας

Όνομα εταιρείας Τιμή Διακομιστές / Χώρες Ταχύτητα Απόρρητο
Λογότυπο ExpressVPN 6,65 $ 3000/160 Γρηγορότερα Φοβερο Εγγραφείτε
Λογότυπο PureVPN 2,88 $ 2000/140 Μέση τιμή Μέση τιμή Εγγραφείτε
Λογότυπο Surfshark 1,99 $ 1040/61 Γρήγορα Καλός Εγγραφείτε
Λογότυπο NordVPN 3,49 $ 5660/59 Γρήγορα Καλός Εγγραφείτε

Τι κρύβει ένα VPN?

Ένα VPN κρύβει την ταυτότητά σας

Στιγμιότυπο οθόνης του expressvpn.com Αρχική σελίδα του ExpressVPN

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να προβάλλετε και να δημοσιεύετε ανώνυμα στα κοινωνικά μέσα. Ίσως έχετε απόψεις που σας ενδιαφέρουν πολύ. Θέλετε να τους υποστηρίξετε χωρίς αυτές οι απόψεις να σας αποδίδονται προσωπικά. Θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Τι γίνεται αν ζείτε στο Ιράν και θέλετε να μιλήσετε κριτικά για την ιρανική κυβέρνηση; Θα ήταν επιζήμιο για την ευημερία των οικογενειών σας.

Αν μπορούσατε να δημοσιεύσετε ανώνυμα, θα μπορούσατε να μιλήσετε πολύ πιο καθαρά στα κοινωνικά μέσα. Μερικές φορές το μόνο που μου άρεσε μια ανάρτηση ήταν αρκετό δυσκολέψτε τους πολίτες. Η δημιουργία ενός άλλου λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν θα ήταν αρκετή για να σας κρατήσει πραγματικά ιδιωτικούς. Οι εταιρείες κοινωνικών μέσων γνωρίζουν τη διεύθυνση IP στην οποία συνδέεστε στον «οικονομικό» λογαριασμό σας.

Ένα VPN κρύβει το ιστορικό περιήγησής σας

Στιγμιότυπο οθόνης του nordvpn.com Αφιερωμένο χαρακτηριστικό IP του NordVPN

Το ιστορικό περιήγησής σας καταγράφεται από τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) και τον χώρο εργασίας σας, ακόμα και όταν βρίσκεστε σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης. Η χρήση ενός VPN αποκρύπτει το ιστορικό περιήγησής σας από τον ISP και τον εργοδότη σας. Δεν σας προτείνουμε να παραβιάζετε κανόνες στην εργασία. Ωστόσο, η χρήση ενός VPN μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε ερωτήσεις που μάλλον δεν χρειάζεται να απαντήσετε.

Ένα VPN κρύβει τις συνήθειες δαπανών σας

Εικονογράφηση σε απευθείας σύνδεση δαπάνες

Υπάρχουν πολλές εταιρείες που παρακολουθούν τις συνήθειες των δαπανών σας στο διαδίκτυο. Αυτή η παρακολούθηση δεν σταματά στα όρια του ιστότοπού τους. Εάν είστε συνδεδεμένοι, το Facebook παρακολουθεί όλο το ιστορικό του προγράμματος περιήγησής σας, ακόμη και σε άλλες καρτέλες του προγράμματος περιήγησης. Καταγράφουν αγορές από οποιεσδήποτε καρτέλες είναι ανοιχτές. Η Google και ο πάροχος υπηρεσιών σας θα παρακολουθούν επίσης τις δαπάνες σας. Χρησιμοποιούν τα δεδομένα εσωτερικά για να σας στοχεύσουν με διαφημίσεις ή, ακόμη χειρότερα, τα πωλούν σε τρίτους. Μόλις αυτές οι εταιρείες έχουν αυτά τα δεδομένα, δεν έχετε κανέναν έλεγχο για το τι κάνουν με αυτά ή για τον τρόπο χρήσης τους. Είναι καλύτερο να διασφαλιστεί ότι δεν το έχουν αρχικά.

Ένα VPN κρύβει τη δραστηριότητα Torrenting

Στιγμιότυπο οθόνης του surfshark.com Αρχική σελίδα του Surfskark

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν χείμαρρος ιστότοπους για λήψη ταινιών, μουσικής ή άλλου περιεχομένου. Μεγάλο μέρος του περιεχομένου που λαμβάνεται μέσω αυτών των ιστότοπων προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Αυτό σημαίνει ότι η δημιουργία μη εξουσιοδοτημένων αντιγράφων αυτών είναι τεχνικά παράνομη.

Αυτό υπογραμμίζει τη σημασία της πληρωμής για μια premium υπηρεσία VPN που δεν θα θέσει σε κίνδυνο την ταυτότητά σας ή θα διατηρήσει αρχεία καταγραφής. Ένα δωρεάν VPN δεν έχει κίνητρο να διατηρήσει την ταυτότητά σας απόρρητη και είναι πολύ πιθανότερο να διατηρεί αρχεία καταγραφής των ενεργειών σας. Ένα προηγούμενο δημοφιλές δωρεάν VPN πιάστηκε ακόμη πώληση δεδομένων χρήστη.

Στιγμιότυπο οθόνης του expressvpn.com Πολιτική για καταγραφές στο ExpressVPN

Αυτός είναι ο λόγος που αξιολογούμε συνεχώς με τα υψηλότερα σημάδια. Express VPN ποτέ δεν καταγράφει τη διεύθυνση IP σας, ιστορικό περιήγησης, μεταδεδομένα ή προορισμό προορισμού. Καλωσορίζουν επίσης τους ανεξάρτητους ελεγκτές μέσα για να επαληθεύσουν ότι συμβαίνει αυτό.

Ένα VPN κρύβει προσωπικά δεδομένα

Στιγμιότυπο οθόνης του surfshark.com Αρχική σελίδα του Surfshar

Εάν συνδεθείτε με Wi-Fi σε καφετέριες, αεροδρόμια ή ξενοδοχεία, θα εκθέσετε τα δεδομένα που στέλνετε μέσω του δικτύου. Θα μπορούν να δουν οτιδήποτε λέτε ή στέλνετε. Αυτό θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε τόσο αβλαβές όσο ένα email που στέλνετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα σε κάτι εξίσου σημαντικό με τον κωδικό πρόσβασης στους τραπεζικούς λογαριασμούς σας.

Ένα VPN κρύβει το ιστορικό αναζήτησης Google

Στιγμιότυπο οθόνης του duckduckgo.com Αρχική σελίδα του DuckDuckGo

Οι αναζητήσεις σας στο Google συσχετίζονται με τη διεύθυνση IP σας. Η Google χρησιμοποιεί αυτά τα ερωτήματα για να σας στοχεύσει με διαφημίσεις. Το ιστορικό αναζήτησης Google χρησιμοποιείται και συνεχίζει να χρησιμοποιείται στο δικαστήριο. Σε μία περίπτωση ακραία περίπτωση, ονομάστηκε ακόμη και έγκλημα από μόνη της. Περιττό να πούμε, έχουμε όλα τα googles παράξενα πράγματα από καιρό σε καιρό. Χωρίς πλήρες πλαίσιο και κοινό που κατανοεί, αυτές οι αναζητήσεις θα μπορούσαν να φανούν ενοχλητικές. Η χρήση ενός VPN και η αποσύνδεση από όλους τους λογαριασμούς σας Google, θα λύσει αυτό το πρόβλημα. Επιπλέον, συνιστούμε τη χρήση μηχανών αναζήτησης όπως το DuckDuckGO όποτε είναι δυνατόν. Το DuckDuckGo δεν καταγράφει το ιστορικό αναζήτησης.

Η “Ιδιωτική περιήγηση” δεν είναι ιδιωτική

Στιγμιότυπο οθόνης του duckduckgo.com Αρχική σελίδα του DuckDuckGO

Είναι γενικά γνωστό ότι οι μεγάλες μηχανές αναζήτησης όπως το Google, το Yahoo και το Bing συγκεντρώνουν πολλά δεδομένα για εσάς και όλους τους χρήστες τους, ενώ σας βοηθούν να βρείτε τον δρόμο σας στον ιστό.

Οι ακόλουθες πληροφορίες μπορούν να συλλεχθούν για εσάς ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε VPN, εκτός εάν χρησιμοποιείτε ιδιωτική μηχανή αναζήτησης:

 • Η διεύθυνση IP σας
 • Η τοποθεσία σου
 • Ο πράκτορας χρήστη (προσδιορίζει το πρόγραμμα περιήγησης ιστού και το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας μόλις συνδεθείτε στο Διαδίκτυο)
 • Οι όροι αναζήτησής σας
 • Το μοναδικό αναγνωριστικό σας (καταγράφεται σε cookie προγράμματος περιήγησης)
 • Ο αριθμός των φορών που τροποποιείτε την αναζήτησή σας ή επιστρέφετε στην αρχική σελίδα αποτελεσμάτων

Στιγμιότυπο οθόνης του duckduckgo.com Sneak Peak του DuckDuckGO’s Privacy Crash Course Sneak Peak

Οι κύριες μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα για να δημιουργήσουν έναν “χάρτη χρήστη” ή “προφίλ χρήστη” για εσάς – την ηλικία, το φύλο, τη σταδιοδρομία σας, τα χόμπι, ακόμη και το βάρος και την κατάσταση σχέσης – το οποίο στη συνέχεια προσφέρεται στους διαφημιζόμενους. Αυτή η διαδικασία σας βάζει σε ένα λεγόμενο συννεφάκι φίλτρου, περιορίζοντας τα μελλοντικά σας αποτελέσματα αναζήτησης στο προφίλ χρήστη που διαθέτουν οι ιστότοποι.

Μηχανές ιδιωτικής αναζήτησης

Στιγμιότυπο οθόνης του duckduckgo.com DuckDuckGO σχετικά με την αποθήκευση προσωπικών πληροφοριών

Για να αποφύγετε τη συλλογή και πώληση των προσωπικών σας στοιχείων σε τρίτους, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε μια ιδιωτική μηχανή αναζήτησης. Η DDG είναι μία από τις κορυφαίες ιδιωτικές μηχανές αναζήτησης σήμερα.

Αλλά μπορείτε να ρωτήσετε: μπορεί να χρησιμεύσει ως VPN αφού δεν θα παρακολουθεί και θα συσσωρεύει τα προσωπικά μου δεδομένα; Η απάντηση είναι όχι. Ένα VPN μπορεί να καταστήσει την ταυτότητά σας ανώνυμη όταν συνδέεστε στο διαδίκτυο, αλλά όταν χρησιμοποιείτε μόνο μια ιδιωτική μηχανή αναζήτησης, ο πάροχος υπηρεσιών σας μπορεί να αναγνωρίσει τη διεύθυνση IP σας και να παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας.

Στιγμιότυπο οθόνης Twitter Duck Duck Go

Ωστόσο, μπορείτε να μεγιστοποιήσετε το απόρρητό σας χρησιμοποιώντας μια ιδιωτική μηχανή αναζήτησης για περιήγηση στο Web μόλις εγκαταστήσετε ένα VPN. Μια ιδιωτική μηχανή αναζήτησης όπως το DDG εμποδίζει το πρόγραμμα περιήγησής σας να αποθηκεύει cookie ή τους ιστότοπους που επισκέπτεστε, κάτι που ένα VPN δεν μπορεί να κάνει από μόνο του. Οι ιδιωτικές μηχανές αναζήτησης δεν αποθηκεύουν επίσης αρχείο των αρχείων που κατεβάσατε.

Χαρακτηριστικά του DuckDuckGo

Ιδρύθηκε το 2008, το DDG αντλεί τα αποτελέσματα αναζήτησης από Bing, Wikipedia, Yahoo, Yandex και DuckDuckBot, το δικό του web crawler. Η διεπαφή του μοιάζει με τους περισσότερους δημοφιλείς ιστότοπους όπως το Google, το οποίο σας επιτρέπει να κάνετε αναζήτηση σε ολόκληρο τον ιστό ή μόνο σε εικόνες, βίντεο και ειδήσεις μόνο.

Το DDG εμφανίζει διαφημίσεις από το Amazon και το eBay. Ο ιστότοπος λέει ότι αποθηκεύει λέξεις-κλειδιά – για παράδειγμα, “DIY”, “συνταγή” ή “αλτήρες” – αντί για προσωπικά προφίλ για την υποστήριξη των διαφημιστικών του στόχων. Χρησιμοποιεί επίσης μόνο «συγκεντρωτικά, μη προσωπικά δεδομένα» για τη βελτίωση της ορθογραφίας.

Το μοναδικό χαρακτηριστικό του DDG είναι οι συντομεύσεις του για αναζήτηση σε ιστότοπους, που αναφέρονται ως “bangs”. Πληκτρολογείτε ένα θαυμαστικό ακολουθούμενο από το πρώτο γράμμα ή το όνομα του ιστότοπου: “! A” (Amazon), “! Yt” (YouTube), “! Ebay” (eBay), “! Twitter” (Twitter) και σύντομα. Έτσι, όταν πληκτρολογείτε “! Μια μάσκα προσώπου της Disney”, θα μεταφερθείτε στα αποτελέσματα αναζήτησης για το προϊόν στο Amazon.

Ένα VPN κρύβει την τοποθεσία σας

Στιγμιότυπο οθόνης του surfshark.com Η αρχική σελίδα του Surfshark

Η χρήση ενός VPN σάς επιτρέπει να αποκρύψετε την τοποθεσία σας. Εάν είστε πολίτης μιας χώρας που λογοκρίνει τις ειδήσεις, αυτό είναι ζωτικής σημασίας. Πολλοί πολίτες της Κίνας χρησιμοποιούν VPN για να περιηγηθούν στο «Μεγάλο Τείχος της Κίνας». Τα VPN τους δίνουν τη δυνατότητα να βλέπουν ειδήσεις που έχει αποκλείσει η κυβέρνησή τους. Τα VPN σας επιτρέπουν επίσης να έχετε πρόσβαση σε γεωγραφικά αποκλεισμένο περιεχόμενο από υπηρεσίες ροής. Η εκπομπή “Better Call Saul” ήταν διαθέσιμη στο Netflix UK σχεδόν ένα χρόνο πριν γίνει διαθέσιμη στις ΗΠΑ. Οι χρήστες VPN θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο Netflix UK αλλάζοντας σε μια διεύθυνση IP που βασίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Υπάρχουν επίσης πολλές δυνατότητες που βασίζονται στην τοποθεσία. Ορισμένοι τύποι υπότιτλων είναι διαθέσιμοι μόνο σε ορισμένες κομητείες.

Τι δεν αποκρύπτει ένα VPN

Στιγμιότυπο οθόνης του purevpn.com Δυνατότητα προστασίας διαρροών WebRTC του PureVPN

Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί εδώ: Μπορείτε ακόμα να παρακολουθείτε με προγράμματα παρακολούθησης ιστού ή cookie, ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε VPN. Σιγουρέψου ότι απενεργοποιήστε το webRTC στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Και τα δύο cookies και webrtc είναι σαν ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα. Οι ιχνηλάτες μπορούν να σας αναγνωρίσουν με βάση τη συμπεριφορά σας και τις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει στη συσκευή σας. Πρέπει να αποκλείσετε τη συσκευή σας από την κοινή χρήση αυτών των δεδομένων από τους ιστότοπους και τις εφαρμογές με τις οποίες συνδέεστε. Για να το επαναφέρετε σε έναν πραγματικό κόσμο παράδειγμα: Μπορείτε να φορέσετε μεταμφιέσεις όπου κι αν πάτε, αλλά μπορεί να μην έχει σημασία αν αφήσετε τα δακτυλικά σας αποτυπώματα παντού.

Στιγμιότυπο οθόνης του expressvpn.com ExpressVPN στο WebRTC Leak Test

Επιπλέον, εάν χρησιμοποιείτε το Chrome, η Google μπορεί να δει όλους τους ιστότοπους που έχετε επισκεφτεί. Το ίδιο ισχύει και για άλλα λειτουργικά συστήματα και μηχανές αναζήτησης. Στη συνέχεια, υπάρχει Μεταδεδομένα, που είναι τα δεδομένα που αποθηκεύονται στις ρυθμίσεις του αρχείου σας. Τα μεταδεδομένα δημιουργούνται αυτόματα και παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το ποιος δημιούργησε ένα έγγραφο ή αρχείο, πότε δημιουργήθηκε και ποιο λογισμικό χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του αρχείου.

Όλα αυτά μας φέρνουν στο θέμα του Torrenting.

Κάνει ένα VPN Απόκρυψη Torrenting?

Σε απευθείας σύνδεση κινηματογράφος ή ταινία, ισομετρική έννοια

Είστε οπαδός του torrenting; Δεν συνηθίζουμε να κάνουμε κάτι παράνομο, αλλά υπάρχουν απολύτως καλοί λόγοι να βρίσκεστε σε έναν ιστότοπο torrenting εκτός από πειρατικές ταινίες και μουσική. Ωστόσο, μερικές φορές ο ISP σας θα σας τιμωρήσει μόνο για την επίσκεψη σε αυτούς τους ιστότοπους.

Εξαιτίας αυτού, είναι καλό να χρησιμοποιείτε το καλύτερο VPN που μπορείτε να παραμείνετε ασφαλείς κατά το torrenting. Αλλά η χρήση ενός VPN κρύβει torrent?

Πώς λειτουργεί το Torrenting

Για όσους από εσάς δεν είστε σίγουροι για το τι πρέπει να κάνετε, μια γρήγορη κριτική:

Συνήθως, όταν κάνετε λήψη ενός αρχείου από το Διαδίκτυο, κάνετε λήψη του αρχείου από έναν μόνο διακομιστή.

Επιχείρηση & amp; κύβος παζλ με το χέρι

Με ιστότοπους torrenting, τα πάντα είναι ομότιμα. Οι ιστότοποι Torrenting επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν αρχεία που είναι πρόθυμοι να επιτρέψουν σε άλλους χρήστες να κάνουν λήψη. Εάν υπάρχουν πολλοί χρήστες που έχουν ανεβάσει το ίδιο αρχείο, υπάρχουν πολλές πηγές για λήψη του αρχείου. Όταν θέλετε να κάνετε λήψη του αρχείου, δεν κάνετε λήψη ολόκληρου του αρχείου ταυτόχρονα, αλλά σε “πακέτα” μέσα σε έναν διακομιστή που ονομάζεται “seeder”. Εάν ένας από τους «σπόρους» πέσει, ένας άλλος σπόρος (ή πολλοί άλλοι σπόροι) θα σας επιτρέψει να το κατεβάσετε από αυτούς. Όσο περισσότερα δεν υπάρχουν, τόσο πιο εύκολο και γενικά γρηγορότερο είναι να κατεβάσετε ένα αρχείο.

Πώς ένα VPN καλύπτει την κυκλοφορία P2P σας

Εικονογράφηση φορέας έννοια Blockchain

Ο πάροχος υπηρεσιών σας βασίζεται στην ταξινόμηση και την κατηγοριοποίηση της επισκεψιμότητας που στέλνετε για να προσδιορίσετε εάν χάνετε ή όχι. Τούτου λεχθέντος, για να torrent με ασφάλεια, πρέπει να βρείτε έναν τρόπο για να εμποδίσετε τον ISP σας να δει τι κάνετε.

Ο καλύτερος τρόπος για να το επιτύχετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα VPN.

Ένα VPN καθιστά αδύνατο για τον ISP σας να ταξινομήσει και να κατηγοριοποιήσει τις δραστηριότητες περιήγησής σας. Φτάνετε στο torrent με μέγιστο εύρος ζώνης και ασφαλείς από τυχόν νομικές επιπτώσεις της πειρατείας. Το μόνο πράγμα που μπορεί να δει κανείς είναι η τοποθεσία των διακομιστών VPN, η οποία είναι άχρηστη.

Πώς ένα VPN σας βοηθά να κάνετε Torrent με ασφάλεια

Μέχρι τώρα, ίσως έχετε συνειδητοποιήσει ότι ένα VPN μπορεί να βοηθήσει τον torrenting σας με διάφορους τρόπους. Εδώ είναι τρεις σαφείς τρόποι:

Τα VPN σας προστατεύουν από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο

Στιγμιότυπο οθόνης του nordvpn.com NordVPN – Κρυπτογράφηση διαδικτυακών δεδομένων

Δυστυχώς, οι ιστότοποι torrenting είναι γεμάτοι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο που θέλουν να μολύνουν τον υπολογιστή σας με κακόβουλο λογισμικό ή να πάρουν τα δεδομένα σας. Ενώ τα VPN δεν σταματούν τους ιούς (χρειάζεστε ένα καλό λογισμικό προστασίας από ιούς για αυτό), μπορούν να βοηθήσουν στην αποτροπή ενός εισβολέα από την κλοπή των προσωπικών σας δεδομένων.

Τα VPN σας βοηθούν να κάνετε Torrent ανώνυμα

Στιγμιότυπο οθόνης του purevpn.com PureVPN"Ειδική σελίδα IP

Ένα VPN αποκρύπτει το δικό σας διεύθυνση IP εκχωρώντας ένα νέο. Αυτό προστατεύει το απόρρητο και την ταυτότητά σας αλλάζοντας την τοποθεσία σύνδεσης.

Τα VPN σας βοηθούν να αποκτήσετε πρόσβαση στον αποκλεισμένο ιστότοπο Torrenting

Στιγμιότυπο οθόνης του purevpn.com Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε αποκλεισμένους ιστότοπους στο PureVPN.com

Ένα VPN σάς επιτρέπει να παρακάμψετε την πρόσβαση και να λογοκρίνετε υπηρεσίες torrent και ιστότοπους, ακόμα κι αν οι τοπικές σας αρχές απαγορεύουν μια βιβλιοθήκη torrent. Πρέπει να συνδεθείτε μόνο σε έναν διακομιστή σε μια τοποθεσία όπου ο ιστότοπος εξακολουθεί να είναι προσβάσιμος και μπορείτε να περιηγηθείτε με ασφάλεια.

Επιλέγοντας το σωστό VPN για Torrenting

Ακολουθούν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή του VPN σας για torrenting:

 • Μηδενική καταγραφή: Επιλέξτε ένα VPN με σαφή πολιτική χωρίς αρχεία καταγραφής και συμμορφωθείτε με το GDPR.
 • Διακομιστές VPN: Πηγαίνετε για ένα VPN με διακομιστές που βρίσκονται σε όλες τις γωνιές του πλανήτη.
 • Υποστήριξη πελατών: Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει έναν πάροχο VPN στον οποίο μπορείτε να προσεγγίσετε εύκολα.

Διαφορετικοί τύποι VPN

VPN καταναλωτών

Σήραγγα με θολή φως

Ας μιλήσουμε για το μοντέλο καταναλωτή και πώς δημιουργεί μια κρυπτογραφημένη σήραγγα (ή VPN). Σε αυτό το μοντέλο, ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου θα πιστεύει ότι συνδέεστε σε έναν ιδιωτικό διακομιστή. Ο ISP δεν μπορεί να δει τα δεδομένα σας.

Στιγμιότυπο οθόνης του expressvpn.com Πώς να περιηγηθείτε ανώνυμα στο ExpressVPN.com

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα VPN καταναλωτών έχουν γίνει τόσο δημοφιλή, όπως:

 • Πρόσθετη ασφάλεια κατά την πρόσβαση σε δημόσιο Wi-Fi
 • Ξεκλείδωμα ιστότοπων με βάση τη γεωγραφία
 • Διατήρηση της ανωνυμίας
 • Πλοήγηση σε ιστότοπους σε χώρες με αυστηρότερα πρωτόκολλα λογοκρισίας

Για να μην αναφέρουμε, είναι σχετικά εύκολο να ρυθμίσετε ένα VPN καταναλωτή είτε χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή ή smartphone. Για smartphone, απλώς θα κατεβάσατε την εφαρμογή VPN και θα επιτρέπετε την εγκατάσταση στη συσκευή σας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ίσως χρειαστεί να το ρυθμίσετε μέσω των Ρυθμίσεων.

Θα δείτε ότι υπάρχουν εκατοντάδες διαθέσιμες εφαρμογές VPN είτε διαθέτετε Android είτε iPhone. Διαβάστε προσεκτικά και διαβάστε πολλές κριτικές πριν κάνετε την επιλογή σας.

Στιγμιότυπο οθόνης του nordvpn.com NordVPN για όλες τις συσκευές

Επιπλέον, εάν συνδεθείτε στο δρομολογητής επίπεδο, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι ολόκληρο το δίκτυο συσκευών σας έχει πρόσβαση στο VPN σας – αυτό περιλαμβάνει την έξυπνη τηλεόρασή σας. Μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε ένα VPN απευθείας στην έξυπνη τηλεόρασή σας.

Με αυτόν τον τρόπο, τα δεδομένα σας χωρίζονται σε κρυπτογραφημένα πακέτα μέσω της σήραγγας VPN. Μόλις φτάσει στον διακομιστή λήψης, η κρυπτογράφηση αφαιρείται.

Εταιρικά VPN

Στιγμιότυπο οθόνης του nordvpn.com Χαρακτηριστικά του NordVPN

Ένα εταιρικό VPN είναι λίγο διαφορετικό επειδή περιλαμβάνει διακομιστή απομακρυσμένης πρόσβασης (RAS) και διακομιστή πρόσβασης δικτύου (NAS). Μερικές φορές, ένα εταιρικό VPN αναφέρεται ως VPN απομακρυσμένης πρόσβασης.

Στιγμιότυπο οθόνης του purevpn.com PureVPN για επιχειρήσεις

Ο διακομιστής πρόσβασης δικτύου χρησιμοποιείται για πρόσβαση στο εταιρικό δίκτυο και το λογισμικό πελάτη VPN συνδέεται με την έρευνα απομακρυσμένης πρόσβασης διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την κρυπτογράφηση και το απόρρητο. Συχνά, αυτή η έκδοση χρησιμοποιείται για απομακρυσμένους εργαζόμενους για να διασφαλιστεί ότι θα εξακολουθούν να έχουν ιδιωτική σύνδεση ακόμη και όταν χρησιμοποιούν το δημόσιο Διαδίκτυο.

Εάν το μέλος της απομακρυσμένης ομάδας πρέπει να παρευρεθεί σε μια ηλεκτρονική σύσκεψη και πρέπει να εργαστεί από το Starbucks, η σύνδεσή του μπορεί ακόμα να κρυπτογραφηθεί.

Διαφορετικοί τρόποι χρήσης VPN

Τώρα που καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα VPN και τι μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ακολουθούν μερικοί άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε:

Συνδεθείτε στο οικιακό σας δίκτυο όταν βρίσκεστε στο εξωτερικό.

Στιγμιότυπο οθόνης του purevpn.com Τοποθεσίες διακομιστή του PureVPN

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στο οικιακό σας δίκτυο είτε πρόκειται για κοινή χρήση τοπικών αρχείων είτε για να το κάνετε να φαίνεται σαν να βρίσκεστε στο ίδιο LAN. Η ρύθμιση του VPN καταναλωτή θα το κάνει αρκετά εύκολο.

Σύνδεση στο δίκτυο της εταιρείας σας από άλλη χώρα.

Στιγμιότυπο οθόνης του nordvpn.com NordVPN για επιχειρήσεις

Και πάλι, η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας όταν εργάζεστε εξ αποστάσεως. Εάν φιλοξενείτε μια συνάντηση εταιρείας σε άλλη χώρα, θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στο δίκτυό σας. Τουλάχιστον μπορείτε να το κάνετε με ασφάλεια με ένα VPN.

Βεβαιωθείτε ότι οι γείτονές σας δεν μπορούν να παρακολουθούν τη δραστηριότητα περιήγησής σας.

Στιγμιότυπο οθόνης του purevpn.com Απομακρυσμένη πρόσβαση μέσω VPN στο PureVPN.com

Μπορεί να είναι δελεαστικό να τραβήξετε τον φορητό υπολογιστή σας σε μια τοπική καφετέρια για να αρχίσετε να εργάζεστε, αλλά αυτό μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνο χωρίς VPN.

Η δραστηριότητα περιήγησής σας είναι ορατή από οποιονδήποτε βρίσκεται κοντά σας, εάν το κάνει ξέρουν τι κάνουν. Αντίθετα, όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN, οποιοσδήποτε άλλος στο δημόσιο Wi-Fi θα βλέπει μόνο τη σύνδεση VPN.

Ανοίξτε γεωγραφικά αποκλεισμένους ιστότοπους

Στιγμιότυπο οθόνης του nordvpn.com Δυνατότητα ροής του NordVPN

Ίσως ζείτε στην Αμερική αλλά λατρεύετε τις καναδικές εκπομπές sci-fi, διαθέσιμες μόνο στον Καναδά. Λοιπόν, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ιστότοπους που έχουν αποκλειστεί γεωγραφικά με ένα VPN. Το ίδιο ισχύει και αν βρίσκεστε στον Καναδά, αλλά θέλετε να παρακολουθήσετε αμερικανικές εκπομπές ροής διαθέσιμες μόνο στις ΗΠΑ.

Διαχείριση διαδικτυακής λογοκρισίας

Στιγμιότυπο οθόνης του expressvpn.com ExpressVPN για λογοκρισία ήττας

Σε χώρες που εφαρμόζουν λογοκρισία, ένα VPN μπορεί να σας βοηθήσει να το ξεπεράσετε. Για λόγους, πολλοί ιστότοποι όπως το facebook και το twitter απαγορεύονται στην Κίνα. Ένα VPN μπορεί να σας βοηθήσει να παρακάμψετε αυτά τα στοιχεία ελέγχου..

Λήψη Torrents

Στιγμιότυπο οθόνης του surfshark.com Surfshark στο Πού θα λάβετε την καλύτερη προσφορά torrenting VPN

Τα VPN είναι δημοφιλή για χρήστες που θέλουν να κατεβάσουν αρχεία torrent. Εάν χρησιμοποιείτε VPN, μπορείτε επίσης να απολαύσετε ταχύτερους χρόνους μετάδοσης. Υπάρχουν ορισμένα σενάρια όπου ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου ενδέχεται να επηρεάσει συγκεκριμένους τύπους επισκεψιμότητας. Η χρήση VPN μπορεί να βοηθήσει στην παράκαμψη παρεμβολών ISP σε ορισμένες περιπτώσεις.

Τι βλέπει ο ISP μου όταν χρησιμοποιώ ένα VPN?

Απεικόνιση της έννοιας ασφάλειας δικτύου

Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι εκεί έξω στο Διαδίκτυο και πρέπει να προστατευτείτε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο ή VPN όταν κάνουν περιήγηση στο διαδίκτυο. Προσφέρει οφέλη ασφαλείας για όλους τους χρήστες όταν βρίσκονται στον ιστό.

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε το απόρρητο όταν περιηγείστε στο Διαδίκτυο. Είτε παρακολουθείτε Netflix ή σερφάρισμα στο Google, ένα VPN σας επιτρέπει να κάνετε ανώνυμη περιήγηση.

Σκεφτείτε ότι ένα VPN έχει τη δική σας ιδιωτική ταυτότητα στο διαδίκτυο, το οποίο μόνο εσείς γνωρίζετε.

Αλλά μπορεί να αναρωτιέστε? τι γνωρίζει ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου ή ο πάροχος υπηρεσιών Internet για τις συνήθειες περιήγησής μου?

Χρησιμοποιώ ένα VPN – Μπορεί ο ISP μου να δει το Ιστορικό περιήγησής μου?

Φιλοξενία με χώρο αποθήκευσης δεδομένων cloud και χώρο διακομιστή

Ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου σας μπορεί να δει την κίνηση στο Διαδίκτυο και ό, τι κάνετε στο διαδίκτυο. Παρακολουθούν τους ιστότοπους που επισκέπτεστε, ακόμη και αν είναι λιγότερο από ένα λεπτό.

Το περιεχόμενο που παρακολουθείτε στο YouTube με τα άρθρα που διαβάζετε, ο πάροχος υπηρεσιών σας λαμβάνει όλα τα δεδομένα σας. Αυτό ήταν πάντα πώς λειτουργούν.

Είναι απίθανο κάποιος σε ένα γραφείο από τον ISP σας να κάθεται εκεί εξετάζοντας τους ιστότοπούς σας. Ωστόσο, ορισμένοι πάροχοι θα χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα σας για να δημιουργήσουν ένα προφίλ καταναλωτή.

Αλλά πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι αυτό είναι μια εισβολή της ιδιωτικής ζωής. Πιστεύουν ότι πρέπει να μπορούν να περιηγούνται ελεύθερα στο διαδίκτυο χωρίς παρεμβολές. Γι ‘αυτό όλοι πιστεύουν ότι η χρήση ενός VPN είναι η λύση στο πρόβλημα.

Πίνακας ελέγχου VPN

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι η χρήση ενός VPN δεν αλλάζει αυτήν τη διαδικασία. Ο πάροχος υπηρεσιών σας θα εξακολουθεί να λαμβάνει δεδομένα από την περιήγησή σας. Αλλά η διαφορά είναι ότι όλη η επισκεψιμότητά σας αποκρυπτογραφείται όταν είναι ενεργοποιημένο το VPN σας.

Με άλλα λόγια, ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου θα λάβει τώρα δεδομένα που μοιάζουν με ασυναρτησίες. Αντί για οριστικές διευθύνσεις ιστοτόπων, τα συστήματα ISP θα λαμβάνουν ανεξέλεγκτες πληροφορίες.

Η χρήση ενός VPN προσφέρει ηρεμία, καθώς και ανωνυμία στο διαδίκτυο.

Λαμβάνει ο ISP μου άλλα δεδομένα για μένα?

Στιγμιότυπο οθόνης του purevpn.com Ανώνυμη περιήγηση στο PureVPN.com

Τα μόνα δεδομένα που είναι πιθανό να δει ο ISP σας είναι το ποσό της επισκεψιμότητας που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του διαδικτύου σας. Θα γνωρίζουν επίσης ότι αυτές οι πληροφορίες είναι πλέον κρυπτογραφημένες.

Είναι πιθανό ότι ο ISP σας μπορεί να δει και τη διεύθυνση IP του διακομιστή VPN. Αλλά δεν μπορούν να δουν τίποτα άλλο.

Αυτό μπορεί να σας επιτρέψει να απολαύσετε ιδιωτική περιήγηση στο σπίτι, στην εργασία ή στο ταξίδι.

Επιλέξτε μια υπηρεσία VPN επί πληρωμή για ποιότητα

Ως προειδοποίηση, σημειώστε ότι κανένα VPN δεν μπορεί να εγγυηθεί απόλυτη ιδιωτικότητα. Μεγάλες εταιρείες όπως η Amazon και η Google χρησιμοποιούν cookie για να παρακολουθούν τη χρήση του Διαδικτύου σας αφού αποχωρήσετε από τους ιστότοπούς τους.

Για να παραμείνετε στην ασφαλή πλευρά, αποφύγετε τους “δωρεάν” παρόχους υπηρεσιών VPN, καθώς είναι πιθανότερο να χρησιμοποιούν δεδομένα από τους πελάτες τους για εισόδημα. Τα δωρεάν VPN είναι επίσης επιρρεπή σε πτώσεις σύνδεσης λόγω της υψηλής ζήτησης, όπου πάρα πολλά άτομα χρησιμοποιούν το διακομιστή.

Τέλος, επιλέξτε έναν πάροχο υπηρεσιών που προσφέρει εφαρμογές για πρόσβαση VPN σε πολλές συσκευές και διαθέτει μεγάλο αριθμό διακομιστών παγκοσμίως για μέγιστη χρησιμότητα.

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα VPN?

Η ασπίδα προστασίας από ιούς προστατεύει δυαδικά δεδομένα από απειλές

Ένας από τους πιο επιτακτικούς λόγους για τη χρήση ενός VPN είναι λόγω της ασφάλειας. Μόλις τα δεδομένα σας περάσουν από τη σήραγγα VPN, είναι ήδη κρυπτογραφημένα. Θα έχετε μειώσει την πιθανότητα κλοπής των προσωπικών σας στοιχείων, όπως τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας ή τα ιατρικά σας αρχεία.

Αυτό είναι ιδιαίτερα βολικό αν πρέπει να χρησιμοποιείτε συχνά δημόσιο WiFi, δηλαδή σε Starbucks, βιβλιοθήκες, καφετέριες και αεροδρόμια.

Έννοια χωρίς ασφάλεια

Ένας άλλος λόγος για τη χρήση ενός VPN είναι επειδή μπορείτε να αλλάξετε την τοποθεσία σας αυτόματα. Ίσως θέλετε να παρακολουθήσετε εκπομπές που μεταδίδονται μόνο στη Μεγάλη Βρετανία. Με ένα VPN μπορείτε.

Έννοια της προστασίας δεδομένων

Μια τρίτη περίπτωση για τη χρήση VPN είναι η αποσύνδεση της διεύθυνσης IP από τη φυσική σας διεύθυνση. Ίσως απλώς δεν θέλετε οι άνθρωποι να γνωρίζουν πού ζείτε και να εκτιμούν το απόρρητο. Ένα VPN μπορεί να διοχετεύσει τη διεύθυνση IP σας στην τοποθεσία της επιλογής σας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα VPN όταν ταξιδεύετε σε μια ξένη χώρα με περιορισμένη πρόσβαση. Μην το πάρετε πολύ μακριά. Δεν θα γίνετε αόρατοι μόνο και μόνο επειδή χρησιμοποιείτε ένα VPN.

Τι να ψάξετε σε ένα VPN

Ασφαλής σύνδεση vpn

Είναι σαφές ότι η χρήση ενός VPN έχει πολλά οφέλη. Ωστόσο, δεν σας προστατεύει από τον ίδιο τον πάροχο VPN. Ξεκινήστε επιλέγοντας έναν αξιόπιστο πάροχο υπηρεσιών VPN σημειώνοντας τις ακόλουθες δυνατότητες:

 • Εφαρμογή των πιο ενημερωμένων αλγορίθμων για το απόρρητό σας,
 • Αποφυγή τήρησης αρχείων καταγραφής που σχετίζονται με τις δραστηριότητές σας,
 • Εξυπηρέτηση υψηλής απόδοσης,
 • Αριθμός τοποθεσιών,
 • Υποστήριξη συσκευών, πλατφορμών και ακόμη και προγραμμάτων περιήγησης που χρησιμοποιείτε,
 • Έγγραφα, σεμινάρια και υποστήριξη.

Συχνές ερωτήσεις VPN

Τα VPN είναι νόμιμα?

Στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, είναι απολύτως νόμιμο να χρησιμοποιείτε ένα VPN. Ωστόσο, μια πράξη που είναι παράνομη χωρίς VPN, είναι επίσης παράνομη με ένα VPN. Τέτοιες πράξεις περιλαμβάνουν cyberstalking, hacking και πώληση ή λήψη πληροφοριών που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

Μπορεί να παραβιαστεί ένα VPN?

Ναι, ένα VPN μπορεί να παραβιαστεί, αλλά οι αλλαγές της εισβολής χωρίς VPN είναι σημαντικά μεγαλύτερες από ό, τι κατά τη χρήση ενός.

Πρέπει να χρησιμοποιώ ένα VPN όλη την ώρα?

Ναί. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα VPN όλη την ώρα για να προστατεύετε το απόρρητό σας από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο και από διαφημιστές τρίτων.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο ?

Όχι. Ένα VPN επιτρέπει την ανώνυμη περιήγηση στο Διαδίκτυο και δεν θα λειτουργεί χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Σας παρέχει ένα VPN απεριόριστα δεδομένα ?

Όχι, δεν είναι. Όλα τα δεδομένα πρέπει να περάσουν από τον ISP σας για να φτάσετε στο διακομιστή VPN. Ο ISP σας δεν θα μπορεί να διαβάσει την κίνηση VPN, αλλά μπορεί ακόμα να υπολογίσει το μέγεθος των μεταφερόμενων δεδομένων.

Είναι το DuckDuckGo VPN; Πώς θα ξεκινήσετε?

Όσον αφορά την προστασία του απορρήτου σας στο διαδίκτυο, χρειάζεστε κάτι περισσότερο από ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) για να ελαχιστοποιήσετε τον όγκο των προσωπικών πληροφοριών που διαρρέετε μέσω του Διαδικτύου.

Οι αναζητήσεις σας ενδέχεται να μην αποθηκεύονται από τον υπολογιστή σας όταν επιλέγετε να μεταβείτε στην “ανώνυμη περιήγηση” ή όταν πηγαίνετε σε “λειτουργία ιδιωτικού προγράμματος περιήγησης” Ωστόσο, οι ιστότοποι που επισκεφτήκατε, ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου (ISP), ακόμη και ο εργοδότης σας και οι κυβερνητικές υπηρεσίες εξακολουθούν να μπορούν να δουν το ιστορικό περιήγησής σας, τα cookie και ούτω καθεξής. Αυτό είναι όπου οι ιδιωτικές μηχανές αναζήτησης όπως το DuckDuckGo (DDG) Startpage μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αλλά πρώτα, επιτρέψτε μου να σας πω γιατί η «ιδιωτική περιήγηση» που προσφέρεται από τις κύριες μηχανές αναζήτησης μπορεί να είναι εσφαλμένη.

Πόσο διαδεδομένη είναι η χρήση VPN?

Τα VPN χρησιμοποιούνται από σχεδόν το ένα τρίτο από όλους τους χρήστες του Διαδικτύου παγκοσμίως, με την ασφαλή περιήγηση ως τον κυριότερο λόγο για την απόκτηση μιας τέτοιας υπηρεσίας, σύμφωνα με την Έκθεση χρήσης του Global Global Index Index 2020.

Μια ξεχωριστή έρευνα από το VPN Mentor έδειξε ότι σχεδόν οι μισοί συνδρομητές (47%) χρησιμοποιήστε VPN για αναψυχή, ειδικά για το ξεκλείδωμα γεω-αποκλεισμένου ψυχαγωγικού περιεχομένου ενώ ταξιδεύετε στο εξωτερικό. Ένα άλλο 36% το χρησιμοποιεί για επιχειρήσεις.

Οι περισσότεροι χρήστες VPN προέρχονται από τη Generation Z (ηλικίας 16-22, 39%) και ακολουθούν οι millennials (ηλικίας 23-37, 36%). Υπάρχουν επίσης περισσότεροι άνδρες (36%) από γυναίκες (26%) χρήστες VPN. Εβδομήντα δύο τοις εκατό συνδεθείτε στα VPN τους χρησιμοποιώντας επιτραπέζιους υπολογιστές ή φορητούς υπολογιστές τους ακολουθούμενο από το 69% που συνδέονται σε αυτό χρησιμοποιώντας τα smartphone τους.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me