Τι είναι ένας δρομολογητής VPN

Είτε θέλετε να κάνετε ροή των αγαπημένων σας εκπομπών, να πληρώσετε τους λογαριασμούς σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε σημαντικά αρχεία cloud, το Διαδίκτυο είναι η λύση για εσάς. Δυστυχώς, η δραστηριότητα περιήγησής σας δεν είναι ιδιωτική. Οι κυβερνήσεις, οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου, οι υπηρεσίες επιτήρησης και οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο παρακολουθούν συνεχώς και εισβάλλουν στο απόρρητό σας.

Οι εγκληματίες θέλουν να κλέψουν την ταυτότητά σας. Οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου θέλουν να πουλήσουν τα δεδομένα σας. Και οι κυβερνήσεις συχνά θέλουν να περιορίσουν αυτό που βλέπετε και λέτε στο διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεστε ένα ειδικό εργαλείο διαδικτύου για να ξεπεράσετε τους γεωγραφικούς περιορισμούς, να κερδίσετε λογοκρισία και να προστατεύσετε τα διαδικτυακά σας δεδομένα.

ΕΝΑ Εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να περιηγηθείτε ιδιωτικά στο Διαδίκτυο και να ασφαλίσετε τα δεδομένα σας. Ωστόσο, είναι δύσκολο να εγκαταστήσετε ένα VPN σε πολλές συσκευές που σας ανήκουν. Πρέπει να κάνετε λήψη πολλών εφαρμογών και να θυμάστε πάντα να ενεργοποιήσετε το VPN πριν περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο. Κάντε ένα μικρό λάθος σε ένα από τα gadget σας και κινδυνεύετε να εκθέσετε την ταυτότητά σας.

Ευτυχώς, εάν επιλέξετε να εγκαταστήσετε ένα VPN στο δρομολογητή σας, μπορείτε να διασφαλίσετε την προστασία ολόκληρου του οικιακού σας δικτύου ταυτόχρονα.

Τι είναι ένας δρομολογητής VPN?

Πρόκειται για έναν τύπο δρομολογητή που είναι συμβατός με συνδέσεις VPN και έχει ένα VPN διαμορφωμένο σε αυτό. Ο δρομολογητής VPN μπορεί να δημιουργήσει μια ασφαλή διαδικτυακή σύνδεση για ολόκληρο το δίκτυο – τόσο σε επίπεδο λογισμικού όσο και σε επίπεδο υλικού. Μόλις έχετε μια ενεργή συνδρομή, μπορείτε να ασφαλίσετε πολλές συσκευές συνδεδεμένες στον δρομολογητή VPN. Αυτό περιλαμβάνει smartphone, υπολογιστές, έξυπνες τηλεοράσεις, κονσόλες παιχνιδιών, tablet και άλλα. Πώς λειτουργεί ο δρομολογητής VPN?

Με απλά λόγια, ένας ενσωματωμένος δρομολογητής VPN κρυπτογραφεί και ασφαλίζει την κίνηση του δικτύου σας μεταξύ του διαμορφωμένου δρομολογητή και του Διαδικτύου. Κάθε φορά που προσπαθείτε να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο, ο δρομολογητής VPN κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας, ακόμη και πριν ο ISP μπορεί να τα δει. Η επισκεψιμότητα περιήγησής σας αποστέλλεται τώρα σε μια ασφαλή σήραγγα και δρομολογείται μέσω ενός διακομιστή VPN στον οποίο είστε συνδεδεμένοι. Όλοι οι εξωτερικοί ιστότοποι και τα αδιάκριτα βλέμματα θα δουν την κυκλοφορία σας να προέρχεται από την κρυφή τοποθεσία του διακομιστή VPN – αποκρύβοντας έτσι την πραγματική σας ταυτότητα.

Ως αποτέλεσμα, κάθε συσκευή που έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω του δρομολογητή VPN προστατεύεται αυτόματα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συνδέσετε πολλές συσκευές οικίας / γραφείου σε έναν δρομολογητή VPN και να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο χωρίς να κοιτάξετε πάνω σας.

Πώς μπορώ να αποκτήσω δρομολογητές VPN?

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποκτήσετε έναν δρομολογητή VPN. Μπορείτε να επιλέξετε να αγοράσετε ένα προεπιλεγμένος δρομολογητής, ή μπορείτε να επιλέξετε να κατεβάσετε τα αρχεία διαμόρφωσης και να τα εγκαταστήσετε χειροκίνητα στον τρέχοντα δρομολογητή σας. Αγορά α προεπιλεγμένος δρομολογητής είναι η καλύτερη επιλογή – μια εξαιρετική λύση για μη τεχνικούς χρήστες. Αυτή είναι επίσης η καλύτερη επιλογή εάν θέλετε να αγοράσετε έναν νέο δρομολογητή για οικιακή χρήση.

Ωστόσο, εάν διαθέτετε ήδη δρομολογητή, σας συνιστούμε να κατεβάσετε τα αρχεία διαμόρφωσης από τον επίσημο ιστότοπο του VPN και να ρυθμίσετε το VPN. Αυτή η επιλογή θα σας εξοικονομήσει το κόστος αγοράς ενός νέου δρομολογητή, αλλά η διαδικασία διαμόρφωσης μπορεί να είναι δύσκολη. Ευτυχώς, μπορείτε εύκολα να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη πελατών του VPN σας και οι πράκτορές τους θα σας βοηθήσουν στη διαδικασία. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε αυτός ο οδηγός σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης του VPN στο δρομολογητή σας.

Σημείωση: Είτε επιλέξετε να αγοράσετε έναν προ-διαμορφωμένο δρομολογητή είτε να πραγματοποιήσετε λήψη των αρχείων διαμόρφωσης για το δρομολογητή σας, αυτό δεν σας παρέχει αυτόματα μια υπηρεσία VPN. Πρέπει να αγοράσετε μια συνδρομή VPN για να ξεκλειδώσετε τα οφέλη του δρομολογητή VPN σας.

Πλεονεκτήματα της χρήσης ενός δρομολογητή VPN

Ίσως να ρωτάτε γιατί όλο αυτό το πρόβλημα αξίζει τον κόπο; Ποια είναι τα οφέλη που προσφέρει η εκτέλεση ενός δρομολογητή VPN απλώς με την εκτέλεση του VPN με τον κανονικό τρόπο?

Εφάπαξ εγκατάσταση


Το μόνο που χρειάζεται να ρυθμίσετε το δρομολογητή VPN είναι μόνο μία φορά. Δεν χρειάζεται να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε τους διάφορους πελάτες VPN στις συσκευές του σπιτιού ή του γραφείου σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ασφαλίσετε εύκολα την κυκλοφορία περιήγησης κάθε συνδεδεμένης συσκευής, χωρίς προβλήματα.

Εξοικονομήστε κόστος συνδρομής

Δεν υπάρχει επιπλέον κόστος όταν αγοράζετε μια συνδρομή δρομολογητή VPN. Μια μεμονωμένη άδεια μπορεί να σας επιτρέψει να προστατεύσετε έναν απεριόριστο αριθμό συσκευών χωρίς να αναβαθμίσετε το πακέτο σας. Επομένως, εάν έχετε προϋπολογισμό, η αγορά ενός πακέτου δρομολογητή VPN είναι μια εξαιρετική επιλογή για την ασφάλεια πολλών συσκευών ταυτόχρονα.

Λάβετε υπόψη ότι εξακολουθείτε να χρειάζεται να αγοράσετε ένα πρόγραμμα δρομολογητή VPN ακόμη και αν διαθέτετε έναν προεπιλεγμένο δρομολογητή.

Υποστήριξη όλων των πλατφορμών συσκευών

Οι δρομολογητές VPN είναι συμβατοί με κάθε συσκευή που μπορεί να συνδεθεί στο Διαδίκτυο. Η επιλογή ενός δρομολογητή VPN σάς εξοικονομεί την ανάγκη να κατεβάσετε διαφορετικούς πελάτες VPN για όλες τις συσκευές που σας ανήκουν. Επιπλέον, οι οικιακές συσκευές όπως οι έξυπνες τηλεοράσεις και οι κονσόλες παιχνιδιών δεν υποστηρίζονται από τα περισσότερα VPN. Ευτυχώς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν δρομολογητή VPN για να τα ασφαλίσετε όλα ταυτόχρονα.

Θα σας εξοικονομήσει επίσης χρόνο για να καθαρίσετε το Διαδίκτυο αναζητώντας συμβατές εφαρμογές για πολλές συσκευές σας.

Εξασφαλίστε απόλυτη ασφάλεια

Η εγκατάσταση ενός VPN σε οικιακό δρομολογητή σημαίνει ότι ολόκληρο το οικιακό σας δίκτυο είναι ασφαλές από αδιάκριτα μάτια. Ένα καλό VPN προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας που μπορεί να αποτρέψει εξωτερικές επιθέσεις από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο που στοχεύουν το δίκτυό σας.

Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN

Δεν υπάρχουν λάθη κατά τη χρήση ενός δρομολογητή VPN. Είναι πιθανό να ξεχάσετε περιστασιακά να ενεργοποιήσετε το VPN σας όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας. Ευτυχώς αυτό δεν συμβαίνει με τους δρομολογητές VPN. Όλη η εισερχόμενη και εξερχόμενη κίνηση στο Διαδίκτυο κρυπτογραφείται αυτόματα στο επίπεδο του δρομολογητή πριν φτάσει στις οικιακές συσκευές σας. Χάρη σε αυτό, μπορείτε να αφήσετε τις συνδεδεμένες συσκευές σας ακούσια χωρίς να κοιτάξετε πάνω από τον ώμο σας.

Τύλιξε

Αναμφίβολα, οι δρομολογητές VPN είναι υπέροχοι εάν θέλετε να ασφαλίσετε τις συσκευές του σπιτιού ή του γραφείου σας, χωρίς προβλήματα.

Το καλύτερο μέρος: μπορείτε να μειώσετε το κόστος που διαφορετικά θα δαπανήσετε κατά την αγορά πολλαπλών συνδρομών για τις συσκευές σας. Αυτό συμβαίνει επειδή μια άδεια premium είναι αρκετή για τον δρομολογητή VPN σας για να εξασφαλίσει τόνους συσκευών. Ωστόσο, υπάρχει μια παγίδα.

Εάν οι περισσότεροι από τους οικιακούς σας χρήστες ταξιδεύουν συνήθως ή περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους έξω από το δίκτυο οικίας / γραφείου, τότε ο δρομολογητής VPN δεν είναι η καλύτερη λύση.

Αλλά εάν περνάτε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας στο σπίτι ή στο γραφείο, τότε μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε έναν δρομολογητή VPN και να απολαύσετε το Διαδίκτυο χωρίς σύνορα. Παράλληλα απολαμβάνετε την ανωνυμία, την κορυφαία ασφάλεια και τις μέγιστες ταχύτητες.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map