Tron vs Cardano: Σύγκριση κρυπτονομισμάτων το 2020

Tron εναντίον Cardano

Το Tron και το Cardano είναι δύο γνωστά έργα κρυπτογράφησης και σήμερα, θα συγκρίνουμε τα δύο νομίσματα στη σύγκριση Tron vs Cardano.

Τι είναι το Cardano?

λογότυπο cardanoΤο Cardano (ADA) είναι ένα blockchain τρίτης γενιάς (με το Bitcoin να είναι το blockchain πρώτης γενιάς και το Ethereum το blockchain δεύτερης γενιάς). Είναι μοναδικό στον χώρο της κρυπτογράφησης, καθώς αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας επιστημονική φιλοσοφία και ακαδημαϊκή έρευνα από ομοτίμους.

Το Cardano δημιουργήθηκε από τον Charles Hoskinson, ένα Αιθέριο συνιδρυτής, και αναπτύχθηκε από ιαπωνική εταιρεία – EMURGO σε συνεργασια με IOHK το 2015. Η εγγενής κρυπτογράφηση της πλατφόρμας, ADA, κυκλοφόρησε το 2017 με το πρώτο στρώμα να έχει όριο 45 εκατομμυρίων νομισμάτων.

Οι Jeremy Wood και Hoskinson ίδρυσαν την IOHK (Input Output Hong Kong), μια εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης «δεσμευμένη να χρησιμοποιήσει τις ομότιμες καινοτομίες του blockchain για τη δημιουργία προσβάσιμων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για όλους».

Η EMURGO είναι μια εταιρεία που «αναπτύσσει, υποστηρίζει και επωάζει εμπορικές επιχειρήσεις που θέλουν να φέρουν επανάσταση στις βιομηχανίες τους χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain». Η εταιρεία παρέχει το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης για την έρευνα του IOHK.

Η κρυπτογράφηση ADA αναπτύχθηκε για να υποστηρίζει γρήγορες και ασφαλείς συναλλαγές, καθώς και την ανάπτυξη έξυπνων συμβολαίων.

Τι είναι το Tron?

tron λογότυπο pngΤο Tron είναι ένα αποκεντρωμένο πρωτόκολλο βασισμένο σε blockchain που σκοπεύει να παρέχει μια πλατφόρμα για δωρεάν έκδοση περιεχομένου, καθώς και μια τεχνολογία κατανεμημένης αποθήκευσης.

Το έργο δημιουργήθηκε από τον Justin Sun, τον ιδρυτή του Peiwo, μια δημοφιλή κινεζική κοινωνική εφαρμογή με εκατομμύρια χρήστες.

Το πρωτόκολλο επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν ελεύθερα, να αποθηκεύουν και να κατέχουν δεδομένα και πληρώνονται για το περιεχόμενό τους στο TRX, το εγγενές κρυπτογράφηση αυτής της πλατφόρμας.

Το TRX κυκλοφόρησε το 2017 ως διακριτικό ERC-20, αλλά τον Ιούνιο του 2018, το blockchain ξεκίνησε το δικό του mainnet και μετανάστευσε όλα τα tokens στην ιδιόκτητη αλυσίδα του.

Ο Sun είναι καλά συνδεδεμένος με την Alibaba και τον Ripple και έχει εμφανιστεί στο “30 Under 30” του Forbes για την Ασία. Ο ιδρυτής του Tron είναι διάσημος για την επίμονη διαδικτυακή του δραστηριότητα στο Twitter και στα κοινωνικά μέσα, όπου δημοσιεύει για όλα όσα σχετίζονται με την Tron θρησκευτικά.

Ακόμα κι αν οι τακτικές εκστρατείας του δεν έχουν εγκριθεί από πολλούς από τη βιομηχανία κρυπτογράφησης και την κοινότητα, καταφέρνει να δημιουργήσει διαφημιστική εκστρατεία για επερχόμενα έργα και ανακοινώσεις.


Tron vs Cardano: Στατιστικά

Η Tron κατατάσσεται σήμερα στην 12η θέση, σύμφωνα με όριο αγοράς 951.226.769 δολαρίων, με όγκο συναλλαγών 24 $ 1.151.241.784. Η τρέχουσα τιμή του TRX είναι 0,014265 $. Η κυκλοφορία του TRX είναι 66.682.072.191 TRX από το σύνολο των 99.281.283.754 TRX.

Η Cardano βρίσκεται σήμερα στην 13η θέση σύμφωνα με όριο αγοράς 935.401.060 $, με όγκο συναλλαγών 24 $ 30.994.032. Η τρέχουσα τιμή του ADA είναι 0,036078 $. Η κυκλοφορία του ADA είναι 25.927.070.538 ADA από το σύνολο των 31.112.483.745 ADA.

Όσον αφορά την κατάταξη, το ADA και το TRX είναι πολύ κοντά, αν και μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι όσον αφορά τον ημερήσιο όγκο συναλλαγών, το TRX είναι πιο διαπραγματευμένο.

Tron vs Cardano: Τεχνολογία και συναίνεση

TVMΤο blockchain της Tron εκτελεί το TVM (Tron Virtual Machine), το οποίο είναι βασικά η έκδοση Tron της Ethereum Virtual Machine (EVM). Το TVM είναι ένα ελαφρύ μηχάνημα βασισμένο στο Turing ολοκληρωμένο, το οποίο εφαρμόζει επίσης την έννοια του εύρους ζώνης για την αποτροπή της υπερφόρτωσης του δικτύου. Το TRON χρησιμοποιεί τον μηχανισμό συναίνεσης Delegated Proof of Stake ή DPoS.

Το DPoS είναι ένας αποκεντρωμένος μηχανισμός συναίνεσης που δεν απαιτεί εξόρυξη, στον οποίο οι κάτοχοι των κατόχων TRX να συμμετάσχουν και να ψηφίσουν έναν «Σούπερ Εκπρόσωπο» που είναι παραγωγοί μπλοκ στο blockchain TRON και εκπρόσωποι που δεν κάνουν τη δουλειά τους χάνουν τη θέση τους.

Το Cardano βασίζεται σε μια παραλλαγή του πρωτοκόλλου Delegated Proof of Stake που ονομάζεται Ouroboros, το οποίο θεωρείται το μοναδικό πρωτόκολλο PoS με μαθηματικά αποδεδειγμένη ασφάλεια.

Το Ouroboros αναπτύχθηκε από μελετητές από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, το IOHK και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Τόκιο.

Τα ενδιαφερόμενα μέρη της ADA έχουν επίσης τη δυνατότητα να «ψηφίσουν και να εκλέξουν» εκπροσώπους που είναι επιφορτισμένοι με την εκτέλεση των επιβεβαιώσεων αποκλεισμού για αυτούς.

Ενώ από έξω, οι Cardano και Tron φαίνεται να εργάζονται και οι δύο σε μια συναίνεση DPoS, η Cardano έχει καταβάλει περισσότερες προσπάθειες για να αναπτύξει τη δική της μοναδική συναίνεση. Αυτό καθιστά την ADA νικητή στη σύγκριση πρωτοκόλλου Cardano vs Tron.

Cardano vs Tron: Προβλέψεις για το 2020

λογότυπο cardanoΑπό τότε που η Cardano μπήκε στην αγορά, η ομάδα ανάπτυξης της έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο. Με πολλά σχέδια για τον χάρτη πορείας του, οι επενδυτές πιστεύουν ότι η Cardano θα μπορέσει να φτάσει το 1 $ το 2020.

Το ADA είναι ένα μοναδικό κρυπτογράφηση, καθώς ο κώδικάς του γράφτηκε από το μηδέν χρησιμοποιώντας τη γλώσσα προγραμματισμού Haskell και έχει επίσης τον δικό του αλγόριθμο Proof of Stake, Ouroboros. Αυτές οι λειτουργίες το καθιστούν πιο ασφαλές από άλλα cryptos PoS και DPoS.

Το 2020 αναμένει από την ADA να κυκλοφορήσει την ενημέρωση Goguen, η οποία θα επιτρέψει τη λειτουργικότητα έξυπνων συμβάσεων. Ο Carando σκοπεύει επίσης να σχεδιάσει μια εικονική μηχανή που ονομάζεται IELE, η οποία θα αλλάξει τη δομή των μελλοντικών έργων blockchain.

λογότυπο tronΤο TRON έχει δημιουργήσει διαμάχες και σκάνδαλο στον κόσμο της κρυπτογράφησης για διάφορους λόγους. Το έργο κατηγορήθηκε για λογοκλοπή τόσο της Λευκής Βίβλου όσο και του κωδικού τους (φέρεται από Ethereum) και πρόσφατα, ο συνιδρυτής της TRON, προειδοποίησε ότι το έργο ήταν υπερβολικά συγκεντρωτικό.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι οι κορυφαίοι 27 αντιπροσωπευτικοί κόμβοι έχουν περισσότερες από 170 εκατομμύρια ψήφους TRX, με τους περισσότερους να ελέγχονται από το TRON.

Οι προγραμματιστές της TRON έχουν προγραμματίσει τον χάρτη πορείας τους 10 χρόνια νωρίτερα, γεγονός που προκαλεί ανησυχίες σχετικά με το πώς η ομάδα θα μπορέσει να επιτύχει τους στόχους της.

Το Tron έχει μετατοπίσει την εστίασή του προς μια πλατφόρμα dapp, με τον αριθμό των προγραμματιστών και των εφαρμογών στο οικοσύστημα να συνεχίζουν να βλέπουν ανάπτυξη.

Οι αναλυτές έχουν κάνει πτωτικές προβλέψεις για την Tron το 2020, χωρίς να περιμένουν να ξεπεράσουν το 0,02 $.

Tron vs Cardano: Ετυμηγορία

Από τεχνική άποψη, η Cardano έχει μια πιο συγκεντρωτική ομάδα που αποτελείται από ειδικούς στην ανάπτυξη και την κωδικοποίηση, που εξασφαλίζουν αργή αλλά σταθερή πρόοδο στο έργο τους.

Η Tron είναι πιο ενεργή όσον αφορά την παρουσία στο διαδίκτυο, συμμετέχει περισσότερο στην κοινότητά της.

Σημείωση: Αυτή η ανάρτηση δημοσιεύθηκε αρχικά στις 3 Νοεμβρίου 2018 και ενημερώθηκε πλήρως για την πληρότητα και την ακρίβεια του περιεχομένου στις 7 Ιανουαρίου 2020.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map