Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Πώς να βελτιώσετε το απόρρητο του Trezor

Βελτίωση του απορρήτου του Trezor με Tor, VPN, Wasabi, Electrum και Full Nodes

Το πορτοφόλι ιστού της Trezor παρέχει έναν από τους απλούστερους τρόπους διαχείρισης του bitcoin. Είναι μια απλή εμπειρία σημείου και κλικ που ολοκληρώνει εύκολα τη δουλειά. Εάν είστε αρχάριος, τότε είναι μια εξαιρετική επιλογή για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στην οικονομική κυριαρχία του Bitcoin.

Στιγμιότυπο οθόνης του trezor.io Trezor.ioΑρχική σελίδα

Αλλά όταν είστε πιο προχωρημένος χρήστης, θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη το απόρρητο ως κριτήριο ασφάλειας. Και τις περισσότερες φορές η φιλικότητα προς τον χρήστη έρχεται με ανταλλαγές. Σε περίπτωση που Τρέζορ, χρησιμοποιώντας το πορτοφόλι υλικού μέσω wallet.trezor.io στέλνει ορισμένα δεδομένα στον κατασκευαστή. Οι δύο εμπλεκόμενοι φορείς επίθεσης είναι: 

1. Η διεύθυνση IP σας. 

2. Το εκτεταμένο δημόσιο κλειδί σας (xpub).

Η διεύθυνση IP αποκαλύπτει την τοποθεσία σας (χώρα και ISP). Από την άλλη πλευρά, το xpub αποθηκεύει όλα τα Διευθύνσεις Bitcoin δημιουργείτε. Πρόκειται για ένα εκτεταμένο δημόσιο κλειδί που παρέχει πλήρη πρόσβαση σε δεδομένα σε πόσα νομίσματα αποθηκεύετε στο πορτοφόλι. 

Έννοια τεχνολογίας συναλλαγών χρηματοδότησης και χρημάτων

Εάν εκτελέσετε και χρησιμοποιήσετε τον δικό σας πλήρη κόμβο επικύρωσης, αποθηκεύετε το xpub στη δική σας συσκευή. Αλλά αν συνδεθείτε στο Πορτοφόλι Trezor, χρησιμοποιείτε τους κόμβους τους.

Και ενώ αυτά τα δεδομένα μπορεί να είναι άχρηστα Τρέζορ, οι εισβολείς θα βρουν μεγάλη αξία σε αυτό. Οι κακοί ηθοποιοί που κλέβουν τις πληροφορίες σίγουρα θα προσπαθήσουν να συνδέσουν τις διευθύνσεις IP με τα χρήματα. 

ΣΥΓΚΡΙΣΗ

Καθολικό Nano X

Καθολικό Nano X

 • ΟΘΟΝΗ:
 • ΕΚΔΟΣΗ: 2019
 • ΤΙΜΗ: 119 $
 • BLUETOOTH:

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ Καθολικό Nano S

Καθολικό Nano S

 • ΟΘΟΝΗ:
 • ΕΚΔΟΣΗ: 2016
 • ΤΙΜΗ: 59 $

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ Trezor Model T

Trezor Model T

 • ΟΘΟΝΗ:
 • ΕΚΔΟΣΗ: 2018
 • ΤΙΜΗ: 159 $
 • ΟΘΟΝΗ ΑΦΗΣ:

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ Trezor One

Trezor One

 • ΟΘΟΝΗ:
 • ΕΚΔΟΣΗ: 2013
 • ΤΙΜΗ: 59 $

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Απόκρυψη της διεύθυνσης IP και αποθήκευση του δημόσιου κλειδιού στον υπολογιστή σας 

Εκτός εάν εσύ χρησιμοποιήστε VPN και / ή Tor, εκθέτετε τη διεύθυνση IP και την τοποθεσία σας σε κάθε ιστότοπο που επισκέπτεστε. Και αν ένας χάκερ βρει τον πάροχό σας στο Διαδίκτυο, τότε προσέξτε τις επιθέσεις κοινωνικής μηχανικής. 

Σύστημα ασφάλειας τεχνολογίας έννοια με ασπίδα και κλειδαρότρυπα

Πώς μπορούν να μάθουν πού ζείτε; Μπορεί να καλέσουν τον ISP σας για να ζητήσουν υπηρεσίες συντήρησης στο σπίτι σας. Και αν ο χειριστής του τηλεφώνου είναι καλός, ο εισβολέας θα ζητήσει επίσης επιβεβαίωση διεύθυνσης. 

Τώρα ας μιλήσουμε για το γιατί η ασφάλεια του δημόσιου κλειδιού είναι σημαντική. Ένας χάκερ που έχει πρόσβαση στα xpubs του Trezor θα μπορεί να προσδιορίσει ποια πορτοφόλια κατάστημα περισσότερα BTC. Μπορεί να πιστεύετε ότι αυτό δεν έχει σημασία, επειδή δεν έχουν ακόμα το ιδιωτικό κλειδί για να ξοδέψουν τα κέρματά σας. Αν και αυτό ισχύει, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να κλέψετε τα bitcoin σας. 

Αφού συσχετίσετε τη διεύθυνση IP με πορτοφόλια, ήρθε η ώρα να προσδιορίσετε το κόστος της επίθεσης. Οι εγκληματίες θα αναρωτηθούν «πόσο κοστίζει για να αποσπάσουν τα κέρματα από αυτό το άτομο;». Εάν έχετε μεγάλα ποσά, μπορούν να αναλάβουν περισσότερους κινδύνους. Και αν η επιβολή του νόμου στην περιοχή σας είναι τρομερή, είστε πιο εκτεθειμένοι. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Χρυσή πτώση bitcoin σε μαύρο φόντο

Ωστόσο, εάν έχετε μικρά ποσά, είναι πιθανό το κόστος της επίθεσης να υπερβαίνει τα οφέλη. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσετε εγκληματίες που προσπαθούν να κλέψουν τα bitcoin σας. Επομένως, αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος να μην κρατάτε πάρα πολλά bitcoin σε ένα μόνο πορτοφόλι.

Εάν ζείτε πολύ μακριά, οι χάκερ μπορούν επίσης να πουλήσουν τα δεδομένα σε σκοτεινές αγορές. Υπάρχουν πολλοί εγκληματίες που είναι ικανοί στη σωματική κλοπή. Και αν όλα τα κίνητρα ευθυγραμμιστούν, μπορούν να επιχειρήσουν ένα 5 $ επίθεση με γαλλικό κλειδί.

5 $ επίθεση με γαλλικό κλειδί

Αλλά και πάλι, τι γίνεται αν δεν χρειάζεται να αποκαλύψετε καμία από αυτές τις πληροφορίες με τον Trezor; Και τι γίνεται αν δεν το μοιραστείτε με καμία εταιρεία και το διαχειριστείτε μόνοι σας? 

Εδώ στα Privacy Pros απολαμβάνουμε να σας διδάσκουμε πώς να ελαχιστοποιήσετε τον όγκο των δεδομένων που μοιράζεστε. Το απόρρητο είναι η μητέρα της καλής ασφάλειας και αν έχετε τα bitcoin θα πρέπει πάντα να είστε προσεκτικοί.

Αυτό το άρθρο περιλαμβάνει 3 από τους καλύτερους τρόπους βελτίωσης του απορρήτου σας ενώ χρησιμοποιείτε πορτοφόλια υλικού Trezor.

1. Εκτελέστε το Trezor με το Tor

ο Περιηγητής Tor είναι το καλύτερο δωρεάν εργαλείο απορρήτου. Πρόκειται για ένα έργο ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιείτε για να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας.

Στιγμιότυπο οθόνης του torproject.org Βραχώδης κορυφήΑρχική σελίδα

Χρησιμοποιώντας το Tor, διακόπτετε τυχόν συσχετίσεις μεταξύ της τοποθεσίας σας και του Trezor xpub. Όποιος παραβιάσει τη βάση δεδομένων Trezor θα δει μόνο το διεύθυνση IP του κόμβου ρελέ Tor. Και αν η κρυπτογράφηση σπάσει για αυτόν τον κόμβο ρελέ Tor, υπάρχει και άλλη που την καλύπτει. Αυτό σημαίνει ότι είστε πολύ προστατευμένοι από το doxing. 

Το διαδικτυακό πορτοφόλι της Trezor είναι συμβατό με τα προγράμματα περιήγησης Chrome, Firefox και Brave. Και δεδομένου ότι η Tor χρησιμοποιεί κώδικα από τον Firefox, μοιάζουν πολύ με το σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική. Για να ενισχύσετε το απόρρητό σας, Trezor οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει έναν τρόπο να χρησιμοποιήσουν το πορτοφόλι τους μέσω Tor.

Αυτή η επόμενη ενότητα εξηγεί τη διαδικασία διαμόρφωσης του Tor ώστε να λειτουργεί με το πορτοφόλι υλικού Trezor. Λάβετε υπόψη ότι η εμπειρία είναι η ίδια σε κάθε λειτουργικό σύστημα. Επομένως, δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείτε Windows, Linux ή Mac. Το Tor είναι το ίδιο σε όλους τους τομείς.

Αφού εγκαταστήσετε το Tor, ανοίξτε ένα νέο παράθυρο και πληκτρολογήστε “about: config” στη γραμμή διευθύνσεων. Μια προειδοποίηση με την ένδειξη “Συνεχίστε με προσοχή!” εμφανίζεται στην οθόνη για να εξηγήσει ότι η πραγματοποίηση αλλαγών μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ανωνυμία. Αλλά στόχος μας είναι να κάνουμε το πρόγραμμα περιήγησης Tor να επικοινωνεί μόνο με το Trezor Bridge. Και για αυτόν τον σκοπό, προσθέτουμε μόνο μία εξαίρεση. 

Trezor Tor σχετικά με την προειδοποίηση config

Κάντε κλικ στο “Αποδέχομαι τον κίνδυνο!” και θα εμφανιστεί μια λίστα προτιμήσεων. Αυτές είναι οι ρυθμίσεις που διατηρούν την περιήγησή σας ιδιωτική και ασφαλή. Στη γραμμή αναζήτησης, πληκτρολογήστε “network.proxy.no_proxies_on”. Μόλις εμφανιστεί η ζητούμενη τιμή, κάντε διπλό κλικ σε αυτήν και ορίστε τη νέα της τιμή σε 127.0.0.1:231325. 

Το Trezor Tor config προσθέτει εξαίρεση

Αφού πληκτρολογήσετε αυτήν τη διεύθυνση, κάντε κλικ στο “OK” και είστε έτοιμοι. Επανεκκινήστε το Tor, δημιουργήστε ένα νέο κύκλωμα και, στη συνέχεια, επισκεφθείτε το wallet.trezor.io. Θα δείτε ότι το πορτοφόλι υλικού Trezor λειτουργεί πλέον με το Tor. 

Ο Trezor συνεργάζεται τώρα με τον Tor

Τώρα ενισχύθηκε το απόρρητο και η ανωνυμία σας. Έτσι, όσο έχετε πρόσβαση στο πορτοφόλι ιστού χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης Tor, είναι αδύνατο να συνδέσετε το δημόσιο κλειδί σας με την πραγματική σας διεύθυνση IP.

2. Εκτελέστε το Trezor στο πορτοφόλι Electrum

Electrum είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και γεμάτα χαρακτηριστικά Πορτοφόλια Bitcoin. Είναι η κορυφαία επιλογή για άτομα που κάνουν ρυθμίσεις πολλαπλών ψηφίων. Και όταν πρόκειται για πορτοφόλια υλικού, είναι επίσης εξαιρετικό.

Στιγμιότυπο οθόνης του electrum.org Electrum.orgΑρχική σελίδα

Με την Electrum, η διαχείριση του Trezor είναι μια διαισθητική εμπειρία point-and-click. Και αν το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα νέο πορτοφόλι, το xpub αποθηκεύεται και κρυπτογραφείται στον σκληρό σας δίσκο. Με αυτόν τον τρόπο, το Trezor δεν θα έχει πρόσβαση στο δημόσιο κλειδί σας.

Το Electrum συνδέεται με τυχαίους πλήρεις κόμβους από το δίκτυο Bitcoin. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα στοιχείο απρόβλεπτης λειτουργίας σε κάθε συνεδρία. Είναι πολύ απίθανο να μοιραστείτε τη διεύθυνση IP και τη δραστηριότητα xpub με τον ίδιο κόμβο δύο φορές. Για τη διεύθυνση IP σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα Υπηρεσία VPN ή ακόμη και διαδρομή Electrum μέσω Tor.

Ρυθμίσεις δικτύου Electrum

Για να ενεργοποιήσετε τη δρομολόγηση Tor, κάντε κλικ στο κουμπί “Δίκτυο” στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα “Proxy” και επιλέξτε το πλαίσιο “Use Tor proxy at port 9150”. Αποθηκεύστε τις ρυθμίσεις και επανεκκινήστε το πορτοφόλι Electrum. Τώρα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία με μεγαλύτερο απόρρητο, χάρη στην εγγενή δρομολόγηση Tor. 

Ενεργοποιήστε τη δρομολόγηση Tor στο πορτοφόλι Electrum

Τώρα που μεγιστοποιήσατε το απόρρητό σας, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε ένα νέο πορτοφόλι με το Trezor. Και ναι, μπορείτε επίσης να εισαγάγετε ένα υπάρχον. Αν όμως έχετε μοιραστεί στο παρελθόν το xpub σας, είναι καλύτερα να κάνετε μια νέα ρύθμιση. Θυμηθείτε: ο σκοπός αυτού του οδηγού είναι να σας ενδυναμώσει με τον μεγαλύτερο βαθμό απορρήτου.

Αφού επιλέξετε ένα όνομα, κάντε κλικ στο «Επόμενο». Αυτή η επόμενη οθόνη είναι η πιο σημαντική, καθώς επιλέγετε τον τύπο του πορτοφολιού που θέλετε να δημιουργήσετε. Στην περίπτωσή μας, θα επιλέξουμε το τυπικό πορτοφόλι. Ωστόσο, εάν θέλετε να δημιουργήσετε πολλά κλειδιά ή να εισαγάγετε ιδιωτικά κλειδιά, έχετε επίσης ειδικές επιλογές.

Ρύθμιση Electrum Trezor

Δεδομένου ότι χρησιμοποιούμε ένα Trezor για αυτήν τη διαδικασία, θα επιλέξουμε “Χρήση συσκευής υλικού”. Πριν προχωρήσετε, φροντίστε να συνδέσετε το Trezor με τον υπολογιστή. Εάν ορίσετε ένα PIN, θα πρέπει να το εισαγάγετε πριν συνεχίσετε. Τα νέα Trezors πρέπει να εντοπιστούν ως “Annamed trezor”. 

Ρύθμιση Electrum Trezor Ρύθμιση Electrum Trezor

Το επόμενο βήμα της αρχικοποίησης περιλαμβάνει μια άλλη σημαντική επιλογή. Και δεδομένου ότι δημιουργούμε ένα νέο πορτοφόλι με το Electrum, θα επιλέξετε “Αφήστε τη συσκευή να δημιουργήσει έναν εντελώς νέο σπόρο τυχαία”. 

Ρύθμιση Electrum Trezor

Αυτό το επόμενο παράθυρο σας προσφέρει όλες τις ενδιαφέρουσες επιλογές εγκατάστασης. Σε ένα Trezor Model T, θα μπορείτε να κάνετε έναν σπόρο BIP 39 εγκατάσταση, ένα αντίγραφο ασφαλείας Shamir (20 λέξεις ανά μετοχή) ή ακόμη και ένα Super Shamir (33 λέξεις ανά μετοχή). Σε ένα Trezor One, έχετε μόνο τη ρύθμιση ενός σπόρου με 12, 18 ή 24 λέξεις.

Ρύθμιση Electrum Trezor

Για λόγους απλότητας, ένα ενιαίο πορτοφόλι σπόρου με 24 λέξεις σπόρων είναι περισσότερο από αρκετό. Αλλά αν χρειάζεστε κάτι πιο εξελιγμένο, σκεφτείτε το Αντίγραφο ασφαλείας Shamir. Αυτό είναι επίσης το μέρος όπου μπορείτε να ονομάσετε το πορτοφόλι του υλικού σας. Για άλλη μια φορά, αυτό γίνεται μόνο για σκοπούς επισήμανσης και δεν έχει αντίκτυπο στην ασφάλεια. 

Αφού κάνετε κλικ στο “Επόμενο”, θα πρέπει να επιλέξετε εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια φράση πρόσβασης. Από άποψη ασφάλειας, συνιστάται η χρήση αυτής της φράσης πρόσβασης. Θα κάνει τη συσκευή σας απρόσιτη χωρίς αυτόν τον κωδικό πρόσβασης. Επίσης, είναι πάντα καλύτερο να εισαγάγετε αυτήν τη λέξη στη συσκευή σας, αντί να την πληκτρολογήσετε στον υπολογιστή σας. Ο υπολογιστής σας μπορεί να διαθέτει καταγραφικά κλειδιών, αλλά το Trezor είναι ασφαλέστερο.

Ρύθμιση Electrum Trezor Βήμα ρύθμισης Trezor

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία χωρίς σπόρους, αλλά είναι πολύ λιγότερο ασφαλής και βασίζεται σε ψηφιακά αντίγραφα ασφαλείας. Επομένως, είναι καλύτερα να τραβήξετε ένα στυλό και ένα κομμάτι χαρτί για να γράψετε τα λόγια σας. Και αν αυτό το πορτοφόλι είναι σημαντικό για εσάς, θα πρέπει επίσης να πάρετε ένα Μπιλφόντλ για να το ασφαλίσετε με χάλυβα.

Το Billfodl είναι ο τέλειος σύντροφος για ένα Trezor Model T Αγορά Billfodl

Στην οθόνη του πορτοφολιού υλικού θα πρέπει πρώτα να συμφωνήσετε με το Όροι χρήσης. Αυτό το νομικό έγγραφο είναι περισσότερο μια αποποίηση ευθύνης που σας καθιστά υπεύθυνο σε περίπτωση απώλειας χρημάτων. 

Ρύθμιση Trezor Συμφωνώ TOS

Στη συνέχεια, εάν ορίσετε ένα PIN για τη συσκευή σας, θα πρέπει να το εισαγάγετε. Η επόμενη οθόνη σας υποδέχεται με το μήνυμα “Το νέο πορτοφόλι δημιουργήθηκε με επιτυχία!”. Αλλά για να αποθηκεύσετε τις 24 λέξεις σας, θα πρέπει να πατήσετε το κουμπί “Back Up”. Και προτού να γράψετε τις λέξεις, ο Trezor σας προειδοποιεί να μην κάνετε ψηφιακά αντίγραφα. Είναι καλύτερα να διατηρείτε τα πάντα εκτός σύνδεσης.

Βήμα ρύθμισης Trezor

Στη συνέχεια, θα πρέπει να γράψετε τις 24 λέξεις που εμφανίζονται στην οθόνη. Για να βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε λάθη, η Trezor θα σας κάνει να επαληθεύσετε 3 τυχαίες λέξεις. Και μετά από αυτό, το μήνυμα “Έχετε ολοκληρώσει την επαλήθευση του σπόρου ανάκτησης” θα σας χαιρετήσει. 

Βήμα ρύθμισης Trezor Βήμα ρύθμισης Trezor Βήμα ρύθμισης Trezor

Συγχαρητήρια, έχετε ρυθμίσει το πορτοφόλι υλικού Trezor με την Electrum! Τώρα επιστρέφετε στην οθόνη του υπολογιστή σας και κάνετε τις τελευταίες ρυθμίσεις. Θα πρέπει να επιλέξετε τον τύπο διευθύνσεων στο πορτοφόλι σας. Δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με το p2sh-segwit, αλλά μπορείτε επίσης να γίνετε εγγενές segwit. Οι διευθύνσεις παλαιού τύπου είναι η συντηρητική επιλογή, αλλά η επιλογή τους θα σας κάνει να πληρώσετε υψηλότερα τέλη συναλλαγής. Η χρήση του Lightning Network απαιτεί επίσης το SegWit, οπότε είναι καλύτερο να το υποστηρίξετε με έναν από τους δύο τρόπους.

Ρύθμιση Electrum Trezor

Τέλος, μπορείτε να επιλέξετε να κρυπτογραφήσετε το πορτοφόλι σας. Αυτό σημαίνει ότι ένα ειδικό αρχείο αποθηκεύεται στον σκληρό σας δίσκο και είναι καλύτερα να το βάλετε κρύα αποθήκευση. Αρκεί μια εξωτερική μονάδα flash ή κάρτα SD, δεδομένου ότι κάνετε τουλάχιστον 2 από αυτές για πλεονασμό. Επίσης, η ενεργοποίηση της κρυπτογράφησης σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πορτοφόλι σας στο Electrum χωρίς να συνδέσετε πρώτα το Trezor.

Ρύθμιση Electrum Trezor

Από τώρα και στο εξής, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με το απόρρητό σας. Μετά από όλα αυτά τα βήματα, θα ήταν κρίμα να συμβιβαστούμε τα πάντα με τη σύνδεση σε κεντρικούς διακομιστές. Επομένως, πρέπει να αποφύγετε τη χρήση του πορτοφολιού υλικού σας με το διαδικτυακό πορτοφόλι της Trezor. 

Ρύθμιση Electrum Trezor

Εάν πρέπει να εγκαταστήσετε ενημερώσεις υλικολογισμικού, σκουπίστε τη συσκευή σας και δημιουργήστε ένα νέο πορτοφόλι για να συνδεθείτε στο Trezor. Πρέπει να κυριαρχήσετε στην τέχνη του ζογκλέρ με τα πορτοφόλια σας και να τα ανακτήσετε.

Επίσης, είναι πάντα καλή ιδέα να επαληθεύσετε τη ρύθμισή σας με ανάκτηση. Αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε πληκτρολογήσει τις 24 λέξεις στο Trezor, σε αντίθεση με το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας. Αυτό σας προστατεύει από κακόβουλο λογισμικό και κάθε είδους μολύνσεις.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ

Καθολικό Nano X

Καθολικό Nano X

 • ΟΘΟΝΗ:
 • ΕΚΔΟΣΗ: 2019
 • ΤΙΜΗ: 119 $
 • BLUETOOTH:

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ Καθολικό Nano S

Καθολικό Nano S

 • ΟΘΟΝΗ:
 • ΕΚΔΟΣΗ: 2016
 • ΤΙΜΗ: 59 $

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ Trezor Model T

Trezor Model T

 • ΟΘΟΝΗ:
 • ΕΚΔΟΣΗ: 2018
 • ΤΙΜΗ: 159 $
 • ΟΘΟΝΗ ΑΦΗΣ:

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ Trezor One

Trezor One

 • ΟΘΟΝΗ:
 • ΕΚΔΟΣΗ: 2013
 • ΤΙΜΗ: 59 $

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

3. Εκτελέστε το Trezor στο πορτοφόλι Wasabi 

Το Wasabi είναι ένα άλλο δημοφιλές πορτοφόλι για επιτραπέζιους υπολογιστές που είναι συμβατό με το Trezors. Δεν είναι τόσο χαρακτηριστικό όσο το Electrum και δεν υποστηρίζει αντίγραφα ασφαλείας του Shamir. Από προεπιλογή, μπορεί να δημιουργήσει μόνο βασικές φράσεις 12 λέξεων. 

Στιγμιότυπο οθόνης του wasabiwallet.io Wasabiwallet.io‘s – Αρχική σελίδα’

Ωστόσο, είναι εξαιρετικό για αρχάριους που θέλουν απόρρητο από προεπιλογή. Η Wasabi διαθέτει ενοποίηση Tor, κατεβάζει φίλτρα μπλοκ για να ελαχιστοποιεί την εξάρτηση από κόμβους τρίτων και επίσης συνδέεται με τον δικό σας πλήρη κόμβο. Εάν εκτελείτε έναν πλήρη κόμβο στο παρασκήνιο στον ίδιο υπολογιστή, το Wasabi θα συνδεθεί σε αυτόν. Αυτό σημαίνει ότι η διεύθυνση IP και το UTXO σας αποθηκεύονται μόνο στον κόμβο σας, κάτι που είναι ιδανικό για απόρρητο.

Αλλά τώρα ας μιλήσουμε για το τι μπορεί να κάνει η Wasabi για να μεγιστοποιήσει το απόρρητο του Trezor. Όταν ανοίγετε το πορτοφόλι, επιλέξτε το μενού “Πορτοφόλι υλικού” στα αριστερά σας. Συνδέστε το Trezor και θα παρατηρήσετε ότι εντοπίζεται. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, κάντε κλικ στην επιλογή “Αναζήτηση πορτοφολιών υλικού” για να ανανεώσετε την αναζήτηση. 

Wasabi Wallet Trezor

Αφού επιλέξετε τη συσκευή, κάντε κλικ στο κουμπί “Ρύθμιση πορτοφολιού” στην κάτω δεξιά γωνία. Από αυτό το σημείο και μετά, όλη η ενέργεια μετακινείται στην οθόνη του πορτοφολιού υλικού Trezor. Θα πρέπει να πληκτρολογήσετε το PIN σας (εάν ορίσετε έναν), να συμφωνήσετε με τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών και να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των 12 λέξεων. Τα βήματα είναι ίδια με αυτά που έχετε στη ρύθμιση πορτοφολιού Electrum.

Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ ξανά στην επιλογή “Αναζήτηση πορτοφολιών υλικού”, επιλέξτε το Trezor και φορτώστε το. Σε λίγα δευτερόλεπτα θα δείτε μια οθόνη με 3 καρτέλες: αποστολή, λήψη και ιστορικό. Συγχαρητήρια, έχετε ρυθμίσει το πορτοφόλι υλικού Trezor στο Wasabi! Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε έναν υψηλότερο βαθμό απορρήτου.

Wasabi Wallet Trezor

Για λόγους απλότητας, μπορείτε επίσης να ανακτήσετε τη ρύθμιση πορτοφολιού Electrum. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε το Electrum για να δημιουργήσετε το ιδιωτικό σας κλειδί και μετά να μεταβείτε στο Wasabi για καθημερινή χρήση. Το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι το Wasabi τρέχει το Tor από προεπιλογή και συνδέεται στον πλήρη κόμβο σας. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι ότι περιπλέκετε τις ρυθμίσεις σας. Επίσης, δεν θα μπορείτε να ανακτήσετε τα αντίγραφα ασφαλείας του Shamir στο Wasabi.

Αυτό το μειονέκτημα μπορεί να ξεπεραστεί εκτελώντας τη δική σας παρουσία του πελάτη Trezor. Απαιτεί όμως τη γνώση της γραμμής εντολών και μια βασική κατανόηση του Python. Ξεκλειδώνει όλες τις προηγμένες λειτουργίες, αλλά δεν είναι καθόλου φιλικός με τους αρχάριους. Αν πρόκειται να πειραματιστείτε με αυτό, χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό και δημιουργήστε ένα πορτοφόλι που δεν έχει νομίσματα πάνω του.

Ομοίως, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε αυτό το σεμινάριο και να πειραματιστείτε με κενά πορτοφόλια. Μόλις καταλάβετε τι συμβαίνει και κυριαρχήσετε στις διεπαφές, είστε έτοιμοι να μετακινήσετε και κέρματα. Αλλά μέχρι τότε, χρησιμοποιήστε αυτό το σεμινάριο ως μαθησιακή εμπειρία. Ο συγγραφέας και οι επαγγελματίες απορρήτου δεν ευθύνονται για τυχόν απώλεια χρημάτων. Επομένως, παίξτε με ασφάλεια και μάθετε γιατί χρησιμοποιείτε κάθε εργαλείο.

Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι η διεύθυνση IP?

Η διεύθυνση IP σημαίνει «διεύθυνση πρωτοκόλλου Διαδικτύου» και γράφεται ως σειρά αριθμών διαχωρισμένων με τελείες.

Τι είναι ένα δημόσιο κλειδί?

Ένα δημόσιο κλειδί συνίσταται σε μια μεγάλη αριθμητική τιμή που χρησιμοποιείται για κρυπτογράφηση δεδομένων. Τα προγράμματα λογισμικού μπορούν να δημιουργήσουν δημόσια κλειδιά.

Δεν μπορώ να αποθηκεύσω τα νομίσματά μου στην ανταλλαγή μου?

Μπορείτε, αλλά δεν συνιστάται. Η αποθήκευση των νομισμάτων σας σε ανταλλαγή μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια των κερμάτων σας. Απλά δείτε τι συνέβη στον Όρος. Gox. Είναι καλύτερα να κρατάτε τα νομίσματά σας σε ένα πορτοφόλι που σας ανήκει (που σημαίνει ότι έχετε μόνο το ιδιωτικό κλειδί) και στη συνέχεια να το δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας χρησιμοποιώντας ένα Billfodl.

Πώς με προστατεύει ένα VPN ?

Όταν συνδέεστε σε ένα VPN (εικονικό ιδιωτικό δίκτυο), τοποθετείτε έναν επιπλέον διακομιστή μεταξύ σας και του ιστότοπου στον οποίο θέλετε να μεταβείτε. Αυτός ο διακομιστής αλλάζει τη διεύθυνση IP σας και κρυπτογραφεί τη δραστηριότητα περιήγησής σας.

Μπορούν να παρακολουθούνται οι συναλλαγές Bitcoin ?

Εκτός αν κάποιος συνδέσει την ταυτότητά σας με μια διεύθυνση πορτοφολιού που χρησιμοποιήσατε, οι συναλλαγές σας στο Bitcoin θα είναι ανώνυμες.

Είναι το Trezor Model T ασφαλές?

Εάν ένας πολύ κινητοποιημένος και πολύ εξειδικευμένος εισβολέας επρόκειτο να αποκτήσει φυσικά το Trezor Model T, τα νομίσματά σας ενδέχεται να μην είναι ασφαλή. Ωστόσο, αυτή η επίθεση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ έξω από ένα εργαστήριο, επομένως η απειλή είναι απομακρυσμένη. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, ένα Trezor Model T θα διατηρήσει τα νομίσματά σας πολύ ασφαλή.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me