Shamir Backup Full Trezor Guide

Το Shamir Backup είναι ένα σύστημα ασφαλείας ιδιωτικού κλειδιού που εισήγαγε η Trezor τον Αύγουστο του 2019. Βασίζεται στο Shamir Secret Sharing κρυπτογραφικός αλγόριθμος, στον οποίο τα Satoshi Labs προσαρμόστηκαν για το Bitcoin ΔΕΛΤΙΟ 39. Έτσι, το Trezor Model T είναι το πρώτο πορτοφόλι υλικού στον κόσμο που υποστηρίζει αυτό το πρότυπο.

Αλλά πριν κάνετε ένα αντίγραφο ασφαλείας Shamir στο Trezor Model T, θα πρέπει πρώτα να καταλάβετε πώς λειτουργεί. Όλο το υλικό πορτοφόλια Χρησιμοποιήστε το BIP 39 πρότυπο για τη δημιουργία μιας σειράς 12 ή 24 σπόρων λέξεων. Αλλά αν αυτό είναι βασικό ασφάλεια δεν είναι αρκετό για το μοντέλο απειλής σας, χρειάζεστε κάτι πιο προηγμένο.

Shamir Backup vs Multisig vs Splitting Seed Frase

Τα multisigs (επίσης πρωτοπόρα από τον Trezor) είναι δημοφιλή για την επιπλέον πολυπλοκότητά τους. Για να ξοδέψετε τα χρήματα σε ένα πορτοφόλι, θα χρειαστείτε έναν προκαθορισμένο αριθμό υπογραφών. Αυτό επιτρέπει τις προσεγγίσεις πολλών ενδιαφερομένων και σύνθετους μηχανισμούς ασφαλείας. 

Είναι επίσης μια φοβερή ιδέα να χωρίσετε τις 12 ή 24 λέξεις σε πολλά μέρη και μετά να τις διαδώσετε. Όχι μόνο ότι μπορείτε να τα χάσετε ή να τα ανακαλύψετε μόνοι σας, αλλά και οι χάκερ μπορούν επίσης να επιτεθούν σε λίγες λέξεις. Έτσι, εάν κάποιος γνωρίζει 9 από τις 12 λέξεις σας, είναι εύκολο να μαντέψετε τις υπόλοιπες 3. Το Λεξικό BIP 39 έχει 2048 λέξεις, έτσι ένα απλό σενάριο μπορεί να δοκιμάσει όλες τις δυνατότητες μέσα σε λίγα λεπτά.

Σύνδεση και πληκτρολόγιο τεχνολογίας cloud

Το Shamir Backup υπάρχει ως ένα μέσο μεταξύ αυτών λύσεις ασφαλείας. Διατηρεί την ευκολία των φράσεων σπόρου και επίσης επωφελείται από την πολλαπλότητα των πολλαπλών σειρών. Αλλά σε αντίθεση με τα multisigs, πρέπει να συγκεντρώσετε τα μερίδια του ιδιωτικού κλειδιού σε ένα μέρος. Δεν μπορείτε να έχετε ενδιαφερόμενα μέρη υπογράφοντας συναλλαγές από απόσταση.

Με λίγα λόγια, στο Trezor Model T μπορείτε να δημιουργήσετε έως και 16 κοινές χρήσεις για το ιδιωτικό σας κλειδί. Και ανάλογα με την προτίμησή σας, μπορείτε να επιλέξετε πόσα θα χρειαστείτε για να κάνετε τα χρήματα να δαπανηθούν. 

Στιγμιότυπο οθόνης του trezor.io Trezor.io – Πώς να χρησιμοποιήσετε μια φράση πρόσβασης TREZOR

Επίσης, το Shamir Backup είναι συμβατό με το φράση πρόσβασης. Έτσι, ακόμη και αν κάποιος κλέψει τις απαιτούμενες μετοχές για να ξοδέψει τα κέρματά σας, θα χρειαστεί ακόμα μια τελευταία λέξη.

Αγοράστε το TREZOR MODEL T

Είναι το Shamir Backup για εσάς; Παραδείγματα ρυθμίσεων.

Σχεδιασμός ασφάλειας στον κυβερνοχώρο

Παράδειγμα 1: Μια τετραμελής οικογένεια μπορεί να έχει ένα μερίδιο, αλλά χρειάζονται τρεις από αυτές για να δημιουργήσουν το ιδιωτικό κλειδί. Αυτό σημαίνει ότι ένα ή δύο μέλη δεν μπορούν να ξοδέψουν τα κέρματα από μόνα τους. Επίσης, εάν ένα μέλος χάσει το μερίδιό του, τα χρήματα μπορούν να ανακτηθούν. Και αν χαθούν οι μετοχές, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε τα υπόλοιπα για να δημιουργήσετε ένα νέο αντίγραφο ασφαλείας Shamir.

Χέρι του εικονιδίου εκμετάλλευσης επιχειρηματιών για την τεχνολογία

Παράδειγμα 2: Είσαι μόνος και ζεις μόνος. Συμπληρώνετε 4 από 6 κοινά αντίγραφα ασφαλείας Shamir. Κρατάτε δύο μετοχές στο σπίτι σας και, στη συνέχεια, εμπιστεύεστε τις άλλες τέσσερις στον δικηγόρο σας, στην τράπεζα και σε δύο καλούς φίλους. Εάν το σπίτι σας λεηλατηθεί, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα νομίσματά σας με τις υπόλοιπες 4 μετοχές. 


Και εκτός εάν ο δικηγόρος και οι φίλοι σας γνωρίζουν τι είδους ρύθμιση έχετε δημιουργήσει, δεν μπορούν να κλέψουν τα χρήματά σας. Εάν κάνετε τον συντονισμό αδύνατο, είστε ασφαλείς. Αλλά οι δαπάνες θα γίνουν επίσης πιο δύσκολες για τον εαυτό σας, καθώς πρέπει να πάρετε δύο μερίδια.

Αυτά είναι μόνο δύο παραδείγματα για το πώς μπορείτε να ρυθμίσετε το Shamir Backup. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες και το Trezor Model T σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έως και 16 μετοχές. 

Ρύθμιση αντιγράφων ασφαλείας Shamir: Τι χρειάζεστε

Στιγμιότυπο οθόνης του trezor.io Trezor.io – Trezor Model T

Για να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας Shamir, θα χρειαστείτε ένα Trezor Model T και έναν υπολογιστή με σύνδεση στο Διαδίκτυο. Από τον Αύγουστο του 2019, το πρότυπο ασφαλείας δεν λειτουργεί στο Trezor One ή άλλα πορτοφόλια υλικού.

Επίσης, πρέπει να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα περιήγησης Mozilla Firefox ή το Chrome. Το Trezor Bridge δεν θα λειτουργεί με Opera, Safari ή Edge / Internet Explorer.

Πώς να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας Shamir (Βήμα προς βήμα)

Πρώτα απ ‘όλα, θα πρέπει να συνδέσετε το Trezor Model T στον υπολογιστή σας. Συνδέστε το καλώδιο USB-C σε USB-A για να το ενεργοποιήσετε και μεταβείτε στο https://trezor.io/start. Στο οπτικό μενού, κάντε κλικ στην εικόνα Trezor Model T στα δεξιά σας.

Ανακατεύθυνση στο trezor model t

Στην επόμενη οθόνη, θα πρέπει να επιλέξετε μεταξύ της δημιουργίας ενός νέου πορτοφολιού και της ανάκτησης ενός υπάρχοντος πορτοφολιού. Κάντε κλικ στο “Δημιουργία πορτοφολιού”.

Δημιουργήστε νέο πορτοφόλι

Το Trezor Model T σας επιτρέπει να δημιουργήσετε δύο τύπους πορτοφολιών. Το πρώτο είναι το Single Backup Wallet, ενώ το δεύτερο είναι το Shamir Backup Wallet. Για να συνεχίσετε με αυτήν τη σύνθετη ρύθμιση, κάντε κλικ στο “Δημιουργία με Shamir Backup”.

Δημιουργήστε ένα νέο πορτοφόλι με τον Shamir

Μετά από αυτό το βήμα, η ενέργεια μετακινείται στη συσκευή σας. Όπως σας ζητείται στην οθόνη του προγράμματος περιήγησής σας, θα πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας στο Trezor Model T.

Αντίγραφο ασφαλείας Shamir

Αρχικά, το Trezor θα σας κάνει να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να δημιουργήσετε ένα νέο πορτοφόλι με το Shamir Backup. Αυτό το μέρος σας κάνει επίσης να συμφωνείτε με τα στοιχεία της εταιρείας Όροι χρήσης.

Displsy trezor model t δημιουργήστε πορτοφόλι

Στην επόμενη οθόνη, θα πρέπει να επιλέξετε τον αριθμό των μεριδίων. Πριν συνεχίσετε, λάβετε υπόψη σας την ιδανική ρύθμιση. Εάν το πρόγραμμα ανάκτησης είναι πολύ περίπλοκο ή πολύ απλό, τα χρήματά σας κινδυνεύουν. Μπορείτε να επιλέξετε οποιονδήποτε αριθμό μετοχών μεταξύ 1 και 16.

Ορίστε αριθμούς μετοχών

Αφού επιλέξετε το μοντέλο των μετοχών που ταιριάζει στο μοντέλο απειλής σας, πρέπει επίσης να ορίσετε το όριο. Με λίγα λόγια, αυτό είναι πόσα μέρη θα χρειαστείτε για να ανακτήσετε το πορτοφόλι σας και να ξοδέψετε τα νομίσματα. Ομοίως, μπορείτε να επιλέξετε οποιονδήποτε αριθμό μεταξύ 1 και 16 (αλλά δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των μεριδίων).

Ορισμός κατωφλίου Επιλέξτε κοινές χρήσεις

Αυτή η επόμενη ενότητα περιλαμβάνει το πραγματικό αντίγραφο ασφαλείας και διαθέτει δύο σημαντικές συμβουλές. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να γράψετε όλες τις λέξεις χρησιμοποιώντας ένα στυλό και ένα κομμάτι χαρτί. Στη συνέχεια, δεν πρέπει ποτέ να δημιουργείτε ψηφιακό αντίγραφο ή να πληκτρολογείτε τις λέξεις σας σε έναν υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο. Μην τραβάτε φωτογραφίες, είναι εύκολο να κλέψετε. 

Αυτά είναι μερικά βασικά πρακτικές ασφάλειας που σας βοηθούν να αποφύγετε κακόβουλες επιθέσεις. 

Ελέγξτε το μερίδιο ανάκτησης Προσοχή

Από προεπιλογή, κάθε μερίδιο του Shamir Backup έχει 20 λέξεις. Για επιπλέον εντροπία, μπορείτε επίσης να επιλέξετε μετοχές 33 λέξεων. 

Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, θα παρατηρήσετε ότι όλες οι κοινοποιήσεις ξεκινούν με τις ίδιες 3 λέξεις. Αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς οι δύο πρώτες λέξεις χρησιμεύουν ως αναγνωριστικά. Η τρίτη πανομοιότυπη λέξη βοηθά στην κωδικοποίηση για Αντίγραφα ασφαλείας Super Shamir.

Για κύλιση από τη μια ομάδα λέξεων στην επόμενη, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την οθόνη αφής του Trezor Model T. Αυτό μοιάζει πολύ με τη χρήση του smartphone σας, οπότε θα πρέπει να το βρείτε διαισθητικό. 

Ο Shamir μοιράζεται

Για να βεβαιωθείτε ότι γράφετε τις σωστές λέξεις, μεταξύ των μεριδίων θα πρέπει να επιλέξετε τη σειρά 3 τυχαίων λέξεων. Η μορφή μοιάζει με δοκιμή πολλαπλής επιλογής, όπου μόνο μία απάντηση είναι σωστή. Για παράδειγμα, το Trezor θα σας ζητήσει να επιλέξετε τις σωστές λέξεις για τις θέσεις 3, 9 και 17. Μια λανθασμένη απάντηση θα σας οδηγήσει πίσω στη λίστα των λέξεων στην κοινή χρήση, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε και να διορθώσετε.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ

Καθολικό Nano X

Καθολικό Nano X

 • ΟΘΟΝΗ:
 • ΕΚΔΟΣΗ: 2019
 • ΤΙΜΗ: 119 $
 • BLUETOOTH:

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ Καθολικό Nano S

Καθολικό Nano S

 • ΟΘΟΝΗ:
 • ΕΚΔΟΣΗ: 2016
 • ΤΙΜΗ: 59 $

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ Trezor Model T

Trezor Model T

 • ΟΘΟΝΗ:
 • ΕΚΔΟΣΗ: 2018
 • ΤΙΜΗ: 159 $
 • ΟΘΟΝΗ ΑΦΗΣ:

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ Trezor One

Trezor One

 • ΟΘΟΝΗ:
 • ΕΚΔΟΣΗ: 2013
 • ΤΙΜΗ: 59 $

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Επίσης, η συγγραφή όλων των μεριδίων στο ίδιο κομμάτι χαρτί χάνει τον σκοπό. Πρέπει να τα κρατήσετε χωριστά, ώστε να μπορείτε αργότερα να τα αποθηκεύσετε σε διαφορετικά μέρη. Ένα αντίγραφο ασφαλείας του Shamir του οποίου οι μετοχές είναι όλες σε ένα μέρος είναι μια φανταστική φράση σπόρου. Επομένως, για να επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα ασφαλείας, πρέπει να διαχωρίσετε τις μετοχές. Χρησιμοποιήστε διαφορετικά κομμάτια χαρτιού και μεταλλικές πλάκες.

Εάν τα έχετε όλα σωστά, το μήνυμα “Το αντίγραφο ασφαλείας σας ολοκληρώθηκε” θα σας χαιρετήσει. Συγχαρητήρια, ρυθμίσατε με επιτυχία το αντίγραφο ασφαλείας Shamir!

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ολοκληρώθηκε

Μετά από αυτό, ελέγξτε την οθόνη του υπολογιστή για να δείτε τη διεπαφή του πορτοφολιού Trezor. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, πρέπει επίσης ορίστε ένα PIN και μια φράση πρόσβασης στη συσκευή σας Trezor. 

Billfodl και Trezor Model T

ο Μπιλφόντλ σας επιτρέπει να προσθέσετε έως και 24 λέξεις ανά τεμάχιο, έτσι οι μετοχές σας Shamir Backup 20 λέξεων θα ταιριάζουν πολύ καλά. Εμείς προσφέρουν επίσης ένα πακέτο που περιλαμβάνει μια συσκευή Billfodl και μια συσκευή Trezor Model T. Και αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το γιατί ο Trezor είναι ο βασιλιάς των πορτοφολιών υλικού, διαβάστε αυτό το άρθρο.

Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι το αντίγραφο ασφαλείας του Shamir?

Το Shamir Backup είναι μια μέθοδος διαχωρισμού των 12 ή 24 σπόρων λέξεων σε πολλά μέρη. Πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένας καθορισμένος αριθμός εξαρτημάτων για την ανάκτηση του πορτοφολιού.

Γιατί ονομάζεται αυτή η δυνατότητα Shamir?

Το πήρε το όνομά του από τον Adi Shamir, συγγραφέα του αλγόριθμου Sharing’s Secret Sharing.

Τι σημαίνει το Multisig?

Το Multisig (multisigitures) κατανέμει την ευθύνη για κατοχή bitcoin μεταξύ πολλών ατόμων.

Ποιο είναι το καλύτερο πλεονέκτημα του Shamir Secret Sharing Scheme?

Το SSSS (Shamir Secret Sharing Scheme) σας βοηθά να χωρίσετε ένα μυστικό σε όσα μέρη θέλετε.

Τι είναι η μυστική κοινή χρήση στην κρυπτογραφία?

Μυστική κοινή χρήση σημαίνει ότι μπορείτε να διανείμετε ένα μυστικό σε μια ομάδα συμμετεχόντων, καθένας από αυτούς μοιράζεται ένα κομμάτι αυτού του μυστικού.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map