Πώς και πού να αγοράσετε το Ripple (XRP) | Οδηγός για αρχάριους

Η αγορά του Ripple δεν διαφέρει από την αγορά άλλων κρυπτονομισμάτων. Η διαδικασία είναι πολύ απλή, αλλά διαφέρει ανάλογα με την υπηρεσία ανταλλαγής που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Και αυτή η επιλογή εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα και τα τέλη. Παρόλο που μια ανταλλαγή ενδέχεται να έχει χαμηλότερες χρεώσεις από άλλες, ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμη στη χώρα σας.

Ας δούμε λοιπόν 4 από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες ανταλλαγής κρυπτογράφησης και δείτε ποιες επιλογές είναι διαθέσιμες.

Πώς να αγοράσετε το Ripple στο Coinbase

Όσον αφορά τις ανταλλαγές κρυπτογράφησης, Νομισματική βάση είναι η πλατφόρμα μετάβασης για πολλούς χρήστες.

Για να αγοράσετε το Ripple (XRP) μέσω του Coinbase, πρέπει πρώτα να εγγραφείτε για λογαριασμό. Αυτό διαρκεί όχι περισσότερο από 2 λεπτά. Στη συνέχεια, θα πρέπει να συνδέσετε έναν τρόπο πληρωμής με τον λογαριασμό σας, επιλέγοντας μεταξύ PayPal, Euro Bank, Πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας.

Με όλες αυτές τις ρυθμίσεις, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί “Trade” και επιλέξτε το κρυπτογράφηση που θέλετε να αγοράσετε καθώς και το ποσό.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να μεταβείτε στη σελίδα Ripple και να αγοράσετε χρησιμοποιώντας το widget στη δεξιά πλευρά της οθόνης.

Τέλη συναλλαγών Coinbase

Για συναλλαγές αγοράς / πώλησης, η Coinbase χρεώνει ένα Spread περίπου 0,50%. Ωστόσο, αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις διακυμάνσεις των τιμών του εν λόγω νομίσματος.

Επιπλέον, χρεώνουν μια χρέωση Coinbase η οποία μπορεί να είναι είτε κατ ‘αποκοπή είτε μεταβλητό ποσοστό με βάση την περιοχή, τη δυνατότητα προϊόντος ή τον τύπο πληρωμής. Οι κατ ‘αποκοπή χρεώσεις είναι:

 • Εάν το συνολικό ποσό συναλλαγής είναι μικρότερο ή ίσο με 10 $, η χρέωση είναι 0,99 $.
 • Εάν το συνολικό ποσό συναλλαγής είναι μεγαλύτερο από 10 $ αλλά μικρότερο ή ίσο με 25 $, η χρέωση είναι 1,49 $.
 • Εάν το συνολικό ποσό συναλλαγής είναι μεγαλύτερο από 25 $ αλλά μικρότερο ή ίσο με 50 $, η χρέωση είναι 1,99 $.
 • Εάν το συνολικό ποσό της συναλλαγής είναι μεγαλύτερο από 50 $ αλλά μικρότερο ή ίσο με 200 $, η χρέωση είναι 2,99 $.

Πώς να αγοράσετε XRP στο Kraken

Η αγορά του Ripple στο Kraken ξεκινά ακριβώς όπως με κάθε άλλη ανταλλαγή – εγγραφή για λογαριασμό. Η διαδικασία εγγραφής είναι εύκολη, αλλά πρέπει να επαληθεύσετε τον λογαριασμό σας για να ξεκινήσετε τις συναλλαγές.

Το Kraken σάς επιτρέπει να επιλέξετε από τους 3 τύπους λογαριασμών του – Starter, Intermediate και Pro. Συνιστάται γενικά ένας λογαριασμός εκκίνησης και ζητά μόνο ένα πλήρες όνομα, διεύθυνση email, κύρια διεύθυνση και αριθμό τηλεφώνου.


Οι τύποι λογαριασμών διαφέρουν ως προς τα όρια συναλλαγών και τις παρεχόμενες δυνατότητες, αλλά εκτός εάν είστε δεσμευμένος επενδυτής ή σημαντική επιχείρηση, ένας αρχικός λογαριασμός θα εξυπηρετήσει τον σκοπό του.

Αφού επιλέξετε τον τύπο του λογαριασμού σας, το μόνο που έχετε να κάνετε για να κάνετε κατάθεση είναι να μεταβείτε στην καρτέλα “Χρηματοδότηση”. Εδώ, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ νομισμάτων fiat (USD, EUR ή GBP) και κρυπτονομισμάτων (BTC, ETH, LTC, XRP ή USDT). Επιλέξτε αυτό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, κάντε κλικ στην κατάθεση και είστε έτοιμοι.

Μόλις τα χρήματά σας είναι διαθέσιμα, κατευθυνθείτε στην καρτέλα “Trade” και επιλέξτε το ζεύγος συναλλαγών που θέλετε να χρησιμοποιήσετε (XRP / XBT, XRP / EUR, κ.λπ.).

Τέλη συναλλαγών Kraken

Ο Kraken χρεώνει αμοιβή κατά την εκτέλεση της παραγγελίας (σε συνδυασμό με την παραγγελία άλλου χρήστη). Αυτή η χρέωση μπορεί να κυμαίνεται από 0% έως 0,26% της συνολικής αξίας της παραγγελίας και εξαρτάται από τα ακόλουθα:

 • Το ζεύγος κρυπτονομισμάτων που διαπραγματεύεται.
 • Ο όγκος συναλλαγών των 30 ημερών σε USD.
 • Είτε η παραγγελία σας είναι κατασκευαστής είτε λήπτης.

Επιπλέον, εάν κάνετε συναλλαγές χρησιμοποιώντας μόχλευση, θα ισχύουν 2 επιπλέον χρεώσεις:

 • Χρέωση ανοίγματος περιθωρίου
 • Τέλος ανατροπής περιθωρίου.

Πώς να αγοράσετε το Ripple στο Binance

Το Binance είναι ένα άλλο πολύ δημοφιλές χρηματιστήριο κρυπτογράφησης, που είναι διαθέσιμο σχεδόν σε όλο τον κόσμο και έχει μερικά από τα χαμηλότερα τέλη συναλλαγών για συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Αυτό σημαίνει ότι για να αγοράσετε το XRP στο Binance, θα χρειαστείτε γενικά ένα άλλο κρυπτογράφηση.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν δέχονται πληρωμές σε USD / EUR. Οι συναλλαγές Fiat είναι επίσης διαθέσιμες στο Binance, αλλά έχουν υψηλότερες χρεώσεις από τις συναλλαγές κρυπτογράφησης.

Για να ξεκινήσετε τις συναλλαγές στο Binance, χρειάζεστε πρώτα έναν λογαριασμό. Η διαδικασία εγγραφής είναι γρήγορη, καθώς απλώς πρέπει να δώσετε email, κωδικό πρόσβασης και επιβεβαίωση μέσω email μόλις εγγραφείτε. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε το 2FA χρησιμοποιώντας το Google / SMS για να βελτιώσετε την ασφάλεια, αλλά το βήμα δεν απαιτείται.

Ωστόσο, εάν θέλετε να αγοράσετε κρυπτογράφηση, το Binance απαιτεί να ολοκληρώσετε την επαλήθευση KYC, η οποία μπορεί να γίνει από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας.

Πραγματοποίηση κατάθεσης σε Binance

Αν θέλετε να αγοράσετε το Ripple χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση, πρέπει να κατευθυνθείτε στο πορτοφόλι σας, να επιλέξετε “Κατάθεση” και να επιλέξετε το νόμισμα στο οποίο θέλετε να καταθέσετε. Μόλις επιλέξετε το κρυπτογράφηση, θα εμφανιστεί η διεύθυνση.

Μπορείτε να στείλετε το νόμισμά σας από ένα πορτοφόλι, όπως το Coinbase, στη διεύθυνση που εμφανίζεται στο Binance. Τα κέρματα θα κατατεθούν στο λογαριασμό σας μετά τις απαραίτητες επιβεβαιώσεις δικτύου.

Εάν επιλέξατε EUR, θα χρειαστεί να ολοκληρώσετε τη διαδικασία KYC. Μόλις ολοκληρωθεί, μπορείτε να επιλέξετε κατάθεση χρησιμοποιώντας:

 • Πορτοφόλι Advcash;
 • Τραπεζική κάρτα (Visa ή Mastercard)
 • Τέλεια χρήματα;
 • Πορτοφόλι Epay;
 • Payeer;
 • FasaPay.

Μετά την κατάθεση των νομισμάτων σας, πρέπει να μεταβείτε στη σελίδα “Ανταλλαγή” στο Πορτοφόλι σας και να αναζητήσετε το Ripple (XRP), να κάνετε κλικ στο Trade και να επιλέξετε το ζεύγος συναλλαγών που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Για παράδειγμα, εάν καταθέσατε BTC, πρέπει να επιλέξετε το ζεύγος XRP / BTC.

Θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα παρόμοια με αυτήν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κάτω δεξιά widget για να αγοράσετε ή να πουλήσετε XRP.

Η Binance προσφέρει 2 μεθόδους αγοράς – μια εντολή αγοράς ή μια εντολή ορίου.

Η παραγγελία αγοράς συνιστάται για αρχάριους. Αυτό σας επιτρέπει να πληκτρολογήσετε το ποσό XRP που θέλετε να αγοράσετε με την τρέχουσα τιμή.

Η οριακή εντολή σάς επιτρέπει να επιλέξετε την τιμή στην οποία θέλετε να αγοράσετε το νόμισμα. Μόλις η τιμή φτάσει σε αυτήν την τιμή, η παραγγελία θα ολοκληρωθεί αυτόματα.

Τέλη συναλλαγών Binance XRP

Το Binance διαθέτει ένα σύστημα μεταβλητών τελών συναλλαγών, το οποίο αξιολογεί τον όγκο συναλλαγών σας τις τελευταίες 30 ημέρες και σας εκχωρεί επίπεδο συναλλαγών. Όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες σε αυτήν τη σελίδα.

Όλες οι καταθέσεις στο Binance είναι δωρεάν, ωστόσο, οι αναλήψεις έχουν σταθερό επιτόκιο με βάση την κρυπτογράφηση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Πώς να αγοράσετε το Ripple χρησιμοποιώντας το Bitstamp

Για να ξεκινήσετε να αγοράζετε το Ripple στο Bitstamp, πρέπει να εγγραφείτε για λογαριασμό και να ολοκληρώσετε την επαλήθευση του KYC. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ προσωπικού ή εταιρικού λογαριασμού.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής, το μόνο που έχετε να κάνετε για να καταθέσετε χρήματα είναι να κατευθυνθείτε στην ενότητα «Κατάθεση» και να επιλέξετε το νόμισμα προτίμησής σας. Μπορείτε να κάνετε κατάθεση μέσω SEPA, διεθνούς τραπεζικού εμβάσματος ή να αγοράσετε απευθείας χρησιμοποιώντας πιστωτική κάρτα. Επιπλέον, μπορείτε να καταθέσετε χρησιμοποιώντας Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ripple ή Ethereum.

Με βάση τον τύπο κατάθεσής σας, τα χρήματά σας θα είναι διαθέσιμα στο λογαριασμό σας μετά την επιβεβαίωση.

Για να αγοράσετε το Ripple (XRP), κατευθυνθείτε στην ενότητα Αγορά / Πώληση, επιλέξτε το ζεύγος κρυπτογράφησης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και υποβάλετε την παραγγελία. Το Bitstamp προσφέρει 3 ζεύγη συναλλαγών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε – XRP / EUR, XRP / USD και XRP / BTC. Αφού επιλέξετε το ζεύγος συναλλαγών, πρέπει να επιλέξετε έναν από τους 4 τύπους διαθέσιμων παραγγελιών:

 • Άμεση παραγγελία
 • Οριακή παραγγελία;
 • Παραγγελία αγοράς
 • Διακοπή παραγγελίας.

Τέλος, εισαγάγετε το ποσό που θέλετε να αγοράσετε και υποβάλετε την παραγγελία.

Τέλη συναλλαγών Bitstamp

Για όλα τα ζεύγη συναλλαγών, το Bitstamp έχει μια μεταβλητή χρέωση συναλλαγών βάσει του όγκου συναλλαγών των 30 ημερών σε USD. Εάν ο όγκος συναλλαγών σας είναι μικρότερος από 10.000 $, η χρέωση συναλλαγής είναι 0,50%.

Επιπλέον, το Bitstamp έχει διάφορες χρεώσεις συναλλαγών με βάση τον τύπο πληρωμής που χρησιμοποιείτε. Αυτά μπορούν είτε να διορθωθούν (3,00 ευρώ για αναλήψεις SEPA) είτε να μεταβληθούν (5% για οποιαδήποτε αγορά πιστωτικής κάρτας).

Τελικές σκέψεις

Όπως αναφέραμε στην αρχή του άρθρου, η αγορά του Ripple είναι αρκετά προσβάσιμη.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, τραπεζικά καλώδια ή μεταφορές, PayPal ή κρυπτονομίσματα για να ξεκινήσετε τις συναλλαγές XRP. Πολλές από τις πλατφόρμες ανταλλαγής που αναφέρθηκαν έχουν επίσης διαθέσιμες εφαρμογές για κινητά, καθιστώντας την αγορά του Ripple προσβάσιμη τόσο για επιτραπέζιους όσο και για χρήστες κινητών.

Κυματισμός είναι ένα altcoin με πολύ υψηλό δυναμικό και υψηλή επεκτασιμότητα, ξεπερνώντας συχνά χίλιες συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο. Είναι γενικά αποδεκτό σε όλες τις μεγάλες υπηρεσίες ανταλλαγής κρυπτογράφησης και μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνουν συνεργασία με τράπεζες και μεγάλα ιδρύματα.

Συνολικά, το Ripple αξίζει να παρακολουθείτε, με μια υιοθέτηση που αυξάνεται αργά αλλά σίγουρα.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map