Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Ripple vs Litecoin – Κύριες διαφορές μεταξύ αυτών των δύο κρυπτονομισμάτων

Το Ripple vs Litecoin δεν θα είναι μια εύκολη σύγκριση, λαμβάνοντας υπόψη το πόσο διαφορετικά είναι αυτά τα ψηφιακά στοιχεία. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες διακρίσεις που πρέπει να κάνουμε και να λάβουμε υπόψη μας. Οι αλγόριθμοι ταχύτητας, αξιοπιστίας, αμοιβών και συναίνεσης είναι μερικά από τα πράγματα που θα εξετάσουμε.

Το Ripple (XRP) είναι ένα από τα μεγαλύτερα και ταχύτερα αναπτυσσόμενα κρυπτονομίσματα στην αγορά. Με παρόμοιο τρόπο, το Litecoin (LTC) υπήρξε σημαντικός παίκτης στον χώρο κρυπτογράφησης. Και τα δύο αυτά εικονικά νομίσματα έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους και καθένα από αυτά προσφέρει εξαιρετικές λύσεις στους χρήστες.

Ripple vs Litecoin – Διαφορές

Το Ripple (XRP) είναι το τέταρτο μεγαλύτερο εικονικό νόμισμα στον κόσμο. Χρησιμοποιείται από εταιρείες για την επεξεργασία ταχύτερων διασυνοριακών συναλλαγών και τη μείωση του κόστους. Αυτό το κρυπτογράφηση μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παροχή ρευστότητας κατ ‘απαίτηση μεταξύ των αγορών fiat. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο, δεδομένου ότι είναι πολύ ακριβό και αργό να εκτελείτε συναλλαγές fiat σε συγκεκριμένους διαδρόμους.

Η Ripple είναι επίσης εταιρεία. Αυτή η εταιρεία βρίσκεται πίσω από την κύρια ανάπτυξη του XRP και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της χρηματοπιστωτικής αγοράς. Μέχρι τώρα, η Ripple ήταν σε θέση να προσφέρει υπηρεσίες σε περισσότερους από 300 πελάτες.

Το Litecoin, αντ ‘αυτού, είναι το 8ο μεγαλύτερο κρυπτογράφηση. Αυτό το ψηφιακό στοιχείο δημιουργήθηκε για να προσφέρει ταχύτερες και φθηνότερες μεταφορές από το Bitcoin (BTC). Τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιήθηκε επίσης από προγραμματιστές για να δοκιμάσει ένα ευρύ φάσμα νέων βελτιώσεων. Αυτές οι βελτιώσεις σχεδιάστηκαν να χρησιμοποιηθούν στο δίκτυο Bitcoin. Έτσι, η Litecoin λειτούργησε ως δίκτυο δοκιμών για το Bitcoin.

Αυτό το εικονικό νόμισμα καθοδηγείται από το Ίδρυμα Litecoin. Αυτό το Ίδρυμα εργάζεται για την προώθηση του LTC, τη βελτίωση ολόκληρου του δικτύου και την επέκταση της χρηστικότητάς του. Αυτό είναι παρόμοιο με τον τρόπο με τον οποίο το Ripple λειτουργεί με το ψηφιακό στοιχείο XRP.

Οι ακόλουθες ενότητες θα χρησιμοποιηθούν για να περιγράψουν με περισσότερες λεπτομέρειες τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν το Litecoin και το Ripple. Θα λάβουμε υπόψη τους αλγόριθμους συναίνεσης, τις τιμές και τα μελλοντικά τους έργα.

Αλγόριθμος συναίνεσης

Το Ripple και το Litecoin έχουν διαφορετικούς συναίνεσους αλγόριθμους. Το Ripple συνεργάζεται με ένα δίκτυο διακομιστών που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας ολόκληρο το δίκτυο αποκεντρωμένο. Αυτοί οι διακομιστές επιτρέπουν στο δίκτυο να τρέχει και να είναι τόσο ευέλικτο όσο είναι σήμερα. Αυτό είναι τελείως διαφορετικό από τα δίκτυα blockchain Proof-of-Stake (PoS) ή Proof-of-Work (PoW).

Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του συναδέλφου αλγορίθμου περιλαμβάνουν ταχύτητα, αξιοπιστία και χαμηλές χρεώσεις συναλλαγών. Ταυτόχρονα, αυτό το δίκτυο δεν καταναλώνει μεγάλες ποσότητες ενέργειας για να λειτουργήσει.

Το Litecoin, αντ ‘αυτού, λειτουργεί με έναν συναίνετο αλγόριθμο Proof-of-Work (PoW). Αυτό το καθιστά ένα πολύ ασφαλές δίκτυο και αξιόπιστο επίσης. Παρά το γεγονός ότι όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό το δίκτυο, είναι ιδιαίτερα συγκεντρωτικό. Αρκετές εκμεταλλεύσεις εξόρυξης που βρίσκονται στην Κίνα συγκεντρώνουν μεγάλο μέρος του συνολικού ποσοστού κατακερματισμού Litecoin.

Σε σύγκριση με το Bitcoin, το Litecoin είναι ταχύτερο και φθηνότερο στη χρήση. Ωστόσο, παραμένει λιγότερο ενεργειακά αποδοτικό από το Ripple και το σύστημά του.

Ενώ οι συναλλαγές Ripple είναι σχεδόν δωρεάν και άμεσες, οι συναλλαγές Litecoin ενδέχεται να χρειαστούν λίγα δευτερόλεπτα για να επιβεβαιωθούν. Οι μεταφορές LTC είναι επίσης ακριβότερες από τις συναλλαγές XRP.

Σύγκριση τιμών Ripple vs Litecoin

Πριν κατανοήσουμε τις κύριες διαφορές μεταξύ Ripple vs Litecoin, πρέπει να δούμε πόσα νομίσματα έχουν εκδώσει. Έχουν κοπεί 100 δισεκατομμύρια XRP (100.000.000.000 XRP) εκ των οποίων περίπου 43.810.000.000 XRP βρίσκονται σε κυκλοφορία. Εν τω μεταξύ, δεν θα υπάρξουν ποτέ περισσότερα από 84 εκατομμύρια LTC, με 65.864.560 LTC σε κυκλοφορία.

Κατά τη στιγμή της σύνταξης αυτού του άρθρου, η τιμή XRP είναι 0.255266 $ και αποτίμηση 11.566.743.830 $. Τα πράγματα είναι διαφορετικά για το Litecoin. Κάθε LTC μπορεί να αποκτηθεί για $ 58,62 και έχει κεφαλαιοποίηση αγοράς 3.860.807.166 $.

Η υψηλότερη τιμή που επιτεύχθηκε ποτέ από τη Litecoin ήταν κοντά στα 375 $ το 2017. Το XRP έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών των 3,84 $ τον Ιανουάριο του 2018, λίγες εβδομάδες μετά τη Litecoin. Αυτό δείχνει πώς η αγορά κρυπτογράφησης είναι πολύ ασταθής και πόσα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Η αγορά περιμένει τώρα νέα υψηλά όλων των εποχών και στα δύο αυτά κρυπτονομίσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η Litecoin όσο και η Ripple έχουν βρεθεί σε μια αγορά αρκούδων το 2018 και το 2019. Η Litecoin γνώρισε κάποια δυναμική το 2019 πριν από το ημίχρονο της εκδήλωσης. Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές XRP ενθουσιάστηκαν, με τις εκδηλώσεις Swell να προωθούνται από τον Ripple.

Απόκτηση και αποθήκευση Ripple και Litecoin

Η αγορά και η αποθήκευση των Ripple και Litecoin δεν πρέπει να είναι δύσκολο να γίνει. Πράγματι, οι περισσότερες ανταλλαγές υποστηρίζουν τόσο XRP όσο και LTC. Αυτό κάνει τα πράγματα ευκολότερα για όσους θέλουν να έχουν ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο σε κρυπτονομίσματα.

Δύο από αυτές τις πλατφόρμες όπου μπορείτε να αγοράσετε τα προαναφερθέντα δύο εικονικά νομίσματα είναι το Coinbase και το Binance. Εκτός από αυτό, οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να αποθηκεύσουν τα χρήματά τους σε αυτές τις πλατφόρμες. Ωστόσο, το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να αποθηκεύσετε εικονικά νομίσματα σε ένα πορτοφόλι υλικού.

Ένα από τα καλύτερα πορτοφόλια για την αποθήκευση και των δύο αυτών εικονικών νομισμάτων είναι το Ledger. Υπάρχουν άλλες πλατφόρμες που θα σας προσφέρουν διαφορετικές λύσεις ανάλογα με τις ανάγκες σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποιες είναι οι καλύτερες ανταλλαγές πού να αγοράσετε Ripple ή Litecoin.

Το μέλλον του κυματισμού και του Litecoin

Η Ripple σχεδιάζει να συνεχίσει να αναπτύσσεται σε όλο τον κόσμο. Πράγματι, θέλουν να προσελκύσουν μεγαλύτερο αριθμό εταιρειών που εργάζονται με διασυνοριακές συναλλαγές. Εάν συμβεί αυτό, θα αυξηθούν επίσης οι δυνατότητες νέων χρηστών XRP.

Ένας κόσμος με μεταφορές XRP θα ήταν καλύτερος για άτομα και εταιρείες. Το κόστος θα μειωθεί και οι επενδύσεις στον τομέα θα μπορούσαν επίσης να αυξηθούν.

Επιπλέον, η Ripple διαθέτει ένα ευρύ φάσμα έργων, όπως Xpring. Αυτές οι πρωτοβουλίες αναμένεται να έχουν θετικό αντίκτυπο στην τιμή του XRP. Άλλες λύσεις περιλαμβάνουν το On-Demand Liquidity και το Ripple Net. Οι νέες συνεργασίες με άλλες εταιρείες πρόκειται να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην αύξηση του XRP.

Η Litecoin, αντ ‘αυτού, έχει νέα σχέδια να μεταφέρει τις λύσεις τους σε άλλους χρήστες. Τώρα εργάζονται σε περισσότερες δυνατότητες απορρήτου. Αυτό αναμένεται να βοηθήσει τους χρήστες να φροντίσουν το απόρρητό τους όταν πραγματοποιούν μεταφορές.

Επιπλέον, το Litecoin θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη δοκιμή νέων εφαρμογών Bitcoin στο μέλλον. Αυτό σίγουρα θα αύξανε τη ζήτηση για LTC και θα το βοηθούσε να φθάσει σε νέα υψηλά στο μέλλον. Αξίζει να σημειωθεί ότι η LTC γνώρισε ένα μισό γεγονός λιγότερο από ένα χρόνο πριν.

συμπέρασμα

Τόσο το Ripple όσο και το Litecoin είναι πολύ χρήσιμα εικονικά νομίσματα για τις εξειδικευμένες εργασίες. Κάθε ένα από αυτά έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Η Ripple εργάζεται για να προσφέρει καλύτερες λύσεις σε χρηματοοικονομικές εταιρείες παγκοσμίως. Το Litecoin αναπτύσσεται για να βοηθήσει την κλίμακα Bitcoin και να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο.

Είναι σαφές ότι και τα δύο αυτά ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία είχαν θετικό αντίκτυπο στην αγορά. Το Litecoin και το Ripple είναι σίγουρα εικονικά νομίσματα που λατρεύουν την κρυπτογράφηση και πρέπει να κατέχουν οι επενδυτές.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me