Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Ripple vs Ethereum – Κύριες διαφορές μεταξύ αυτών των δύο κρυπτονομισμάτων

Το Ripple vs Ethereum είναι η πιο κοινή σύγκριση στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων. Οι επενδυτές θέλουν να γνωρίζουν τις κύριες διαφορές μεταξύ αυτών των δύο ψηφιακών στοιχείων. Ταυτόχρονα, πρέπει επίσης να καταλάβουν πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν στο μέλλον. Οι λάτρεις που εισέρχονται σε αυτόν τον κλάδο ενδιαφέρονται για τα κύρια χαρακτηριστικά του Ethereum και του Ripple.

Ripple vs Ethereum – Διαφορές

Το Ethereum (ETH) και το Ripple (XRP) είναι δύο από τα τρία μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα στην αγορά. Μετά το Bitcoin, το ETH και το XRP κυριαρχούν στην αγορά με υψηλές αποτιμήσεις. Αυτό μπορεί να αποδοθεί στα οφέλη και τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους συμμετέχοντες στην αγορά.

XRP

Κυματισμός είναι η εταιρεία πίσω από το εικονικό νόμισμα XRP. Αυτή η εταιρεία εργάζεται για να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες διασυνοριακών πληρωμών. Πράγματι, οι διεθνείς μεταφορές μπορούν να πραγματοποιηθούν σε λίγα δευτερόλεπτα και σχεδόν χωρίς χρέωση με XRP. Σήμερα, η διακίνηση διασυνοριακών πόρων μπορεί να είναι σίγουρα δύσκολη.

ETH κέρμα

Το Ethereum δημιουργήθηκε ως ένα δίκτυο blockchain που στοχεύει στη βελτίωση των υπηρεσιών του Bitcoin. Αυτό το δίκτυο μπορεί τώρα να προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να εκτελούν έξυπνα συμβόλαια, αποκεντρωμένες εφαρμογές (dApps) και πολλά άλλα πράγματα. Έτσι, εκτός από την προσφορά ενός ψηφιακού στοιχείου, όπως το BTC, παρέχει επίσης νέες λύσεις στην αγορά.

Ενώ η Ripple είναι πίσω από την ανάπτυξη του XRP και των λύσεών της, το Ethereum διαθέτει ένα αποκεντρωμένο δίκτυο προγραμματιστών. Υπάρχουν πολλά άτομα και ενθουσιώδεις που εργάζονται σε αυτήν την πλατφόρμα. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ripple έχει μια πολύ ενεργή κοινότητα. Και τα δύο αυτά δίκτυα και τα προγράμματα κρυπτογράφησης έχουν πολλούς λάτρεις των κοινωνικών δικτύων.

Οι επόμενες ενότητες θα χρησιμοποιηθούν για να περιγράψουν, με περισσότερες λεπτομέρειες τις κύριες διαφορές μεταξύ του Ripple και του Ethereum. Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά, όπως ο αλγόριθμος συναίνεσης και τα νομίσματα που εκδίδονται, τα οποία θα συζητηθούν περαιτέρω.

Αλγόριθμος συναίνεσης

coinfomania.com

Το Ripple vs Ethereum έχει μια σημαντική διαφορά: τον αλγόριθμο συναίνεσης. Ένας αλγόριθμος συναίνεσης είναι ένα πρωτόκολλο που αυτά τα ψηφιακά στοιχεία και δίκτυα χρησιμοποιούν για να επιτύχουν συμφωνία. Αυτό χρησιμοποιείται για να επιβεβαιώσει τις συναλλαγές και να βοηθήσει αυτά τα δίκτυα να λειτουργήσουν όπως πρέπει.

Προς το παρόν, το Ethereum συνεργάζεται με έναν συναίνετο αλγόριθμο Proof-of-Work (PoW). Αυτό είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιείται από το Bitcoin (BTC) ή το Litecoin (LTC). Γενικά, το PoW τείνει να καταναλώνει μεγάλο αριθμό πόρων. Επιπλέον, οι ανθρακωρύχοι πρέπει να αγοράσουν ακριβό εξοπλισμό εξόρυξης για να είναι μέρος του δικτύου. Ωστόσο, όταν επεξεργάζονται τις συναλλαγές, λαμβάνουν μια ανταμοιβή ανάλογα με τον αριθμό των μπλοκ που βρίσκουν.

Παρόλο που ένας αλγόριθμος συναίνεσης PoW παρέχει επίπεδα υψηλής ασφάλειας, είναι λιγότερο αποτελεσματικό από το Proof-of-Stake (PoS). Με το Proof-of-Stake μπορείτε να ελέγχετε το δίκτυο αποφεύγοντας την υψηλή κατανάλωση ενέργειας του PoW.

Αντίθετα, το Ripple λειτουργεί με ένα μοναδικό δίκτυο διακομιστών. Αυτός ο αλγόριθμος συναίνεσης Ripple Protocol (RPCA) επιτρέπει στο δίκτυο να επεξεργάζεται ασφαλείς, γρήγορες και αποτελεσματικές συναλλαγές. Αυτό το καθιστά πολύ χρήσιμο για εταιρείες που πραγματοποιούν διασυνοριακές μεταφορές.

Αυτό το δίκτυο είναι πολύ αποκεντρωμένο και έχει μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων. Σε σύγκριση με το Ethereum, ο αλγόριθμος συναίνεσης του Ripple κάνει τις μεταφορές πιο γρήγορες και φθηνότερες.

Σύγκριση τιμών Ripple vs Ethereum

Υπήρχε πάντα κάποιο είδος αντιπαλότητας μεταξύ του Ripple και του Ethereum. Πράγματι, αυτά τα δύο εικονικά νομίσματα προσπαθούσαν πολλές φορές να πάρουν τη δεύτερη θέση στην αγορά. Κατά τη διάρκεια ορισμένων χρονικών περιόδων, το XRP ήταν σε θέση να είναι πιο πολύτιμο από το Ethereum.

Τη στιγμή της σύνταξης αυτού του άρθρου, το Ethereum είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εικονικό νόμισμα. Εν τω μεταξύ, το Ripple είναι το τρίτο μεγαλύτερο. Έχουν αποτίμηση 67.524.688.289 και 28.104.915.453 $, αντίστοιχα.

coinmarketcap.com

Η Ripple έχει κόψει 100 δισεκατομμύρια νομίσματα XRP. Ωστόσο, μόνο 43,81 δισεκατομμύρια XRP έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά. Το Ethereum δεν έχει όριο νομισμάτων που θα μπορούσαν να εξορύσσονται ποτέ. Πράγματι, αυτό είναι ένα ζήτημα που έχει επηρεάσει την κοινότητα και αυτό το εικονικό νόμισμα. Προς το παρόν, κυκλοφορούν πάνω από 110 εκατομμύρια νομίσματα ETH.

Επί του παρόντος, κάθε ETH μπορεί να αγοραστεί για 600,19 $ και το XRP έχει τιμή 0,666 $ ανά κέρμα. Η υψηλότερη τιμή για το Ripple ήταν κοντά στα 3,84 $ τον Ιανουάριο του 2018. Το Ethereum έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών στα 1.432 $ στις 13 Ιανουαρίου 2018..

Εάν είστε επενδυτής, θα είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσετε πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί η τιμή αυτών των κρυπτονομισμάτων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι μελλοντικές συνεργασίες και υιοθεσίες θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο στον καθορισμό της ζήτησης για αυτά τα περιουσιακά στοιχεία.

Απόκτηση και αποθήκευση Ripple anδ Ethereum

Δεν πρέπει να είναι δύσκολο να έχετε πρόσβαση τόσο στο Ripple όσο και στο Ethereum. Αρκετές ανταλλαγές εικονικών νομισμάτων προσφέρουν επί του παρόντος λύσεις στους χρήστες. Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτά είναι δύο από τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα, θα υποστηρίζονται σε ένα ευρύ φάσμα πλατφορμών.

Το Binance και το Coinbase είναι μόνο δύο παραδείγματα ανταλλαγών που θα σας επέτρεπαν να αγοράσετε XRP και ETH. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες άλλες ανταλλαγές με διαφορετικές υπηρεσίες. Έτσι, είναι πάντα καλό να επιλέγετε την πλατφόρμα που προσφέρει τις καλύτερες λύσεις ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Αν και οι ανταλλαγές είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε αυτά τα δύο εικονικά νομίσματα, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης. Ένα από τα καλύτερα πορτοφόλια υλικού στη βιομηχανία παράγεται από την Ledger. Και τα δύο Ledger Nano S και Καθολικό Nano X θα λειτουργούσε σωστά για την ασφαλή αποθήκευση εικονικών νομισμάτων.

Πορτοφόλια καθολικών

Το μέλλον του κυματισμού και του Ethereum

Και τα δύο κρυπτονομίσματα εργάζονται σε πολύ ενδιαφέρουσες συνεργασίες και προτάσεις. Είναι σαφές ότι αυτά τα δύο έργα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αγοράς. Το Ripple λειτουργεί για να προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό χρηστών στην πλατφόρμα του. Αυτό σημαίνει ότι αναζητούν νέες συνεργασίες με χρηματοοικονομικές εταιρείες. Αυτό θα έκανε ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα μια πολύ πιο αποτελεσματική αγορά.

Εκτός από αυτό, η Ripple προωθεί το εικονικό νόμισμα XRP και τη χρήση του. Αρκετοί προγραμματιστές λαμβάνουν κεφάλαια για να δημιουργήσουν νέες λύσεις βάσει του βιβλίου Ripple.

Η Ethereum επικεντρώνεται επίσης στον σχεδιασμό του δικτύου Proof-of-Stake. Αυτή η βελτίωση PoS θα το έκανε ακόμα πιο γρήγορο και πιο εύκολο να κάνετε μεταφορές στην κορυφή του Ethereum. Αυτό το εικονικό νόμισμα θα γίνει σίγουρα γρηγορότερο και μια εξαιρετική λύση για την εκτέλεση dApps και έξυπνων συμβολαίων.

Το Ethereum πλησιάζει επίσης στο Ethereum Classic (ETC). Αυτό αναμένεται να ενώσει και τις δύο κοινότητες και να τις αφήσει να γίνουν πιο δυνατές στο μέλλον. Εκτός αυτού, η αγορά αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) επεκτείνεται επίσης. Το Ethereum θα μπορούσε να είναι το κύριο δίκτυο blockchain που διευκολύνει την επέκταση αυτού του τομέα.

συμπέρασμα

Το Ethereum και το Ripple είναι εξαιρετικά ψηφιακά πλεονεκτήματα στην αγορά. Έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά και λύσεις για τους χρήστες, που σημαίνει ότι προσπαθούν να λύσουν διαφορετικά προβλήματα και ζητήματα στο χώρο. Το μέλλον φαίνεται να είναι πολύ λαμπρό για τους Ethereum και Ripple.

Καθώς η αγορά εισέρχεται σε μια νέα τάση ταύρων, είναι πιθανό αυτά τα εικονικά νομίσματα να συνεχίσουν να προσφέρουν εξαιρετικές λύσεις και να επεκτείνονται σε όλο τον κόσμο.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me