Ο κύριος αναλυτής της PrimeXBT Kim Chua: Η αιτία της κρίσης εφοδιασμού BTC και γιατί θα επιδεινωθεί

PrimeXBT

Το έτος 2020 σημειώθηκε σημαντική αλλαγή στη σύνθεση των αγοραστών BTC, με ιδρύματα και μεγάλες εταιρείες με πολλά χρήματα για να αναπτύξουν τους κύριους αγοραστές BTC. Αυτό το φαινόμενο έγινε ακόμη πιο διαδεδομένο αφού η Grayscale Bitcoin Trust ξεκίνησε να αποκτά Bitcoin πιο επιθετικά στις αρχές του περασμένου έτους, καθώς και τις καλά τηλεγραφικές αγορές που πραγματοποίησε η MicroStrategy.

Στις 11 Αυγούστου του περασμένου έτους, η MicroStrategy ολοκλήρωσε την αρχική αγορά 21,454 BTC σε συνολική τιμή αγοράς 250 εκατομμυρίων δολαρίων, υποδηλώνοντας μια μέση τιμή 11.653 $. Αυτή η αγορά ακολούθησε αγορά 16.796 BTC για 175 εκατομμύρια δολάρια (μέση τιμή 10.419 $) τον Σεπτέμβριο του 2020. Στη συνέχεια, στις 5 Δεκεμβρίου, η εταιρεία δήλωσε ότι μόλις έκανε την τρίτη αγορά Bitcoin 2,574 BTC για 50 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά ( μέση τιμή 19.427 $). Αυτές οι αγορές δημοσιοποιήθηκαν πολύ και προκάλεσαν άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν τα βήματα της MicroStrategy. Η MicroStrategy πραγματοποίησε επίσης με επιτυχία μια πώληση ομολόγων στις αρχές Δεκεμβρίου, η οποία ήταν πολύ δημοφιλής και συγκέντρωσε 650 εκατομμύρια δολάρια αντί για τα αρχικά της $ 550 εκατομμύρια και χρησιμοποίησε τα κεφάλαια για να αγοράσει 29.646 BTC. Αυτό αύξησε τις συνολικές συμμετοχές της εταιρείας σε 70.470 BTC, δηλαδή μόνο η MicroStrategy συγκέντρωσε 70.470 BTC από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο.

Εκτός από την MicroStrategy, ο άλλος σημαντικός αγοραστής του Bitcoin είναι το Grayscale Bitcoin Trust. Ενώ η MicroStrategy ενδέχεται να σταματήσει να αγοράζει BTC αφού πιστεύει ότι έχει αγοράσει αρκετά, το Grayscale Bitcoin Trust είναι ένας συνεπής αγοραστής που αγοράζει τακτικά, με μια αδιάκοπη ζήτηση μέχρι στιγμής να πρέπει να σταματήσει προσωρινά την επιβίβαση νέων πελατών.

BTC

Από τον Ιούνιο του περασμένου έτους, η Grayscale αύξησε τις συμμετοχές της στο Bitcoin κατά 70%, αγοράζοντας περίπου 250.000 BTC, με σαφή αύξηση τον Δεκέμβριο όπου ο ρυθμός αγοράς αυξήθηκε σημαντικά. Η εταιρεία πρόσθεσε συνολικά 72.950 BTC (2,132 δισεκατομμύρια δολάρια) στα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία της (AUM) μόνο τον Δεκέμβριο, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη ζήτηση για Bitcoin από τους διαπιστευμένους επενδυτές και την πελατεία της.

Με τέτοιες τεράστιες αγορές από ιδρύματα χωρίς πρόθεση να πουλήσουν το BTC τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, η προσφορά νέων εξορύξεων BTC δεν έχει καθυστερήσει στην ικανοποίηση της ζήτησης. Οι ανθρακωρύχοι μπορούν να παράγουν μόνο 28.112 BTC ανά μήνα, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη ζήτηση είναι.

Η MicroStrategy, έχοντας αγοράσει 70.470 μονάδες, μαζί με τις 250.000 μονάδες του Grayscale, αγόρασε συνολικά ένα νέο Bitcoin που εξόρυξε όλο το χρόνο, με την Grayscale να αγοράζει 3 φορές την προμήθεια Bitcoin που εξόρυξε τον Δεκέμβριο μόνο αγοράζοντας 72.950 μονάδες. Αυτό δείχνει την ανισορροπία ζήτησης-προσφοράς του Bitcoin που θα προκαλέσει την αύξηση της τιμής καθώς οι αγοραστές θα πρέπει να υποβάλουν προσφορά για να προσελκύσουν άλλους κατόχους BTC να πουλήσουν.

BTC

Φέτος, θα δημιουργηθούν περισσότερα κεφάλαια που εστιάζονται στο BTC. Το SkyBridge Capital κυκλοφόρησε ένα Bitcoin κεφάλαιο και άνοιξε για συνδρομή στις 4 Ιανουαρίου. Ακόμα και πριν ανοίξει το ταμείο για συνδρομή, η SkyBridge έχει ήδη επενδύσει 182 εκατομμύρια δολάρια στο BTC. Ένα άλλο ίδρυμα, η Van-Eck, υπέβαλε εκ νέου αίτηση για Bitcoin ETF και πρότεινε να κρατήσουν το πραγματικό Bitcoin υπό κράτηση όπως το Grayscale. Με εξέχοντα ιδρύματα όπως αυτά που μπαίνουν στο παιχνίδι, η ζήτηση για BTC αναμένεται να αυξηθεί φέτος, επιδεινώνοντας την κρίση εφοδιασμού.

Σύμφωνα με στοιχεία, υπάρχουν μόνο 4,2 εκατομμύρια μονάδες Bitcoin που κυκλοφορούν συνεχώς στο σύστημα αγοράς και πώλησης, ενώ οι υπόλοιπες 14,5 εκατομμύρια μονάδες διατηρούνται μακροπρόθεσμα και δεν έχουν αλλάξει χέρια για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπονοώντας ότι αυτά τα BTC είναι μη ρευστά. Κατά τη διάρκεια του 2020, συνολικά 1 εκατομμύριο επιπλέον Bitcoin κατέστησαν ρευστά, γεγονός που σημαίνει ότι οι αγοραστές διατηρούν το Bitcoin τους, αποφεύγοντας να πουλήσουν. Εάν αυτοί οι μακροχρόνιοι κάτοχοι συνεχίσουν να κατέχουν και να μην πουλήσουν το BTC τους, το κυρίαρχο κρυπτογράφηση θα γίνει πιο σπάνιο και πιο δύσκολο να συσσωρευτεί και οι αγοραστές θα πρέπει να υποβάλλουν προσφορές σε υψηλότερες και υψηλότερες τιμές για να μπορούν να αγοράσουν το πολυπόθητο BTC τους. Με λιγότερα Bitcoin διαθέσιμα προς πώληση, αλλά η ζήτηση αυξάνεται με ταχύ ρυθμό, η κρίση εφοδιασμού αναμένεται επομένως να επιδεινωθεί φέτος και θα οδηγήσει την τιμή του BTC να πάει πολύ υψηλότερη, πιθανώς ακόμη και να παραβολική. 

Σχετικά με τον Kim Chua, PrimeXBT Αναλυτής αγοράς:

PrimeXBT

Η Kim Chua είναι ειδικός θεσμικών συναλλαγών με ιστορικό επιτυχίας που εκτείνεται σε κορυφαίες τράπεζες, όπως η Deutsche Bank, η China Merchants Bank και πολλά άλλα. Ο Chua ξεκίνησε αργότερα ένα hedge fund που πέτυχε σταθερά τριψήφιες αποδόσεις για επτά χρόνια. Η Chua είναι επίσης μια εκπαιδευτική καρδιά που ανέπτυξε το δικό της ιδιόκτητο πρόγραμμα σπουδών συναλλαγών για να μεταφέρει τις γνώσεις της σε μια νέα γενιά αναλυτών. Η Kim Chua παρακολουθεί ενεργά τόσο τις παραδοσιακές όσο και τις αγορές κρυπτονομισμάτων και είναι πρόθυμη να βρει μελλοντικές ευκαιρίες επενδύσεων και συναλλαγών καθώς οι δύο πολύ διαφορετικές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων αρχίζουν να συγκλίνουν.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map