Τι είναι το Χαρτί Πορτοφόλι;

Πώς τοποθετείτε το Bitcoin σε χαρτί?

Δεν είναι κρυπτονόμισμα μόνο ένας αριθμός σε ένα καθολικό?

Εάν χαρτί πορτοφόλια σε συγχέουμε, ήρθες στο σωστό μέρος.

Το πορτοφόλι χαρτιού είναι ίσως το λιγότερο κατανοητό από τις πολλές μεθόδους αποθήκευσης Bitcoin στην αγορά.

Πώς λειτουργούν

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά και διαδόθηκε το 2011, τα χάρτινα πορτοφόλια παρέχουν αποθήκευση των κερμάτων σας εκτός σύνδεσης (γνωστό και ως «κρύο»). Μαζί με το ιδιωτικό και δημόσιο κλειδί συνδέονται Κωδικοί QR. Σε έντυπη μορφή, αυτά καθιστούν τη λήψη ή τη δαπάνη bitcoin πιο βολική.

Ενώ τα πορτοφόλια χαρτιού bitcoin εισήγαγαν ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας έναντι ορισμένων απειλών, αποδείχθηκαν πιο ευάλωτα σε άλλους.

Χωρίς πλήρη κατανόηση της μεθόδου και των κινδύνων αποθήκευσης του πορτοφολιού χαρτιού (και πώς να αντισταθμίσετε αυτούς τους κινδύνους), οι πιθανότητες απώλειας των χρημάτων σας είναι υψηλές.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν αποθηκεύετε ολόκληρη την καθιστή στοίβα σας σε ένα ιδιωτικό κλειδί.

Πώς να ξοδέψετε κέρματα σε ένα πορτοφόλι χαρτιού

Η απροσδιόριστη υπόθεση είναι ότι τα χρήματα τελικά θα «μεταφερθούν» σε ξεχωριστή διεύθυνση πορτοφολιού για ενεργές δαπάνες.

Αυτή η κρίσιμη λεπτομέρεια λείπει εύκολα από αρχάριους χρήστες που δεν γνωρίζουν πώς λειτουργούν οι συναλλαγές Bitcoin κάτω από την κουκούλα.

Κίνδυνοι από τη χρήση χαρτοφυλακίων για την αποθήκευση Crypto

Όταν ασχολείστε με το Bitcoin, θα πρέπει να υποθέσετε ότι το WiFi σας παραβιάζεται και παρακολουθείται ανά πάσα στιγμή (ακόμα κι αν πιστεύετε ότι δεν είναι).

Εξαιτίας αυτού, κατά τη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου, πρέπει να επινοήσουμε μια μέθοδο που μετριάζει αυτούς τους κινδύνους.


Σας συμβουλεύω να χρησιμοποιήσετε μια νέα εγκατάσταση του Linux σε μια συσκευή που δεν ήταν ποτέ online για τη δημιουργία των κλειδιών. Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτός ο οδηγός για τη δημιουργία του δικού σας εκκινήσιμου Linux LiveCD ή USB. Αυτά τα CD είναι ιδανικά για περιπτώσεις που χρειάζεστε μια καθαρή εγκατάσταση ενός λειτουργικού συστήματος γρήγορα και εύκολα.

Usb stick

Φυσικά, θα πρέπει στη συνέχεια να στείλετε αυτό το ζεύγος κλειδιών σε έναν εκτυπωτή για να δημιουργήσετε το ίδιο το πορτοφόλι χαρτιού. Ωστόσο, αντιμετωπίζουμε τώρα ένα νέο πρόβλημα, επειδή οι κίνδυνοι απώλειας των νομισμάτων μας έχουν απλώς μετατοπιστεί από τον ψηφιακό κόσμο στον φυσικό (ο εκτυπωτής).

Η δυσλειτουργία των συσκευών και άλλα μη αναμενόμενα ατυχήματα ενδέχεται να έχουν ως αποτέλεσμα την εσφαλμένη εκτύπωση των κλειδιών ή / και των κωδικών QR. Ελέγξτε σχολαστικά σε κάθε βήμα.

Αυτοί οι τυπωμένοι χαρακτήρες δεν μπορούν και δεν πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν μεταφερθεί σωστά στο χαρτί.

Τώρα το κλειδί σας εκτυπώνεται άψογα.

Δυστυχώς, δεν είμαστε ακόμα έξω από το δάσος.

Γιατί?

Επειδή το ίδιο το χαρτί θα μπορούσε να χαθεί, να κλαπεί, να παρατηρηθεί από ανεπιθύμητα μέρη, να καεί, να ξεθωριάσει ή να υποστεί ζημιά στο νερό.

Ίσως αναρωτιέστε, “Πρέπει να βάλω το χαρτοφυλάκιό μου σε μια θυρίδα ασφαλείας;”

Τραπεζικές καταθέσεις

Κάτι τέτοιο μπορεί να μετριάσει μερικούς από τους κινδύνους, αλλά δεν προτείνω θυρίδες ασφαλείας.

Πρώτον, οι περισσότεροι είναι ασφαλισμένοι μόνο έως 500 $. Όπως συνόψισε πρόσφατα οι New York Times:

Και εν πάση περιπτώσει, αν κάτι συνέβαινε στο πορτοφόλι χαρτιού σας ενώ βρίσκεστε στη φροντίδα της τράπεζας, θα πρέπει να αποδείξετε όχι μόνο ότι αποθηκεύσατε ένα πορτοφόλι στο κουτί, αλλά και πόσα κρατούσε το πορτοφόλι.

Αυτό προϋποθέτει ότι μπορείτε ακόμη και να εμπιστευτείτε την τράπεζα. μια υπόθεση που είναι όλο και πιο αβάσιμο κατά τη συζήτηση του απορρήτου των θυρίδων ασφαλείας.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε το Crypto

Από την εισαγωγή των χαρτοφυλακίων, η πρόταση βελτίωσης Bitcoin (BIP 0032) άλλαξε και βελτίωσε την κατεύθυνση που έχει λάβει η διαχείριση και η ασφάλεια του bitcoin.

Αντί του ζεύγους κλειδιών μίας διεύθυνσης που παρουσιάζεται με ένα πορτοφόλι χαρτιού bitcoin, ένα ντετερμινιστικό πορτοφόλι (όπως ένα Trezor Model T ή Ενας) έχει πολύ μεγαλύτερη ευελιξία.

Trezor μοντέλο Τ

Μπορεί να σας επιτρέψει να δημιουργήσετε όσες διευθύνσεις θέλετε με ένα υλικό ή ένα διαδικτυακό πορτοφόλι (διαβάστε σχετικά πόσες διευθύνσεις Bitcoin υπάρχουν).

Με ένα μνημονικό, μπορείτε να αποθηκεύσετε τις γενικές λέξεις πιο εύκολα αφαιρώντας εντελώς τον εκτυπωτή από τη διαδικασία. Το γράψιμο με το χέρι είναι μια απλή και απλή προσέγγιση, αν και παραμένει ο κίνδυνος καταστροφής από φωτιά ή νερό.

Εδώ είναι μια συσκευή όπως το Μπιλφόντλ λάμπει.

Το Billfodl είναι ο τέλειος σύντροφος για ένα Trezor Model T Αγορά Billfodl

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των ντετερμινιστικών λέξεων του πορτοφολιού υλικού σας σε μια βολική και άφθαρτη συσκευή δεν ήταν ποτέ πιο απλή.

Έχει βελτιστοποιηθεί για εύκολη ρύθμιση και υποβλήθηκε αυστηρές δοκιμές με κάθε τρόπο ακραίων καταστροφικών συνθηκών. Κανένα άλλο μέσο εκτός σύνδεσης δεν μπορεί να ταιριάζει με την ασφάλεια του Μπιλφόντλ.

συμπέρασμα

Ακόμα κι αν έχετε εξασφαλίσει ότι το πορτοφόλι σας δεν παραβιάζεται στο διαδίκτυο, εξακολουθεί να μην είναι απολύτως ασφαλές.

Το χάρτινο πορτοφόλι υπόκειται σε διάφορους πραγματικούς, αλλά αποφεύξιμους κινδύνους. Κατά κάποιο τρόπο, η τυπωμένη μέθοδος αποθήκευσης κλειδιών ήταν μια ξεχωριστή βελτίωση σε σχέση με τις καθαρά διαδικτυακές μεθόδους αποθήκευσης το 2011.

Ωστόσο, τα χάρτινα πορτοφόλια θεωρούνται πλέον περισσότερο μεσαίο βήμα στην εξέλιξη του Bitcoin.

Οι ντετερμινιστικές μέθοδοι και τα πορτοφόλια υλικού κατέστησαν το πορτοφόλι χαρτιού bitcoin ξεπερασμένο. Θα πρέπει απλώς να θεωρήσετε τα πορτοφόλια χαρτιού πολύ δυσκίνητα και ανασφαλή στη χρήση.

Τα πορτοφόλια χαρτιού είναι, ωστόσο, χρήσιμα για συγκεκριμένες εφαρμογές, όπως η προσφορά μικρών ποσών bitcoin σε νέους χρήστες.

Αλλά για ένα χότλερ, είναι καλύτερο να αποκτήσετε και να χρησιμοποιήσετε ένα πορτοφόλι υλικού όπως το Τρέζορ ή Καθολικό Nano S.

Όταν συνδυάζετε ένα πορτοφόλι υλικού με το Billfodl, η ασφάλεια του bitcoin σας με στιβαρό και offline τρόπο δεν ήταν ποτέ πιο απλή. Μάθε περισσότερα για τον Billfold ή χρησιμοποιήστε το κουμπί καλαθιού για να πραγματοποιήσετε μια αγορά.

Συχνές ερωτήσεις

Χρειάζομαι ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης?

Εάν ασχολείστε με κρυπτονομίσματα, ναι – χρειάζεστε ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης. Οι ειδικοί συνιστούν στους χρήστες να επενδύσουν σε περισσότερα από ένα είδη πορτοφολιών για να διατηρήσουν τα νομίσματα κρυπτογράφησης ασφαλή.

Τι είναι ένα χάρτινο πορτοφόλι?

Το χαρτί πορτοφόλι είναι μια μέθοδος ψυχρής αποθήκευσης για την αποθήκευση κρυπτογράφησης. Είναι διαφορετικό από ένα ζεστό πορτοφόλι επειδή δεν λειτουργούν μέσω του Διαδικτύου. Όπως λέει το όνομά του, είναι κατασκευασμένο από χαρτί και περιέχει κωδικούς QR και κλειδιά που χρησιμοποιούνται στις συναλλαγές.

Είναι το πορτοφόλι χαρτιού πιο δημοφιλές από άλλα πορτοφόλια?

Όταν πρωτοεμφανίστηκαν χαρτιά πορτοφόλια, ήταν πολύ δημοφιλή. Ωστόσο, οι χρήστες σύντομα συνειδητοποιούν ότι τα χαρτοφυλάκια χαρτιού μπορούν να χαθούν, να κλαπούν, να παρατηρηθούν από ανεπιθύμητα μέρη, να καούν, να ξεθωριάσουν ή να υποστούν ζημιά στο νερό, οπότε έχουν διερευνήσει άλλες ασφαλείς μεθόδους κράτησης της κρυπτογράφησης.

Τι είναι το πορτοφόλι υλικού?

Ένα πορτοφόλι υλικού αποθηκεύει ιδιωτικά κλειδιά και το κύριο πλεονέκτημά του είναι ότι τα ιδιωτικά κλειδιά αποθηκεύονται σε μια ασφαλή συσκευή υλικού και δεν μπορούν να μεταφερθούν από τη συσκευή σε απλό κείμενο.

Τι είναι το πορτοφόλι λογισμικού?

Το πορτοφόλι λογισμικού είναι μια εφαρμογή που είναι εγκατεστημένη στον σκληρό υπολογιστή του υπολογιστή σας. Αυτό σας προσφέρει απόλυτο έλεγχο και ασφαλείς συναλλαγές, επειδή τα νομίσματα κρυπτογράφησης είναι προσβάσιμα μόνο στον υπολογιστή σας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map