Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Τι είναι η αρχική προσφορά κρυπτονομισμάτων;

Περιγραφή ICO

Ενα Αρχική προσφορά νομισμάτων, ή ICO, είναι μια στρατηγική που χρησιμοποιείται από νέα έργα στα οποία πωλούν τα ιδιόκτητα διακριτικά κρυπτογράφησής τους για Bitcoin και Ether, και τα χρήματα που προέκυψαν από αυτήν την πώληση χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν την ανάπτυξη του έργου. Ένας ICO είναι κατ ‘αρχήν παρόμοιος με μια αρχική δημόσια προσφορά (IPO) στην οποία οι μετοχές μιας εταιρείας διατίθενται για αγορά σε δημόσιους επενδυτές.

Μάρκετινγκ Κίνα

ICO και IPO: Διαφορές

Οι ICO διαθέτουν τουλάχιστον τρεις κύριες πτυχές που διαφέρουν πολύ από τις παραδοσιακές IPO:

  • Οι ICO είναι αποκεντρωμένοι, πράγμα που σημαίνει ότι δεν διαθέτουν κεντρικό σημείο εξουσίας που τους ελέγχει.
  • Οι ICO είναι ως επί το πλείστον μη ρυθμιζόμενοι, που σημαίνει ότι δεν εποπτεύονται από χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.
  • Ως αποτέλεσμα των δύο προηγούμενων χαρακτηριστικών που αναφέρθηκαν παραπάνω, οι ICO έχουν πιο χαλαρές απαιτήσεις.

Νομιμότητα και περιορισμοί

ο Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) αποφάσισε φέτος ότι τα διακριτικά που χρησιμοποιούνται στο DAO ICO είναι παράνομα χρεόγραφα. Αυτή η απόφαση προκάλεσε ένα αίσθημα ανησυχίας τόσο για τους επενδυτές όσο και για τους εκδότες ICO.

Ένα διακριτικό μπορεί να θεωρηθεί ασφάλεια εάν περάσει το τεστ Howey. Οι τίτλοι πρέπει να ακολουθούν ορισμένους περιορισμούς που επιβάλλει η SEC Οι περιορισμοί σχετικά με τη συμμετοχή των επενδυτών είναι πολύ λίγοι, και σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν υπάρχουν κυριολεκτικά κανένας (ανάλογα με τη χώρα). Και δεδομένου ότι οι επενδυτές από όλο τον κόσμο επιτρέπεται βασικά να συνεισφέρουν, οι ICO είναι σε θέση να συγκεντρώσουν σημαντικά χρηματικά ποσά.

Μια μεγάλη ανησυχία με τους ICO είναι ότι τα χρήματα αντλούνται πριν από την κυκλοφορία του προϊόντος. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι κάνετε την επένδυση σε μια ιδέα, η οποία θα μπορούσε να αποτύχει ή να πετύχει. Το υποστηρικτικό μέρος υποστηρίζει ότι οι ICO είναι απαραίτητοι για να παρακινήσουν την ανάπτυξη του πρωτοκόλλου.

Λόγω της έλλειψης κανονιστικών εφαρμογών, οι ICO χρησιμοποιήθηκαν ως μέθοδοι μέσω των οποίων μπορούν να διεξαχθούν απάτες και απάτες.

Πώς λειτουργούν?

Οι ICO είναι εύκολο να δημιουργηθούν, καθώς σχεδόν όλοι βασίζονται στο πρωτόκολλο διακριτικών ERC-20, το οποίο μειώνει σημαντικά τη διαδικασία ανάπτυξης ενός νέου κρυπτογραφικού στοιχείου από το μηδέν. Οι περισσότεροι ICO λειτουργούν με την υποχρέωση των επενδυτών να στέλνουν BTC ή ETH σε ένα έξυπνο συμβόλαιο που αποθηκεύει τα χρήματα και το οποίο μετατρέπει το ποσό στο νέο διακριτικό αργότερα.

Τα βασικά ενός ICO

Όταν οι νεοσύστατοι αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν μια αρχική προσφορά νομισμάτων, συνήθως δημιουργούν ένα λευκό βιβλίο που περιγράφει το έργο κρυπτογράφησης σε μήκος και άλλα σχετικά με την καμπάνια και το προϊόν. Κατά τη διάρκεια της προώθησης ICO, τα διακριτικά κρυπτογράφησης που προσφέρονται μπορούν να αγοραστούν από fiat ή άλλα κρυπτονομίσματα, συνήθως BTC ή ETH.

Εάν η εκκίνηση δεν καταφέρει να αυξήσει το ελάχιστο ποσό, τότε τα χρήματα επιστρέφονται στους επενδυτές. Εάν η ICO είναι επιτυχής, τότε τα κεφάλαια χρησιμοποιούνται είτε για την έναρξη μιας νέας ανάπτυξης είτε για την οριστικοποίηση του τρέχοντος προϊόντος της.

Οι ICO μπορούν να διαφέρουν ανάλογα με τη δομή που ακολουθούν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας συγκεκριμένος στόχος ή όριο χρηματοδότησης καθορίζεται από την εκκίνηση, που σημαίνει ότι τα διακριτικά που είναι διαθέσιμα στο ICO έχουν μια προκαθορισμένη τιμή και μια σταθερή συνολική προσφορά διακριτικών.

Άλλες περιπτώσεις περιλαμβάνουν μια σταθερή προσφορά μαρκών με δυναμικό στόχο χρηματοδότησης. Αυτό επηρεάζει τη διανομή των διακριτικών στους επενδυτές καθώς όσο περισσότερα αθροιστικά κεφάλαια συγκεντρώνονται, τόσο υψηλότερη θα είναι η τιμή του διακριτικού.

Οι ICO μπορούν επίσης να έχουν μια δυναμική προσφορά token, η οποία εξαρτάται από τον πόρο που συγκεντρώνονται. Εδώ, η τιμή του διακριτικού είναι στατική και δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των διακριτικών που μπορούν να διανεμηθούν κατά την πώληση του ICO.

Τι είναι το διακριτικό ICO?

Το διακριτικό ICO αντιπροσωπεύει τη συμβολή ενός επενδυτή σε μια συγκεκριμένη εκκίνηση. Αυτά τα διακριτικά επιτρέπουν στους κατόχους της να αγοράζουν ή να έχουν πρόσβαση σε μελλοντικά προϊόντα ή υπηρεσίες της εταιρείας που διατίθενται στην πλατφόρμα τους, ή έμπορος bitcoin μπορούν απλά να ανταλλάξουν τα διακριτικά με άλλα ψηφιακά στοιχεία.

Medium.com

Ιστορία των ICO

Η πρώτη γνωστή ICO κυκλοφόρησε το 2013 όταν η Ripple προ-εξόρυξε 1 δισεκατομμύριο μάρκες XRP και τους έδωσε στη διάθεση των επενδυτών για αγορά. Στις αρχές του 2014, η Ethereum κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 18 εκατομμύρια δολάρια, η οποία ήταν η μεγαλύτερη εκστρατεία ICO εκείνης της εποχής.

Το DAO ήταν ένα έργο που χρησιμοποίησε το blockchain Ethereum για να κυκλοφορήσει ένα νέο διακριτικό. Ενώ το DAO κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από το προτεινόμενο ανώτατο όριο του, πάνω από 150 εκατομμύρια δολάρια, μια τεχνική ευπάθεια εκμεταλλεύεται άγνωστους εισβολείς που πήραν εκατομμύρια από τον οργανισμό.

Η Ethereum αποφάσισε ότι η λύση ήταν να προκαλέσει ένα σκληρό πιρούνι, το οποίο θα επαναφέρει ολόκληρο το blockchain και τα κεφάλαιά του. Παρόλο που η πρώτη προσπάθεια δημιουργίας ενός επιτυχημένου έργου στο Ethereum απέτυχε, το πρότυπο ERC20 έγινε το ευκολότερο εργαλείο ανάπτυξης κρυπτογραφικών μαρκών, γρήγορα έγινε το κυρίαρχο πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία ICO. Αυτό επέτρεψε στις νεοσύστατες επιχειρήσεις προ-προϊόντος να τρελαίνουν τα χρηματικά ποσά σε λίγο χρόνο.

ΑραγονίαΤο ICO συγκέντρωσε 25 εκατομμύρια δολάρια σε μόλις 15 λεπτά, το Basic Attention Token συγκέντρωσε 35 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές σε μόλις 30 δευτερόλεπτα και η Status συγκέντρωσε ένα επιβλητικό 270 εκατομμύρια δολάρια σε λίγες ώρες.

Τελικές λέξεις

Η αγορά είναι γεμάτη χιλιάδες ICO και κάθε μέρα ένα έργο συνεχίζει να εμφανίζεται στο ραντάρ. Ενώ οι ICO δημιουργούν κάποια πλεονεκτήματα τόσο για τους επενδυτές όσο και για τους προγραμματιστές τους, πολλοί από αυτούς μπορεί να αποδειχθούν απάτες που ενδιαφέρονται μόνο να πάρουν τα χρήματά σας. Προχωρήστε με προσοχή και διερευνήστε διεξοδικά τον ICO πριν επενδύσετε.

Για παράδειγμα, το CryptoTotem είναι μια ανεξάρτητη βάση δεδομένων για επενδυτές και λάτρεις της κρυπτογράφησης. Έχουν ποιοτικές πληροφορίες για κάθε έργο. Μπορείτε να δείτε το πλήρες Λίστα ICO και ελέγξτε τα απαιτούμενα δεδομένα.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me