Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Σταθερά νομίσματα – Τι είναι και τι σημαίνουν;

σταθερά νομίσματα

Ένα από τα κύρια ζητήματα με τον κόσμο της κρυπτογράφησης είναι ότι τα περισσότερα από τα νομίσματα που μπορείτε να αγοράσετε και να κάνετε συναλλαγές δεν διατηρούν την αξία τους συνέχεια. Στην πραγματικότητα, τείνουν είτε να ανεβαίνουν είτε να μειώνουν την αξία τους πολύ γρήγορα, οπότε πρέπει να βρείτε έναν δημιουργικό τρόπο για να αντιμετωπίσετε αυτήν τη διαδικασία. Και τα σταθερά νομίσματα μπορεί να βοηθήσουν.

Τι είναι σταθερά νομίσματα?

Πρόκειται για κρυπτονομίσματα που έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν σταθερές τιμές. Το Tether είναι ένα καλό παράδειγμα, επειδή πρόκειται για ένα στοιχείο που βασίζεται σε blockchain και θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται για $ 1. Συνδέεται με το USD και θα συνεχίσει να είναι έτσι μακροπρόθεσμα. Αν και κάθε σταθερό νόμισμα έχει το δικό του μερίδιο μηχανισμού, όλα έχουν την ίδια κύρια ιδέα. Κρατούν μια ασφάλεια και διαχειρίζονται την προμήθεια. Αυτό θα προσφέρει κίνητρα στην αγορά για την ανταλλαγή του νομίσματος στη συγκεκριμένη τιμή.

σταθερά νομίσματα

Στο κρυπτονόμισμα κόσμο πάντα θα υπάρχουν περιορισμοί και συναλλαγές που απλά δεν μπορείτε να κάνετε επειδή χρησιμοποιείτε ένα συγκεκριμένο νόμισμα. Πρόκειται προφανώς για το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος, κυρίως λόγω περιορισμών και κανονισμών. Οι ανταλλαγές δεν θα μπορούν να έχουν συμφωνία σε δολάρια ΗΠΑ, οπότε θα πρέπει να βασίζονται σε κρυπτονομίσματα που διατηρούν ενεργά την αξία τους σταθερή για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο.

Χρησιμοποιώντας σταθερά νομίσματα

Τα χρηματιστήρια κρυπτογράφησης προφανώς προτιμούν τη χρήση σταθερών νομισμάτων, επειδή διατηρούν την αξία τους και οι άνθρωποι ενδιαφέρονται περισσότερο να πουλήσουν και να τα χρησιμοποιήσουν με εξαιρετικό και μοναδικό τρόπο. Το να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σταθερά νομίσματα όπως αυτό είναι πάντα σημαντικό επειδή έχετε πολύ περισσότερη εστίαση και εμπιστοσύνη στις λύσεις στις οποίες εστιάζετε. Τις περισσότερες φορές αυτό μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να γίνει, οπότε πρέπει πάντα να ωθείτε τα όρια καθώς προσπαθείτε να εντοπίσετε τις σωστές λύσεις που ταιριάζουν στις ανάγκες σας. Ποτέ δεν είναι εύκολο να δοκιμάσετε και να επιτύχετε μεγαλείο ειδικά μακροπρόθεσμα, και όσο περισσότερο το κάνετε τόσο καλύτερο θα είναι.

Και το πρόβλημα με ορισμένα από τα σταθερά νομίσματα είναι ότι είναι ευάλωτα στην κατάρρευση. Σε περίπτωση που υπάρχουν προβλήματα, νομίσματα όπως το Tether δεν θα έχουν το σωστό ποσό στήριξης USD για να επιστρέψουν στο fiat. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, οπότε η γνώση του πώς να διαχειριστείτε και να χειριστείτε όλα αυτά μπορεί να είναι εξαιρετικά σημαντική μακροπρόθεσμα.

Αλλά το tether δεν είναι το μόνο σταθερό νόμισμα εκεί έξω. Τα σταθερά νομίσματα Gemini έχουν επίσης την προσέγγιση 1 προς 1 όσον αφορά το USD. Τα πράγματα που τα κάνουν καλύτερα εδώ είναι ότι έχουν κανονιστική συμμόρφωση και διαφάνεια. Αυτό σίγουρα αποδίδει αρκετά και σας προσφέρει έναν πολύ καλύτερο ρόλο και εξαιρετικά αποτελέσματα για να τα εξερευνήσετε όλη την ώρα. Ωστόσο, οι κυβερνήσεις που εμπλέκονται στην πρωτοβουλία καταλήγουν σε προβλήματα, επειδή η πλατφόρμα μπορεί να παγώσει οποιονδήποτε λογαριασμό και να μην επιτρέψει στον κάτοχο να μεταφέρει τα διακριτικά. Το γεγονός ότι υπάρχει ένα μόνο σημείο αποτυχίας μπορεί να είναι εντάξει, ωστόσο το να μην μεταβιβάζουμε τα κουπόνια είναι προφανώς ένα σημαντικό μειονέκτημα.

σταθερά νομίσματα

MakerDao

Πρόκειται για μια αποκεντρωμένη αυτόνομη οργάνωση που λειτουργεί επίσης έναντι του δολαρίου ΗΠΑ. Αλλά υποστηρίζεται από το Ethereum, το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Το σταθερό νόμισμα DAI αξίζει επίσης $ 1 και διατηρούν τη σταθερότητα μέσω ενός πολύ ισχυρού συστήματος έξυπνων συμβάσεων που έχει σχεδιαστεί για να είναι αυτόνομο. Για να λάβετε το νόμισμα DAI θα πρέπει να στείλετε τα διακριτικά στην πλατφόρμα Maker και θα κλειδώσουν τα κουπόνια. Αυτό είναι το πρώτο σταθερό νόμισμα που υποστηρίζεται από την ETH. Το μειονέκτημα είναι ότι είναι πολύ περίπλοκο και κινείται με αργό ρυθμό. Επομένως, μπορεί να μην είναι σε θέση να προσφέρει τη συνολική ταχύτητα και αποδοτικότητα που πολλοί άνθρωποι περιμένουν από αυτό το είδος της δουλειάς. Αξίζει ακόμη να ξεκινήσετε, αλλά τα αποτελέσματα μπορούν σίγουρα να βελτιωθούν με αυτό.

Βασιλική

Αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα νομίσματος που διατηρεί την προσέγγιση $ 1, αλλά χρησιμοποιούν τη συναίνεση ως κύριο επίκεντρο εδώ. Συμβάλλουν και επεκτείνουν την προσφορά νομισμάτων με βάση την κατάσταση. Σε περίπτωση που η αξία του νομίσματος είναι κάτω από 1 $, κάνουν τους κατόχους κερμάτων να αγοράσουν ομόλογα και τα κέρματα που χρησιμοποιούνται για αυτό θα καταστραφούν. Έτσι, καθώς αυξάνεται η τιμή, θα αφαιρέσουν τυχόν επιπλέον κέρματα για να διατηρήσουν τη σταθερότητα. Προσφέρει μια εξαιρετική προσέγγιση στα σταθερά νομίσματα και η προσέγγιση είναι εξαιρετική. Υποστηρίζεται μέσω διακεκριμένων κεφαλαίων, αλλά η διαδικασία βασικών ομολόγων του χρειάζεται πίστη στο πρωτόκολλο και αυτό μπορεί να είναι ένα δίκοπο σπαθί πιο συχνά από ό, τι όχι.

Χάββεν

Ο Havven επικεντρώνεται επίσης στη σταθερότητα, αλλά στην περίπτωσή τους διαθέτουν ένα σύστημα που υποστηρίζεται αυτόματα με δύο νομίσματα. Το Nomins είναι το πρώτο νόμισμα και αυτό είναι το σταθερό νόμισμα. Τα Havvens είναι εφεδρικά διακριτικά. Ένα τέλος για τις συναλλαγές Nomins πηγαίνει στην εταιρεία και το σύστημα θα αποδεσμεύσει το Havvens προκειμένου να σταθεροποιηθεί και να αποφύγει προβλήματα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, το κύριο όφελος είναι ότι έχουμε σταθερότητα στον κόσμο της κρυπτογράφησης, ο οποίος είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί αυτή τη στιγμή. Όχι μόνο αυτό, αλλά η ύπαρξη συστημάτων που προσαρμόζονται και διορθώνονται αυτόματα προκειμένου να αποφευχθεί η υπέρβαση ορισμένων τιμών είναι εξαιρετικά εντυπωσιακή και επίσης αξίζει να χρησιμοποιηθεί.

Το μειονέκτημα είναι ότι πολλά από αυτά τα συστήματα είναι εξαιρετικά περίπλοκα και αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να αποτύχουν μερικές φορές εάν υπάρχει ακόμη και το παραμικρό λάθος. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μπορούμε να έχουμε σταθερά νομίσματα και να τα χρησιμοποιούμε με ουσιαστικό τρόπο για συναλλαγές. Τα περισσότερα σταθερά νομίσματα κατάφεραν να διατηρήσουν τη ρευστότητα και την αξία τους για αρκετό καιρό. Και αυτό σημαίνει ότι η πιθανότητα σταθερών κρυπτονομισμάτων είναι σίγουρα εκεί. Πρέπει απλώς να τους εμπιστευτούμε και να βασιστούμε στο σύστημα που δημιουργήθηκε εδώ για να έχουμε καλύτερα και πιο ισχυρά αποτελέσματα μακροπρόθεσμα. Αξίζει σίγουρα να ελέγξετε σταθερά νομίσματα εάν θέλετε σταθερά κρυπτονομίσματα!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me