Εξήγηση εξόρυξης σκληρού δίσκου | Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

εξόρυξη σκληρού δίσκου

Στον σημερινό οδηγό, θα εξηγήσουμε τι είναι η εξόρυξη σκληρού δίσκου και ποιες διαδικασίες περιλαμβάνονται κατά τη δημιουργία νέων κρυπτονομισμάτων μέσω αυτής της εναλλακτικής μεθόδου.

Τι είναι το Crypto Mining?

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων ή η κρυπτογράφηση, είναι η διαδικασία επικύρωσης των συναλλαγών που πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο κρυπτογράφηση πριν προστεθούν στο μπλοκ του ψηφιακού καθολικού.

Ένας ανθρακωρύχος κρυπτογράφησης επαληθεύει την αυθεντικότητα των συναλλαγών και ενημερώνει το blockchain με τη συναλλαγή. Τα Cryptominers ανταγωνίζονται για την επίλυση περίπλοκων μαθηματικών εξισώσεων χρησιμοποιώντας κρυπτογραφικές συνάρτηση κατακερματισμού, καθώς ο πρώτος ανθρακωρύχος που κατέστρεψε τον κώδικα παίρνει την εξουσιοδότηση της συναλλαγής. Σε αντάλλαγμα για αυτό, ανταμείβεται με ένα μικρό ποσό από το νέο crypto.

Ανάλογα με το πρωτόκολλο εξόρυξης, ο ανθρακωρύχος θα απαιτήσει εξειδικευμένο υλικό για την εκτέλεση της επικύρωσης των συναλλαγών.

εξόρυξη κρυπτογράφησης

usethebitcoin.com

Πρωτόκολλα εξόρυξης

Ένα πρωτόκολλο blockchain, επίσης γνωστό ως μέθοδος συναίνεσης, είναι ένα σύστημα που διαχειρίζεται τον τρόπο επίτευξης συναίνεσης και επικυρώνει συναλλαγές εντός ενός δικτύου blockchain.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι πρωτοκόλλων, μερικά απαιτούν φυσικό εξοπλισμό εξόρυξης, ενώ απλά πρέπει να κρατάτε τα νομίσματα σε ένα ενεργό πορτοφόλι.

Απόδειξη εργασίας

Το Proof of Work είναι ένα πρωτόκολλο εξόρυξης, το οποίο χρησιμοποιείται επίσης από cryptos, όπως το Bitcoin, το οποίο απαιτεί μεγάλη ισχύ εξόρυξης για τον υπολογισμό των αλγορίθμων. Ένας τέτοιος τύπος εξόρυξης απαιτεί τη δημιουργία φυσικών εξοπλισμών υλικού κατασκευασμένων από ανθρακωρύχους ASIC ή κάρτες γραφικών, ανάλογα με τη δυσκολία εξόρυξης του δικτύου.

Απόδειξη πονταρίσματος

Το Proof of Stake δεν απαιτεί φυσικό υλικό. Αντ ‘αυτού, παράγουν νέα νομίσματα μέσω στοιχήματος, μια διαδικασία στην οποία οι χρήστες του δικτύου κρατούν τα κέρματά τους και αφήνουν τον υπολογιστή τους σε λειτουργία. Τα στοιχήματα στοιχήματος είναι νέα νομίσματα που δημιουργούνται από την ελάχιστη υπολογιστική ισχύ.


Απόδειξη χωρητικότητας

Το Proof of Capacity είναι ένας αλγόριθμος συναίνεσης ο οποίος αντί να χρησιμοποιεί υπολογισμό ASIC για την επαλήθευση συναλλαγών, χρησιμοποιεί σκληρούς δίσκους και χώρο αποθήκευσης. Γι ‘αυτό το μοντέλο συναίνεσης χρησιμοποιείται για εξόρυξη σκληρού δίσκου.

Αυτό το σύστημα εξόρυξης αποτελείται από δύο μέρη: σχεδίαση και εξόρυξη.

Η σχεδίαση είναι όταν δημιουργείτε μια τυχαία λύση ή μια πλοκή, μέσω του αλγορίθμου κρυπτογραφικής Shabal, που αποθηκεύεται στη συνέχεια στον σκληρό δίσκο του ανθρακωρύχου. Η εξόρυξη περιλαμβάνει ανθρακωρύχους που ανταγωνίζονται για να βρουν τη λύση, και όποιος καταφέρει να την βρει πρώτα παίρνει το επόμενο μπλοκ.

Ως μέσο αυτής της απόδειξης, οι ανθρακωρύχοι μοιράζονται τον ελεύθερο χώρο στο δίσκο τους για να δημιουργήσουν νέα μπλοκ εξόρυξης και να λάβουν ανταμοιβή εξόρυξης.

Απόδειξη αποθήκευσης

Το Proof-of-Storage, επίσης γνωστό ως proof-of-space ή PoS, χρησιμοποιεί ελεύθερο χώρο στο δίσκο όπως το PoC, αλλά αυτό το πρωτόκολλο χρησιμοποιεί τον ελεύθερο χώρο μνήμης για τη δημιουργία αποκεντρωμένης αποθήκευσης cloud αντί να δημιουργεί νέα μπλοκ.

Σε αυτό το σύστημα αποθήκευσης, οι χρήστες νοικιάζουν χώρο HDD σε άλλους χρήστες και οι κάτοχοι χώρου στο δίσκο μπορούν να εξορύξουν κρυπτογράφηση χρησιμοποιώντας τους πόρους του blockchain. Σε αντίθεση με τα μπλοκ PoC, τα μπλοκ PoS προσφέρουν ανταμοιβές εξόρυξης κρυπτονομισμάτων χρησιμοποιώντας τις μηνιαίες πληρωμές που λαμβάνονται από υπηρεσίες ενοικίασης χώρου.

Φυσικά, υπάρχουν πολλά άλλα πρωτόκολλα εξόρυξης, αλλά έχουμε παρουσιάσει μόνο τα πιο δημοφιλή και εκείνα που σχετίζονται με τον οδηγό μας.

Τι είναι η εξόρυξη σκληρού δίσκου?

Η εξόρυξη σκληρού δίσκου είναι ένας τρόπος δημιουργίας κρυπτονομισμάτων χρησιμοποιώντας σκληρούς δίσκους. Οι ανθρακωρύχοι HDD δεν απαιτούν μονάδες επεξεργασίας γραφικών όπως στην εξόρυξη GPU ή ASIC για να παράγουν νέα μπλοκ στο κατανεμημένο καθολικό. Αντ ‘αυτού, αυτή η μέθοδος χρησιμοποιεί ένα σύνολο σκληρών δίσκων.

Όσον αφορά την εγκατάσταση και τη συντήρηση, οι εγκαταστάσεις εξόρυξης HDD βασίζονται σε διαφορετικές αρχές σε σύγκριση με τις παραδοσιακές εκμεταλλεύσεις εξόρυξης. Για να δημιουργήσετε ένα αγρόκτημα HDD, θα χρειαστείτε:

⦁ μονάδες σκληρού δίσκου.

⦁ έναν υπολογιστή.

⦁ οθόνη (οθόνη).

⦁ συσκευές εισαγωγής (πληκτρολόγιο και ποντίκι).

Αυτό που ξεχωρίζει αυτόν τον τύπο εξόρυξης κρυπτονομισμάτων από άλλους είναι ότι δεν χρειάζεται ισχυρή GPU ή κεντρική μονάδα επεξεργαστή (CPU).

Τα βασικά χαρακτηριστικά ενός σκληρού δίσκου που θα επηρεάσει τα αποτελέσματα της εξόρυξης είναι η χωρητικότητα και η απόδοση του σκληρού δίσκου. Όταν χρησιμοποιείτε μια ξεχωριστή GPU, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια ενσωματωμένη GPU μητρική πλακέτα ή CPU για να ορυχεία με τον σκληρό σας δίσκο.

εξόρυξη σκληρού δίσκου

steemit.com

Πώς λειτουργεί η εξόρυξη σκληρού δίσκου?

Κατασκευή διαγράμματος

Η γραφική παράσταση είναι η διαδικασία δημιουργίας μπλοκ δεδομένων ή γραφημάτων σε μια μονάδα σκληρού δίσκου. Σε σύγκριση με την εξόρυξη GPU, αυτό μπορεί να διαρκέσει περισσότερο χρόνο, αλλά πρέπει να γίνει μόνο μία φορά κατά την εξόρυξη με τον σκληρό σας δίσκο.

Ορίστε ποιος θα λάβει την ανταμοιβή

Μετά την προπαρασκευή των γραφικών, θα σας ζητηθεί να ορίσετε ποιος θα λάβει ανταμοιβή για τη δημιουργία νέων μπλοκ δεδομένων. Όταν σόλο εξόρυξη, είστε ο αποδέκτης της ανταμοιβής. Εάν ορυχείο χρησιμοποιώντας ένα pool, ο δικαιούχος της ανταμοιβής είναι η διεύθυνση πορτοφολιού του pool.

Εξόρυξη

Αφού δημιουργήσετε τις πλοκές σας και αποθηκεύσετε στη μονάδα σκληρού δίσκου, μπορείτε να ξεκινήσετε το λογισμικό εξόρυξης.

Το λογισμικό θα αναλύσει τα δεδομένα σας και θα υπολογίσει τον χρόνο που απαιτείται για τη δημιουργία του τρέχοντος μπλοκ δεδομένων. Όταν το σύστημα αποφασίσει σε μια προθεσμία, ο σκληρός δίσκος σας θα είναι αδρανής έως ότου δημιουργηθεί το επόμενο μπλοκ.

Το καλύτερο πράγμα για την εξόρυξη σκληρού δίσκου είναι ότι ο σκληρός δίσκος σας παραμένει αδρανής τις περισσότερες φορές, καθώς ο αριθμός των μπλοκ παραμένει ως επί το πλείστον ο ίδιος και η ανάλυση για κάθε μπλοκ διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα.

Πλεονεκτήματα της εξόρυξης σκληρού δίσκου:

⦁ δεν χρειάζεται να αγοράσετε ακριβά μητρικές κάρτες με μεγάλο αριθμό υποδοχών PCI.

⦁ δεν χρειάζεται να αγοράσετε ακριβά GPU ή ASIC.

Installation η εγκατάσταση και η διαμόρφωση του λογισμικού είναι απλές.

⦁ καμία διαδικασία ρύθμισης υλικού.

⦁ Οι σκληροί δίσκοι απαιτούν λιγότερη ενέργεια για την επεξεργασία νέων μπλοκ από ό, τι άλλο υλικό εξόρυξης.

⦁ λιγότερη θερμότητα και, επομένως, καμία ανάγκη για συσκευές ψύξης για να διατηρείται σταθερή η θερμοκρασία του εξοπλισμού.

Μειονεκτήματα της εξόρυξης σκληρού δίσκου:

⦁ οι μεταχειρισμένοι σκληροί δίσκοι δεν είναι εύκολο να βρεθούν.

⦁ Οι σκληροί δίσκοι έχουν κύκλο ζωής περίπου 10.000 ώρες.

⦁ η διαδικασία εξόρυξης χρειάζεται περισσότερο χρόνο για την εξόρυξη του ίδιου ποσού νομισμάτων με τα GPU.

Mine ορυχεία λιγότερα νομίσματα από ό, τι θα κάνατε με GPU.

Γιατί να μην χρησιμοποιήσετε SSD?

Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι η χρήση μονάδας δίσκου στερεάς κατάστασης (SSD) μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία δημιουργίας μπλοκ δεδομένων, αλλά η απόδοση της συσκευής αποθήκευσης δεν επηρεάζει την ανταμοιβή της εξόρυξης σκληρού δίσκου.

Το SSD θα ολοκληρώσει μόνο την αρχική διαδικασία σχεδίασης πιο γρήγορα, αλλά η εξόρυξη θα παραμείνει η ίδια. Επίσης, οι SSD έχουν πολύ μικρότερη διάρκεια ζωής από τους σκληρούς δίσκους, ενώ κάθε gigabyte θα έχει υψηλότερο κόστος.

Κρυπτονομίσματα για Εξόρυξη σκληρού δίσκου

Εκρηξη

έκρηξηΤο Burst είναι μια κρυπτογράφηση απόδειξης χωρητικότητας που μπορεί να εξορυχθεί χρησιμοποιώντας ένα σύνολο σκληρών δίσκων με μεγάλη χωρητικότητα. Η εξόρυξη υψηλής απόδοσης μπορεί να διασφαλιστεί με τη χρήση υψηλότερου αριθμού σκληρών δίσκων που, ως αποτέλεσμα, θα αποφέρουν περισσότερα οφέλη εξόρυξης.

Σια

siacoin-λογότυποΗ Sia είναι μια πλατφόρμα αποθήκευσης cloud που βασίζεται σε blockchain και προσφέρει παρόμοιες υπηρεσίες με τις υπηρεσίες αποθήκευσης cloud Dropbox, Amazon, Apple και Microsoft.

Οι χρήστες της Sia έχουν τη δυνατότητα να νοικιάσουν τον ελεύθερο χώρο HDD σε άλλους χρήστες και ποια αρχεία αποθηκεύουν κρυπτογραφούνται στο σύστημα. Έξυπνα συμβόλαια και αλγόριθμοι απόδειξης αποθήκευσης χρησιμοποιούνται για την επικύρωση των συναλλαγών Sia και για τη διατήρηση των αυθεντικών αρχείων.

συμπέρασμα

Με αυτό, ολοκληρώνουμε τον οδηγό μας για την εξόρυξη σκληρού δίσκου. Ελπίζουμε ότι οι πληροφορίες που παρέχουμε θα είναι χρήσιμες σε όσους αναζητούν εναλλακτικές μεθόδους δημιουργίας κρυπτονομισμάτων.

Προτεινόμενη εικόνα: prodatarecover.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map