NEO vs ETHEREUM: Ποια είναι η διαφορά;

neo vs ethereum

Bitcoin ήταν η πρώτη κρυπτογράφηση που ξεκίνησε. Είναι επίσης το πιο δημοφιλές κρυπτογράφηση στον κόσμο. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι τύποι που μπήκαν στο παιχνίδι με την πάροδο των ετών και έχουν δώσει μεγάλη εντύπωση λόγω των προηγμένων χαρακτηριστικών τους. Δύο από αυτά τα ονόματα είναι NEO και Ethereum.

Τα NEO και Ethereum είναι κρυπτονομίσματα υψηλού προφίλ που προσφέρουν ένα σύστημα βασισμένο σε blockchain με διάφορα εργαλεία για προγραμματιστές που τροφοδοτούνται από κρυπτονομικά στοιχεία (ETHER στο Ethereum, GAS σε NEO). Έχουν αναπτυχθεί για να φιλοξενήσουν έξυπνα συμβόλαια, DApps και ICO με αποκεντρωμένο τρόπο. Και τα δύο έργα έχουν ανοιχτό κώδικα, το Turing ολοκληρώνεται και υποστηρίζεται από την κοινότητα με εξαιρετικές και ανταποκρινόμενες ομάδες. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτά τα δύο.

ΝΕΟ

ΝΕΟ είναι ένα έργο blockchain που λειτουργεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας blockchain και της ψηφιακής ταυτότητας για τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, την έξυπνη οικονομία και την ψηφιοποίηση στοιχείων. Η ΝΕΟ έχει τον μοναδικό αλγόριθμο που ονομάζεται κατανεμημένη Βυζαντινή Σφάλμα Ανοχής (dBFT). Το μοναδικό εξοικονομεί ενέργεια και οδηγεί σε γρήγορες συναλλαγές. Το NEO επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν μια αποκεντρωμένη εφαρμογή και δεν λειτουργεί σε συγκεκριμένη απαίτηση γλώσσας, καθώς μπορεί επίσης να δημιουργηθεί σε Java, Go και C #. Διαβάστε περισσότερα για αυτό από aBitGreedy.

Ένας λόγος για την επιτυχία του αποδίδεται στην υποστήριξη της κινεζικής κυβέρνησης. Από την ιστορία, η Κίνα ήταν εχθρική έναντι της χρήσης κρυπτονομισμάτων. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, η χώρα έχει αλλάξει σε εφαρμογή των συστημάτων blockchain. Η ΝΕΟ έχει συνεργασία με πολλές μεγάλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων Coindash και Άλιμπαμπα.

ΑΙΘΕΡΙΟ

Η Ethereum δημιούργησε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες τεχνολογίες στη βιομηχανία blockchain: έξυπνες συμβάσεις. Αυτό βοήθησε το δίκτυο να αποκτήσει ευρεία υιοθέτηση. Το Ethereum είναι τώρα η πιο δημοφιλής πλατφόρμα στον πλανήτη για τη δημιουργία και εκτέλεση έξυπνων συμβάσεων. Τα έξυπνα συμβόλαια ασχολούνται με έναν κώδικα που βοηθά στην υποστήριξη σύνθετων εργασιών, όπως ανταλλαγή ιδιοκτησίας, χρημάτων ή άλλων παρόμοιων στοιχείων. Λειτουργεί επίσης στην ανάπτυξη Αποκεντρωμένων Αυτόνομων Οργανισμών (DAO). Οι DAO ασκούν δραστηριότητες χωρίς ηγετική δομή. Ακολουθούν ένα ήδη προκαθορισμένο πρόγραμμα χωρίς παρέμβαση μέσω απάτης ή τρίτου μέρους.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΝΕΟ ΚΑΙ ΑΙΘΕΡΟΥ

Όταν ρίξετε μια ματιά στην αγορά κρυπτογράφησης, θα βρείτε πολλά altcoins. Αλλά είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιος από αυτούς που ανταγωνίζεται το Ethereum ή μια εναλλακτική λύση σε αυτό. Το NEO έχει θεωρηθεί ως το μόνο altcoin που θα μπορούσε να είναι πιθανός ανταγωνιστής ή εναλλακτική λύση στο Ethereum. Παρακάτω είναι οι σημαντικές διαφορές μεταξύ αυτών των δύο.

  • Κάνουν χρήση διαφορετικών αλγορίθμων.

Η Neo χρησιμοποιεί κατ ‘εξουσιοδότηση βυζαντινό σφάλμα αντοχής (γνωστός και ως dBFT) που είναι μια βελτιωμένη μορφή του μηχανισμού συναίνεσης Proof-of-stake (PoS) διαφορετικού από αυτόν του Ethereum που χρησιμοποιεί έναν πιο εντατικό και ακριβό μηχανισμό βαρύτητας ενέργειας, Proof-of-work ( PoW). Πρόσφατα, η Ethereum έχει σημειώσει πρόοδο στην υιοθέτηση ενός αλγόριθμου απόδειξης-πονταρίσματος που θα αυξήσει την ταχύτητα και την ενεργειακή του απόδοση, αλλά δεν συγκρίνεται με αυτόν του NEO.

  • Υποστήριξη

Μια άλλη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο είναι η υποστήριξή του. Η NEO υποστηρίζεται από την κινεζική κυβέρνηση η οποία οδήγησε στην ευρεία δημοτικότητά της και αποδοχή της στην Κίνα και, κατά συνέπεια, δίνει στη NEO το πλεονέκτημα να αξιοποιήσει την τεράστια κινεζική αγορά. Εκτός από αυτό, υποστηρίζεται επίσης από κρατικές και εθνικές τράπεζες. Υποστηρίζεται επίσης από τη Microsoft και την Alibaba. Το Ethereum, από την άλλη πλευρά, δεν υποστηρίζεται από καμία κυβέρνηση. Έχει μόνο κάποια υποστήριξη από την EEA-Enterprise Ethereum Alliance, η οποία βοηθά στη διάδοση των επιτυχιών της σε παγκόσμιες πλατφόρμες.

  • Λειτουργική και τεχνική διαφορά

Το NEO δεν μπορεί να υποστεί ένα σκληρό πιρούνι, ενώ το Ethereum έχει ήδη χωριστεί σε δύο: Ethereum και Ethereum Classic. Λειτουργικά, το NEO είναι ανώτερο από το Ethereum.

  • Γλώσσα

Τα έξυπνα συμβόλαια και τα DApps του NEO μπορούν να γραφτούν σε πολλές γλώσσες προγραμματισμού που περιλαμβάνουν Java, C # κλπ, ενώ το Ethereum έχει μια συγκεκριμένη γλώσσα προγραμματισμού γνωστή ως Solidity. Αυτό δεν είναι πολύ γνωστό και δεν έχει ακόμη κυριαρχηθεί από πολλούς προγραμματιστές.

  • Διαιρετό

Το NEO υπάρχει μόνο σε ακέραιους αριθμούς και δεν μπορεί να χωριστεί σε δεκαδικά ψηφία, σε αντίθεση με το Ethereum που χρησιμοποιεί κρυπτο-καύσιμο και μπορεί να χωριστεί σε δεκαδικά.


  • Ταχύτητα

Το Neo είναι πολύ πιο γρήγορο σε σύγκριση με το Ethereum. Μπορεί να χειριστεί περίπου 10.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο, πολύ περισσότερο σε σύγκριση με το Ethereum 15. Αυτό το σημαντικό μειονέκτημα για το Ethereum οδήγησε σε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο επεκτασιμότητας που μπορεί να λύσει το ζήτημα.

  • Τροφοδοτώντας το blockchain

Ενώ η NEO παράγει NeoGAS για χρήση ως κρυπτο-καύσιμο, η Ethereum τροφοδοτεί το δίκτυό της μέσω μικρών μονάδων Ether.

  • Ασφάλεια

Όσον αφορά την ασφάλεια, το NEO αναφέρεται ως κβαντική προστασία από τον υπολογιστή, επειδή είναι η μόνη πλατφόρμα blockchain που είναι απαλλαγμένη από απειλές κβαντικών υπολογιστών. Έχουν αναπτύξει έναν αντι-κβαντικό μηχανισμό κρυπτογραφίας που αναφέρεται ως NeoQS. Οι κβαντικοί υπολογιστές έχουν τη δύναμη να χειρίζονται συστήματα blockchain. Ωστόσο, εάν αυτή η αρνητικότητα μπαίνει στο παιχνίδι ή όχι, δεν επηρεάζει το NEO.

  • Διεθνές κοινό

Τα περισσότερα έγγραφα σχετικά με το Neo είναι συνήθως στα κινέζικα και πολύ λίγα για το αγγλικό κοινό που μεταφράζει τους ξένους επενδυτές δεν είναι αξιόπιστες. Δεν απαιτούνται μεταφράσεις στο Ethereum. Είναι μια παγκόσμια επιχείρηση που εξυπηρετεί πλήρως τόσο το διεθνές όσο και το αγγλικό κοινό ανάγνωσης.

  • Κατεύθυνση

Η Neo ψηφιοποιεί παραδοσιακά στοιχεία πραγματικού κόσμου, με τη βοήθεια της ψηφιακής ταυτότητας σε συνδυασμό με την εκτέλεση έξυπνων συμβολαίων και DApps, ενόψει της δημιουργίας έξυπνης οικονομίας, ενώ η Ethereum φιλοξενεί πολλές περιπτώσεις ψηφιακής ταυτότητας, αποκεντρωμένες ανταλλαγές, υπολογιστές, εμβάσματα και KYC, με στόχο στο να γίνεις ο μοναδικός υπερυπολογιστής στον κόσμο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Ποιο είναι καλύτερο: NEO ή Ethereum?

Σε αυτό το σημείο, είναι δύσκολο να δηλωθεί ποιο είναι καλύτερο. Είναι επίσης δελεαστικό να επενδύσετε και στα δύο, επειδή και τα δύο έργα είναι ανοιχτού κώδικα, ολοκληρωμένα στο Τορίνο και έχουν τεράστια κοινοτική υποστήριξη. Η NEO έχει δηλώσει το κίνητρο της τοποθέτησής τους να βρίσκονται σε συνεχή και άμεσο ανταγωνισμό με την Ethereum. Ωστόσο, και οι δύο πρέπει να επικεντρωθούν στην έλλειψη της δυνατότητας, κυρίως στην ενσωμάτωση. Σε πτυχές της τεχνολογίας, το Ethereum βρίσκεται σε καλή θέση στην κρυπτογράφηση.

Κανείς δεν γνωρίζει τι ισχύει για το μέλλον τους. Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο σχήμα των πραγμάτων, τόσο το NEO όσο και το Ethereum είναι σχετικά νέα και σίγουρα υπάρχει χώρος και για τα δύο altcoins στην κρυπτοσφαίρα.

Υπάρχει επίσης ανάγκη και οι δύο να εκπληρώσουν τις μεγάλες υποσχέσεις τους. Όταν συμβεί αυτό, σίγουρα θα έχουμε μια σαφή εικόνα για το ποιο δίκτυο κρυπτογράφησης είναι καλύτερο.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map