Πώς να ρυθμίσετε τον οδηγό βήμα προς βήμα οδηγός Nano S και Nano X

Για να ρυθμίσετε το δικό σας Καθολικό Nano S, συνδέστε τη συσκευή στη θύρα USB του υπολογιστή σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καλώδιο στο κουτί ή οποιοδήποτε καλώδιο προσαρμογέα USB σε micro USB. Για ασφάλεια, είναι πάντα καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε καλώδιο γενικής χρήσης που μπορείτε να εμπιστευτείτε.

Το καθολικό USB είναι συνδεδεμένο σε φορητό υπολογιστή

Το επόμενο βήμα είναι να μεταβείτε στο Ledger.com και κατεβάστε το λογισμικό. Στην επάνω αριστερή πλευρά της οθόνης θα δείτε το κουμπί “Λήψεις”. Πατήστε το και, στη συνέχεια, προχωρήστε για να επιλέξετε την έκδοση Ledger Live για το λειτουργικό σας σύστημα. Το λογισμικό Ledger Live είναι διαθέσιμο σε Windows, Mac και Linux.

Αφού κατεβάσετε την εφαρμογή Ledger Live για επιτραπέζιους υπολογιστές, προχωρήστε στην εγκατάσταση. Θα είναι μια γρήγορη διαδικασία, αλλά το λογισμικό δεν θα λειτουργήσει εκτός και αν το διαμορφώσετε Καθολικό Nano S.

Προσελκύστε την προσοχή σας στην οθόνη του πορτοφολιού υλικού σας. Μόλις συνδεθεί, θα λέει “Καλώς ήλθατε” και “Πατήστε και τα δύο κουμπιά για να ξεκινήσετε”. Συνεχίστε και πατήστε τα κουμπιά.

Μόλις περάσετε αυτήν τη φάση διδασκαλίας, θα δείτε ένα νέο μήνυμα στην οθόνη. Διαβάζει “Διαμόρφωση ως νέα συσκευή;”. Εάν τη ρυθμίζετε για πρώτη φορά, πατήστε το δεξί κουμπί. Εάν θέλετε να μεταβείτε στο μενού “Επαναφορά διαμόρφωσης” του Καθολικό Nano S, πατήστε το αριστερό κουμπί.

Στην περίπτωσή μας, υποθέτοντας ότι αυτή είναι η πρώτη σας διαδικασία εγκατάστασης, θα διαμορφώσουμε ως νέα συσκευή.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ

Καθολικό Nano X

Contents

Καθολικό Nano X

 • ΟΘΟΝΗ:
 • ΕΚΔΟΣΗ: 2019
 • ΤΙΜΗ: 119 $
 • BLUETOOTH:

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ Blockstream Jade

Blockstream Jade

 • ΟΘΟΝΗ:
 • ΕΚΔΟΣΗ: 2021
 • ΤΙΜΗ: 40 $

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ Καθολικό Nano S

Καθολικό Nano S

 • ΟΘΟΝΗ:
 • ΕΚΔΟΣΗ: 2016
 • ΤΙΜΗ: 59 $

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ Trezor Model T

Trezor Model T

 • ΟΘΟΝΗ:
 • ΕΚΔΟΣΗ: 2018
 • ΤΙΜΗ: 159 $
 • ΟΘΟΝΗ ΑΦΗΣ:

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Ενεργοποίηση συσκευής μέσω Ledger Live

Στιγμιότυπο οθόνης του ledger.com Σελίδα της εφαρμογής Ledger-Live


Για να ενεργοποιήσετε και να διαχειριστείτε εφαρμογές στο Nano X, πρέπει πρώτα να εγκαταστήσετε το λογισμικό Ledger Live στον προσωπικό σας υπολογιστή ή στην κινητή συσκευή σας.

Η εφαρμογή αποτελεί μια ευπρόσδεκτη αναβάθμιση σε σχέση με την αρχική μέθοδο χρήσης των προσθηκών Chrome που είναι κάπως buggy.

Μόλις ρυθμιστεί το Ledger Live, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας κωδικός πρόσβασης και θα σας παρουσιαστούν οι λέξεις σπόρου ανάκτησης αντιγράφων ασφαλείας.

Αυτά πρέπει να επιβεβαιωθούν προτού προχωρήσετε στην εγκατάσταση εφαρμογών ή στη δημιουργία συναλλαγών.

Παρόλο που παρέχονται τρεις κάρτες ανάκτησης χαρτιού, αυτό πρέπει να θεωρείται μόνο προσωρινή μέθοδο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Για να ασφαλίσετε καλύτερα τη φράση ανάκτησης, χρησιμοποιήστε μία από τις Μπιλφόντλ προϊόντα. Υπάρχουν πολλές μοίρες που μπορεί να πέσει ένα κομμάτι χαρτί.

Γιατί να αφήσετε τους κινδύνους χωρίς αντιμετώπιση όταν κοντά σε ανοξείδωτο χάλυβα ανθεκτικό σε καταστροφές μπορεί να προστατεύσει τις λέξεις σας?

Βήμα 1: Δημιουργήστε έναν κωδικό PIN για το Ledger Nano S

Μετά την επιβεβαίωση, θα λάβετε ένα αίτημα για ορισμό κωδικού PIN. Πατήστε και τα δύο κουμπιά ταυτόχρονα για επιβεβαίωση και συνέχεια.

Στο Καθολικό Nano S, Οι κωδικοί PIN έχουν 8 ψηφία. Για να ολοκληρώσετε αυτό το βήμα της ρύθμισης, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε 8 αριθμούς από το 0 έως το 9. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το 01234567. Ωστόσο, συνιστάται να αποφύγετε οποιονδήποτε κωδικό είναι κοινό και εύκολο να μαντέψετε. Ταυτόχρονα, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει έναν κωδικό που μπορείτε να θυμάστε και να τον γράψετε.

Επιλέξτε κωδικό PIN

Στο κουτί σας Καθολικό Nano S Μπορείτε επίσης να βρείτε μια δέσμη καρτών με το όνομα “Φύλλο ανάκτησης”. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να γράψετε τον κωδικό PIN σας, ώστε να μην τον χάσετε. Ωστόσο, για λόγους ασφαλείας λειτουργίας, είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιείτε ένα σημειωματάριο ή ένα ξεχωριστό κομμάτι χαρτί. Εάν θέλετε να το γράψετε σε χάλυβα, ώστε να είναι ανθεκτικό στη φωτιά, το νερό, τους κραδασμούς και τους χάκερ, μπορείτε να σκεφτείτε ένα Μπιλφόντλ.

Προϊόν Billfodl

Στην οθόνη του δικού σας Καθολικό Nano S, θα πρέπει να διαλέξετε τους 8 αριθμούς. Επιλέγετε ένα κάθε φορά χρησιμοποιώντας τα δύο κουμπιά και, στη συνέχεια, πατήστε και τα δύο ταυτόχρονα για να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας. Αυτή η ενότητα είναι ιδανική για να σας βοηθήσει να μάθετε πώς λειτουργούν τα στοιχεία ελέγχου. Το αριστερό κουμπί μειώνει τον αριθμό, ενώ το δεξί κουμπί τον αυξάνει.

Επίσης έχετε μια επιλογή backspace που σας βοηθά να επιστρέψετε στο προηγούμενο ψηφίο. Αυτό σας βοηθά να διορθώσετε τα λάθη και να βεβαιωθείτε ότι το PIN που εισάγετε είναι αυτό που σκοπεύετε.

Βήμα 2: Επιβεβαιώστε τον κωδικό PIN σας

Αφού διαλέξετε τον 8ο αριθμό του κωδικού PIN σας, η επόμενη οθόνη σας λέει να επιβεβαιώσετε τον κωδικό PIN σας. Θα πρέπει να πληκτρολογήσετε ολόκληρο τον κωδικό για άλλη μια φορά, χρησιμοποιώντας τις ίδιες ακριβώς μεθόδους.

Επιβεβαίωση κωδικού PIN

Αυτό το βήμα διασφαλίζει ότι δεν θα ορίσετε ελαττωματικό PIN που δεν θα θυμάστε αργότερα. Καθολικό Nano S είναι μια εξαιρετική συσκευή για την ασφάλεια που επίσης σας προστατεύει από τα δικά σας λάθη.

Βήμα 3: Καταγράψτε τη φράση ανάκτησης

Εάν ο κωδικός PIN είναι το κλειδί για τη συσκευή σας, τότε η φράση ανάκτησης είναι το κλειδί για τα νομίσματά σας. Επομένως, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το βήμα και να βεβαιωθείτε ότι πληκτρολογείτε κάθε λέξη όπως γράφεται στην οθόνη.

Φύλλο ανάκτησης Ledger Nano S

Επιπλέον, διατηρήστε τη φράση ανάκτησης ασφαλή και προστατέψτε την όσο καλύτερα μπορείτε. Όποιος βρει τις λέξεις μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας για εσάς πορτοφόλι σε άλλη συσκευή και ξοδέψτε τα bitcoin σας. Επομένως, η ασφάλεια αυτών των 24 λέξεων είναι απαραίτητη για την οικονομική σας κυριαρχία.

Οι λέξεις που συνθέτουν τη φράση ανάκτησης είναι μέρος του Λεξικό BIP 38. Θα δημιουργηθεί μια μοναδική παραλλαγή 24 από τις 4096 λέξεις για εσάς και πρέπει να τις γράψετε μία κάθε φορά. Μπορείτε να δημιουργήσετε όσα πορτοφόλια θέλετε, αλλά το Καθολικό Nano S θα έχει πρόσβαση μόνο ένα κάθε φορά.

Αφού εμφανιστεί κάθε λέξη στην οθόνη, πρέπει να την γράψετε και στη συνέχεια να πατήσετε το δεξί πλήκτρο πλοήγησης. Εάν παραλείψετε μια λέξη κατά λάθος, μπορείτε να επιστρέψετε σε αυτήν πατώντας το αριστερό κουμπί. Μετά την 24η λέξη, θα πρέπει να πατήσετε και τα δύο κουμπιά ταυτόχρονα για επιβεβαίωση και μετάβαση στην επόμενη οθόνη.

Αποθηκεύστε τη φράση ανάκτησης

Αυτό είναι το μέρος στο οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κάρτες ανάκτησης που λαμβάνετε στο πλαίσιο του πορτοφολιού υλικού Ledger. Αλλά για φυσική αντοχή σε κινδύνους και μεγαλύτερη προστασία της ιδιωτικής ζωής, θα πρέπει να λάβετε ένα Μπιλφόντλ. Εάν δεν θέλετε να βασιστείτε στην ευθραυστότητα του χαρτιού, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τη συσκευή εφεδρικής μεταλλικής πλάκας.

Βήμα 4: Επιβεβαιώστε τη φράση ανάκτησης

Σε αυτήν την ενότητα, πρέπει να επιβεβαιώσετε τη σειρά των 24 λέξεων. ο Καθολικό Nano S ανακατεύει την παραγγελία τους και πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα πλοήγησης για να τα βρείτε.

Μόλις βρείτε την πρώτη λέξη, πατήστε ταυτόχρονα και τα δύο κουμπιά για να την επιβεβαιώσετε. Αυτό είναι το πιο χρονοβόρο βήμα αυτής της εγκατάστασης, αλλά και απαραίτητο. Εάν έχετε κάνει λάθη όταν γράψατε τη φράση ανάκτησης, θα τα βρείτε τώρα.

Ρύθμιση λέξεων στη φράση ανάκτησης

Σε περίπτωση που εντοπίσετε λάθη, μπορείτε να δοκιμάσετε ξανά. Αλλά αν δεν μπορείτε να το καταλάβετε, τότε είναι καλύτερα να επιστρέψετε στο προηγούμενο μενού. Ένας άλλος τρόπος είναι να αποσυνδέσετε το δικό σας Καθολικό Nano S και συνδέστε το ξανά. Αυτή η σκληρή επαναφορά θα σας κάνει να επανεκκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης και μπορεί να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή τη δεύτερη φορά.

Εάν λάβετε κάθε λέξη σωστά, τότε θα λάβετε το μήνυμα “Η συσκευή σας είναι τώρα έτοιμη”. Τώρα είστε τελικά έτοιμοι να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, το οποίο περιλαμβάνει το λογισμικό Ledger Live. Σε αυτό το σημείο, θα έπρεπε να έχετε ήδη κατεβάσει και εγκαταστήσει το Ledger Live. Εάν δεν ακολουθήσατε αυτόν τον οδηγό βήμα προς βήμα, τότε πρέπει κατεβάστε το τώρα.

Βήμα 5: Ανοίξτε το Ledger Live

Το μήνυμα στην οθόνη του Καθολικό Nano S θα πρέπει να διαβάσετε «Εγκατάσταση εφαρμογών στη συσκευή σας με το βιβλίο χρησιμοποιώντας τις οδηγίες στο start.ledgerwallet.com». Σε αυτό το σημείο, ήρθε η ώρα να ανοίξετε το Ledger Live (το οποίο θα έπρεπε να έχετε ήδη κατεβάσει και να εγκαταστήσετε).

Εφαρμογή Ledger Live

Πρώτα απ ‘όλα, θα δείτε μια οθόνη που θα σας ζητά να επιλέξετε το χρώμα του θέματος. Αυτή η απόφαση επηρεάζει μόνο την εμπειρία του χρήστη σας, οπότε μη διστάσετε να επιλέξετε το αγαπημένο σας. Για μια άνετη μίξη μεταξύ φωτός και σκοταδιού, επιλέξτε “Dusk”. Εάν προτιμάτε φωτεινά και καλά φωτισμένα μενού, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με τη λειτουργία “Φως”. Και αν είστε ελίτ σκοτεινής λειτουργίας, τότε η απόφαση θα πρέπει να είναι προφανής για εσάς. Μόλις λάβετε την πρώτη σας απόφαση, κάντε κλικ στο κουμπί “Έναρξη”.

Στιγμιότυπο οθόνης του ledger.com Ledger.com – Πρώτη ματιά διεπαφής

Στην οθόνη του υπολογιστή σας θα δείτε το μενού αρχικοποίησης. Μπορείτε να αρχικοποιήσετε ως νέα συσκευή, να επαναφέρετε μια φράση ανάκτησης ή να χρησιμοποιήσετε μια ήδη αρχικοποιημένη συσκευή. Στην περίπτωσή μας, έχουμε ήδη αρχικοποιήσει το Καθολικό Nano S. Επιλέγουμε έτσι την τρίτη επιλογή.

Το Ledger Live σάς επιτρέπει επίσης να ρυθμίσετε το πορτοφόλι του υλικού σας από τη διεπαφή της επιφάνειας εργασίας τους. Ωστόσο, είναι καλύτερο να το κάνετε στο δικό σας Καθολικό Nano S. Όχι μόνο ότι είναι μια πιο ασφαλής ρύθμιση, αλλά συνηθίζετε επίσης τα στοιχεία ελέγχου. Όλες οι συναλλαγές χρειάζονται επιβεβαίωση από τη συσκευή, οπότε πρέπει να μάθετε πώς να πατάτε τα κουμπιά.

Διαλέξτε μοντέλο πορτοφολιού υλικού

Βήμα 6: Χρησιμοποιήστε μια ήδη αρχικοποιημένη συσκευή

Αρχικά, η διεπαφή Ledger Live θα σας ζητήσει να επιλέξετε το μοντέλο πορτοφολιού υλικού. Δεδομένου ότι έχετε ένα Καθολικό Nano S, θα πρέπει να κάνετε κλικ σε αυτό και να προχωρήσετε στο επόμενο μενού.

Ρύθμιση πορτοφολιού λογισμικού Ledger

Το δεύτερο βήμα από αυτήν τη διαδικασία είναι μια λίστα ελέγχου ασφαλείας. Εδώ πρέπει να επιβεβαιώσετε ότι έχετε επιλέξει τον κωδικό PIN μόνοι σας και έχετε αποθηκεύσει τη φράση ανάκτησης. Είναι ο τρόπος του Ledger να βεβαιωθείτε ότι έχετε ακολουθήσει όλα τα βήματα και ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας.

Για να αποφευχθούν επιθέσεις αλυσίδας εφοδιασμού, το Ledger Live ελέγχει επίσης το υλικολογισμικό της συσκευής σας για να δει εάν είναι γνήσιο. Για αυτό, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα παρά να επιτρέψετε στο λογισμικό να πραγματοποιήσει την επαλήθευση. Για το Ledger, είναι σημαντικό να ελέγξετε ότι δεν χρησιμοποιείτε παραβιασμένη συσκευή. Και αν αγοράσατε τη συσκευή υλικού σας από εξουσιοδοτημένο πωλητή, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτήν. Είναι πολύ πιθανό γνήσιος.

Το τρίτο βήμα είναι να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης Ledger Live. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το PIN της συσκευής σας, είναι μόνο ένας τρόπος κλειδώματος του λογισμικού της επιφάνειας εργασίας. Αν δεν θέλετε κάποιος που χρησιμοποιεί τον υπολογιστή σας να μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας στο Ledger, ορίστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης.

Αφού ορίσετε τον κωδικό πρόσβασης, θα επιλέξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου. Στην ενότητα “Σφάλματα & Μενού Analytics “πρέπει να επιλέξετε τι είδους πληροφορίες μοιράζεστε με το Ledger. Δεν μπορείτε να εξαιρεθείτε από την αποστολή ανώνυμων τεχνικών δεδομένων και πρέπει να τηρείτε τους Όρους.

Αφού κάνετε κλικ στο «Συνέχεια», θα δείτε τελικά τη διεπαφή του Ledger Live. Από εδώ και πέρα, είναι όλα σχετικά με την απόφαση ποια νομίσματα θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Στιγμιότυπο οθόνης του ledger.com Ledger Live App – Επισκόπηση διεπαφής

Βήμα 7: Εγκατάσταση εφαρμογών με το Ledger Live

Στο μενού “Διαχειριστής” στην αριστερή πλευρά του παραθύρου, θα επιτέλους προσθέσετε κρυπτονομίσματα στο πορτοφόλι σας. Καθολικό Nano S προσφέρει χωρητικότητα αποθήκευσης 120kb, οπότε πρέπει να αποφασίσετε ποια νομίσματα χρησιμοποιείτε. Για μια ρύθμιση μόνο για Bitcoin, έχετε περισσότερη από αρκετή μνήμη. Ωστόσο, η ρύθμιση πολλαπλών νομισμάτων σάς επιτρέπει να έχετε BTC, ETH, XRP, LTC, ETC, DASH και XMR.

Μενού μενού διαχείρισης εφαρμογών

ο Καθολικό Nano S υποστηρίζει εκατοντάδες νομίσματα, αλλά μία συσκευή μπορεί να αποθηκεύσει τις εφαρμογές μόνο για μια χούφτα. Είναι επομένως καλή ιδέα να κάνετε μια συνετή διαχείριση του αποθηκευτικού σας χώρου και να ορίσετε προτεραιότητες.

Για να εγκαταστήσετε ένα ap, μεταβείτε στο μενού “Διαχειριστής”, πληκτρολογήστε τα πρώτα γράμματα του νομίσματος της επιλογής σας και κάντε κλικ στο “Εγκατάσταση”. Πάνω στο ___ σου Καθολικό Nano S, θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε την εγκατάσταση. Εάν η συσκευή βρίσκεται σε αδράνεια για αρκετά λεπτά, θα πρέπει επίσης να πληκτρολογήσετε τον κωδικό PIN ξανά.

Βήμα 8: Αποστολή και λήψη bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων

Μετά την εγκατάσταση εφαρμογών στο Καθολικό Nano S, είσαι έτοιμος. Τώρα μπορείτε να κάνετε συναλλαγές με bitcoin και όλα τα αγαπημένα σας κρυπτονομισματα.

Στο μενού “Λογαριασμοί” στην αριστερή πλευρά του παραθύρου θα δείτε όλα τα υπόλοιπά σας. Για το Bitcoin, μπορείτε να έχετε διευθύνσεις παλαιού τύπου και εγγενές SegWit. Το καθολικό προσφέρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους δύο τύπους σε αυτό το άρθρο.

Στο κεφάλαιο «Απόρρητο» του τη Λευκή Βίβλο Bitcoin, Ο Satoshi Nakamoto αποθαρρύνει την επαναχρησιμοποίηση διευθύνσεων. Γι ‘αυτό το Ledger δημιουργεί μια νέα διεύθυνση κάθε φορά που λαμβάνετε bitcoin. Λάβετε υπόψη ότι οι παλαιότερες διευθύνσεις που δημιουργείτε εξακολουθούν να ισχύουν. Ωστόσο, μόλις λάβετε ένα ποσό bitcoin σε αυτό, δεν πρέπει να το επαναχρησιμοποιήσετε. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την τεκμηρίωση του Ledger.

Βήμα 9: Μην εμπιστεύεστε, επαληθεύστε!

Σε αυτό το σημείο είναι καλή ιδέα να πραγματοποιήσετε τον «γνήσιο έλεγχο» που επιβεβαιώνει ότι το Nano X σας είναι νόμιμο.

Αναδυόμενο μήνυμα Γνήσιος έλεγχος

Πρόκειται για μια δυνατότητα που χρησιμοποιεί το επίσημο λογισμικό Ledger Live και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή.

Αναδυόμενο μήνυμα λίστας ελέγχου ασφαλείας

ο Καθολικό Nano S δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάθε φορά που αντιμετωπίζετε διευθύνσεις, πρέπει να τις επαληθεύετε στη συσκευή. Είναι πολύ σημαντικό να αντιστοιχούν οι πληροφορίες και στις δύο οθόνες. Αυτό αποτρέπει επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος ή ανθρώπινα λάθη στα οποία στέλνετε σε λάθος διεύθυνση.

Όποτε πρόκειται να λάβετε bitcoin, το Καθολικό Nano S σας ζητά να ελέγξετε την εγκυρότητά του. Οι διευθύνσεις θα δημιουργηθούν στο πορτοφόλι υλικού και θα μεταδοθούν στο Ledger Live. Αυτό σημαίνει ότι σε μια κανονική κατάσταση όπου όλα είναι καλά, οι πληροφορίες είναι πανομοιότυπες.

Όταν στέλνετε κέρματα, πρέπει να ελέγξετε πολύ περισσότερο από τη διεύθυνση του παραλήπτη. Το καθολικό σας κάνει επίσης να ελέγξετε το τέλη συναλλαγής. Αυτό είναι απαραίτητο, καθώς αξιοσημείωτα λάθη έχουν κάνει μερικούς χρήστες να πληρώνουν υπερβολικά και να χάνουν χρήματα. Τον Μάρτιο του 2020, κάποιος έχει πληρώσει 82.000 $ για μια συναλλαγή στο Ethereum. Τα δικα σου Καθολικό Nano S θα σας κάνει να ελέγξετε ξανά, οπότε αυτό το είδος λάθους δεν μπορεί ποτέ να συμβεί.

Όταν κάνετε κλικ στα φυσικά κουμπιά για επιβεβαίωση, δίνετε εντολή στο ασφαλές στοιχείο να υπογράψει. Και αυτή η περίπλοκη διαδικασία ασφαλείας είναι μοναδική για το Ledger. Η εταιρεία έχει φέρει ασφαλείς μάρκες στοιχείων στην αγορά του πορτοφολιού υλικού. Ήταν μια επανάσταση για τη φυσική ασφάλεια και μέχρι σήμερα κανένας άλλος μεγάλος κατασκευαστής δεν χρησιμοποιεί το ίδιο τσιπ. Ωστόσο, η αντιστάθμιση είναι ότι πρέπει να εμπιστευτείτε την Ledger ως εταιρεία.

Ρίζα εμπιστοσύνης

σε αντίθεση με το Τρέζορ, δεν μπορείτε να επαληθεύσετε κάθε γραμμή του κώδικα και δεν γνωρίζετε τι συμβαίνει με το στοιχείο ασφαλείας. Αυτή η έλλειψη διαφάνειας από τη σχεδίαση είναι η μεγαλύτερη αδυναμία του Ledger.

Βήμα 10 (Προαιρετικό): Αναβάθμιση υλικολογισμικού

Εκτός από το κουτί, η έκδοση του υλικολογισμικού σας είναι ήδη ανθεκτική και πιθανώς ασφαλής. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν πολύ λίγες περιπτώσεις επιθέσεων αλυσίδας εφοδιασμού σε καθολικά. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές βελτιώσεις λογισμικού που εκδίδει ο κατασκευαστής. Τους μήνες που περνούν από την στιγμή που το πορτοφόλι υλικού εγκαταλείπει το εργοστάσιο και το αγοράζετε, κάποια πράγματα αλλάζουν.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι βέλτιστο να διατηρήσετε το δικό σας Καθολικό Nano S ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ. Ειδικά εάν η εταιρεία ενημερώνει τους χρήστες για τρομερά σφάλματα ή ευπάθειες ασφαλείας. Τα καλά νέα είναι ότι η εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή Ledger Live σας ειδοποιεί για ενημερώσεις.

Ο οδηγός ενημέρωσης θα σας ζητήσει να διατηρήσετε το Ledger σας συνδεδεμένο και να εισαγάγετε τον κωδικό PIN. Στη συνέχεια, θα δείτε ένα μήνυμα στην οθόνη για να αφαιρέσετε το καλώδιο. Το επόμενο βήμα είναι να κρατήσετε πατημένο το αριστερό κουμπί στο Ledger και να επανασυνδέσετε το καλώδιο. Εάν γίνει σωστά, το πορτοφόλι του υλικού σας θα εισέλθει στη λειτουργία “Bootloader”.

Από εδώ και πέρα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περιμένετε και να ενημερώσετε το υλικολογισμικό. Αφού ολοκληρωθεί η ενημέρωση, το καθολικό σας θα επανεκκινήσει και θα πρέπει να εισαγάγετε ξανά τον κωδικό PIN.

Εάν χρειάζεστε έναν πιο στιβαρό και πιο αξιόπιστο τρόπο αποθήκευσης των εφεδρικών λέξεων, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αγοράσετε ένα Billfodl.

Κατά την ενημέρωση του Καθολικό Nano S, υπάρχουν ατυχείς καταστάσεις όπου όλα πάνε στραβά. Λόγω διαφόρων παραγόντων, ενδέχεται να καταστρέψει το πορτοφόλι του υλικού σας και να χρειαστεί μια διαδικασία “επισκευής”. Τα δύο πιο συνηθισμένα σφάλματα στην οθόνη είναι “Το υλικολογισμικό MCU είναι ξεπερασμένο” και «το υλικολογισμικό MCU δεν είναι γνήσιο». Τείνουν να συμβαίνουν όταν αποτυγχάνει μια ενημέρωση.

Σφάλματα κατά την αναζήτηση

Μην ανησυχείτε, ωστόσο: υπάρχουν 9 διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να επιλύσετε το πρόβλημα. Και μπορείτε να τα βρείτε όλα με μεγάλη λεπτομέρεια αυτό το άρθρο. Στο τέλος της διαδικασίας, το δικό σας Καθολικό Nano S θα λειτουργήσει σαν νέο και θα τρέχει επίσης το πιο πρόσφατο υλικολογισμικό.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ

Καθολικό Nano X

Καθολικό Nano X

 • ΟΘΟΝΗ:
 • ΕΚΔΟΣΗ: 2019
 • ΤΙΜΗ: 119 $
 • BLUETOOTH:

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ Blockstream Jade

Blockstream Jade

 • ΟΘΟΝΗ:
 • ΕΚΔΟΘΗΚΕ: 2021
 • ΤΙΜΗ: 40 $

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ Καθολικό Nano S

Καθολικό Nano S

 • ΟΘΟΝΗ:
 • ΕΚΔΟΣΗ: 2016
 • ΤΙΜΗ: 59 $

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ Trezor Model T

Trezor Model T

 • ΟΘΟΝΗ:
 • ΕΚΔΟΣΗ: 2018
 • ΤΙΜΗ: 159 $
 • ΟΘΟΝΗ ΑΦΗΣ:

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Επαναφορά καθολικού

Σκοπεύετε να δώσετε σε κάποιον σας Καθολικό Nano S και πρέπει να προετοιμάσετε τη συσκευή για τον νέο κάτοχό της; Ή ίσως μόλις αγοράσατε ένα και θέλετε να το επαναφέρετε επειδή τελειώσατε να το εξερευνήσετε και θέλετε να ξεκινήσετε να το χρησιμοποιείτε?

Πρέπει πάντα αντιγράφων ασφαλείας ούτως ή άλλως, τη φράση ανάκτησης.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να επαναφέρετε ένα Ledger Nano S.

Από τον κωδικό PIN

Το Ledger Nano S διαθέτει ενσωματωμένη δυνατότητα ασφαλείας που επαναφέρει τη συσκευή εάν εισάγετε λάθος κωδικό PIN τρεις φορές στη σειρά. Για να επαναφέρετε το Ledger Nano S χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο, απλώς:

 • Ενεργοποιήστε τη συσκευή συνδέοντάς την σε υπολογιστή μέσω του καλωδίου USB. Η συσκευή θα ζητήσει τον κωδικό PIN για να τον ξεκλειδώσει.
 • Εισαγάγετε λανθασμένο κωδικό PIN. Επαναλάβετε αυτό τρεις φορές στη σειρά.
 • Το Ledger Nano S θα γίνει επαναφορά μετά την τρίτη εσφαλμένη προσπάθεια ως μέτρο ασφαλείας.

Στιγμιότυπο οθόνης του ledger.com Ledger.com – Πρώτη ματιά διεπαφής

Από το μενού ρυθμίσεων

Η άλλη επιλογή είναι να επαναφέρετε τη συσκευή από το μενού ρυθμίσεων. Για να γινει αυτο

 • Συνδέστε το Ledger Nano S μέσω USB για να το ενεργοποιήσετε.
 • Εισαγάγετε τον κωδικό PIN για να τον ξεκλειδώσετε
 • Από τον πίνακα ελέγχου, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και πατήστε τα δύο κουμπιά για επικύρωση.
 • Επιλέξτε “Ασφάλεια” και πατήστε και τα δύο κουμπιά ξανά για επικύρωση.
 • Επιλέξτε “Επαναφορά όλων” πατώντας και τα δύο κουμπιά.
 • Θα εμφανιστεί μια προειδοποίηση στην οθόνη. Πατήστε το δεξί κουμπί για να μετακινηθείτε προς τα κάτω και να το διαβάσετε.
 • Πατήστε και τα δύο κουμπιά για επαναφορά όλων.
 • Εισαγάγετε τον κωδικό PIN για επιβεβαίωση. Θα γίνει επαναφορά του Ledger Nano S.

Αφού επαναφέρετε το Ledger Nano S, μπορείτε να το παραδώσετε με ασφάλεια στον νέο κάτοχό του. Μπορείτε επίσης να το ρυθμίσετε ως νέα συσκευή ή μπορείτε να το επαναφέρετε ως παλιά συσκευή με τη σχετική φράση ανάκτησης.

Χαμένο καθολικό

Έχοντας το δικό σας cryptoassets ασφαλισμένο σε ψηφιακό υλικό θεωρείται βέλτιστη πρακτική. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εξασφαλίσετε τα κέρματα και τα κουπόνια σας μακροπρόθεσμα. Αυτός είναι ο κύριος λόγος Καθολικό Nano S και άλλο υλικό πορτοφόλια είναι τόσο δημοφιλή τώρα. Αλλά τι συμβαίνει όταν χάσετε το Ledger Nano S?

Αυτή είναι μια ερώτηση που έχουν τεθεί από ενδιαφερόμενους χρήστες σε διαφορετικά φόρουμ. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλές κακές πληροφορίες εκεί έξω που θα θέλετε να αποφύγετε. Εδώ, θα συζητήσουμε εν συντομία τα σωστά πράγματα που πρέπει να κάνετε εάν χάσετε το Ledger Nano S.

1. Μην πανικοβληθείτε

Οι περισσότεροι άνθρωποι που χάνουν το Ledger Nano ανησυχούν ότι μπορεί να έχουν χάσει τα νομίσματά τους.

2. Βρείτε τη φράση ανάκτησης

Είναι εύκολο να ανακτήσετε όλα τα κρυπτοσυστήματα σας, αρκεί να έχετε πρόσβαση στον 24ωρο σπόρο ανάκτησης.

Πιθανότατα να γράψετε αυτήν τη φράση σε ένα κομμάτι χαρτί όταν ρυθμίζετε το καθολικό σας για πρώτη φορά.

Τι είναι αυτή η φράση ανάκτησης?

Το πορτοφόλι υλικού δεν είναι πραγματικά αποθηκεύστε την κρυπτογράφηση σας. Όλα τα στοιχεία αποθηκεύονται στο Blockchain. Ίσως αναρωτιέστε τι αποθηκεύει το Nano S.

3. Εισαγάγετε τη φράση ανάκτησης σε ένα νέο πορτοφόλι

Έχετε δύο επιλογές μόλις εντοπίσετε τη φράση ανάκτησης:

Το πρώτο είναι να περιμένετε έως ότου λάβετε ένα νέο πορτοφόλι υλικού και στη συνέχεια να ανακτήσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία σε αυτό. Το δεύτερο είναι να εισαγάγετε αμέσως το σπόρο ανάκτησης σε ένα πορτοφόλι λογισμικού, όπως το blockstream green ή το μυκήλιο.

Ωστόσο, εάν κάποιος σας έκλεψε το Nano S και δεν γνωρίζει τον τετραψήφιο ακροδέκτη σας, πιθανότατα είστε ασφαλείς. Τόσο το Ledger Nano S όσο και το X καθαρίζονται και τα δύο εάν ο κωδικός PIN έχει εισαχθεί λανθασμένα 3 φορές.

Εάν δεν έχετε εφεδρικό πορτοφόλι υλικού κοντά σας, μπορείτε να παραγγείλετε ένα ανταλλακτικό Ledger Nano S. Αξίζει να επαναλάβετε ότι δεν χρειάζεται να ανακτήσετε κέρματα σε ένα Ledger Nano S. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή πορτοφολιού ή πορτοφόλι υλικού για να κάνετε Αυτό.

Στιγμιότυπο οθόνης του ledger.com Ενότητα καταστημάτων Ledger.com

Η εξασφάλιση του σπόρου ανάκτησης 24 λέξεων είναι η πιο κρίσιμη πρακτική ασφάλειας του πορτοφολιού υλικού. Θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία και να τα διατηρήσετε ασφαλή ακόμη και αφού χάσετε το Ledger Nano S ή άλλο πορτοφόλι υλικού. Δεν πρέπει να πανικοβληθείτε όταν χάσετε το πορτοφόλι σας. Αντίθετα, παραγγείλετε ένα νέο πορτοφόλι αμέσως, ανακτήστε τα κρυπτογραφικά σας σετ χρησιμοποιώντας άλλο πορτοφόλι και, στη συνέχεια, δημιουργήστε ένα νέο πορτοφόλι με μια νέα φράση ανάκτησης.

Στιγμιότυπο οθόνης του ledger.com Ledger.com – Πρώτη ματιά διεπαφής

Χρησιμοποιώντας το Ledger Nano X ιδιωτικά

Για να χρησιμοποιήσετε το Ledger Nano X με τον πιο ιδιωτικό και ασφαλή τρόπο, υπάρχουν μερικά επιπλέον βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Στιγμιότυπο οθόνης του ledger.com Σελίδα Ledano Nano X στο shop.ledger.com

Αρχικά, μπορείτε να ρυθμίσετε τη συσκευή σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε καθόλου υπολογιστή.

Αυτό είναι ιδιαίτερα εύκολο με το Nano X, επειδή έχει τη δική του μπαταρία (σε αντίθεση με το Nano S) και έρχεται μερικώς φορτισμένο από το κουτί.

Στιγμιότυπο οθόνης του ledger.com Σύγκριση πορτοφολιών υλικού καθολικού

Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε το Προσωπικός διακομιστής Electrum με το Ledger να λειτουργεί μόνο ως συσκευή συσκευής υπογραφής.

Αν και πιο ασφαλής, αυτή η επιλογή θεωρείται κατάλληλη μόνο για πιο προχωρημένους χρήστες και ενέχει άλλους πιθανούς κινδύνους.

Επαλήθευση της συσκευής σας με ρίζα εμπιστοσύνης

Καθολική ρίζα εμπιστοσύνης

Η επαλήθευση της συσκευής σας με τη ρίζα του Ledger είναι απλή!

Δείτε πώς λειτουργεί:

Όταν εκτελείτε το εργαλείο στη συσκευή, οι διακομιστές του Ledger στέλνουν στη συσκευή ένα μήνυμα. Η συσκευή μπορεί να ανταποκριθεί μόνο εάν έχει ένα συγκεκριμένο ιδιωτικό κλειδί στη συσκευή.

Βεβαίωση καθολικού

Εάν η συσκευή δεν μπορεί να ανταποκριθεί, τότε σημαίνει ότι η συσκευή δεν είναι γνήσια ή έχει παραβιαστεί και δεν πρέπει να τη χρησιμοποιείτε.

Συχνές ερωτήσεις

Πώς λειτουργεί το καθολικό?

Το Ledger Nano S λειτουργεί αρκετά σαν οποιοδήποτε πορτοφόλι υλικού. Αρχικά, το συνδέετε στον υπολογιστή σας, το ρυθμίζετε και μετά επιλέγετε έναν κωδικό PIN για να προστατεύσετε τη συσκευή από ανεπιθύμητη πρόσβαση. Τότε θα λάβετε μια φράση σπόρου 24 λέξεων που είναι το ιδιωτικό σας κλειδί.

Είναι το Ledger Live Safe?

Τα Ledger Nano S και Ledger Nano X χρησιμοποιούν το Secure Element (το πιο ασφαλές τσιπ για να σας προστατεύουν από επιθέσεις). Και οι δύο συσκευές διατηρούν το ιδιωτικό κλειδί σας ασφαλές και θα παραμείνουν ασφαλείς από ηλεκτρονικές εισβολές.

Πώς ξέρω αν το Ledger Nano S είναι γνήσιο?

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας δεν είχε ρυθμιστεί εκ των προτέρων με κωδικό PIN που δεν επιλέξατε εσείς. Όταν την ενεργοποιήσετε για πρώτη φορά, η συσκευή θα πρέπει να εμφανίζει την ένδειξη “Welcome to Ledger Nano S”.

Τι συμβαίνει εάν σπάσει το Ledger Nano S?

Θα πρέπει να παραγγείλετε μια αντικατάσταση και να χρησιμοποιήσετε τις φράσεις σπόρου ανάκτησης στη νέα σας συσκευή.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Ledger Nano S σε πολλούς υπολογιστές?

Ναι, μπορείτε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Ledger Live σε πολλές συσκευές (υπολογιστές, smartphone), λαμβάνοντας υπόψη ότι πρέπει να ρυθμίσετε τους λογαριασμούς και τις ρυθμίσεις σας σε καθεμία από αυτές τις συσκευές.

Είναι το Ledger Nano S ένα κρύο πορτοφόλι?

Ναι, το Ledger Nano S είναι ένα κρύο πορτοφόλι που μπορεί να αποθηκεύσει Bitcoin, Ethereum και άλλα υποστηριζόμενα νομίσματα.

Πόσα νομίσματα μπορούν να κρατήσουν το Ledger Nano S?

Το Ledger Nano S υποστηρίζει 26 νομίσματα και περισσότερα από 1500 μάρκες.

Το Ledger Nano S έχει μπαταρία?

Όχι, δεν έχει μπαταρία. Ενεργοποιείται αυτόματα όταν συνδέεται σε πηγή τροφοδοσίας (υπολογιστής ή πορτοφόλι).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map