Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Μήπως η Mining Damage GPU | Βρείτε τις απαντήσεις

προκαλεί ζημιά στην εξόρυξη GPU

Η εξόρυξη κρυπτογράφησης έχει προσελκύσει περισσότερο ενδιαφέρον τον τελευταίο καιρό, ειδικά για κρυπτογράφηση που εξακολουθούν να μπορούν να εξορύσσονται χρησιμοποιώντας κάρτες γραφικών και αυτή η αυξανόμενη ζήτηση έχει αυξήσει ακόμη και την τιμή πολλών καρτών μεσαίου εύρους.

Η εξόρυξη με GPU μπορεί να αποφέρει σημαντικό κέρδος εάν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας είναι χαμηλό. Αλλά πολλά αναρωτιούνται, η εξόρυξη βλάπτει την GPU ή επηρεάζει τη μακροζωία τους?

Λοιπόν, η απάντηση εξαρτάται από τον τρόπο χρήσης της κάρτας γραφικών σας και υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη εάν θέλετε να διατηρήσετε τον κύκλο ζωής της GPU σας.

Γιατί ορυχείο που χρησιμοποιεί GPU?

Η εξόρυξη GPU είναι βολική με πολλούς τρόπους, καθώς είναι εύκολο να βρεθούν στο διαδίκτυο και δεν είναι υπερβολικά ακριβή σε σύγκριση με τους ανθρακωρύχους ASIC. Επίσης, περισσότερα μοντέλα με απόδοση μπορούν να παράγουν εξαιρετικά με λίγες ρυθμίσεις.

Για παράδειγμα, η έκδοση AMD Vega Frontier ενδέχεται να είναι σε θέση να εξορύξει σύντομα το Ethereum στα 70MH / δευτερόλεπτο, εάν πιστεύουμε ότι κυκλοφορούν φήμες. Η εγκατάσταση μιας εξέδρας εξόρυξης GPU θα απαιτήσει κάποια ρύθμιση εάν θέλετε να λειτουργούν με τη βέλτιστη χωρητικότητα και ο συγχρονισμός πολλαπλών καρτών με τη δική μου χρήση της ίδιας μητρικής πλακέτας μπορεί να είναι δύσκολη κατά καιρούς.

Έκδοση AMD Vega Frontier

gamersnexus.net

Μετά την εγκατάσταση και τη διαμόρφωση της εξέδρας, οι περισσότεροι ανθρακωρύχοι αφήνουν τη συσκευή από μόνη της για να ορυχεία. Με το σημερινό λογισμικό εξόρυξης, η συσκευή θα αλλάξει στη χρήση ομαδικών εξόρυξης για να αποφέρει τα περισσότερα κέρδη. Οι περισσότεροι ανθρακωρύχοι θα αφήσουν το υλικό για να κάνουν τα πράγματα τους παρακολουθώντας τη διαδικασία από την εφαρμογή διεπαφής. Υπάρχουν όμως μερικά απαιτήσεις εξοπλισμού εξόρυξης, όπως συχνός έλεγχος και συντήρηση, καθώς υπόκεινται σε δύσκολες εργασίες επεξεργασίας κατά την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Επίσης, οι περισσότεροι ανθρακωρύχοι υποτιμούν το άγχος που επιβάλλεται στο υλικό τους.

Διαχείριση θερμότητας

Η διαδικασία εξόρυξης διατηρεί τις GPU σας υπό συνεχή πίεση σε πλήρη φόρτωση ανά πάσα στιγμή, με τους θαυμαστές να περιστρέφονται συνήθως στο υψηλότερο RPM. Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι αυτό είναι λιγότερο επιζήμιο από το να γυρίζει και να κρυώνει ξανά, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Για να απαντήσουμε στην ερώτηση, “η εξόρυξη βλάπτει τη GPU;”, θα πρέπει να εξετάσουμε τη διαδικασία θέρμανσης και ψύξης.

Διαχείριση θερμότηταςΕάν οι θαυμαστές σας GPU τρέχουν με σταθερή ταχύτητα ανά πάσα στιγμή, προφανώς θα φθαρούν γρηγορότερα. Παρόλο που οι θαυμαστές δημιουργήθηκαν για να υποστηρίξουν υψηλότερα ποσοστά περιστροφής, η μακροζωία τους επηρεάζεται σημαντικά εάν αναγκάζονται συνεχώς να τρέχουν με τη μέγιστη χωρητικότητα. Επίσης, η μη χρήση οπαδών κατά την εξόρυξη είναι εξίσου ζημιά στο υλικό σας.

Αυτό συμβαίνει επειδή η υπερθέρμανση είναι η κύρια αιτία βλάβης της GPU, επομένως είναι σημαντικό να διατηρείτε τη συσκευή σας σε λειτουργία μεταξύ ασφαλών επιπέδων θερμοκρασίας.

Οι GPU είναι συνήθως σχεδιασμένες για να υποστηρίζουν την εργασία σε υψηλές θερμοκρασίες, φτάνοντας περίπου τους 80C ή ακόμα και υψηλότερες. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι σημαντικό να ελέγχετε συνεχώς τη θερμοκρασία των καρτών γραφικών σας για να αποφύγετε τη ζέστη της συσκευής σας.

Ακολουθεί ένας πίνακας που δείχνει τα ασφαλή εύρη θερμοκρασίας εξόρυξης στην οποία πρέπει να έχει η GPU σας κατά την εξόρυξη:

Θερμοκρασία

Κατάσταση

30C – 49C

όχι εξόρυξη

50C – 59C

ακόμα δεν λειτουργεί και απαιτεί overclocking.

60C – 69C

κανονική θερμοκρασία

70C – 75C

βέλτιστα επίπεδα

75C – 79C

το αξιοπρεπές εύρος για τις περισσότερες GPU

80C – 89C

απαιτεί προσοχή. μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον υπολογιστή σας

90C

ζημιά στην GPU σας

Αντικαταστάσεις ανεμιστήρα

Θα πρέπει να αντικαθιστάτε τακτικά τους ανεμιστήρες εξόρυξης εάν λειτουργούν με τον ίδιο ρυθμό, καθώς είναι το μόνο συστατικό GPU που έχει τον μικρότερο κύκλο ζωής λόγω της φθοράς. Τα άλλα στοιχεία της GPU σας θα διατρέχουν κίνδυνο εάν οι θαυμαστές σας σταματήσουν να λειτουργούν σωστά.

Ακόμα κι αν η θερμοκρασία GPU βρίσκεται εντός των χαμηλότερων ορίων, πρέπει πάντα να ελέγχετε και να αντικαθιστάτε τους θαυμαστές σας, ώστε να αποφύγετε την υπερθέρμανση των εξαρτημάτων ισχύος.

Πώς μπορεί το Mining να βλάψει την GPU σας?

Ο πρώτος και πιο συνηθισμένος τρόπος βλάβης της GPU σας είναι να το εκτελέσετε σε υψηλές θερμοκρασίες (στην περιοχή 90C) για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, καθώς σίγουρα θα επηρεάσει τον κύκλο ζωής των άλλων στοιχείων της κάρτας.

Εάν η αντικατάσταση ανεμιστήρων είναι πολύ περίπλοκη ή χρονοβόρα για εσάς, μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα σύστημα που βασίζεται στην ψύξη με υγρά, αν και αυτή η επιλογή θα είναι πολύ πιο ακριβή.

GPU

coincentral.com

Μήπως η Mining Damage GPU: Άλλα θέματα

Overclocking

Το overclocking είναι απαραίτητο για τη διαδικασία εξόρυξης κρυπτογράφησης. Στην καλή πλευρά, δεν μπορεί πραγματικά να βλάψει τις σύγχρονες GPU, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς διαθέτουν έναν ολοκληρωμένο μηχανισμό προστασίας που απενεργοποιεί την κάρτα εάν δεν λειτουργεί σωστά.

Απαιτεί πράγματι πολλή προσπάθεια για να προκαλέσει οποιαδήποτε φυσική ζημιά στην κάρτα σας μόνο με overclocking, καθώς δεν έχει πλησιάσει τον αντίκτυπο που έχει στην τροφοδοσία ισχύος και τη θερμοκρασία σε σύγκριση με το overclocking της CPU.

Θερμική ποδηλασία

Η θερμική ποδηλασία είναι κάτι που πρέπει να λάβουν υπόψη όλοι οι ανθρακωρύχοι GPU. Παρόλο που θα περίμενε κανείς ότι η εξόρυξη θα έχει χαμηλή συντήρηση θερμικού κύκλου, δεν είναι έτσι στην πραγματικότητα.

Με κάποιες μικρές αλλαγές στη ρύθμιση ορίου ισχύος κάθε κάρτας, μπορείτε εύκολα να κάνετε αυτή τη διαδικασία συντήρησης πολύ εύκολη στη συντήρηση.

Εάν εφαρμόσετε ξανά θερμική επικόλληση σε GPU μια φορά, θα είστε σε θέση να διατηρήσετε την κάρτα σας δροσερή και να αποφύγετε μεγάλες ζημιές χωρίς πολλή προσπάθεια. Λάβετε υπόψη ότι δεν πρέπει να υπερβάλλετε την εφαρμογή της πάστας, καθώς συνιστάται να το κάνετε μόνο μία φορά το μήνα.

Συμπέρασμα: Το Mining Damage GPU?

Σε αντίθεση με τα παιχνίδια και άλλες υπολογιστικές εργασίες, η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων διατηρεί μια GPU σε πλήρη ισχύ σχεδόν συνεχώς. Ακόμη και όταν δοκιμάζετε με άγχος την κάρτα, η χωρητικότητα διατηρείται για περιορισμένο χρονικό διάστημα προτού διακινδυνεύσουν να καταστρέψουν τις κάρτες.

εικονίδιο gpuΕίτε είστε ορυχείο Ethereum ή Dogecoin, η διαδικασία εξόρυξης θα τονίσει μια κάρτα στα όριά της καθ ‘όλη τη διάρκεια της λειτουργίας. Παρόλο που τα περισσότερα από τα σημερινά μοντέλα είναι σε θέση να λειτουργούν με τέτοιες απαιτητικές παραμέτρους, θα συνεχίσει να επηρεάζει τη διάρκεια ζωής και την απόδοση της κάρτας. Ακόμα κι αν τα αποτελέσματα της έντονης εξόρυξης δεν είναι αισθητά στην αρχή, λίγους μήνες κάτω, μπορείτε να παρατηρήσετε ότι θα αρχίσει να παράγει χαμηλότερα ποσοστά κατακερματισμού και τελικά να καταρρεύσει.

Λοιπόν, η εξόρυξη βλάπτει τη GPU; Όχι εάν έχετε τη δική σας υπευθυνότητα και ακολουθείτε τη σωστή προσέγγιση συντήρησης, όπως η διατήρηση της υπερθέρμανσης της συσκευής σας, η αποφυγή περιττού overclocking, η διατήρηση του υπολογιστή σας καθαρή και η αντικατάσταση των ανεμιστήρων σας εάν εμφανίζουν σημάδια φθοράς.

Τώρα που γνωρίζετε τις δυνατότητες και τις δυνατότητες της εξόρυξης GPU, μπορείτε να αρχίσετε να τη χρησιμοποιείτε για να δημιουργήσετε την αγαπημένη σας κρυπτογράφηση.

Προτεινόμενη εικόνα: Bitcoinist

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me