Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Πώς να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας – VPN εναντίον Tor (Ενημέρωση 2021)

Contents

Εισαγωγή

Απόκρυψη της διεύθυνσης IP σας

Στα πρώτα του χρόνια, το Διαδίκτυο λειτούργησε ως παγκόσμιο, ουδέτερο και καθολικό δίκτυο.

Δεν είχε σημασία πού βρισκόταν ένας χρήστης ή ποιος πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) είχε.

Όλοι οι χρήστες βίωσαν τις ίδιες ιστοσελίδες χωρίς κανενός είδους αυθαίρετους περιορισμούς.

Ωστόσο, οι κυβερνήσεις και οι διεθνικές εταιρείες έχουν διαβρώσει την ουδετερότητα και την ελευθερία του Διαδικτύου.

Ο τρόπος με τον οποίο βιώνετε τώρα το δίκτυο εξαρτάται από τον ISP και τη δικαιοδοσία σας.

Γιατί να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας?

Από τότε που οι ΗΠΑ καταργήθηκαν καθαρή ουδετερότητα, ορισμένοι ιστότοποι φορτώνουν πιο αργά ή φιλτράρονται. Όλα εξαρτώνται από την πολιτική και τα συμφέροντα του παρόχου υπηρεσιών διαδικτύου.

Πολλά από αυτά που βλέπετε στο Διαδίκτυο είναι αποτέλεσμα της γεωγραφικής σας τοποθεσίας.

Μερικά παραδείγματα:

 • Εάν βρίσκεστε στην Κίνα, είστε πίσω από το μεγάλο τείχος προστασίας. Ο μόνος τρόπος για να λαμβάνετε αφιλτράριστα νέα από τα δυτικά μέσα είναι να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας.
 • Στην Κούβα, έχετε πρόσβαση μόνο σε ιστοσελίδες επιμελήθηκε από την κυβέρνηση.
 • Στη Βενεζουέλα, η κυβέρνηση απαγορεύει τακτικά περιεχόμενο κοινωνικών μέσων.
 • Δημοσιογράφοι στη Ρωσία λογοκρίνει το περιεχόμενό τους για να αποφύγετε τη φυλάκιση.

Όλα αυτά είναι κακά νέα για ελεύθερη ομιλία. Επομένως, η απόκρυψη της διεύθυνσης IP είναι απαραίτητη για την προστασία των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων σας.

Μην απαγορευτείτε, χρησιμοποιήστε ένα VPN

Υπάρχουν όμως άλλοι λόγοι για να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας.

Μερικές φορές είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις που επιμελούν αυτό που μπορείτε και δεν μπορείτε να δείτε.

Το Netflix διαθέτει αποκλειστικές σειρές και ταινίες που διατίθενται μόνο σε συγκεκριμένες χώρες. Μερικές φορές δεν υπάρχουν διαθέσιμοι υπότιτλοι στη μητρική σας γλώσσα. Αλλά αν το Netflix πιστεύει ότι βρίσκεστε σε άλλη τοποθεσία, θα ξεκλειδώσει αυτό το περιεχόμενο.

Τέλος, υπάρχει το θέμα της ιδιωτικής ζωής.

Οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου σε πολλές χώρες αποθηκεύουν το ιστορικό περιήγησής σας και έχουν το δικαίωμα να το πουλήσουν στον υψηλότερο πλειοδότη. Πολλοί από τους διαδικτυακούς λιανοπωλητές που ψωνίζετε συλλέγουν επίσης τις πληροφορίες σας.

Εάν δεν θέλετε να πωλούνται τα δεδομένα σας, εξαρτάται από εσάς να αποτρέψετε την απόκτηση των δεδομένων σας από τον ISP σας.

Χρησιμοποιήστε ένα VPN για να αποτρέψετε τη συλλογή ημερομηνιών από τον ISP σας

Στο τέλος της ημέρας, θέλουμε να κρύψουμε την ταυτότητα και τη δραστηριότητά μας ΚΑΙ να αποκτήσουμε πρόσβαση σε περιορισμένο περιεχόμενο. Για να το επιτύχουμε αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα VPN ή μια σύνδεση Tor.

Πώς να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας σε Mac και Windows 10

Λογότυπο της Apple

Λογότυπο των Windows

Υπάρχουν δύο δημοφιλείς τρόποι απόκρυψης της διεύθυνσης IP σε MacOS και Windows 10. Ο πρώτος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) και ο δεύτερος να χρησιμοποιήσετε το The Onion Router (Tor).

Τα VPN σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω διακομιστή γενικής χρήσης τρίτων. Ο διακομιστής κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας και τα συνδυάζει με τα δεδομένα άλλων χρηστών για αυξημένο απόρρητο.

Επειδή είναι δύσκολο να πούμε ποιος χρήστης ανήκει σε ποια δεδομένα, οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να αρνηθεί ότι τα δεδομένα είναι δικά του.

Το Tor είναι ένα δίκτυο peer to peer, όπως το Napster. Όταν αποκτάτε πρόσβαση στο δίκτυο Tor, συνδέεστε σε τουλάχιστον τρεις συνομηλίκους δικτύου (γνωστοί ως «κόμβοι»).

Αυτοί οι κόμβοι στη συνέχεια δρομολογούν την πρόσβασή σας στο Διαδίκτυο για απόρρητο και ασφάλεια στρατιωτικού βαθμού.

Ευτυχώς, τόσο οι υπηρεσίες VPN όσο και τα προγράμματα περιήγησης Tor είναι ευρέως διαθέσιμες σε Mac OS και Windows 10.

Απόκρυψη της διεύθυνσης IP σας χρησιμοποιώντας ένα VPN

Υπάρχουν πολλά VPN για να διαλέξετε εκατοντάδες. Ορισμένα είναι καλύτερα από άλλα και η καλή διαφήμιση δεν είναι απαραίτητα ίση ποιότητα. Αλλά με VPN, συνήθως παίρνετε αυτό που πληρώνετε. Αυτό σημαίνει ότι τα δωρεάν VPNs σπάνια αξίζουν να χρησιμοποιηθούν και δεν συνιστούμε κανένα από αυτά.

Ποια είναι λοιπόν τα καλύτερα VPN; Παρακάτω καλύπτουμε τις δυνατότητες που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα VPN. Στη συνέχεια, σας δίνουμε τις κορυφαίες επιλογές σας για μια σειρά τιμών για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε ποιο VPN είναι καλύτερο για εσάς.

Τι να ψάξετε σε ένα VPN

Αριθμός διακομιστών και χωρών

Αριθμός διακομιστών για ένα VPN

Πόσους διακομιστές διαθέτει το VPN; Αυτό είναι σημαντικό επειδή μοιράζεστε αυτούς τους διακομιστές με άλλους χρήστες. Εάν πάρα πολλοί χρήστες βρίσκονται στον ίδιο διακομιστή, η ταχύτητά σας θα μπορούσε να επηρεαστεί. Εκτός από τον συνολικό αριθμό διακομιστών, είναι εξίσου σημαντικό και η παγκόσμια εξάπλωση αυτών των διακομιστών.

Ταχύτητα

Εικονίδιο ενεργοποιητή ταχύτητας

Πόσο γρήγορα είναι οι ταχύτητες μεταφόρτωσης και λήψης; Σε ορισμένες περιπτώσεις, η χρήση VPN θα κάνει την εμπειρία περιήγησής σας πιο αργή. Αυτό ισχύει ακόμη και για τα καλύτερα VPN.

Αυτό συμβαίνει επειδή όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN, το περιεχόμενο που αναζητάτε πρέπει να μεταβεί κάπου αλλού πριν πάει σε εσάς. Εάν προσπαθείτε να κάνετε streaming ή torrent βίντεο ενώ χρησιμοποιείτε το VPN, οι ταχύτητες λήψης θα είναι πολύ σημαντικές.

Εγγραφή απορρήτου

Ασπίδα με λουκέτο

Το VPN έχει ιστορικό διαρροής δεδομένων ή ψευδών ισχυρισμών σχετικά με το απόρρητο που προσφέρουν; Εάν ένα VPN δεν είναι διαφανές σχετικά με παρελθούσες παραβιάσεις ή πώς προστατεύει το απόρρητό σας, πώς μπορείτε να είστε σίγουροι ότι λειτουργεί?

Επιλογές πληρωμής

Πιστωτική κάρτα

Τι διαφορετικές επιλογές πρέπει να πληρώσω για το VPN; Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν δεν θέλετε κάποιος να γνωρίζει ότι αγοράσατε το VPN. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι πολύ επιθυμητή η επιλογή πληρωμής σε Bitcoin.

αξία

Χέρι που κρατά το εικονίδιο τσάντα χρημάτων

Λαμβάνετε μεγάλη αξία για αυτό που πληρώνετε; Αυτό δεν σημαίνει “βρείτε το φθηνότερο VPN που υπάρχει”. Τα φθηνά ή δωρεάν VPN είναι συχνά μεταξύ των επιλογών χαμηλότερης αξίας στην αγορά. Εξετάστε όλες τις δυνατότητες που αναφέρονται παραπάνω και συγκρίνετε τις με την τιμή. Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να προσδιορίσετε εάν το VPN είναι καλή τιμή

Οι κορυφαίες επιλογές του VPN μας

Οι ακόλουθες υπηρεσίες VPN είναι όλες διαθέσιμες τόσο για Mac όσο και για Windows. Μερικά από αυτά υποστηρίζουν ακόμη και διανομές Linux, κινητά τηλέφωνα και κονσόλες παιχνιδιών.

PureVPN: Το καλύτερο VPN για κονσόλες παιχνιδιών

Το PureVPN είναι το καλύτερο για gaming

PureVPN είναι κορυφαία και πολύ προσιτή. Κοστίζει μόνο 3,33 $ / μήνα για ένα διετές πρόγραμμα και προσφέρει και άλλα προγράμματα.

Έρχεται με την υπόσχεση αξιοπρεπούς ταχύτητας, πάνω από 2.000 διακομιστές σε 140 χώρες και εξαιρετική συμβατότητα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αλλάξετε μεταξύ 300.000 διαφορετικών διευθύνσεων IP όποτε θέλετε.

Και αν θέλετε να επεκτείνετε το απόρρητο και την ασφάλεια στο iPhone και το Play station 4, μπορείτε να λάβετε ειδικές εφαρμογές για αυτές.

Υπάρχουν όμως κάποια τεκμηριωμένα μειονεκτήματα.

Για παράδειγμα, παρατηρήσαμε χαμηλές ταχύτητες σε πολλούς διακομιστές. Επίσης, υπάρχει διατηρούνται μερικά ελάχιστα αρχεία καταγραφής δικτύου, οπότε είναι δύσκολο να πούμε ότι η πολιτική «Μηδενική καταγραφή» είναι απολύτως ακριβής.

Ακολουθεί μια εικόνα από το PureVPN σχετικά με το πώς χειρίζονται τα αρχεία καταγραφής.

Το PureVPN είναι το καλύτερο για gaming

Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να εμφανιστούν διαρροές DNS ή IP κάθε φορά που συνδέεστε PureVPN διακομιστές. Και αν συμβαίνει αυτό, δεν συνιστώνται λειτουργίες ευαίσθητες στην ασφάλεια.

Παρ ‘όλα αυτά, PureVPN είναι ιδανικό για την προσιτή τιμή και την εκτεταμένη συμβατότητα.

Επιπλέον, είναι ενδιαφέρον να δείτε ότι μπορείτε να πληρώσετε για την υπηρεσία με Bitcoin, Litecoin και Ether. Οι online πληρωμές χωρίς πιστωτική κάρτα κάνουν τη διαφορά για το απόρρητό σας.

Ως εταιρεία, PureVPN έχει την έδρα του στο Χονγκ Κονγκ. Αυτό μπορεί να είναι ένα πλεονέκτημα για τους Κινέζους χρήστες του Διαδικτύου που επιθυμούν να παρακάμψουν το Μεγάλο Τείχος προστασίας.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές σε ποιο βαθμό η εταιρεία είναι διατεθειμένη να παραδώσει την κινεζική κυβέρνηση, ειδικά με τις διαμαρτυρίες του Χονγκ Κονγκ που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή.

Το PureVPN είναι το καλύτερο για gaming

Μακροπρόθεσμα, η δικαιοδοσία θα μπορούσε να είναι ένα ζήτημα. Αυτό δεν σημαίνει αυτό PureVPN δεν μπορεί να κινηθεί αν χρειαστεί.

PureVPN είναι ιδανικό για ροή και καθημερινή χρήση. Το ισχυρότερο σημείο είναι η εκτεταμένη συμβατότητα μεταξύ συσκευών. Αλλά αν θέλετε υψηλότερες ταχύτητες ή μεγαλύτερη ασφάλεια, θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά Surfshark και Εξπρές.

Εγγραφείτε στο PureVPN και λάβετε μια ειδική έκπτωση!

Τιμές Διακομιστές / Χώρες Ταχύτητα Απόρρητο
Λογότυπο PureVPN 2,88 $ 2000/140 Μέση τιμή Μέση τιμή Εγγραφείτε

NordVPN: Το καλύτερο VPN για πολλαπλές συνδέσεις

NordVPN

Nord είναι πολύ ισχυρός διεκδικητής κατά την επιλογή ενός VPN.

Από όλα τα VPN που εξετάστηκαν σε αυτό το άρθρο, Nordπροσφέρει τη μεγαλύτερη ποικιλία συνδέσεων. Διαθέτει πάνω από 5660 διακομιστές σε 59 χώρες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλές IP.

Αυτό σας βοηθά να επιτύχετε καλύτερες ταχύτητες και να έχετε πρόσβαση σε δεκάδες διακομιστές σε κάθε χώρα. Αρέσει Surfshark, Nord περιλαμβάνει επίσης μια διπλή δυνατότητα VPN. Χρησιμοποιώντας το, η σύνδεσή σας δρομολογείται ταυτόχρονα από δύο διαφορετικούς διακομιστές. Nord VPN

ο ρύθμιση διπλής χώρας προσφέρει μεγάλη ιδιωτικότητα και ασφάλεια.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα προβλήματα. Τον Μάρτιο του 2018, διαρρέθηκαν ορισμένα ιδιωτικά κλειδιά που ανήκουν σε διακομιστή σε διακομιστή Nord VPN στη Φινλανδία.

Ωστόσο, αυτές οι πληροφορίες δεν έγιναν δημόσιες μέχρι το φθινόπωρο του 2019.

Εκτιμάται ότι αυτή η παραβίαση επηρέασε μόνο 50 έως 200 NordVPN χρήστες, αλλά αυτό ήταν αρκετό για να βλάψει τη φήμη της υπηρεσίας.

Έξω από αυτό το ατυχές ατύχημα,Nord έχει υπέροχο δίσκο.

Εξακολουθεί να προσφέρει μία από τις ταχύτερες και πιο φιλικές προς το χρήστη υπηρεσίες VPN στην αγορά.

Εγγραφείτε στο NordVPN σήμερα

Ο Nord μπορεί να παρακάμψει το κινέζικο τείχος προστασίας, δεν αποθηκεύει αρχεία καταγραφής χρηστών και καταργεί τον αποκλεισμό του Netflix.

Επιτρέπει επίσης γρήγορες λήψεις torrent για όσους χρειάζονται γρήγορη μεταφορά δεδομένων. Και η δικαιοδοσία του στον Παναμά επιτρέπει μεγάλη προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Παρά τα τεκμηριωμένα θέματα, NordVPN εξακολουθεί να είναι μία από τις premium υπηρεσίες VPN. Για περίπου 3,49 $ / μήνα, έχετε πολλούς διακομιστές, προηγμένες δυνατότητες και εξαιρετική ταχύτητα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μπορείτε να αγοράσετε ένα NordVPN συνδρομή με BTC, ETH και XRP. Εάν δεν θέλετε η εταιρεία να αποθηκεύει τα δεδομένα της πιστωτικής σας κάρτας, τότε αυτή είναι η καλύτερη και πιο ιδιωτική επιλογή πληρωμής.

Εγγραφείτε στο NordVPN και λάβετε μια ειδική έκπτωση!

Όνομα εταιρείας Τιμή Διακομιστές / Χώρες Ταχύτητα Απόρρητο
Λογότυπο NordVPN 3,49 $ 5660/59 Γρήγορα Καλός Εγγραφείτε

Surfshark VPN: Καλύτερη τιμή VPN

SurfShark VPN

Surfshark VPN είναι λίγο πιο ακριβό από ΚΑΘΑΡΟΣ. Ωστόσο, είναι πιο γρήγορο και έχει καλύτερο ρεκόρ για την ασφάλεια.

Η υπεράκτια δικαιοδοσία εγγυάται επίσης περισσότερη κυριαρχία και, συνεπώς, καλύτερο απόρρητο για εσάς. Για αυξημένη προστασία της ιδιωτικής ζωής, μπορείτε να αγοράσετε το δικό σας Surfshark συνδρομή με BTC, ETH και XRP.

SurfsharkΗ φτέρνα του Αχιλλέα είναι η πιο περιορισμένη συνδεσιμότητά της. Σε σύγκριση με PureVPN, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερες διευθύνσεις IP. Surfshark σας επιτρέπει να συνδεθείτε σε “μόνο” διακομιστές 1040+ σε 61+ χώρες.

Επίσης, μέχρι σήμερα, δεν έχουμε εντοπίσει προβλήματα ταχύτητας ή ευπάθειες ασφαλείας. Παρά τη μικρότερη κλίμακα λειτουργίας του, Surfshark είναι μια πιο premium, κορυφαία 3 υπηρεσία VPN.

Surfshark είναι διαθέσιμο στα πιο δημοφιλή προγράμματα περιήγησης, κινητές συσκευές και λειτουργικά συστήματα. Μπορείτε να το αποκτήσετε σε Chrome, Firefox, Android, iOS, macOS, Windows, Linux.

Διαφορετικός PureVPN, δεν διαθέτει εγγενή εφαρμογή για τις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών σας.

Ωστόσο, αντισταθμίζει μια λειτουργία SmartDNS που λειτουργεί σε πολλές πλατφόρμες.

Δεν λειτουργεί όπως το ίδιο το VPN, αλλά προσφέρει ακόμα μεγαλύτερο απόρρητο.

Σε αντίθεση με το PureVPN, δεν διαθέτει εγγενή εφαρμογή για τις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών σας.

Ωστόσο, αντισταθμίζει μια λειτουργία SmartDNS που λειτουργεί σε πολλές πλατφόρμες.

Παιχνίδι με VPN

Δεν λειτουργεί όπως το ίδιο το VPN, αλλά εξακολουθεί να προσφέρει μεγαλύτερο απόρρητο.

Surfshark είναι εξαιρετικό τόσο για την παράκαμψη του κινεζικού τείχους προστασίας όσο και για το ξεκλείδωμα του Netflix. Είναι γρήγορο, αξιόπιστο και διαθέτει καθαρό αρχείο ασφαλείας.

Μέρος αυτού οφείλεται στη δικαιοδοσία των Βρετανικών Παρθένων Νήσων. Η λειτουργία σε μια υπεράκτια χώρα εγγυάται ένα πιο φιλικό προς την ιδιωτικότητα νομοθετικό πλαίσιο.

Εγγραφείτε στο SurfShark VPN και λάβετε μια ειδική έκπτωση!

Όνομα εταιρείας Τιμή Διακομιστές / Χώρες Ταχύτητα Απόρρητο
Λογότυπο Surfshark 1,99 $ 1040/61 Γρήγορα Καλός Εγγραφείτε

ExpressVPN: Το καλύτερο VPN Πάνω απ ‘όλα

ExpressVPN

Από όλες τις υπηρεσίες που παρουσιάζονται σε αυτό το άρθρο, ExpressVPN είναι το πιο ισχυρό και δοκιμασμένο στο χρόνο.

Έχει περάσει από το 2009 και διατηρεί το καθαρό ρεκόρ.

Η δοκιμή του χρόνου είναι ο καλύτερος δείκτης αντοχής και ExpressVPN δεν είχε ποτέ σημαντικά προβλήματα. Όσον αφορά το απόρρητο και την ασφάλεια, αυτά είναι τα καλύτερα νέα που μπορείτε να λάβετε.

Η υπηρεσία έχει επίσης μια υποδειγματική πολιτική να μην αποθηκεύει δεδομένα χρηστών και το έχουν αποδείξει υπό πίεση.

Μετά τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία, Andrei Karlov, ένας από τους ExpressVPN’s διακομιστές κατασχέθηκαν.

Τούρκοι αξιωματούχοι σκέψη θα βρουν δεδομένα από τους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων και email του δολοφόνου. Ωστόσο, παρά τις προσδοκίες της επιβολής του νόμου, ο διακομιστής δεν περιείχε αρχεία.

Ωστόσο, παρά τις προσδοκίες της επιβολής του νόμου, ο διακομιστής δεν περιείχε αρχεία.

ExpressVPNΟ ισχυρισμός ότι δεν περιλαμβάνει πίσω πόρτες και δεν διατηρεί κορμούς αποδείχθηκε αληθινός.

Πόρτα με λογότυπο ασφαλείας

Επίσης, η κινεζική κυβέρνηση εξέτασεExpressVPN να είναι απειλή για το τείχος προστασίας τους.

Οι αξιωματούχοι τους πίεσαν την Appleκαταργήστε την εφαρμογή(μαζί με άλλες υπηρεσίες VPN) από το App Store.

ExpressVPN αντέδρασε από δημοσίευση ιστολογίου δημοσιεύστε για να επιβεβαιώσετε τη δέσμευση της εταιρείας για δωρεάν και ανοιχτό διαδίκτυο.

Το ExpressVPN προστατεύει το απόρρητό σας

Αυτά τα γεγονότα έχουν ενισχυθεί μόνο ExpressVPNΗ φήμη στον τομέα. Επίσης τοποθέτησαν την υπηρεσία σε ένα σημείο όπου οδηγεί για παράδειγμα.

Αλλά το εξαιρετικό ρεκόρ και η αποδεδειγμένη ιστορία καλών πρακτικών έχουν τιμή.

Η μηνιαία συνδρομή είναι 6,87 $ για δέσμευση 15 μηνών.

Αυτό κάνει ExpressVPN η πιο ακριβή υπηρεσία σε αυτό το άρθρο. Και αν θέλετε να πληρώσετε μόνο για ένα μήνα, ετοιμαστείτε να πληρώσετε 13,33 $.

Είναι πιο ακριβό από NordVPN (11,51 $), Surfshark (11,95 $) και PureVPN (10,95 $).

ExpressVPN σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε περισσότερους από 3000 διακομιστές σε 160 τοποθεσίες και 94 χώρες.

Ο αριθμός διακομιστών δεν είναι τόσο εντυπωσιακός όσο NordVPN, Αλλά η γεωγραφική κατανομή είναι πιο γενναιόδωρη.

Περισσότερες χώρες και δικαιοδοσίες είναι καλύτερες για το απόρρητο.

Περισσότερες επιλογές με το ExpressVPN

Σας επιτρέπουν να ξεκλειδώσετε περισσότερο περιεχόμενο Netflix και να παρακάμψετε την κυβερνητική λογοκρισία. Συγκριτικά, εκατοντάδες διακομιστές σε μια χώρα είναι πιο εύκολο να μπλοκάρουν ή να τερματίσουν.

Λόγω των γνωστών ζητημάτων του κανονικού top top chart NordVPN, ExpressVPN είναι ο νέος βασιλιάς. Λειτουργεί καλύτερα για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, έχει εξαιρετικό δίσκο και ολοκληρώνει τη ροή.

Οι άνθρωποι πίσω ExpressVPN φαίνεται επίσης να είναι μινιμαλιστές Bitcoin. Στον ιστότοπό τους, το μόνο κρυπτογράφηση που δέχονται είναι το Bitcoin.

Και αυτό είναι υπέροχο νέο για το απόρρητό σας, καθώς δεν μοιράζεστε πιστωτικές κάρτες ή διαπιστευτήρια PayPal.

Εγγραφείτε στο ExpressVPN και λάβετε μια ειδική έκπτωση!

Τιμές Διακομιστές / Χώρες Ταχύτητα Απόρρητο
Λογότυπο ExpressVPN 6,65 $ 3000/160 Γρηγορότερα Φοβερο Εγγραφείτε

Συγκρίνετε κορυφαία VPN

Συγκρίνετε όλες τις κορυφαίες επιλογές VPN και επιλέξτε ποια είναι κατάλληλη για εσάς. Θυμηθείτε να σκεφτείτε τι χρειάζεστε το VPN σας; Εάν θέλετε να κάνετε ροή σε πολλές συσκευές, ίσως θέλετε να επιλέξετε ένα διαφορετικό VPN από αυτό που θα κάνατε εάν το απόρρητο είναι πιο σημαντικό.

Συγκριτικός πίνακας

Όνομα εταιρείας Τιμή Διακομιστές / Χώρες Ταχύτητα Απόρρητο
Λογότυπο ExpressVPN 6,65 $ 3000/160 Γρηγορότερα Φοβερο Εγγραφείτε
Λογότυπο PureVPN 2,88 $ 2000/140 Μέση τιμή Μέση τιμή Εγγραφείτε
Λογότυπο Surfshark 1,99 $ 1040/61 Γρήγορα Καλός Εγγραφείτε
Λογότυπο NordVPN 3,49 $ 5660/59 Γρήγορα Καλός Εγγραφείτε

ΣΥΓΚΡΙΣΗ

Λογότυπο PureVPN

Καθαρό VPN

 • Εξαιρετική τιμή
 • Αξιοπρεπείς διακομιστές
 • Όχι το πιο ιδιωτικό

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ Λογότυπο NordVPN

Nord VPN

 • Ταχύτερο VPN
 • Πολλοί διακομιστές
 • Μία διαρροή DNS στο παρελθόν

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ Λογότυπο ExpressVPN

Express VPN

 • Τα περισσότερα ιδιωτικά VPN
 • Απίστευτα γρήγορα
 • Οι περισσότεροι διακομιστές και χώρες όλων των VPN

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ Λογότυπο Surfshark

Surfshark VPN

 • Μεγάλες ταχύτητες
 • Υπέροχο αρχείο ασφαλείας
 • Νέο VPN

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Απόκρυψη της διεύθυνσης IP χρησιμοποιώντας το Tor

TOR Ο δρομολογητής Onion

Τι είναι το Tor?

ο Δρομολογητής Onion (Το Tor) είναι ένα πρωτόκολλο λογισμικού δωρεάν και ανοιχτού κώδικα. Επιτρέπει την ανώνυμη επικοινωνία μεταξύ χρηστών του Διαδικτύου.

Χρησιμοποιώντας τη λεγόμενη δρομολόγηση κρεμμυδιών, η Tor χρησιμοποιεί ένα παγκόσμιο δίκτυο άνω των 6.000 αναμετάδοση κόμβοι. Ονομάζεται “κρεμμύδι” επειδή έρχεται σε πολλά στρώματα που καλύπτουν και προστατεύουν τον πυρήνα.

Αυτοί οι κόμβοι μπορούν να δημιουργήσουν αμέτρητους συνδυασμούς διαδρομών τυχαίας πρόσβασης.

Για παράδειγμα, ας πούμε ότι η Αλίκη θέλει να επισκεφθεί το Amazon χωρίς να αποκαλύψει τη διεύθυνση IP της. Για να αυξήσει το απόρρητό της, θα τρέξει το πρόγραμμα περιήγησης Tor.

Με αυτόν τον τρόπο, η σύνδεσή της μεταδίδεται μέσω πολλαπλών κόμβων δρομολόγησης.

Το TOR Onion εξηγείται

Το δίκτυο Tor κρυπτογραφεί τα δεδομένα και τα μετατρέπει σε ένα λεγόμενο πακέτο περιτυλίγματος.

Αυτό επιτρέπει την αναμετάδοση απορρήτου που τοποθετεί άγνωστους μεσάζοντες μεταξύ της Αλίκης και του Αμαζονίου. Όταν οι κόμβοι κρυπτογραφούν και προωθούν τα δεδομένα της Αλίκης, δεν γνωρίζουν πολλά.

Όλος ένας κόμβος αναμετάδοσης που μπορεί να δει είναι αυτό που έστειλε ο προηγούμενος ομότιμος και ο επόμενος προορισμός των δεδομένων.

Επίσης, η διαδρομή επιλογής είναι εντελώς τυχαία. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε από τους κόμβους ρελέ 6000+ μπορεί να λάβει τα δεδομένα πρόσβασης, να τα κρυπτογραφήσει και να τα περάσει.

Ωστόσο, υπάρχει ένα μη κρυπτογραφημένο μέρος της ρύθμισης Tor. Βρίσκεται στην επικοινωνία μεταξύ του τελευταίου κόμβου αναμετάδοσης και του δέκτη δεδομένων.

Στο παράδειγμά μας, η Amazon θα μπορεί να βλέπει πληροφορίες σχετικά με τον κόμβο εξόδου. Αυτό σημαίνει ότι ο εντοπισμός της Αλίκη περιλαμβάνει την επιστροφή διαδρομής διαδρομής και την αποκρυπτογράφηση δεδομένων βήμα προς βήμα.

Η διαδικασία απο-ανωνυμοποίησης Tor δεν είναι αδύνατη, αλλά σίγουρα απαιτητική και απαιτεί πολλούς πόρους.

Ωστόσο, οι πιο ιδιωτικές επικοινωνίες Tor πραγματοποιούνται μεταξύ των χρηστών Tor.

Εάν κάποιος που δεν χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση αλληλεπιδρά με έναν χρήστη Tor, τότε ένα μέρος της ανωνυμίας θα φύγει. Οι χάκερ θα πρέπει απλώς να εξαγάγουν ή να κάνουν κοινωνικά δεδομένα από το μη προστατευμένο πάρτι.

Επίσης, το απόρρητο και η ανωνυμία του Tor δεν είναι τέλεια.

Για παράδειγμα, η Ευρωπόλ μπόρεσε να καταργήσει ιστότοπους σκοτεινής αγοράς το 2014. Αυτό ήταν μέρος της πρωτοβουλίας τους για την καταστολή παράνομων διαδικτυακών δραστηριοτήτων.

Ωστόσο, μόνο επειδή ορισμένοι εγκληματίες χρησιμοποιούν το Tor δεν σημαίνει ότι είναι ένα πρωτόκολλο για εγκληματίες. Οι ερευνητές, διπλωμάτες, αξιωματούχοι επιβολής του νόμου και γενικά ευάλωτοι άνθρωποι χρειάζονται το Tor.

Το πρωτόκολλο απορρήτου επιτρέπει στους χρήστες του Διαδικτύου να επικοινωνούν σε ασφαλέστερο περιβάλλον. Και συχνά, το Tor ενισχύει την επιβολή του νόμου και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ομοίως, το πρόγραμμα περιήγησης Tor είναι ένας εξαιρετικός τρόπος απωθητικής παρακολούθησης, διαφημίσεων και κακόβουλου λογισμικού.

Φαντάσου το διαδίκτυο με TOR

Προστατεύει τα δικαιώματά σας στο Διαδίκτυο με πρακτικό τρόπο. Ακριβώς όπως τραβάτε τις κουρτίνες και κλείνετε τις πόρτες όταν χρειάζεστε περισσότερη ιδιωτικότητα, πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε το Tor.

Τώρα εδώ είναι η δύσκολη ερώτηση: από πού παίρνει το έργο Tor τα χρήματά του; Τα προγράμματα λογισμικού μη κερδοσκοπικού και ανοιχτού κώδικα συνήθως παλεύουν με τη χρηματοδότηση.

Ωστόσο, τα περισσότερα χρήματα για τον Tor προέρχονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Συμμετέχουν τρία κύρια ιδρύματα. Πρώτα απ ‘όλα, υπάρχει το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Στη συνέχεια, υπάρχει το Διοικητικό Συμβούλιο του Broadcasting. Και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό είναι το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών.

Ωστόσο, η συμμετοχή της αμερικανικής κυβέρνησης δεν αποτελεί έκπληξη.

Η ιδέα της δρομολόγησης κρεμμυδιού χρονολογείται από το έργο του US Naval Research Laboratory του 1990. Στην αρχή, η Tor ενεργοποίησε ένα ιδιωτικό κανάλι επικοινωνίας για κυβερνητικές υπηρεσίες.

Με την πάροδο του χρόνου, τα εργαλεία ήταν ανοιχτά για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως.

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν παράλογο κόστος από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα εξυπηρετεί την ατζέντα τους για τον καθολικό εκδημοκρατισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι περισσότερες αυταρχικές και ολοκληρωτικές κυβερνήσεις είναι εχθρικές για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Μερικές φορές επίσης απειλούν αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία.

Έτσι, για σκοπούς προστασίας, χρήσιμα εργαλεία απορρήτου είναι απαραίτητα για τους τοπικούς αγωνιστές της ελευθερίας. Στην περίπτωσή τους, η ιδιωτικότητα είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Έτσι, τα οφέλη του Tor για τα ανθρώπινα δικαιώματα υπερτερούν των κατά τα άλλα μικρής κλίμακας εγκληματικών δραστηριοτήτων.

Ωστόσο, πρέπει πάντα να γνωρίζετε ότι η NSA μπορεί να αποκρυπτογραφήσει την επικοινωνία Tor. Επομένως, αν θέλετε να κρύψετε από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, καλύτερα να μην χρησιμοποιείτε καθόλου το Tor (ή το Διαδίκτυο).

Είναι το Tor ένα VPN?

Τώρα αυτό είναι το είδος της ερώτησης που ακούγεται ανόητο στην αρχή, αλλά γίνεται πιο περίπλοκο καθώς το σκέφτεστε.

Εκ των υστέρων, τόσο οι υπηρεσίες VPN όσο και η Tor αποκρύπτουν τη διεύθυνση IP σας.

Κρυπτογραφούν τα δεδομένα σας και, στη συνέχεια, τα διαβιβάζουν σε άλλο μέρος που δεν θα ξέρει ποιοι είστε. Αυτό τους καθιστά χρήσιμα εργαλεία απορρήτου.

Αλλά ο κύριος διαχωριστής μεταξύ Tor και VPN είναι η τυχαιότητα.

Μια υπηρεσία VPN θα σας επιτρέψει να συνδεθείτε μόνο σε περιορισμένο αριθμό γνωστών διακομιστών. Με ορισμένες πληροφορίες καταγραφής, θα ξέρουν πώς, πότε και πού συνδέεστε.

Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να επιλέξετε το VPN σας με προσοχή.

Αντιθέτως, το Tor είναι εντελώς τυχαίο. Κάθε νέα καρτέλα στο πρόγραμμα περιήγησής σας θα δημιουργήσει μια νέα διαδρομή αναμετάδοσης.

Κάθε φορά που θέλετε να αποκτήσετε μια νέα ταυτότητα, κάνετε κλικ στο αντίστοιχο κουμπί. Και όποτε συνδέεστε, είναι πολύ δύσκολο να ακολουθήσετε το μονοπάτι.

Με τρεις τυχαίους κόμβους αναμετάδοσης μεταξύ εσάς και του προορισμού, έχετε πολύ περισσότερη ιδιωτικότητα. Ενώ μπορείτε να ρυθμίσετε την υπηρεσία VPN για να δρομολογείτε πολλούς κόμβους όπως το Tor, θα εξακολουθεί να στερείται την τυχαιότητα.

Ανατροπή νομισμάτων

Είναι επίσης ένα ζήτημα ανωνυμίας: Οι χρήστες VPN εγγράφονται αρχικά με διεύθυνση email και πληροφορίες πληρωμής. Στην περίπτωση του Tor, κατεβάζετε ένα δωρεάν λογισμικό και το εκτελείτε χωρίς να εγγραφείτε σε τίποτα.

Η διάκριση υπάρχει ακόμη και στο όνομα των υπηρεσιών ανωνυμίας. Το Tor είναι ανοιχτού κώδικα και μια συλλογική προσπάθεια των εραστών της ελευθερίας που τρέχουν κόμβους αναμετάδοσης. Όπως στην περίπτωση του Bitcoin, ο καθένας μπορεί εθελοντικά να εκτελέσει έναν κόμβο.

Αλλά το “P” στο VPN σημαίνει ιδιωτικό. Το δίκτυο στο οποίο συνδέεστε ανήκει σε κάποιον και ακολουθεί ένα σύνολο κανόνων.

Δεν μπορείτε να γίνετε μέλος του εικονικού ιδιωτικού δικτύου με τον δικό σας διακομιστή. Αυτό θα απαιτούσε εγγραφή, η οποία οδηγεί σε απώλεια της ανωνυμίας από προεπιλογή.

Συμπερασματικά, το Tor δεν είναι VPN επειδή δεν είναι ιδιωτικό. Όπως το Bitcoin, το Tor είναι ανοιχτού κώδικα και χωρίς άδεια.

Σε κάποιο βαθμό, το πρωτόκολλο ανωνυμίας μπορεί επίσης να είναι ανθεκτικό στη λογοκρισία. Σας δίνει την ελευθερία να τρέχετε τον δικό σας κόμβο, να έχετε πρόσβαση τυχαία σε άλλα άτομα και να κρυπτογραφείτε σε κάθε βήμα.

Δεν χρειάζεται να εμπιστεύεστε μια εταιρεία, αλλά σε ένα πρωτόκολλο ανοιχτού κώδικα. Και το πιο σημαντικό, δεν σας κοστίζει τίποτα για να χρησιμοποιήσετε το Tor.

Πλεονεκτήματα της χρήσης Tor

Πρώτα απ ‘όλα, το Tor είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο προστασίας προσωπικών δεδομένων. Μέσω αυτού, τα δεδομένα που στέλνετε κρυπτογραφούνται και δρομολογούνται από τυχαίους ανώνυμους κόμβους. Υπό αυτήν την έννοια, το Tor είναι ένας από τους πιο ιδιωτικούς τρόπους για να γνωρίσετε το κοινό και τον ανοιχτό ιστό.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του πρωτοκόλλου Tor είναι η δυνατότητα περιήγησης στο deep web. Αυτό είναι το κρυφό τμήμα του Διαδικτύου, στο οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο εκείνοι που γνωρίζουν την ακριβή διεύθυνση.

Σκεφτείτε το Διαδίκτυο ως πόλη. Με την κανονική υπηκοότητά σας, μπορείτε να πάτε μόνο σε δημόσιους χώρους και να επισκεφθείτε τη δική σας ιδιοκτησία. Αν όμως γνωρίζετε τη σωστή διεύθυνση και έχετε μια πρόσκληση, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιδιοκτησία άλλων ατόμων.

Το Tor είναι μια πρόσκληση στο deep web – ή στα σπίτια άλλων ανθρώπων. Σας επιτρέπει να κατανοήσετε καλύτερα πώς λειτουργεί το Διαδίκτυο και να επεκτείνετε την κοσμοθεωρία σας.

Το deep web δεν είναι ακριβώς το μυθικό μέρος που επιτρέπει τις ελεύθερες αγορές όπλων και ναρκωτικών. Συχνά, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στρεβλώνουν την πραγματικότητα για τον συγκλονισμό.

Οι περισσότερες περιπτώσεις χρήσης σχετίζονται είτε με κυβερνητικά είτε με ανθρώπινα δικαιώματα. Στο deep web, κυβερνητικοί αξιωματούχοι μπορούν να επικοινωνούν με άλλα τμήματα ή πρεσβείες.

Deep Web

Επίσης, τα άτομα που ζουν κάτω από αυταρχικά καθεστώτα μπορούν να επικοινωνούν με το απόρρητο. Αυτό βοηθά την έρευνα δημοσιογράφων από τον ελεύθερο κόσμο να αναφέρει γεγονότα.

Σε αντάλλαγμα, οι αντιφρονούντες μπορούν επίσης να λάβουν πολύτιμες πληροφορίες για το τι συμβαίνει στο εξωτερικό.

Για τον μέσο χρήστη του Διαδικτύου από τον ελεύθερο κόσμο, η Tor παρέχει αντι-εταιρική προστασία της ιδιωτικής ζωής. Εάν μισείτε τον τρόπο με τον οποίο το Google, το Amazon, το Facebook και η Microsoft σας παρακολουθούν σε όλους τους ιστότοπους, τότε το Tor είναι ένας διακόπτης απενεργοποίησης.

Το ανοιχτό πρωτόκολλο απορρήτου σάς βοηθά να εξαιρεθείτε από τον εποπτικό καπιταλισμό.

Και υπάρχει μεγάλη αξία στο ατομικό απόρρητο. Ας πούμε ότι ένας στενός φίλος πάσχει από καρκίνο και αναζητάτε βιβλία για θεραπείες.

Εάν κάνετε περιήγηση χωρίς απόρρητο στο Amazon και είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας, τα δεδομένα σας αποθηκεύονται. Σε αντάλλαγμα, η Amazon μπορεί να πουλήσει τα δεδομένα αναζήτησης σε ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη.

Και ποιος μπορεί να θέλει δεδομένα σχετικά με άτομα που βλέπουν βιβλία για τον καρκίνο; Ασφαλιστικές εταιρείες! Στο μέλλον, το ασφάλιστρό σας ενδέχεται να αυξηθεί λόγω των αναζητήσεών σας.

Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο ή επαίσχυντο στην αναζήτηση ορισμένων στοιχείων στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, ορισμένα τρίτα μέρη ενδέχεται να ερμηνεύσουν το ιστορικό περιήγησής σας σε διαφορετικό πλαίσιο.

Αυτό το πλαίσιο μπορεί να βλάψει τη φήμη σας, τα χρήματά σας, ακόμη και την επαγγελματική σας ζωή. Και έτσι, είναι καλύτερο να τρέξετε το Tor και να σταματήσετε να ανησυχείτε για την εταιρική παρακολούθηση.

Μειονεκτήματα της χρήσης Tor

Υπάρχουν τρία μειονεκτήματα από τη χρήση του Tor – και αν δεν σας κυνηγά η CIA, τότε υπάρχουν μόνο δύο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά την ταχύτητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Η κρυπτογράφηση και η μετάδοση των δεδομένων σας θα μειώσει την ταχύτητα μεταφόρτωσης και λήψης. Το Tor αυξάνει τους χρόνους φόρτωσης σελίδας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί ακόμη και να περιορίσει το εμφανιζόμενο περιεχόμενο (όπως διαφημίσεις και JavaScript).

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις Tor σύμφωνα με τις ανάγκες απορρήτου σας. Στην υψηλότερη ρύθμιση, δεν θα μπορείτε να δείτε κανένα Javascript, ενώ οι εικόνες και οι γραμματοσειρές αλλάζουν την εμφάνισή τους.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσό απορρήτου και ασφάλειας έναντι παρακολούθησης που μπορείτε να λάβετε.

Αλλά αν μειώσετε το όριο, μπορείτε να δοκιμάσετε τα ίδια οπτικά στοιχεία ιστού με οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης. Υπάρχει μια ανταλλαγή, αλλά η σύνδεσή σας εξακολουθεί να είναι κρυπτογραφημένη και να μεταδίδεται.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα της χρήσης του Tor είναι πολιτικό. Οι κόμβοι εξόδου, οι οποίοι μεταφέρουν το μήνυμα στον προορισμό, είναι ο κύριος φορέας επίθεσης του Tor.

Και η κυβέρνησή σας μπορεί να εκτελέσει έναν από αυτούς τους κόμβους εξόδου για την παρακολούθηση δεδομένων.

Επίσης, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσφέρει το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης του έργου Tor.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο θείος Σαμ ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το δίκτυο και μπορεί να το παρακολουθήσει. Αλλά αν θέλετε να προστατευτείτε από τον καπιταλισμό παρακολούθησης, είναι υπέροχο.

Το τελευταίο μειονέκτημα είναι το πώς αντιδρούν οι ιστότοποι τρίτων στο Tor. Ορισμένες ιστοσελίδες θα σας κάνουν να εκτελέσετε επιπλέον ελέγχους ασφαλείας για να αποδείξετε ότι δεν είστε bot.

Αυτό δεν είναι από μόνο του ένα μεγάλο πρόβλημα, αλλά πρέπει να χάνετε χρόνο CAPTCHA. Κάνοντας κλικ σε οχήματα, φώτα του δρόμου, η εύρεση διασταυρώσεων γίνεται ενοχλητική αρκετά γρήγορα. Και όταν πρέπει να το κάνετε στις περισσότερες σελίδες που ανοίγετε, είναι πολύ άβολο.

Το Google προσθέτει ήδη ένα επιπλέον βήμα για τη μηχανή αναζήτησής τους. Κατά πάσα πιθανότητα θα υποστηρίξουν ότι προστατεύουν την υπηρεσία από ρομπότ.

Ωστόσο, άλλες μηχανές αναζήτησης όπως το DuckDuckGo είναι φιλικές με τη χρήση του Tor. Αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα της Google μπορεί επίσης να αφορά το απόρρητο και την ικανότητά τους να παρακολουθούν.

Πώς μπορώ να ξεκινήσω με το Tor?

Υπάρχουν τρεις απλοί και προσβάσιμοι τρόποι για να ξεκινήσετε με το Tor.

Μακράν το πιο δημοφιλές περιλαμβάνει τη λήψη του προγράμματος περιήγησης ιστού. Είναι δωρεάν, είναι ελαφρύ και η διεπαφή του μοιάζει πολύ με τον Firefox.

Επίσης, το λογισμικό είναι διαθέσιμο για Windows, Mac, Linux και Android.

Πρόγραμμα περιήγησης κρεμμυδιού

Εάν διαθέτετε τηλέφωνο ή tablet Android, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε Orbot. Αυτό το δωρεάν και ανοιχτού κώδικα εργαλείο μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να δρομολογεί όλες τις συνδέσεις μέσω του Tor.

Με το Orbot, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι τα δεδομένα που στέλνετε και λαμβάνετε είναι πολύ πιο ιδιωτικά. Οι προχωρημένοι χρήστες μπορούν ακόμη και να συνδεθούν σε συγκεκριμένες γέφυρες ή ρελέ.

Σε αντίθεση με το βασικό πρόγραμμα περιήγησης Tor, το Orbot κάνει όλες τις εφαρμογές διαδικτύου να δρομολογούνται μέσω του Tor.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και το Google Play και το Facebook μπορεί να παραπλανηθούν για να πιστέψουν ότι έχετε διαφορετική διεύθυνση IP. Επίσης, η κρυπτογράφηση δεδομένων είναι πολύ πολύτιμη στο Google panopticon.

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, μπορείτε να κάνετε λήψη και εγκατάσταση Ουρές.

Είναι ένα λειτουργικό σύστημα του οποίου η σύνδεση στο Διαδίκτυο επιβάλλει τη χρήση του Tor από προεπιλογή. Το Tails λειτουργεί σε υπολογιστές ηλικίας έως 10 ετών και προστατεύει το απόρρητο. Μόλις εγκατασταθεί, θα βρείτε επίσης χρήσιμα κρυπτογραφικά εργαλεία και μια σειρά εφαρμογών γραφείου.

Εάν το πρόγραμμα περιήγησης Tor έχει περιορισμούς ως προς το πεδίο εφαρμογής του, το Tails προσφέρει ολιστικό απόρρητο. Το μόνο μειονέκτημα του Tails είναι ο περιορισμένος διαθέσιμος αριθμός εφαρμογών.

Εάν χρειάζεστε συγκεκριμένα επαγγελματικά εργαλεία, προτιμάτε να χρησιμοποιείτε Windows ή MacOS. Αλλά αν η κύρια εστίασή σας είναι το απόρρητο του Διαδικτύου, τότε το Tails είναι ο τρόπος να πάτε.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το Google με το Tor?

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η Google θα αποθαρρύνει τη χρήση διακομιστών μεσολάβησης (συμπεριλαμβανομένων VPN και Tor) με το CAPTCHA.

Για να δείτε τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης, θα πρέπει να κάνετε μια δοκιμή Turing που αποδεικνύει ότι είστε άνθρωπος.

Αυτός είναι ένας τρόπος για το Google να απομακρύνει τα bots από την ανεπιθύμητη αλληλογραφία της μηχανής αναζήτησης για να επηρεάσει την κατάταξη περιεχομένου.

Λογότυπο Google

Λόγω του συστήματος CAPTCHA, θα πρέπει να κάνετε κλικ σε εικόνες σύμφωνα με τις οδηγίες. Η Google θα σας ζητήσει να βρείτε όλα τα αυτοκίνητα, τις γέφυρες, τις διασταυρώσεις και τα φώτα του δρόμου σε τυχαίες εικόνες. Η διαδικασία δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα και αφού υποβάλετε μια σωστή απάντηση, είστε έτοιμοι.

Εάν δεν σας αρέσει να κάνετε αυτό το τεστ Turing, μεταβείτε στο DuckDuckGo. DDG δεν θα σας παρακολουθήσει, δεν θα συλλέξει δεδομένα και δεν θα σας τιμωρήσει για τη χρήση του Tor.

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Tor με VPN

Ο συνδυασμός Tor και VPN είναι ο καλύτερος τρόπος για την προστασία του απορρήτου σας στο Διαδίκτυο.

Μέσω αυτής της μεθόδου, κανένας κόμβος δρομολόγησης στο δίκτυο Tor δεν μπορεί να δει την πραγματική σας διεύθυνση IP.

Αυτό σημαίνει ότι η επίθεση backtracking κόμβου εξόδου γίνεται πιο δύσκολη στην εκτέλεση.

Έννοια VPN

Επίσης, εάν σταματήσει να λειτουργεί η δρομολόγηση Tor, εξακολουθείτε να προστατεύεστε από το VPN. Λαμβάνοντας ένα επιπλέον στρώμα προστασίας, ο πυρήνας του κρεμμυδιού γίνεται εξαιρετικά ασφαλής.

Σε ένα ανάρτηση, ακόμη και το VPN βαρέων βαρών ExpressVPN συνιστά τη στοίβαξη Tor και VPN.

Ταυτόχρονα, εξηγείται ότι λειτουργεί μόνο το VPN μέσω της ρύθμισης Tor. Η τοποθέτηση μιας υπηρεσίας VPN στην κορυφή του Tor είναι πιο δύσκολη, δεν έχει οφέλη απορρήτου και επιβραδύνει τη σύνδεση.

Αυτός ο συνδυασμός είναι ο καλύτερος που μπορεί να πάρει ένας μέσος χρήστης διαδικτύου για να μεγιστοποιήσει το απόρρητο και την ασφάλεια.

Για να παραβιάσετε τα στοιβαγμένα επίπεδα VPN και Tor, πρέπει να χρησιμοποιήσετε πολύ ακριβά και εξελιγμένα εργαλεία. Τα περισσότερα συστήματα παρακολούθησης δεδομένων είναι αδύναμα και αναποτελεσματικά έναντι του Tor over VPN.

Ωστόσο, τα εθνικά κράτη μπορεί να κατέχουν τα μέσα για να αποκρυπτογραφήσουν την επικοινωνία σας, εάν χρειαστεί. Ορίστε λοιπόν το απειλητικό μοντέλο σας με προφύλαξη και μην ενεργείτε όπως ο Αόρατος Άντρας.

Τι είναι οι υπηρεσίες διακομιστή μεσολάβησης?

Η υπηρεσία μεσολάβησης είναι ο όρος ομπρέλας για το Tor και άλλα παρόμοια εργαλεία προστασίας προσωπικών δεδομένων και ασφάλειας.

Οι διακομιστές μεσολάβησης περιλαμβάνουν τη χρήση άλλου υπολογιστή για να λειτουργούν ως προστατευτικοί μεσάζοντες. Καλύπτετε την κύρια συσκευή πρόσβασης και δρομολογείτε όλα τα αιτήματα επικοινωνίας μέσω διακομιστή μεσολάβησης.

Ωστόσο, η χρήση ενός διακομιστή μεσολάβησης έχει νόημα μόνο αν σας ανήκει φυσικά. Η αποστολή της διεύθυνσης IP και των δεδομένων σας σε διακομιστή τρίτων δεν αποτελεί εξαιρετικό μοντέλο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας.

Οι περισσότεροι διακομιστές μεσολάβησης είναι επίσης συγκεκριμένοι για την εφαρμογή και ασθενέστεροι με κρυπτογράφηση. Επομένως, εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία εσωτερικής υπηρεσίας, είναι καλύτερα να αγοράσετε μια συνδρομή VPN και στη συνέχεια να συνδεθείτε στο Tor.

συμπέρασμα

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος στην κατανόηση του τρόπου απόκρυψης της διεύθυνσης IP σας.

Αυτό είναι ένα θέμα που εξελίσσεται συνεχώς. Η ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες τεχνολογίες θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το απόρρητό σας. Αυτός ο οδηγός θα ενημερώνεται συνεχώς για να αντικατοπτρίζει αυτές τις αλλαγές.

Συγκριτικός πίνακας

Όνομα εταιρείας Τιμή Διακομιστές / Χώρες Ταχύτητα Απόρρητο
Λογότυπο ExpressVPN 6,65 $ 3000/160 Γρηγορότερα Φοβερο Εγγραφείτε
Λογότυπο PureVPN 2,88 $ 2000/140 Μέση τιμή Μέση τιμή Εγγραφείτε
Λογότυπο Surfshark 1,99 $ 1040/61 Γρήγορα Καλός Εγγραφείτε
Λογότυπο NordVPN 3,49 $ 5660/59 Γρήγορα Καλός Εγγραφείτε

Μπορείτε να υποστηρίξετε το έργο μας αγοράζοντας ένα από τα παραπάνω VPN μέσω του συνδέσμου μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας εάν έχετε άλλες ερωτήσεις ή εάν η ομάδα του Billfodl μπορεί να σας βοηθήσει μέσω email στο [email protected]

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Tor αντί του VPN?

Φυσικά! Στην πραγματικότητα, ο συνδυασμός των δύο δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια και απόρρητο για τον χρήστη. Ο οδηγός μας βοηθά

Πρέπει να χρησιμοποιήσω VPN με το Tor?

Εξαρτάται πολύ από την περίπτωσή σας. Εάν είστε δημοσιογράφος που αναφέρεται σε μια χώρα που δεν διαθέτει προστασία για τον Τύπο, συνιστάται ιδιαίτερα η χρήση και των δύο. Εάν προσπαθείτε να ξεπεράσετε τους γεωγραφικούς περιορισμούς για τη ροή ταινιών, μια σύνδεση Tor μέσω VPN θα ήταν πιθανώς πολύ αργή.

Χρησιμοποιεί το Tor παράνομο?

Όχι, όχι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην πραγματικότητα το ίδρυμα Tor λαμβάνει χρήματα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να το διατηρήσει σε λειτουργία. Το Tor είναι απαραίτητο για τη λήψη πληροφοριών από δεσποτικά σχήματα σε όλο τον κόσμο που προσπαθούν να ελέγξουν το Διαδίκτυο στη χώρα τους.

Είναι το Tor over VPN ασφαλές?

Ναι, το Tor over VPN είναι απολύτως ασφαλές. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το πάρετε και όλοι είναι ασφαλείς. Αναλύουμε τα πάντα σχετικά με το Tor over VPN, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου ρύθμισής του στην εγγραφή μας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me