Πώς να ορυχείο IOTA το 2019 | Οδηγός εξόρυξης αρχαρίων

Πώς να ορυχείο IOTA

Η ποικιλομορφία των μπλοκ αλυσίδων που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια έχει επίσης δημιουργήσει μια ποικιλία πρωτοκόλλων εξόρυξης. Ένα πρωτόκολλο εξόρυξης είναι αυτό που επιτρέπει στους χρήστες του δικτύου να δημιουργήσουν ένα νέο μπλοκ και νέα cryptos ή tokens. Όμως, το IOTA είναι ένα πολύ ιδιαίτερο πλεονέκτημα σε αυτήν την πτυχή, καθώς σύντομα θα μάθετε πώς να κάνετε το IOTA tutorial.

Επισκόπηση IOTA

Iota_logoΗ IOTA εισήλθε στο χώρο κρυπτογράφησης το 2015 μέσω ενός ICO που συγκέντρωσε 1.337 Bitcoin, που ήταν περίπου 500.000 $ σε αυτές τις τιμές.

Το IOTA είναι ένα μοναδικό crypto, καθώς χρησιμοποιεί ένα δημόσιο κατανεμημένο καθολικό που δεν βασίζεται σε blockchain ή τη δημιουργία νέων μπλοκ. Αντίθετα, το στοιχείο βασίζεται σε μια κατευθυνόμενη τεχνολογία ακυκλικού γραφήματος και το πρωτόκολλο Tangle, το οποίο χειρίζεται τη συναίνεση χωρίς να απαιτούν ανθρακωρύχους.

Το έργο εποπτεύεται από το Ίδρυμα IOTA, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που διαχειρίζεται την ανάπτυξη καθώς και τη δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών. Η IOTA συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρείες, όπως η Fujitsu, η Samsung, η Bosch και η Volkswagen.

Το δίκτυο δεν απαιτεί το blockchain για να διατηρήσει την ασφάλειά του, αντί να αποτελείται από το Διαδίκτυο των πραγμάτων, ένα δίκτυο που μετρά δισεκατομμύρια ηλεκτρονικές συσκευές στο διαδίκτυο.

Ο μηχανισμός συναίνεσης του δικτύου διαχειρίζεται ο αποστολέας. Οι αποστολείς επικυρώνουν τις δύο προηγούμενες συναλλαγές στο δίκτυο πριν συνεχίσουν να επιβεβαιώνουν τις δικές τους συναλλαγές. Αυτό το πρωτόκολλο, σε αντίθεση με τα περισσότερα πρωτόκολλα που βασίζονται σε συναίνεση PoW, σχεδιάστηκε για να παρέχει περισσότερη επεκτασιμότητα, αποκέντρωση και μηδενικές χρεώσεις συναλλαγών.

Επίσης, αντί να έχει πιο αργή κίνηση και υψηλότερα τέλη, το δίκτυο IOTA μεγαλώνει καθώς έχει περισσότερους χρήστες, επιταχύνοντας τη διαδικασία συναλλαγής.

Καθώς ο μηχανισμός συναίνεσης ενσωματώνεται στο πρωτόκολλο του αποστολέα, ο IOTA ουσιαστικά δεν χρειάζεται εξόρυξη.

Εάν το IOTA δεν έχει μπλοκ, τότε πιθανώς ρωτάτε πώς κάνετε το IOTA; Λοιπόν, από τεχνική άποψη, δεν μπορείτε, αφού όλα τα IOTA που κατασκευάστηκαν ποτέ πωλήθηκαν κατά την κυκλοφορία του νομίσματος.

Σε αυτήν την περίπτωση, γιατί συνεχίστε να εξηγείτε πώς να ορυχεία το IOTA?

Λοιπόν, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε κέρματα MIOTA:

 • Μπορείτε να εκτελέσετε έναν πλήρη κόμβο και να λάβετε κάποιο MIOTA για τις υπηρεσίες σας.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλατφόρμες εξόρυξης (βρύσες) από το μεταχειρισμένο ορυχείο MIOTA.

δική μου IOTA

Ευρωπόλ


Πώς να ορυχείο IOTA μέσω βρύσες

 1. Μεταβείτε στη σελίδα IOTA GitHub.
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να βρείτε τη λίστα του λειτουργικού συστήματος και κατεβάστε τη λίστα για τον αντίστοιχο υπολογιστή σας.
 3. Αφού ολοκληρώσετε τη λήψη, ξεκινήστε την εγκατάσταση του πορτοφολιού.
 4. Θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να εκτελέσετε έναν πλήρη ή ελαφρύ κόμβο. Ορίστε την επιλογή κόμβου φωτός.
 5. Εισαγάγετε τη φράση σπόρου IOTA. Η φράση σπόρου είναι απόδειξη της ιδιοκτησίας του πορτοφολιού IOTA.
 6. Δημιουργήστε σπόρους κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο: https://ipfs.io/ipfs/QmdqTgEdyKVQAVnfT5iV4ULzTbkV4hhkDkMqGBuot8egfA
 7. Κάντε κλικ στο κουμπί “Attach to Tangle”, το οποίο βρίσκεται κάτω από τον τρισδιάστατο γραμμικό κώδικα.
 8. Αντιγράψτε τη δημιουργημένη διεύθυνση.
 9. Μεταβείτε στον ιστότοπο της βρύσης IOTA. Αυτό βρύση σας πληρώνει στο IOTA όταν ορυχεία διαφορετικά νομίσματα, όπως το Monero.
 10. Επικολλήστε τη διεύθυνση που αντιγράψατε στο δημόσιο πεδίο διεύθυνσης IOTA.
 11. Κάντε κλικ στην επιλογή “Υποβολή”.
 12. Μπορεί να σας ζητηθεί από τον υπολογιστή σας να εκχωρήσετε άδεια για τη δική μου. Χορήγηση άδειας.
 13. Τώρα εξορύγετε το MIOTA.

Ανάληψη MIOTA

Κάντε κλικ στο κουμπί “απόσυρση”, το οποίο βρίσκεται στα δεξιά της οθόνης για να εξαργυρώσετε τα νομισματοκοπεία που έχετε εξορύξει. Θα τοποθετηθείτε στην ουρά πληρωμής αφού ζητήσετε ανάληψη.

Δεν υπάρχει ελάχιστο όριο ανάληψης.

Πώς να ορυχείο IOTA μέσω πλήρους κόμβου

Ελάχιστες απαιτήσεις λογισμικού και υλικού για τη δημιουργία ενός κόμβου:

 • εξόρυξη iota8 έως 12 GB RAM.
 • 25 GB αποθήκευσης;
 • CPU διπλού πυρήνα
 • 24/7 συνδεσιμότητα;
 • Ubuntu (16 ή 17) ή CentOS.
 • ένα VPS (εικονικός ιδιωτικός διακομιστής).
 1. Αποκτήστε πρόσβαση στον διακομιστή (διεύθυνση IP και κωδικός πρόσβασης χρήστη) και συνδεθείτε απομακρυσμένα μέσω γραμμής εντολών (ή PuTTY στα Windows):

$ ssh [προστασία μέσω email]

 1. Εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δικαιώματα “sudoer” και εκτελέστε το “sudo su” εάν δεν έχετε “root”.

Το IRI, IOTA Reference Implementation, βασίζεται σε Java, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει Java και Maven και JAVA_HOME set.

 1. Τρέξιμο

$ bash <(curl -s https://raw.githubusercontent.com/nuriel77/iri-playbook/master/fullnode_install.sh)

Αυτή η εντολή ανακτά το σενάριο ανάπτυξης που βρίσκει παραμέτρους συστήματος, κατεβάζει το απαραίτητο λογισμικό και τις εξαρτήσεις τους.

 1. Εγκαταστήστε την τελευταία έκδοση του IRI με τις ακόλουθες εντολές:

git clone https://github.com/iotaledger/iri

cd iri

mvn clean compile && πακέτο mvn

 1. Τώρα θα χρειαστείτε μερικές στατικές διευθύνσεις γειτόνων (τουλάχιστον 4 και 7 γείτονες σε βασικά συστήματα διαμόρφωσης).

Δημιουργήστε ένα αρχείο για να αποθηκεύσετε όλες τις επιλογές γραμμής εντολών:

Γάτα << "ΕΟΦ" | sudo tee iota.ini

[IRI]

ΛΙΜΑΝΙ = 14265

UDP_RECEIVER_PORT = 14600

TCP_RECEIVER_PORT = 15600

API_HOST = 0.0.0.0

IXI_DIR = ixi

HEADLESS = αλήθεια

DEBUG = false

TESTNET = λάθος

DB_PATH = mainnetdb

RESCAN_DB = false

REMOTE_LIMIT_API = "removeNeighbours, addNeighbors, interruptAttachingToTangle, attachToTangle, getNeighbors, setApiRateLimit."

ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ =

ΕΟΦ

 1. Στείλτε διευθύνσεις κόμβου UDP και TCP στους γείτονές σας μία:

# Πολλοί γείτονες θέλουν να χρησιμοποιούν UDP μόνο, ώστε να μπορείτε να το σημειώσετε μόνο

udp: // your_ip: 14600

tcp: // your_ip: 15600

 1. Αναζητήστε γείτονες https://discord.gg/GMVXSvM.

Αποκτήστε πρόσβαση στο # rank-yourself και γράψτε την εντολή! Rank fullnode για να εγγραφείτε στο fullnode.

Μεταβείτε στο #nodesharing και ζητήστε γείτονες εκεί.

 1. Μόλις έχετε τους γείτονές σας, προσθέστε τις διευθύνσεις του γείτονά σας στην τιμή ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ.

ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ = udp: // διεύθυνση1: 12345 tcp: // address2: 12345 tcp: // address3: 12345

 1. Ξεκινήστε το IRI με την ακόλουθη εντολή:

java -jar iri -_._._._. jar -c iota.ini #_ είναι όπου βάζετε την έκδοση iri

Πώς να ορυχείο IOTA: Ενεργοποίηση του Nelson

Το βασικό IRI συνδέεται με ένα δομημένο δίκτυο επικάλυψης γειτόνων στο Tangle μέσω ενός περιτυλίγματος JavaScript που ονομάζεται “Nelson”.

Ο Nelson είναι ένα είδος παρακολούθησης δικτύου και διαχειριστή που ανακαλύπτει συνομηλίκους, διαπραγματεύεται συνδέσεις, φορτώνει εξισορρόπηση της κίνησης και προστατεύει από κακόβουλους χρήστες.

Το Bolero είναι μια παρόμοια καλύτερη εφαρμογή πολλαπλών πλατφορμών για χρήστες Windows που τους επιτρέπει να δημιουργήσουν ολόκληρη τη ρύθμιση κόμβου με ένα μόνο κλικ.

Μετά την εγκατάσταση, θα μπορείτε να δείτε τις διευθύνσεις URL στις οποίες έχουν ρυθμιστεί ο ομότιμος διαχειριστής και ο πίνακας ελέγχου Grafana (παρακολούθηση της χρήσης CPU I / O).

 • Συνδεθείτε στη διασύνδεση Grafana στη θύρα 555 και / dashboard / db / iota? Refresh = 30s&orgId = 1 με το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη “iotapm” και τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιήθηκε κατά την εγκατάσταση. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αποκτήσετε απομακρυσμένη πρόσβαση σε στατιστικά στοιχεία κόμβων και μετρήσεις υγείας μέσω μιας βασικής διεπαφής και δεν θα χρειαστεί να έχετε απευθείας πρόσβαση στον απομακρυσμένο διακομιστή μέσω ssh.
 • Στην τρέχουσα κονσόλα ssh στο απομακρυσμένο VPS, εκτελέστε την εντολή $ iric για να εισαγάγετε τη διεπαφή διαμόρφωσης GUI του κόμβου σας.
 • Λήψη της συγχρονισμένης βάσης δεδομένων (“Λήψη πλήρους συγχρονισμού DB”).
 • Ενεργοποίηση Nelson.

εξόρυξη iota2

coindesk

Πώς να ορυχείο IOTA: Ενεργοποίηση του πεδίου CarrIOTA

Το CarrIOTA είναι ένας δημόσιος αντισταθμιστής φόρτωσης που βελτιστοποιεί την απόδοση του κόμβου και τον τρόπο χρήσης των πόρων στο δίκτυο. Λειτουργεί ως ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, προσφέροντας προστασία από επιθέσεις DDoS και υπολογίζει επίσης στατιστικά στοιχεία και προσφέρει μετρήσεις υγείας για ένα IRI και τους γείτονές του.

Το CarrIOTA Field λειτουργεί επίσης ως κίνητρο αυξάνοντας τους χρόνους συναλλαγών και σταθεροποιώντας έτσι το δίκτυο. Επίσης, κάνει εβδομαδιαίες δωρεές συμβόλων IOTA σε συμμετέχοντες που κάνουν Proof-of-Work (το απλό HashWash τύπου PoW, όχι αυτό που χρησιμοποιείται από το Bitcoin).

 • Από τη διαμόρφωση GUI, εισαγάγετε ένα μοναδικό αναγνωριστικό (οποιαδήποτε συμβολοσειρά) και μια διεύθυνση για να λαμβάνετε τις εβδομαδιαίες δωρεές.
 • Εισαγάγετε το σπόρο στο πορτοφόλι.
 • Αντιγράψτε τη διεύθυνση λήψης που δημιουργήθηκε.
 • Επικολλήστε τη διεύθυνση στο πεδίο διευθύνσεων στο GUI διαμόρφωσης.
 • Ενεργοποιήστε το Proof-of-Work for Field για να στείλετε εργασίες attachToTangle στον πλήρη κόμβο IRI, μεταβαίνοντας στο “Configure Files” και εισάγοντας “Field”.
 • Αλλάξτε τη γραμμή “pow” από “false” σε “true”, Ctrl + O για αποθήκευση και Ctrl + X για έξοδο. (εναλλακτική λειτουργία γραμμής εντολών: πεδίο –pow – διεύθυνση IOTA_ADDRESS)
 • Μεταβείτε στη διεύθυνση http://field.carriota.com/ και χρησιμοποιήστε την παρεχόμενη συμβολοσειρά αναγνώρισης για να ελέγξετε εάν ο κόμβος στο Tangle in Field.

IOTA Mining Profitability το 2019

Το ποσό που κερδίζετε μέσω ενός κόμβου IOTA εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η ζήτηση στο επίπεδο κατάστασης και δραστηριότητας του δικτύου, ο ανταγωνισμός, η διαμόρφωση του διακομιστή σας και η τιμή του MIOTA.

Με τα σημερινά επίπεδα, θα πρέπει να κερδίζετε οπουδήποτε μεταξύ 12-15 MIOTA για την εκτέλεση του κόμβου σε μηνιαία βάση. Σε τρέχουσες τιμές, αυτό θα σήμαινε κέρδος περίπου 4 $.

Εξόρυξη IOTA: Συμπέρασμα

Με το IOTA, η διαδικασία «εξόρυξης» δεν μοιάζει με άλλα cryptos, αλλά στον οδηγό μας, σας έχουμε δείξει κάποιες επιλογές σχετικά με τον τρόπο εξόρυξης του IOTA αντισυμβατικά.

Προτεινόμενη εικόνα: blokt.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map