Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του πορτοφολιού Electrum

πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του electrum

Δημιουργία Ηλεκτρονικού πορτοφόλι είναι αρκετά εύκολο και διαισθητικό.

Ωστόσο, οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που δημιουργούν τους πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων για πρώτη φορά δεν ξέρω τι να κάνω με τις λέξεις σπόρου.

Κατά τη δημιουργία οποιουδήποτε πορτοφολιού, εμφανίζεται στον χρήστη 12 τυχαίες λέξεις που είναι οι αρχικές λέξεις. Ο σπόρος είναι ο πραγματικός «κωδικός» για το ξεκλείδωμα και την ανάκτηση των νομισμάτων σε άλλες συσκευές, εάν συμβεί κάτι στην κύρια συσκευή. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποθηκεύσετε τον σπόρο κάπου ασφαλές, ενδεχομένως όχι σε ηλεκτρονική συσκευή αλλά μάλλον σε κάτι ανθεκτικό και εκτός σύνδεσης όπως το Billfodl.

Τι θα χρειαστείτε

  1. Το πορτοφόλι Electrum είναι εγκατεστημένο σε υπολογιστή
  2. ΕΝΑ Μπιλφόντλ συσκευή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σπόρου ανάκτησης

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του σπόρου

Όταν δημιουργήσατε το πορτοφόλι σας στο Electrum, το λογισμικό ήδη σας έκανε να δημιουργήσετε μια εφεδρική φράση (επίσης γνωστή ως «σπόρος ανάκτησης», «φράση ανάκτησης» ή «φράση σπόρου»).

Σας παρουσιάστηκαν 12 λέξεις και αναγκάσατε να τις επιβεβαιώσετε πριν από τη δημιουργία του πορτοφολιού.

Ωστόσο, εάν δεν γνωρίζατε τι ήταν αυτές οι λέξεις κατά τη δημιουργία του πορτοφολιού σας ή δεν είστε σίγουροι τι να κάνετε με αυτούς, αυτός ο οδηγός θα καλύψει αυτή τη διαδικασία βήμα προς βήμα.

1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε ανοίξτε το Electrum στον υπολογιστή σας.

2. Μόλις ανοίξει, επιλέξτε «Πορτοφόλι“Από το επάνω αριστερό μενού και, στη συνέχεια, επιλέξτε”Σπόρος“.

Επιλογή σπόρου στο πορτοφόλι Electrum

3. Το Electrum θα σας δείξει τώρα τον σπόρο αποκατάστασης. Θα μοιάζει με αυτό:

Σύγκριση τιμών Billfodl έναντι Cryptosteel

4. Εγκαταστήστε το σπόρο στο Billfodl. Το παρακάτω βίντεο θα σας δείξει πώς να το κάνετε αυτό.

4. Απόκρυψη του Billfodl κάπου άλλοι δεν είναι πιθανό να το βρουν. Θυμηθείτε: πρέπει να αντιμετωπίζετε αυτό το σύνολο 24 λέξεων σαν να είναι τα ίδια τα νομίσματα. Εάν το έχει κάποιος άλλος, μπορεί να έχει και τα νομίσματά σας.


Προαιρετικά βήματα

Επέκταση σπόρου

Κάντε το πορτοφόλι σας Electrum ακόμα πιο ασφαλές με μια «επέκταση σπόρου», αλλιώς γνωστή ως «προστασία φράσης πρόσβασης» ή «προστασία 13ης λέξης» (ή «προστασία 25ης λέξης» σε φράσεις σπόρου μήκους 24 λέξεων).

Ο σκοπός της προσθήκης επέκτασης σπόρου είναι να προσθέσετε μια επιπλέον, πλήρως προσαρμοσμένη λέξη στην εφεδρική φράση σας, με αυτόν τον τρόπο αν κάποιος βρει ποτέ το σπόρο σας, θα εξακολουθεί να μην μπορεί να πάρει τα νομίσματά σας.

Σας συμβουλεύουμε να μην δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας αυτής της λέξης πουθενά εκτός από το εσωτερικό του εγκεφάλου σας.

Εάν έχετε ήδη ρυθμίσει ένα πορτοφόλι χωρίς επέκταση σπόρου, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα νέο για να προσθέσετε αυτήν τη λειτουργία και, στη συνέχεια, να μετακινήσετε τα κέρματά σας σε αυτό το νέο πορτοφόλι.

Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε “Αρχείο” από το επάνω αριστερό μενού και επιλέξτε “Νέο / επαναφορά” από το αναπτυσσόμενο μενού.

Νέος σπόρος από το πορτοφόλι Electrum

Δώστε ένα όνομα στο πορτοφόλι σας και επιλέξτε “Επόμενο”.

Ονομασία νέου πορτοφολιού στο Electrum

Επιλέξτε “Τυπικό πορτοφόλι” και επιλέξτε “Επόμενο”.

Ορίστε την επιλογή Τυπικό πορτοφόλι στο Πορτοφόλι Electrum

Επιλέξτε «Δημιουργία νέου σπόρου» και επιλέξτε «Επόμενο».

Ορίστε την επιλογή New Seed στο Πορτοφόλι Electrum

Επιλέξτε “Segwit” και επιλέξτε “Επόμενο”.

Επιλέξτε τύπο σπόρου στο Πορτοφόλι Electrum

Καταγράψτε τη φράση σπόρου σας στο Μπιλφόντλ, και επιλέξτε “Επιλογές”. Αυτό είναι το μέρος όπου δημιουργούμε την επέκταση σπόρων μας.

Ρύθμιση επέκτασης σπόρου στο Πορτοφόλι Electrum

Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο ερώτημα αν θέλετε να “Επεκτείνετε αυτόν τον σπόρο με προσαρμοσμένες λέξεις”. Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου και κάντε κλικ στο “OK”.

Επεκτείνετε αυτόν τον σπόρο με προσαρμοσμένες λέξεις στο Electrum Wallet Setup

Εισαγάγετε την επιθυμητή 13η λέξη στο πεδίο. Θυμηθείτε: κάντε αυτή τη λέξη που είστε βέβαιοι ότι θα θυμάστε γιατί δεν θα υποστηρίξετε αυτήν τη λέξη. Όταν ολοκληρώσετε την εισαγωγή, επιλέξτε “Επόμενο”.

Εισαγάγετε την επιθυμητή 13η λέξη

Εδώ θα επιβεβαιώσετε τη φράση των 12 λέξεων σπόρων πληκτρολογώντας την σε αυτό το πλαίσιο. Θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο μενού που φιλτράρει δυναμικά τις λέξεις καθώς πληκτρολογείτε και μπορείτε να επιλέξετε τη λέξη που θέλετε με αυτόν τον τρόπο ή μπορείτε να συνεχίσετε να πληκτρολογείτε τη λέξη.

Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο “Επόμενο”.

12 Επιβεβαίωση φράσης λέξης

Τέλος, θα επιβεβαιώσετε την επέκταση των σπόρων σας. Μόλις ολοκληρωθεί, επιλέξτε “Επόμενο”.

Επιβεβαιώστε την επέκταση σπόρου με το πορτοφόλι Electrum

Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε έναν κωδικό πρόσβασης για κρυπτογράφηση του πορτοφολιού σας τοπικά, ώστε όποιος προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτήν στην τρέχουσα συσκευή σας θα χρειαστεί τον κωδικό πρόσβασης για να το κάνει. Μπορείτε να το αφήσετε κενό εάν θέλετε να αγνοήσετε την προσθήκη κωδικού πρόσβασης.

Είτε επιλέξετε να προσθέσετε έναν κωδικό πρόσβασης είτε όχι, θα ολοκληρώσετε αυτήν τη διαδικασία επιλέγοντας «Επόμενο» για άλλη μια φορά.

Προσθέστε έναν κωδικό πρόσβασης

Τώρα προσθέσατε με επιτυχία μια επέκταση σπόρου στο πορτοφόλι σας Electrum. Συγχαρητήρια! Απλά βεβαιωθείτε ότι μεταφέρετε τυχόν κέρματα από το άλλο πορτοφόλι σας σε αυτό το νέο για να πάρετε τα οφέλη από την επέκταση ενός πορτοφολιού.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μεταδεδομένων πορτοφολιού

Μερικοί άνθρωποι δεν θέλουν απλώς να ανακτήσουν τα κλειδιά πορτοφολιού, αλλά μάλλον τις ετικέτες, τις επαφές και τις περιγραφές που αποθηκεύει το πορτοφόλι τους. Σε αυτήν την περίπτωση, οι χρήστες του πορτοφολιού θα πρέπει να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των πορτοφολιών τους περιοδικά. Αυτό μπορεί να γίνει τόσο χειροκίνητα όσο και αυτόματα.

Για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του πορτοφολιού Electrum με μη αυτόματο τρόπο, απλά βρείτε το “Αρχείο” στη γραμμή εργαλείων και κάντε κλικ στην επιλογή “Αποθήκευση αντιγράφου”.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μεταδεδομένων πορτοφολιού

Από εδώ, μπορείτε να επιλέξετε μια τοποθεσία στον υπολογιστή σας για να αποθηκεύσετε τα μετα-δεδομένα.

Η διαδικασία μπορεί επίσης να αυτοματοποιηθεί, έχοντας το πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας να λαμβάνει περιοδικά τα αρχεία πορτοφολιού από τον κατάλογο πορτοφολιών Electrum και να τα αποθηκεύει αλλού. Αυτά τα αντίγραφα πορτοφολιού πρέπει να κρυπτογραφούνται για να παραμείνει ασφαλές το πορτοφόλι. Και για μέγιστη ασφάλεια, συνιστάται η αποθήκευση αντιγράφων ασφαλείας σε αφαιρούμενη μονάδα δίσκου και όχι στο cloud.

Πάρε το δικό σου Μπιλφόντλ

Το Billfodl είναι ο τέλειος τρόπος για να αποθηκεύσετε τη φράση ανάκτησης, καθώς προστατεύει το αντίγραφο ασφαλείας σας από την πυρκαγιά και τις πλημμύρες. απειλές ένα απλό αντίγραφο ασφαλείας δεν θα είναι σε θέση να αντέξει. Μπορείτε να αγοράσετε ένα χρησιμοποιώντας το παρακάτω κουμπί ή μάθετε περισσότερα για το Billfodl. Σε κάθε περίπτωση, χαρούμενος!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map