Electroneum Review: Εισαγωγή στο ETN

Ηλεκτρόνιο

Δεν αμφισβητείται το γεγονός ότι η κρυπτοσφαίρα είναι ένα μοναδικό και ενδιαφέρον μέσο με τόνους έργων προσοχής και σύλληψης φαντασίας.

Σε μια σφαίρα που κυριαρχείται από έργα που είτε προσπαθούν να νικήσουν το Bitcoin είτε το Ethereum, ή να λύσουν μερικά από τα πιο πιεστικά ζητήματα, όπως η επεκτασιμότητα και το απόρρητο, υπάρχει ένα έργο που έρχεται με μια εντελώς διαφορετική αποστολή και πηγαίνει με το όνομα του Ηλεκτρόνιο.

Το έργο στοχεύει να φέρει την κρυπτογράφηση της στο mainstream με το να γίνει το πρώτο ψηφιακό νόμισμα που χρησιμοποιείται για καθημερινές καταναλωτικές συναλλαγές και δαπάνες, κάτι που ο ίδιος ο Satoshi Nakamoto οραματίστηκε όταν δημιούργησε το Bitcoin. Για να επιτευχθεί αυτό, τα έργα φέρνουν μια εξίσωση στις πιο σημαντικές συσκευές από την καθημερινή μας ζωή, τα smartphone μας. Ένας άλλος ενδιαφέρων στόχος της ομάδας είναι η αντικατάσταση των περισσότερων νομισμάτων εντός του παιχνιδιού με ETN.

Τι είναι το Electroneum?

Εν ολίγοις, το Electroneum είναι ένα κρυπτονομίσμα που είναι πρώτο για κινητά και στοχεύει να γίνει πολύ περισσότερο από ένα κερδοσκοπικό πλεονέκτημα. Στόχος του είναι να κάνει την αγορά κρυπτογραφικών στοιχείων τόσο απλή όσο ποτέ άλλοτε. Η πιο καινοτόμος πτυχή του έργου αντιπροσωπεύεται από το γεγονός ότι χρήστες από όλο τον κόσμο μπορούν να εξορύξουν το διακριτικό της Electroneum, το ETN, απευθείας από τα smartphone τους.

Το blockchain της Electroneum

Βασικά, το Blockchain Electroneum είναι η βάση για ένα σύστημα πληρωμών για κινητά νέας εποχής. Οι δυνατότητες εξόρυξης της εφαρμογής Electroneum παρέχουν σε χρήστες από όλο τον κόσμο τη δυνατότητα πληρωμής με κρυπτογράφηση. Το blockchain είναι χτισμένο πάνω από το blockchain του Monero και, όπως αναμενόταν, έχει μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Όπως και το Monero, το blockchain της Electroneum διαθέτει επίσης διευθύνσεις stealth. Το σύστημα χρησιμοποιεί ένα εφάπαξ δημόσιο κλειδί που εμποδίζει την άμεση σύνδεση των χρημάτων του παραλήπτη με τα πορτοφόλια του. Επειδή η διεύθυνση μπορεί να ελεγχθεί από τρίτο μέρος για να αποδείξει την ύπαρξή της, ο παραλήπτης παίρνει τα χρήματα μέσω του ιδιωτικού κλειδιού προβολής του πορτοφολιού που στην πραγματικότητα «σαρώνει» το blockchain. Δημιουργείται ένα ιδιωτικό κλειδί μίας χρήσης και αντιστοιχεί στο δημόσιο κλειδί του αποστολέα.

Αυτό καθιστά το blockchain απίστευτα ασφαλές, καθώς ο παραλήπτης μπορεί απλώς να ξοδέψει τα χρήματα χρησιμοποιώντας τίποτα περισσότερο από ένα ιδιωτικό κλειδί δαπανών. Αυτή η όλη διαδικασία δεν περιλαμβάνει απευθείας συνδέσμους προς τον αποστολέα ή τον παραλήπτη. Το αποτέλεσμα είναι ένα σύστημα που είναι γρήγορο και αρκετά φθηνό. Το μέσο κόστος συναλλαγών στο Electroneum είναι περίπου 0,2 ETN.

Η εφαρμογή για κινητά της Electroneum

Όπως αναφέρθηκε στην αρχή αυτής της κριτικής, η εφαρμογή για κινητά αποτελεί μεγάλο μέρος του οικοσυστήματος της Electroneum. Αρχικά, διατίθεται μόνο για Android, η εφαρμογή μπορεί τώρα να εγκατασταθεί iOS συσκευές επίσης.

Η εφαρμογή είναι πολύ φιλική προς το χρήστη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση στο ψηφιακό πορτοφόλι. Παρέχει επίσης στους χρήστες τη δυνατότητα αποστολής και λήψης ETN, δημιουργίας χαρτοφυλακίων εκτός σύνδεσης. Μια άλλη αξιοσημείωτη πτυχή είναι το γεγονός ότι όποιος προσκαλεί πέντε φίλους να συμμετάσχουν στο δίκτυο συμμετέχει αυτόματα σε διαγωνισμό για να κερδίσει 5000 ETN.

Εξόρυξη κινητής τηλεφωνίας

Η διασφάλιση της ευρείας έγκρισης του διακριτικού του είναι ένας από τους κύριους στόχους του έργου. Επομένως, η διαδικασία εξόρυξης πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο προσιτή σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Ένα μεγάλο μέρος αυτού είναι η διασφάλιση ότι η μεγάλη κοινοπραξία που κυριαρχεί στην εξόρυξη Bitcoin και Ethereum δεν έχει σημασία εδώ.


Το Electroneum παρέχει εφαρμογές για επιτραπέζιους υπολογιστές για Windows, macOS και Linux, καθώς και υποστήριξη για μεγάλο αριθμό ορυκτών εξόρυξης και εικονικών διακομιστών. Ωστόσο, μακράν η πιο ενδιαφέρουσα πτυχή είναι το γεγονός ότι οι χρήστες μπορούν να εκτελούν εξόρυξη κινητής τηλεφωνίας. Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί με έξυπνο τρόπο ώστε η CPU του τηλεφώνου σας να συμμετέχει σε προσομοίωση εξόρυξης.

Η διαδικασία εξόρυξης είναι πολύ αποτελεσματική υπό την έννοια ότι δεν χρησιμοποιεί μεγάλες ποσότητες δεδομένων Διαδικτύου και δεν προκαλεί θέρμανση ή απώλεια σημαντικής διάρκειας ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας. Παρόλο που η διαδικασία είναι ακόμα εικονική (δεν επιβεβαιώνει νέα μπλοκ στο blockchain), οι χρήστες εξακολουθούν να λαμβάνουν ανταμοιβές. Αυτό είναι περισσότερο μια κίνηση μάρκετινγκ. Αυτός ο τύπος δραστηριότητας διασφαλίζει ότι το Electroneum επιτυγχάνει ιογενή ανάπτυξη.

Η μέση ανταμοιβή μπλοκ είναι κάπου περίπου 9.500 ETN και, χάρη στην ανθεκτική στην ASIC φύση του αλγορίθμου εξόρυξης, εξακολουθεί να είναι εφικτή η εξόρυξη νομισμάτων με μια βασική CPU (ή smartphone CPU).

Εξόρυξη

Σημαντικές πτυχές του ETN

Η συνολική προσφορά ETN θα είναι 21 δισεκατομμύρια κέρματα. Χάρη στο ICO που ξεκίνησε στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2017, διανεμήθηκαν συνολικά 6,3 δισεκατομμύρια ETN. 4,4 δισεκατομμύρια ETN προορίζονταν για επενδυτές κατά τη διάρκεια του ICO. Είκοσι εκατομμύρια ETN παραλήφθηκαν από την ομάδα των 12 ατόμων πίσω από το έργο. Τη στιγμή αυτής της γραφής, κυκλοφορούν λίγο πάνω από 9 εκατομμύρια ETN.

Προς το παρόν, το ETN δεν συγκαταλέγεται στα πιο δημοφιλή κουπόνια στον κόσμο. Ως εκ τούτου, μπορεί να αγοραστεί μόνο από λίγες ανταλλαγές όπως Κρυπτοπία, Κουκόιν, Υγρό, TradeOgre, CoinBene, και Κρυπτομάτη.

Ο μόνος ασφαλής τρόπος αποθήκευσης του ETN είναι στο διαδικτυακό πορτοφόλι από την επίσημη εφαρμογή της πλατφόρμας. Μέσω του διαχειριστή πορτοφολιών, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν διαδικτυακά και offline πορτοφόλια. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα πορτοφόλια χρησιμοποιώντας τα ίδια στοιχεία σύνδεσης με αυτά κατά την πρόσβαση στην πλατφόρμα.

Πορτοφόλι

συμπέρασμα

Το Electroneum έχει πολύ δρόμο μπροστά του, και όσο καθαρή μπορεί να είναι η αποστολή του, σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο. Η ρητή πρόθεση του έργου να αποκτήσει μαζική υιοθέτηση για το διακριτικό ETN του στοχεύοντας σε κινητά είδη κοινού και χρήστες smartphone είναι αξιέπαινη, αλλά η επιτυχία του μπορεί κάλλιστα να εξαρτάται λιγότερο από την εμπλεκόμενη τεχνολογία και περισσότερο από την ομάδα του έργου για να εξασφαλίσει καλές συνεργασίες.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map