Εβδομαδιαίο Digest News: IOTA Hack, Binance Futures και Coinbase Leverage

ειδήσεις crypto

Στον κόσμο της κρυπτογράφησης υπάρχει πάντα κάτι που συμβαίνει, είτε πρόκειται για επίθεση, για συνεργασία ή για ένα νέο προϊόν. Σήμερα θα επικεντρωθούμε σε μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες ειδήσεις και γεγονότα κρυπτογράφησης που εμφανίστηκαν αυτήν την εβδομάδα.

Crypto News της εβδομάδας:

Attack ζητά το IOTA για απενεργοποίηση του Trinity

ειδήσεις crypto

Πηγή: Μεσαίο

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα νέα της κρυπτογράφησης αυτής της εβδομάδας ήταν το hack του IOTA. Η IOTA αναγκάστηκε να κλείσει ολόκληρο το δίκτυό της για σύντομο χρονικό διάστημα λόγω ενορχηστρωμένης επίθεσης στον κυβερνοχώρο που οδήγησε στην απώλεια 891 εκατομμυρίων δολαρίων από τα πορτοφόλια των χρηστών τους.

Το Ίδρυμα IOTA δημοσίευσε την Πέμπτη στο Twitter ότι «σταμάτησε» τον Συντονιστή, ο οποίος είναι κόμβος επικύρωσης για όλες τις συναλλαγές του δικτύου IOTA. Διακόπτοντας τη λειτουργικότητα του κόμβου, αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει συναλλαγές με το IOTA αυτή τη στιγμή.

Επί του παρόντος, #ΙΩΤΑ συνεργάζεται με εμπειρογνώμονες επιβολής του νόμου και ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για να διερευνήσει μια συντονισμένη επίθεση, με αποτέλεσμα κλεμμένα χρήματα. Για την προστασία των χρηστών, θέσαμε σε παύση τον Συντονιστή και συμβουλεύουμε τους χρήστες να μην ανοίξουν το Trinity έως ότου ειδοποιηθούν περαιτέρω. Ενημερώσεις: https://t.co/ME3Cvki3k9

– IOTA (@iotatoken) 13 Φεβρουαρίου 2020

Η IOTA ανέφερε ότι οι δραστηριότητες του δικτύου σταμάτησαν για να προστατεύσουν τους χρήστες του και ότι συνεργάζονται με την επιβολή του νόμου για να βρουν την πηγή του hack.

Το έργο είχε προγραμματίσει φέτος να περάσει από το «Συντονισμό», το οποίο περιλαμβάνει την απομάκρυνση του Συντονιστή και να κάνει το IOTA ένα πιο «άδειο» και αποκεντρωμένο σύστημα.

«Δεν προκαλεί έκπληξη, ποτέ δεν συνέβη», δήλωσε ένας συνεργάτης του Castle Island Ventures, Nic Carter. Ο Κάρτερ έγραψε επίσης ότι η βιαστική παύση της IOTA δεν ήταν τόσο χαρακτηριστική.

“Ένα συμπαγές κομμάτι μακράς ουράς [altcoins] μπορεί απλά να” απενεργοποιηθεί “κατά την αποκλειστική κρίση των διαχειριστών”, δήλωσε. «Είναι πάντα διασκεδαστικό όταν αφήνουν το πέπλο να γλιστρήσει».

«Παρά τους ισχυρισμούς για το αντίθετο, η IOTA δεν αποκεντρώθηκε ποτέ ουσιαστικά. Εφόσον υπάρχει ένα ίδρυμα που διαχειρίζεται το δίκτυο και έναν συντονιστή που διασφαλίζει τη σύγκλιση συναλλαγών, θα ελέγχεται αποτελεσματικά κεντρικά. ” – ήταν η απάντηση του Κάρτερ στη συνέντευξη.

Η επίθεση αναφέρθηκε για πρώτη φορά στον επίσημο ιστότοπο του έργου στις 12 Φεβρουαρίου, ανακοινώνοντας λίγες ώρες αργότερα ότι σκοπεύετε να κλείσετε τον Συντονιστή για να “βεβαιωθείτε ότι δεν μπορεί να προκύψει περαιτέρω κλοπή έως ότου ανακαλύψουμε τη βασική αιτία αυτών των κλοπών.”


Οι χρήστες πορτοφολιών Trinity προειδοποιήθηκαν να διατηρήσουν τους λογαριασμούς τους κλειστούς έως ότου επιλυθεί το πρόβλημα. το ίδρυμα ονόμασε τουλάχιστον 10 από τα θύματα που έχασαν τα χρήματά τους στο hack.

ειδήσεις crypto

Πηγή: IOTA.org

Ο ιστότοπος της IOTA αναφέρει: «Εξακολουθούμε να αξιολογούμε πολλές πιθανές αιτίες, συμπεριλαμβανομένης μιας εκμετάλλευσης μιας προηγούμενης έκδοσης Trinity με όλες τις εξαρτήσεις της.»

Το νεότερο τους Θέση Στις 14 Φεβρουαρίου ανέφερε ότι το ζήτημα της ασφάλειας προήλθε από ένα πρόβλημα με την Τριάδα, το επίσημο πορτοφόλι του Ιδρύματος. “Η ομάδα ερευνά κάθε εξάρτηση (και τις εξαρτήσεις τους) της Τριάδας.”

Πρόσθετοι εξωτερικοί εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο έχουν συμμετάσχει στην έρευνα με πολλές ομάδες ασφαλείας που εργάζονται για την ανάλυση συμβάντων. Η έρευνα δεν απέφερε απολύτως καμία ένδειξη ότι υπήρξε βασική παραβίαση πρωτοκόλλου οποιουδήποτε είδους. Αντίθετα, μέχρι τώρα όλα τα στοιχεία δείχνουν ένα πρόβλημα με την εξάρτηση του πορτοφολιού Trinity. 

Η ανάλυση του τρόπου επίθεσης έδειξε ότι η διακοπή του συντονιστή διέκοψε τις προσπάθειες του επιτιθέμενου να ρευστοποιήσει χρήματα σε ανταλλαγές. Τα κλεμμένα κεφάλαια συγχωνεύτηκαν σκόπιμα και επανειλημμένα και χωρίστηκαν για να αποκρύψουν την έρευνα και έχοντας υπόψη την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία καθώς και τα όρια KYC των ανταλλαγών. Λάβαμε πρόσθετα σχόλια από περισσότερες ανταλλαγές (όχι όλα ακόμη), επιβεβαιώνοντας ότι καμία από τις προσδιοριζόμενες συναλλαγές δεν έχει ληφθεί ή εκκαθαριστεί. Η τρέχουσα υπόθεσή μας είναι ότι ο δράστης στόχευε λογαριασμούς υψηλής αξίας πρώτα, προτού προχωρήσει σε μικρότερους λογαριασμούς και στη συνέχεια διακόπτεται νωρίς από τη διακοπή του συντονιστή. (Και πάλι: Οι χρήστες του πορτοφολιού υλικού δεν επηρεάζονται.) “

Φαίνεται ότι η IOTA έχει εντοπίσει τα κλεμμένα κεφάλαια και διοχετεύει τις προσπάθειές τους για να σταματήσουν οι εγκληματίες να αποσύρουν την κρυπτογράφηση στα χρηματιστήρια.

Το Binance προσθέτει συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης VET / USDT

ειδήσεις crypto

Πηγή: ThecoinRepublic

Η Binance αποκάλυψε στις 13 Φεβρουαρίου 2020, ότι θα κάνει μια νέα προσθήκη στην πλατφόρμα Futures με το διαρκές συμβόλαιο VeChain (VET) / Tether (USDT). Το συμβόλαιο διαθέτει μόχλευση 1-50x, σύμφωνα με το blog Θέση.

Το διαρκές συμβόλαιο VET / USDT για το Binance Futures θα ξεκινήσει στις 14 Φεβρουαρίου 2020.

«Τα διαρκή συμβόλαια στο Binance Futures είναι παρόμοια με τα ζεύγη συναλλαγών στην αγορά spot. Τιμολογούνται και διακανονίζονται με τον ίδιο τρόπο. «- εξήγησε ο Binance στον ιστότοπό του.

Η VET είναι η εγγενής κρυπτογράφηση του blockchain του VeChain, που βρίσκεται σήμερα στην 30η θέση μεταξύ των κρυπτογράφων με το υψηλότερο όριο αγοράς.

Πρόσθετα νέα Crypto: Καθυστέρηση παραγγελίας Binance

Σε άλλες ειδήσεις σχετικά με την κρυπτογράφηση Binance, τα βιβλία παραγγελιών της πλατφόρμας έχουν βιώσει κάποιες σημαντικές δυσλειτουργίες που προκάλεσαν πολλούς εμπόρους να χάσουν χρήματα για τις παραγγελίες τους.

Οι πιο σημαντικές απώλειες υπέστησαν το ζεύγος CHZ / BTC, καθώς το νόμισμα προσέλκυσε ένα κύμα νέων επενδυτών λόγω της πρόσφατα ανακοινωμένης συνεργασίας FC Barcelona-Chiliz.

Αναφέρθηκε ότι δεκάδες έμποροι αντιμετώπισαν καθυστερήσεις στα βιβλία παραγγελιών, με τις παραγγελίες να αποκλείονται για ώρες.

Η ανταλλαγή απάντησε στο Twitter στο θέμα αρκετές ώρες μετά την υποβολή των καταγγελιών, διασφαλίζοντας ότι όλα τα χρήματα χρηστών ήταν ακόμη ασφαλή.

Υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στην εμφάνιση του βιβλίου παραγγελιών σε ορισμένα ζεύγη συναλλαγών. Η ομάδα εργάζεται σε αυτό. Τα κεφάλαια είναι # ΣΑΦΟΥ.

– CZ Binance &# 128310;&# 128310;&# 128310; (@cz_binance) 13 Φεβρουαρίου 2020

Καθώς η καθυστέρηση του βιβλίου παραγγελιών έχει προκαλέσει απώλειες για πολλούς εμπόρους σε διαφορετικά ζεύγη, αυτοί που διαπραγματεύτηκαν στο CHZ / BTC φάνηκαν να είναι αυτοί που έπαιρναν το βάρος της δυσλειτουργίας.

Ο ισπανικός ποδοσφαιρικός σύλλογος FC Barcelona ανακοίνωσε τη συνεργασία του με την πλατφόρμα Chiliz blockchain για να διευκολύνει μια πιο εξορθολογισμένη αλληλεπίδραση με τους θαυμαστές της σε όλο τον κόσμο.

Ο σύλλογος σκοπεύει να εκδώσει το δεύτερο τρίμηνο του 2020 το δικό του κρυπτογράφηση που ονομάζεται Barça Fan Token (BAR). Οι θαυμαστές και οι έμποροι θα μπορούν να αγοράσουν το νόμισμα μόνο με τη Chiliz (CHZ) στην πλατφόρμα ανταλλαγής Socios.com.

Μετά την FC Barcelona η συνεργασία με την Chiliz έκανε πρωτοσέλιδα σε ειδησεογραφικούς ιστότοπους κρυπτογράφησης, το κέρμα αυξήθηκε κατά 64% τις επόμενες 24 ώρες.

Το Coinbase προσθέτει συναλλαγές περιθωρίου

ειδήσεις crypto

Πηγή: Cryptokiemtien

Ο κλάδος της πλατφόρμας διαπραγμάτευσης της δημοφιλούς ανταλλαγής Coinbase, Coinbase Pro, έκανε τις ειδήσεις κρυπτογράφησης δημοσίως ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει συναλλαγές περιθωρίου 3x για μια επιλεγμένη βάση χρηστών.

 «Το πολλαπλό μόχλευσης βασίζεται σε ανάλυση αγοράς», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Coinbase όταν ρωτήθηκε από την Cointelegraph. «Το ξεδιπλώνουμε με τρόπο που πιστεύουμε ότι είναι υπεύθυνος για τους πελάτες μας, ενώ τους προσφέρουμε επαρκή μόχλευση για να ανταλλάξουμε.»

Σύμφωνα με το ιστολόγιο της εταιρείας ανακοίνωση, Οι ενεργοί χρήστες της πλατφόρμας από 23 πολιτείες θα μπορούν να κάνουν μοχλευμένες συναλλαγές στο Coinbase Pro.

Σε σύγκριση με άλλες ανταλλαγές όπως το BitMEX και το Binance που προσφέρουν μόχλευση 100x και άνω, το Coinbase Pro έχει χαμηλό όριο μόχλευσης 3x.

«Θα παρακολουθούμε τη χρήση της αγοράς και των πελατών και θα σχεδιάσουμε να αξιολογήσουμε τη λειτουργία σε συνεχή βάση», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε σχέση με τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας.

Το περιθώριο 3x για Bitcoin, Litecoin και Ethereum διατέθηκε αρχικά από την Coinbase Pro το 2017, αλλά η πλατφόρμα κατάργησε τη λειτουργία αφού η Ethereum αντιμετώπισε σφάλμα flash το 2017. Εκείνη την εποχή, η ETH έπεσε ξαφνικά από 317 $ σε 0,10 $ σε μια αναλαμπή ενός ματιού.

Ο εκπρόσωπος της Coinbase εξήγησε γιατί κατάργησαν τη λειτουργία περιθωρίου την πρώτη φορά:

«Πριν από αρκετά χρόνια, είχαμε μια διαφορετική προσφορά περιθωρίου που τελικά αποφασίσαμε να βυθίσουμε γιατί δεν ήταν η σωστή εμπειρία. Από τότε, σκεφτήκαμε την εμπειρία από τις πρώτες αρχές και δημιουργήσαμε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη που είναι αρκετά ισχυρή για να φτάσει στους μεγαλύτερους θεσμικούς χρήστες, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει μια υπέροχη εμπειρία στους χρήστες λιανικής. “

Προτεινόμενη εικόνα: PYMNTS.com 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map