Μάθετε πώς να αποφεύγετε την καταβολή υψηλών χρεώσεων σε Crypto Exchange

αποφύγετε να πληρώνετε υψηλά τέλη

Οι ανταλλαγές λαμβάνουν μια περικοπή των χρημάτων κρυπτογράφησης για τις υπηρεσίες τους και ενώ δεν μπορείτε να αποφύγετε πλήρως τις χρεώσεις, μπορείτε να αποφύγετε την πληρωμή υψηλών τελών χρησιμοποιώντας μερικά κόλπα.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι οι διαφορετικές δομές αμοιβών που χρησιμοποιούνται από τις ανταλλαγές και πώς μπορείτε να τις χειριστείτε προς όφελός σας. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα επιλέγοντας τη σωστή ανταλλαγή κρυπτογράφησης για μια συγκεκριμένη συναλλαγή.

Ας δούμε τι χρεώσεις συνήθως χρεώνεστε σε κρυπτογραφικές ανταλλαγές:

Τέλη συναλλαγών

Το πιο βασικό τέλος στα χρηματιστήρια είναι το τέλος συναλλαγών. Αυτή η χρέωση εφαρμόζεται όταν ανταλλάσσετε ένα crypto για ένα άλλο crypto. Μια απλή συμβουλή θα ήταν να βρείτε μια ανταλλαγή που έχει το χαμηλότερο τέλος συναλλαγής. Αλλά υπάρχουν πολλές άλλες χρεώσεις που προστίθενται στη διαδικασία διαπραγμάτευσης, όπως θα μάθετε σύντομα.

Τέλη ανταλλαγής

έξοδα ανταλλαγήςΆλλα τέλη που χρεώνονται από ανταλλαγές μπορεί να περιλαμβάνουν τέλη δημιουργίας διεύθυνσης, προμήθεια κατάθεσης και τέλος ανάληψης για συναλλαγές. Οι περισσότερες ανταλλαγές δεν χρεώνουν τέλη κατάθεσης, αλλά αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερο τέλος ανάληψης.

Επίσης, μια ανταλλαγή που δεν χρεώνει τέλη ανάληψης μπορεί να αντικατοπτρίζει υψηλότερα τέλη συναλλαγής ή μια μικρή χρέωση συναλλαγής μπορεί να έχει αυξημένα τέλη κατάθεσης και ανάληψης.

Πρέπει να είστε προσεκτικοί με αυτήν τη στρατηγική απόκρυψης ορισμένων τελών, ενώ διαφημίζετε σε μεγάλο βαθμό αυτές που είναι προφανώς μικρότερες. Τα περισσότερα χρηματιστήρια προωθούν τον εαυτό τους με αυτόν τον τρόπο και κρύβουν τις μη ανταγωνιστικές αμοιβές στην εκτύπωση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί χρήστες παραπονιούνται στο Διαδίκτυο μετά από διαπραγμάτευση όταν ανακαλύπτουν ότι η ανταλλαγή πήρε ένα μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων τους.

Ορισμένες χρεώσεις υπολογίζονται με βάση το ποσοστό της συναλλαγής, ενώ άλλες έχουν σταθερό επιτόκιο για όλα τα ποσά συναλλαγών. Για να αποφύγετε την πληρωμή υψηλών τελών κατά τη διαπραγμάτευση χαμηλών ποσών, μην επιλέξετε ανταλλαγές που χρησιμοποιούν ένα σύστημα σταθερών τελών.

Όταν βλέπετε μια ανταλλαγή που ισχυρίζεται ότι έχουν μηδενικές προμήθειες, χωρίς χρεώσεις ανταλλαγής, και χωρίς τέλη υπηρεσίας, αρχίζετε να αναρωτιέστε, πώς βγάζουν τα χρήματά τους; Απλά, πουλάνε το ζεύγος σε υψηλότερο ποσοστό από την ανοιχτή αγορά.

Αμοιβή Premium

Τέλη μετατροπήςΓια στιγμιαίες συναλλαγές, θα πρέπει να πληρώσετε την ανταλλαγή περισσότερο για αυτόν τον τύπο premium υπηρεσίας. Οι επιλογές άμεσης αγοράς συνοδεύονται από διογκωμένες τιμές. Ας υποθέσουμε ότι μια ανταλλαγή προσφέρει και τους δύο τύπους υπηρεσιών. αγοράζοντας Bitcoin έρχεται αμέσως να εφαρμόσει ένα τέλος συναλλαγής 7%, ενώ οι συναλλαγές στην αγορά τους θα έχουν χαμηλότερη τιμή ανά εμπόριο, κάπου κάτω από το 1% συνήθως. Φυσικά, θα επιλέγατε να κάνετε εμπόριο στην αγορά αντί να πάτε για άμεσο εμπόριο.

Τέλη μετατροπής


Άλλες κρυφές προμήθειες περιλαμβάνουν τέλη μετατροπής. Εάν καταθέσετε οποιοδήποτε άλλο νόμισμα fiat σε μια ανταλλαγή που δέχεται μόνο δολάριο, θα χρεωθείτε ένα τέλος για τη μετατροπή του νομίσματός σας. Αλλά πόσο κοστίζει ένα τέλος μετατροπής; Λοιπόν, το Coinbase προσθέτει μια διαφορά 0-2% στη συναλλαγματική ισοτιμία. Και αν θέλετε να εξαργυρώσετε στον ίδιο λογαριασμό, θα χάσετε χρήματα στη συναλλαγματική ισοτιμία δύο φορές. Ένας καλός τρόπος για να αποφύγετε την πληρωμή υψηλών τελών μετατροπών είναι να τις κάνετε εκ των προτέρων στην πραγματική ζωή πριν από την κατάθεση ή ανάληψη σε οποιαδήποτε ανταλλαγή.

Τώρα που έχετε καλύτερη κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των τελών στα χρηματιστήρια, ας διερευνήσουμε ορισμένες μεθόδους ελαχιστοποίησης αυτών των χρεώσεων, ώστε να μπορείτε να κερδίσετε τα ίδια χρήματα στις καθημερινές ενεργές συναλλαγές σας.

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε πιστωτικές κάρτες

πιστωτική κάρταΗ πραγματοποίηση καταθέσεων fiat μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας συνεπάγεται αστρονομικές χρεώσεις σε κάθε ανταλλαγή. Η Coinbase εφαρμόζει χρέωση 3,9% για την κατάθεση μέσω πιστωτικής κάρτας και η χρέωση μπορεί να φτάσει έως και 5%.

Επομένως, αντί να χρησιμοποιήσετε πιστωτικό λογαριασμό, θα πρέπει να επιλέξετε έναν λογαριασμό κατάθεσης ανταλλαγής, έναν τραπεζικό λογαριασμό ή ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι.

Οι λογαριασμοί κατάθεσης συναλλάγματος μπορούν να χρηματοδοτηθούν μέσω ACH και συνήθως δεν χρεώνεστε για την κατάθεση και οι περισσότεροι από αυτούς τους λογαριασμούς είναι USD που είναι ασφαλισμένοι σε FDIC. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον τύπο λογαριασμού, οι χρεώσεις συναλλαγών μπορεί να βρίσκονται κάπου στο εύρος 0,25% αντί για χρεώσεις 4% -5% που χρεώνονται με χρήση κάρτας.

Προσθέστε ρευστότητα μέσω των παραγγελιών της αγοράς σας

Υπάρχουν ορισμένες ανταλλαγές που ανταμείβουν τους χρήστες για τη χρήση οριακών παραγγελιών, όπου όχι μόνο αποφεύγετε να πληρώνετε υψηλές χρεώσεις, αλλά στην πραγματικότητα δεν πληρώνετε καθόλου τέλη. Αυτός είναι ο τρόπος τους να ανταμείβουν τους εμπόρους για την προσθήκη ρευστότητας στην αγορά. Ωστόσο, πληρώνετε τέλη όταν παίρνετε ρευστότητα (αυτό που ονομάζεται τέλη λήψης), που σημαίνει ότι συμπληρώνετε μια εντολή αγοράς από την πλευρά ζήτησης ή συμπληρώνετε μια παραγγελία πώλησης από την πλευρά της προσφοράς.

Να είστε προσεκτικοί με τα τέλη ανάληψης

Αντί να αποσύρετε άμεσα την κρυπτογράφηση από το πορτοφόλι σας στο Coinbase σε άλλα χρηματιστήρια, μπορείτε να επιλέξετε να τα μετακινήσετε πρώτα στο Coinbase Pro.

Στη συνέχεια, από τον λογαριασμό σας στο Coinbase Pro, μπορείτε να μεταφέρετε τα χρήματά σας σε άλλα χρηματιστήρια. Δεν ισχύουν χρεώσεις για τη μεταφορά των χρημάτων σας από το Coinbase Pro στο Coinbase Pro και υπάρχουν επίσης νέες χρεώσεις που προκύπτουν κατά τη μεταφορά κρυπτογράφησης από το Coinbase Pro σε άλλα χρηματιστήρια.

Πλατφόρμες Peer-to-Peer

πλατφόρμα peer to peerΟι πλατφόρμες peer-to-peer επιτρέπουν στα άτομα να επικοινωνούν μεταξύ τους χωρίς να απαιτείται τρίτο μέρος να μεσολαβεί στη συναλλαγή. Τα δύο μέρη καθορίζουν από μόνα τους τους όρους της συναλλαγής και συμφωνούν για την τιμή πώλησης ή αγοράς, καθώς και τον τρόπο πληρωμής και την τοποθεσία (εάν αποφασίσουν να συναντηθούν αυτοπροσώπως).

Μερικές από αυτές τις αγορές είναι LocalBitcoins, Paxful και LocalEthereum. Ακόμα κι αν δεν υπάρχουν τέλη συναλλαγών, έξοδα μετατροπής, κατάθεσης ή ανάληψης, η πλατφόρμα εφαρμόζει χρέωση 1% για τους πωλητές. Οι αγοραστές δεν χρειάζεται να πληρώσουν τέλη.

Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι τέτοιες πλατφόρμες έχουν λιγότερους χρήστες, οπότε θα πρέπει να περιμένετε για να βρείτε έναν πωλητή, και μόλις το βρείτε, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, καθώς υπάρχουν πολλοί απατεώνες.

Ανταλλάξτε μόνο όταν πρέπει

Ο απλούστερος τρόπος για να αποφύγετε την καταβολή υψηλών τελών είναι να μην κάνετε εμπόριο καθόλου. Με τη διαπραγμάτευση ενεργά, τα χρήματα που θα ξοδέψετε σε δεκάδες τέλη θα προστεθούν. Επομένως, η καλύτερη κίνηση θα ήταν το εμπόριο σπάνια μόνο όταν υπάρχουν ευκαιρίες που μπορούν να αποφέρουν αποτελέσματα υψηλού κέρδους.

συμπέρασμα

Εάν είστε ενεργός έμπορος, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τις ανταλλαγές και όλες τις αμοιβές τους. Παρόλο που μπορεί να βρείτε ένα με χαμηλότερα τέλη σε ένα τμήμα, πιθανότατα θα έχει υψηλότερες χρεώσεις για άλλες πτυχές. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη το στυλ συναλλαγών σας και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αποφύγετε την καταβολή περιττών δαπανών.

Προτεινόμενη εικόνα: cryptowisser.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map