Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Cold Wallet vs Hot Wallet: Ποια είναι η διαφορά;

ζεστό πορτοφόλι κρύο πορτοφόλι

Τα πορτοφόλια είναι προγράμματα λογισμικού και συσκευές που αποθηκεύουν τα ιδιωτικά και δημόσια κλειδιά των Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων. Υπάρχουν διάφοροι τύποι πορτοφολιών, αλλά οι κύριες κατηγορίες στις οποίες μπορούν να διαιρεθούν είναι κρύα πορτοφόλια και ζεστά πορτοφόλια. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε ποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα έρχονται με κάθε τύπο πορτοφολιού, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ποιο είναι κατάλληλο για εσάς και τις ανάγκες σας.

Hot Wallets

Τα ζεστά πορτοφόλια είναι πορτοφόλια που είναι συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο και έρχονται επίσης σε διαφορετικές κατηγορίες.

Πορτοφόλια επιφάνειας εργασίας είναι μια μορφή καυτών πορτοφολιών που είναι εγκατεστημένη στον προσωπικό σας υπολογιστή. Οι χρήστες έχουν τον έλεγχο των ιδιωτικών τους κλειδιών και έχουν επίσης την επιλογή να κρυπτογραφήσουν το πορτοφόλι τους για να αποτρέψουν απόπειρες εισβολής.

Λίστα παρακολούθησης ICO

Τα επιτραπέζια πορτοφόλια θεωρούνται ως η πιο ασφαλής επιλογή όπως όταν πρόκειται για ζεστά πορτοφόλια, αλλά μπορεί να μην είναι πρακτικά για εμπόρους ημέρας που θέλουν να αγοράζουν και να πωλούν κρυπτονομίσματα γρήγορα. Τα επιτραπέζια πορτοφόλια έχουν επίσης περισσότερες επιλογές σχετικά με την επιλογή κρυπτονομισμάτων που μπορούν να αποθηκευτούν σε αυτά.

Ωστόσο, οι διαδικασίες λήψης και εγκατάστασης ορισμένων πορτοφολιών επιτραπέζιων υπολογιστών μπορεί μερικές φορές να απαιτούν κάποια τεχνική εμπειρογνωμοσύνη, η οποία μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη για εκείνους που είναι νέοι στο κρυπτογράφηση Ένα μεγάλο μειονέκτημα για τα πορτοφόλια επιτραπέζιων υπολογιστών είναι ότι εάν κλαπεί ή καταστραφεί η πρόσβαση στην κρυπτογράφηση σας μπορεί να χαθεί μόνιμα καθώς δεν εφαρμόζεται ένα κατάλληλο σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Κινητά πορτοφόλια είναι εφαρμογές smartphone που εκτελούνται σε κινητές συσκευές. Είναι το πιο πρακτικό είδος ζεστών πορτοφολιών και είναι ιδανικά για εμπόρους που είναι πάντα σε λειτουργία.

Ωστόσο, παρόλο που ορισμένα πορτοφόλια για κινητά διαθέτουν επιλογές ασφαλείας πολλαπλών υπογραφών, δεν είναι τόσο ασφαλή και δεν πρέπει να αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες κρυπτογράφησης. Ορισμένα από τα κινητά πορτοφόλια δεν δίνουν στους χρήστες πρόσβαση στα ιδιωτικά τους κλειδιά, κάτι που μπορεί να αποτελεί πρόβλημα.

Διαδικτυακά πορτοφόλια, ή πορτοφόλια ιστοτόπων, είναι ο τύπος πορτοφολιού που λειτουργεί μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας, καθιστώντας τα πιο επιρρεπή σε εισβολή. Εξαιτίας αυτού, συνιστώνται κυρίως για βραχυπρόθεσμες συναλλαγές.

Το πλεονέκτημα είναι ότι μπορούν να προσεγγιστούν από οποιαδήποτε συσκευή είναι συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο και οι συναλλαγές μπορούν να γίνουν γρήγορα και εύκολα. Τα διαδικτυακά πορτοφόλια είναι τα πιο ασφαλή όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με έναν ασφαλή υπολογιστή ή ένα πορτοφόλι εκτός σύνδεσης.

Η ασφάλεια των καυτών πορτοφολιών εξαρτάται από τις συνήθειες ασφαλείας που έχουν οι χρήστες και από εκείνες των εμπλεκόμενων τρίτων. Τέτοιες πλατφόρμες είναι ευάλωτες σε παραβιάσεις επειδή συνδέονται συνεχώς με το Διαδίκτυο.

Η αποθήκευση μικρών ποσών ψηφιακού νομίσματος σε ζεστά πορτοφόλια είναι μια χαρά επειδή οι χάκερ πιθανότατα δεν θα σπαταλήσουν το χρόνο και τους πόρους τους για να αποκτήσουν πρόσβαση σε μικρά χρηματικά ποσά. Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις κλοπής που αφορούσαν ζεστά πορτοφόλια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Bitcoin αξίας εκατομμυρίων δολαρίων έχει κλαπεί σε απόπειρες εισβολής (βλ. Περιστατικό στο Mt Gox).

Ψυχρά πορτοφόλια

Ψυχρά πορτοφόλια είναι η μέθοδος επιλογής αποθήκευσης για τους κυνηγούς σημαντικής ποσότητας Bitcoin. Οι τύποι ψυχρών πορτοφολιών είναι: πορτοφόλια χαρτιού και πορτοφόλια υλικού.

Χαρτί πορτοφόλια είναι έγγραφα στα οποία τυπώνονται όλα τα απαραίτητα δεδομένα για τη δημιουργία Bitcoin. Είναι ιδανικά για μακροχρόνια αποθήκευση, καθώς κανείς δεν μπορεί να χαράξει χαρτί. Το μειονέκτημα είναι ότι μπορούν να κλαπούν ή να καταστραφούν λόγω ακατάλληλων συνθηκών αποθήκευσης. Η αποθήκευση των Bitcoin σε πορτοφόλια χαρτιού θα πρέπει να γίνεται με πολύ αυστηρά μέτρα κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών εκτύπωσης για να είναι όλα ασφαλή.

Blockgeeks

Πορτοφόλια υλικού είναι φυσικές συσκευές εκτός σύνδεσης που μοιάζουν με USB με διεπαφή, η οποία μπορεί να συνδεθεί στον υπολογιστή σας όταν θέλετε να μεταφέρετε κρυπτογράφηση. Δεδομένου ότι δεν είναι συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο κατά τη δημιουργία σπόρων και σας επιτρέπει να διατηρείτε τόσο τα ιδιωτικά όσο και τα δημόσια κλειδιά σας, θεωρούνται ως η πιο ασφαλής επιλογή αποθήκευσης.

Ποιο είδος πορτοφολιού χρειάζομαι?

Τώρα που έχετε εισαχθεί στους κύριους τύπους πορτοφολιών, θα εξετάσουμε τις κύριες πτυχές και τα χαρακτηριστικά, ώστε να μπορείτε να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση και να επιλέξετε αυτήν που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Steemit

Αν σκοπεύετε να κάνετε συναλλαγές συχνά, ένα καυτό πορτοφόλι είναι μια καλύτερη επιλογή

Εάν σας ενδιαφέρει HODLing μεγαλύτερα ποσά κρυπτογράφησης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να αυξηθεί η αξία τους, τότε συνιστάται ένα κρύο πορτοφόλι, καθώς έχει την ισχυρότερη ασφάλεια.

Οι έμποροι που επιθυμούν να αποθηκεύσουν περισσότερους τύπους altcoins, θα πρέπει να αναζητήσουν ένα πορτοφόλι που προσφέρει συμβατότητα για μια ευρύτερη επιλογή κρυπτογράφησης.

Θα πρέπει να αναζητήσετε ένα πορτοφόλι που έχει μια διεπαφή με την οποία μπορείτε να αλληλεπιδράσετε εύκολα. Εάν είστε πιο έμπειροι στην τεχνολογία και μπορείτε να χειριστείτε πιο περίπλοκες εγκαταστάσεις και διαδικασίες, τότε μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε αυτό που ταιριάζει στο επίπεδο των γνώσεών σας. Θα ήταν χρονοβόρα και απογοητευτική η κατοχή ενός πορτοφολιού με λειτουργίες που δεν μπορείτε να κυριαρχήσετε.

Αναρωτηθείτε εάν μπορείτε να φροντίσετε ένα φυσικό πορτοφόλι ή εάν είναι δύσκολο για εσάς να το διατηρήσετε ασφαλές.

Από άποψη ασφάλειας, αν ψάχνετε για τα καλύτερα μέτρα ασφαλείας, τότε ένα κρύο πορτοφόλι θα ήταν η ιδανική επιλογή.

συμπέρασμα

Με αυτό, ολοκληρώνουμε το άρθρο μας σχετικά με ζεστά και κρύα πορτοφόλια. Ελπίζουμε ότι οι πληροφορίες που παρουσιάσαμε εδώ θα βοηθήσουν στη διαδικασία εύρεσης του τέλειου πορτοφολιού για εσάς.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me