Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Δίδυμοι εναντίον Coinbase | Σύγκριση ανταλλαγής Crypto

Δίδυμοι εναντίον Coinbase

Το Gemini και το Coinbase είναι δύο από τις σημαντικότερες ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων. Και οι δύο έχουν ισχυρή παρουσία στον κλάδο κρυπτογράφησης και είναι επίσης από τους πιο αξιόπιστους όσον αφορά την ασφάλεια και την ποιότητα των υπηρεσιών. Σε αυτήν τη σύγκριση Gemini vs Coinbase, σκοπεύουμε να αναλύσουμε τις δύο ανταλλαγές όσον αφορά τα βασικά χαρακτηριστικά και τη γενική ποιότητα των υπηρεσιών.

Σχετικά με τους Δίδυμους

Δίδυμοι είναι ένας πάροχος ανταλλαγής κρυπτογράφησης και φύλαξης ψηφιακών στοιχείων. Εγγεγραμμένος στο Υπουργείο Οικονομικών της Νέας Υόρκης (NYSDFS), έχει επίσης την έδρα του στη Νέα Υόρκη. Η ανταλλαγή ιδρύθηκε το 2014 από τα δίδυμα Winklevoss Cameron και Tyler.

Το Gemini μπορεί να θεωρηθεί το καλύτερο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης που καταφέρνει να παραμείνει στο ίδιο επίπεδο με τους γίγαντες, όπως οι Binance, Bitstamp και Kraken. Το χρηματιστήριο ανακοίνωσε πρόσφατα ότι παρέχει τώρα υπηρεσίες φύλαξης Bitcoin για πελάτες, τόσο μεμονωμένους όσο και εταιρικούς. Είναι επίσης γνωστό ως μια από τις πιο ασφαλείς ανταλλαγές, έχοντας υιοθετήσει ένα σύστημα ασφαλείας στρατιωτικού βαθμού, καθώς θα συζητήσουμε περισσότερο αργότερα.

Σχετικά με το Coinbase

Η Coinbase είναι μια κορυφαία πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων με έδρα στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Ιδρύθηκε το 2012 από τους σημερινούς διευθύνοντες σύμβουλους της Brian Armstrong και Fred Ehrsam, το Coinbase είναι το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης με όγκο συναλλαγών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πλατφόρμα χρησιμεύει ως μεσιτεία για την αγορά και πώληση ψηφιακών στοιχείων ακόμη και με νομίσματα fiat. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως πορτοφόλι για την αποθήκευση ψηφιακών στοιχείων.

Coinbase Pro είναι ένας βραχίονας του Coinbase που επιτρέπει στους χρήστες της πλατφόρμας να αγοράζουν και να πωλούν ψηφιακά στοιχεία μεταξύ τους. Επιπλέον, το Coinbase έχει μια δύναμη που το ξεχωρίζει. έχει ανοίξει τις πόρτες του σε κάθε επιλέξιμο περιουσιακό στοιχείο για να συμπεριληφθεί στην πλατφόρμα του. Πρόσφατα ξεκίνησε το Coinbase Asset Hub που επιτρέπει στους εκδότες διακριτικών να εκδίδουν τα περιουσιακά τους στοιχεία απευθείας με πολύ μικρή συμμετοχή του ίδιου του χρηματιστηρίου. Το Coinbase είναι επίσης ένα από τα πιο ασφαλή χρηματιστήρια εκεί έξω, σύμφωνα με αρκετές αναφορές ελέγχου ασφαλείας.

Gemini vs Coinbase: Διαθέσιμα νομίσματα

Το Coinbase παρέχει υποστήριξη για μια μεγάλη ποικιλία κρυπτονομισμάτων. Προς το παρόν παρέχει πληροφορίες αγοράς για 50 περιουσιακά στοιχεία. Αυτά περιλαμβάνουν Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin, 0x, USD Coin, Basic Attention Token, Ripple, EOS, Stellar, Augur, DAI, Link, Atom, Kyber Network και Zcash. Αυτά τα στοιχεία απολαμβάνουν διαφορετικά επίπεδα χρήσης στο Coinbase, με ορισμένα να αναφέρονται στο Coinbase αλλά όχι στο Coinbase Pro και αντίστροφα.

Η Gemini υποστηρίζει επί του παρόντος 20 κρυπτονομίσματα. Αυτά περιλαμβάνουν BTC, ETH, LTC, LINK, DOGE, EOS, XLM και άλλα.

Gemini vs Coinbase: Διαθέσιμες χώρες

Το Gemini διατίθεται σε 50 χώρες σε διαφορετικές ηπείρους. Αυτές οι χώρες περιλαμβάνουν, ενδεικτικά, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Βραζιλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Λειτουργεί επίσης σε όλες τις πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Coinbase, αντίθετα, λειτουργεί σε 32 χώρες, επίσης διασκορπισμένο σε πολλές διαφορετικές ηπείρους. Η πλατφόρμα προσφέρει υπηρεσίες κρυπτογράφησης και αποθήκευσης σε 190 χώρες. Στις ΗΠΑ, το πορτοφόλι Coinbase USD είναι απλώς λειτουργικό σε κράτη όπου η εταιρεία έχει λάβει άδεια ως πομπό χρημάτων. Οι υποστηριζόμενοι έμποροι είναι από την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Κύπρο, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Δανία και τη Φινλανδία.

Από αυτήν την άποψη, ο νικητής της μάχης Gemini εναντίον Coinbase είναι η Coinbase επειδή έχει κάλυψη σε πολλές περισσότερες χώρες, παρέχοντας πρόσβαση σε μεγαλύτερο αριθμό χρηστών.

Gemini vs Coinbase: Διεπαφή και εμπειρία χρήστη

Το Gemini δεν είναι απλώς γνωστό για την ασφάλεια, έχει επίσης ένα απλό περιβάλλον εργασίας χρήστη, το οποίο ακόμη και ένας αρχάριος μπορεί εύκολα να περιηγηθεί. Ο ιστότοπος έχει πολύ περιορισμένο κείμενο χωρίς περιττές λεπτομέρειες που θα προκαλέσουν σύγχυση στους νέους χρήστες. Γι ‘αυτό μπορεί να είναι ιδανικό τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους χρήστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Coinbase είναι ακριβώς όπως το Gemini όσον αφορά τη χρήση του. Η απλότητα του σχεδιασμού το καθιστά ιδανικό προορισμό για αρχάριους εμπόρους και έχει διατηρήσει αυτήν τη φήμη εδώ και χρόνια. Ακόμα κι αν και οι δύο έχουν καθαρές διεπαφές, το Coinbase είναι μια καλύτερη επιλογή για έναν αρχάριο, καθώς η διεπαφή είναι πιο εύκολη στην πλοήγηση από αυτήν του Gemini.

Gemini vs Coinbase: Εφαρμογές για κινητά

Το Gemini διαθέτει μια εφαρμογή για κινητά για χρήστες Android και iOS. Ωστόσο, οι χρήστες έχουν κάποια παράπονα, όπως αργή φόρτωση και έλλειψη απόκρισης. Ένα άλλο παράπονο είναι ότι συνεχίζει να εμφανίζει αναδυόμενα παράθυρα ακόμα και μετά από μια απάντηση. Υπάρχουν επίσης δυσκολίες στη μεταφορά του υπολοίπου του πορτοφολιού σας σε ένα εξωτερικό πορτοφόλι, αλλά η εφαρμογή διαθέτει μια καταπληκτική συλλογή στοιχείων.

Η εφαρμογή για κινητά της Coinbase έχει απλή και καθαρή σχεδίαση, αλλά οι χρήστες έχουν διαμαρτυρηθεί για την αδυναμία αποδοχής περισσότερων altcoins, όπως το Dogecoin, καθώς και για την κακή υποστήριξη των πελατών. Τα τέλη αποτελούν επίσης ανησυχία για τους χρήστες της εφαρμογής που πιστεύουν ότι πρέπει να ελεγχθεί προς τα κάτω.

Gemini vs Coinbase: Καταθέσεις και Αναλήψεις

Το Gemini επιτρέπει καταθέσεις χρησιμοποιώντας BTC, ETH και USD. Οι καταθέσεις σε δολάρια μπορούν να γίνουν χρησιμοποιώντας πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, συμπεριλαμβανομένων των Visa, Mastercard και American Express. Οι κάτοικοι των ΗΠΑ μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν απευθείας τραπεζικές μεταφορές.

Το Coinbase, σε αντίθεση, έχει μεγαλύτερο αριθμό επιλογών για καταθέσεις και αναλήψεις. Αυτά περιλαμβάνουν τόσο τα κρυπτονομίσματα όσο και τα νομίσματα fiat ως εξής.

Καταθέσεις:

  • Τραπεζική μεταφορά (καθώς και ACH στις ΗΠΑ και SEPA στην ΕΕ) για όλα τα υποστηριζόμενα νομίσματα, δηλαδή CAD, EUR, GBP, SGD και USD ·
  • Πιστωτικές κάρτες και χρεωστικές κάρτες
  • Καταχωρισμένα κρυπτονομίσματα.

Αναλήψεις:

  • PayPal;
  • Καταχωρισμένα κρυπτονομίσματα.

Όσον αφορά την ευκολία κατάθεσης και ανάληψης, το Coinbase είναι μια καλύτερη επιλογή, καθώς διαθέτει περισσότερες διαθέσιμες επιλογές για να διαλέξετε.

Gemini vs Coinbase: Τέλη

Ένα άλλο κρίσιμο χαρακτηριστικό που θα χρησιμοποιήσουμε στη σύγκριση Gemini vs Coinbase είναι οι χρεώσεις. Η Gemini έχει δύο κατηγορίες τελών: έξοδα συναλλαγών και μεταφοράς. Το πρώτο χρεώνεται για συναλλαγές στην πλατφόρμα με τη μορφή τελών Dynamic Maker-takeer. Τέλη μεταφοράς χρεώνονται για τη μεταφορά χρημάτων μέσα και έξω από τους λογαριασμούς συναλλαγών στο χρηματιστήριο.

Οι καταθέσεις είναι δωρεάν για όλα τα κρυπτονομίσματα και Wire Transfer. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αναλήψεις είναι δωρεάν για όλα τα κρυπτονομίσματα έως ότου φτάσει το όριο έως και 10 για μεμονωμένους πελάτες και 50 για θεσμικούς επενδυτές, μετά την οποία χρεώνονται χρεώσεις ανάλογα με το περιουσιακό στοιχείο. Οι αναλήψεις μέσω ACH, Gemini Dollar και Wire Transfer είναι δωρεάν.

Για το Coinbase, οι χρεώσεις χρεώνονται με βάση τη χώρα διαμονής του χρήστη, τον τρόπο πληρωμής, το νόμισμα και τον όγκο. Όσο υψηλότερος είναι ο όγκος, τόσο περισσότερα είναι τα τέλη. Όσοι αγοράζουν με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα πρέπει να πληρώσουν 3,99 τοις εκατό του ποσού.

Η περίληψη έχει ως εξής:

Τυπική αγορά / πώληση Άμεσες αγορές (μόνο χρεωστική κάρτα) Τραπεζικές μεταφορές (SEPA) – είσοδος / έξοδος * Ταχύτερες πληρωμές
1,49% 3,99% Δωρεάν / 0,15 € Ελεύθερος
Τρόπος πληρωμής για αγορά / Μέθοδος πληρωμής προς πώληση Πραγματικό ποσοστό χρέωσης μετατροπής (μετά την παραίτηση)
Τραπεζικός λογαριασμός ΗΠΑ 1,49%
Πορτοφόλι USD Coinbase 1,49%
Χρεωστική κάρτα 3,99% ***
Μέθοδος κατάθεσης σε δολάρια ΗΠΑ Τέλη
Μεταφορά ACH Ελεύθερος
Τραπεζική μεταφορά 10 $ (εξερχόμενα 25 $)

Το Coinbase είναι διάσημο για τη χρέωση υψηλών τελών, οπότε σαφώς, η Gemini είναι μπροστά σε αυτό.

Gemini vs Coinbase: Ασφάλεια

Ο Δίδυμος είναι μια επιπλέον ενισχυμένη ανταλλαγή όσον αφορά την ασφάλεια. Λέγεται ότι διαθέτει σύστημα ασφαλείας στρατιωτικού βαθμού. Αυτό είναι κατανοητό λόγω των υπηρεσιών φύλαξης που παρέχουν για να διασφαλίσουν ότι τα χρήματα των πελατών είναι ασφαλή. Η ανταλλαγή είναι επίσης μία από τις πρώτες που υπέβαλε κανονισμούς και είναι μια από τις πιο συμμορφούμενες στον κλάδο, η οποία παρέχει ένα επίπεδο ασφάλειας από μόνη της.

Ίσως εξαιτίας αυτού, ο Δίδυμος δεν έχει ποτέ παραβιαστεί ή αλλιώς παραβιαστεί. Δεν υπάρχει καταγραφή χρηστών που χάνουν χρήματα ή προσωπικά στοιχεία.

Το Coinbase χρησιμοποιεί επίσης εξαιρετικά μέτρα ασφαλείας για να διασφαλίσει την ασφάλεια των χρημάτων και των πληροφοριών των χρηστών. Παρόλο που ποτέ δεν έχει παραβιαστεί, οι χρήστες έχουν χάσει χρήματα από μερικές απάτες ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing).

Gemini vs Coinbase: Υποστήριξη πελατών

Η Gemini μπορεί να προσφέρει ποιοτική υποστήριξη πελατών όλο το εικοσιτετράωρο. Ωστόσο, οι κριτικές των χρηστών υποδηλώνουν ότι υπήρξαν κάποια προβλήματα. Οι πελάτες ισχυρίζονται ότι έχουν ζητήσει υποστήριξη (κυρίως λόγω αποτυχημένων αναλήψεων) και χρειάζονται εβδομάδες για να λάβουν απάντηση.

Όσοι χρησιμοποίησαν το Coinbase έχουν επίσης διαμαρτυρηθεί για την ποιότητα της εξυπηρέτησης πελατών. Αυτό περιλαμβάνει πρόωρη απάντηση και ανεπίλυτα ζητήματα που παραμένουν για εβδομάδες, όπως και οι Δίδυμοι. Τα περισσότερα παράπονα συνορεύουν με την αδυναμία ανάληψης ή μεταφόρτωσης πληροφοριών KYC τις οποίες η υποστήριξη πελατών εξακολουθεί να υπόσχεται να επιλύσει αλλά ποτέ δεν το κάνει.

Gemini vs Coinbase: Δημόσια γνώμη

Τόσο η Gemini όσο και η Coinbase είναι κορυφαίες ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων που έχουν αποκτήσει φήμη με την πάροδο του χρόνου. Παρ ‘όλα αυτά, μια μικρή έρευνα για την αντίληψη του κοινού θα δείξει ότι το κοινό δεν αισθάνεται την αγάπη. Τα προβλήματα οφείλονται κυρίως στην κακή ανταπόκριση στην εξυπηρέτηση πελατών και όχι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πελάτες. Πολλές από τις κριτικές αναφέρονται σε αυτές τις κορυφαίες ανταλλαγές ως απάτες που δεν θα προτείνουν σε κανέναν.

Δίδυμοι εναντίον Coinbase: Ετυμηγορία

Κοιτάζοντας αυτήν τη σύγκριση ανταλλαγής Gemini vs Coinbase, είναι σαφές ότι και οι δύο πρέπει να αναβαθμίσουν την εξυπηρέτηση πελατών τους. Αυτός είναι ένας από τους τομείς όπου και οι δύο φαίνεται να έχουν υποχωρήσει. Επίσης, η επιλογή μεταξύ των δύο, θα εξαρτηθεί από το κίνητρο και την προτεραιότητά σας. Για παράδειγμα, τα τέλη μπορεί να είναι ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες για ορισμένους. Ωστόσο, και οι δύο έχουν τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες τους, οπότε πρέπει να ακολουθήσετε αυτό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες προτεραιότητας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me