Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Η κατάσταση του Blockchain 5 χρόνια από τώρα (feat.) Josip Heit

μπλοκ αλυσίδας

Το Blockchain δεν κέρδισε μεγάλη προσοχή έως ότου η τιμή του Bitcoin έφτασε στο ίδιο επίπεδο με την τιμή του χρυσού. Αυτή ήταν η αρχή του πρώτου θεσμικού φόβου για απώλεια (FOMO) στην τεχνολογία blockchain το 2017. Πολλές εταιρείες ενσωμάτωσαν το blockchain και οι συναρπαστικές και ενδιαφέρουσες περιπτώσεις χρήσης που ακολούθησαν έφεραν το ενδιαφέρον θεσμικών γιγάντων όπως η IBM, η Microsoft, η JPMorgan, η Accenture.

Από τότε, το blockchain έχει βρει αυξανόμενες περιπτώσεις χρήσης σε όλες σχεδόν τις πτυχές της ανθρώπινης ζωής. Αυτή η τεχνολογία είναι έτοιμη να απαλλαγεί από μεσάζοντες, να βελτιώνει αστρονομικά τη διαφάνεια των επιχειρηματικών διαδικασιών, να βελτιώνει την ασφάλεια, να μειώνει το κόστος των λειτουργιών και να βελτιώνει την αποδοτικότητα στις επιχειρηματικές συναλλαγές παγκοσμίως.

Τζόσιπ Χιτ

«Όσο περισσότεροι υποστηρίζουν ότι το blockchain είναι μια σχετικά νέα τεχνολογία, τόσο περισσότερο διεισδύει στις επιχειρηματικές διαδικασίες ως τεχνολογία επιχειρήσεων», είπε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της GSB Gold Standard Banking Corporation AG, Josip Heit.

Ο Josip Heit είναι ένας διάσημος υποστηρικτής blockchain που έχει αλλάξει το πρόσωπο της σύγχρονης βιομηχανίας πληρωμών. Ένας οπορτουνιστής βρίσκει ευκαιρίες, ακόμη και αν η κατάσταση δεν φαίνεται προς το παρόν ότι παρέχει την εν λόγω ευκαιρία. Οι πρώτοι που μετακινούνται σε οποιονδήποτε κλάδο έχουν πάντα μεγαλύτερα οφέλη και η βιομηχανία blockchain δεν αποτελεί εξαίρεση.

Σύμφωνα με τον Heit, οποιαδήποτε βιομηχανία που εκτιμά το απόρρητο και την ασφάλεια των πελατών θα μετακινηθεί αναπόφευκτα στο blockchain ή θα αντιμετωπίσει τον κίνδυνο να απολυθεί τα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι δυνατότητες που βρίσκονται στη βιομηχανία blockchain είναι απεριόριστες. Αυτός ο χώρος έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς τις τελευταίες και τις τρέχουσες δεκαετίες. Σύμφωνα με το MarketWatch, η παγκόσμια αγορά για το blockchain ανήλθε στα 708 εκατομμύρια δολάρια το 2017 και είναι αναμένεται να φθάσει τα 60,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024.

Μεταξύ των απεριόριστων εφαρμογών αυτής της τεχνολογίας, οι ακόλουθοι είναι τρεις ενδιαφέροντες τρόποι με τους οποίους το blockchain θα μεταμορφώσει το πρόσωπο του επιχειρηματικού κόσμου.

  • Μη εύχρηστα διακριτικά (NFT)

Ένα μη εύχρηστο διακριτικό είναι ένας επιλεγμένος τύπος κρυπτογραφικού διακριτικού που αντιπροσωπεύει κάτι μοναδικό. Κατά συνέπεια, τα μη εύκαμπτα διακριτικά δεν είναι αμοιβαία εναλλάξιμα. Τα κανονικά ψηφιακά νομίσματα, από την άλλη πλευρά, είναι ευέλικτα και μπορούν εύκολα να μεταφερθούν. Τα NFT χρησιμοποιούνται συνήθως για την αποθήκευση πολύ πιο περίπλοκων και συγκεκριμένων πληροφοριών.

Η εφαρμογή των NFT μπορεί να φανεί κατά την κατασκευή, διαχείριση και μεταφορά των δικαιωμάτων των πραγματικών περιουσιακών στοιχείων με ασφάλεια και διαφάνεια. 

Έγγραφα που έχουν εκδοθεί από το κράτος, όπως πιστοποιητικά γέννησης, μητρώα ιδιοκτησίας, πιστοποιητικά γάμου, βαθμολογίες για τάξεις διατροφής και άδειες οδήγησης και πολλά άλλα μπορούν να αναγνωριστούν μέσω NFTs.

Οι καταναλωτές στο λιανικό εμπόριο μπορούν να χρησιμοποιούν blockchain για να ελέγξουν την αυθεντικότητα των πολυτελών προϊόντων. Ψηφιακά αντικείμενα, αγαθά ή εισιτήρια μπορούν εύκολα να αποθηκευτούν ως NFT σε blockchains.

Σύμφωνα με τον Josip Heit, τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Karatbars, με την υιοθέτηση των NFT τα επόμενα χρόνια, θα είναι εύκολο για τα άτομα και τις κυβερνήσεις να αποδείξουν τη νόμιμη ιδιοκτησία των ακινήτων. Οι δυσκολίες που προκύπτουν από τα ελλείποντα έγγραφα γης θα εξαφανιστούν.

  • Διαχείριση ταυτότητας και απόρρητο δεδομένων

Η έλευση του Διαδικτύου έφερε μια αστρονομική αύξηση της κλοπής ταυτότητας και των κυβερνοεπιθέσεων, οι οποίες έτρωγαν βαθιά τα υφάσματα του κυβερνοχώρου μας. Το Blockchain φέρνει μια νέα μορφή επαλήθευσης ταυτότητας στο προσκήνιο για την προστασία των πληροφοριών των χρηστών.

διαχείριση ταυτότητας

Πηγή: Saviynt

Η αυτοδύναμη ταυτότητα θα επιτρέψει στους χρήστες να διατηρήσουν μια ψηφιακή ταυτότητα μέσω πολλαπλών πλατφορμών, επιλέγοντας συγκεκριμένες λεπτομέρειες που επιθυμούν να κοινοποιήσουν δημόσια.

Αυτό είναι το μέλλον της ιδιωτικής ζωής. Οι χρήστες δεν θα είναι πλέον στο έλεος των μεσιτών δεδομένων και των κέντρων συλλογής δεδομένων. Αυτή η προσέγγιση διαχείρισης ταυτότητας θα αλλάξει ριζικά την τρέχουσα ψηφιακή οικονομία, η οποία στο παρελθόν έχει κάνει τα προσωπικά δεδομένα ένα εμπόρευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ηνωμένο Βασίλειο δαπάνησε περίπου 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ σε διαδικασίες διαχείρισης ταυτότητας το 2014. Εκτός από τα οφέλη που προσφέρει το blockchain σε έναν απλό χρήστη, θα μπορούσε επίσης να μειώσει τις κρατικές δαπάνες.

Με το σύστημα διαχείρισης ταυτότητας blockchain, δεδομένα που σχετίζονται με το Know-Your-Customer (KYC) και το Anti-Money-Laundering (AML) θα μεταβιβάζονται από τη μία τράπεζα στην άλλη με οικονομικά αποδοτικό τρόπο, χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια.

  • Έξυπνη εφαρμογή συμβολαίου σε επιχειρηματικές διαδικασίες

Ένα έξυπνο συμβόλαιο είναι ένας κώδικας που έχει σχεδιαστεί για να ξεκινά, να επικυρώνει ή να εκτελεί εξ αποστάσεως μια σύμβαση ή συμφωνία. Οι έξυπνες συμβάσεις επιτρέπουν την εκτέλεση αξιόπιστων επιχειρηματικών συμφωνιών χωρίς την ανάγκη τρίτων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τη διαδικασία.

έξυπνη σύμβαση

Πηγή: TheCryptonomist

Όχι μόνο αυτό το σύστημα απαλλάσσει τις τεράστιες χρεώσεις που χρεώνονται από τρίτα μέρη, αλλά εξαλείφει επίσης την προκατάληψη καθώς και τους ανθρώπινους παράγοντες και τελικά φέρνει υψηλότερο βαθμό διαφάνειας. Ο Heit ισχυρίζεται ότι τα έξυπνα συμβόλαια γίνονται γρήγορα ψηφιακοί δικηγόροι του 21ου αιώνα.

Τελικές σκέψεις για την κατάσταση του blockchain 5 χρόνια από τώρα

Ενώ υπάρχουν πολλοί επικριτές του blockchain και των κρυπτονομισμάτων, αυτός ο χώρος συνεχίζει να βρίσκει περιπτώσεις χρήσης σε διάφορους κλάδους. Είναι ενδιαφέρον πώς τα έθνη όπως η Κίνα, τα ΗΑΕ και η Σιγκαπούρη ανταγωνίζονται επί του παρόντος ποιος θα ηγηθεί της εποχής της ψηφιακής οικονομίας και του blockchain.

Αυτό σηματοδοτεί μια μαζική υιοθέτηση της τεχνολογίας blockchain. Αργότερα από αργότερα, το blockchain θα αυξηθεί και θα πάρει την πολυαναμενόμενη προσοχή και ενδιαφέρον που του αξίζει. 

Προτεινόμενη εικόνα: naaim.org

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me