Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Έργα Blockchain 3.0 που πρέπει να προσέξετε το 2019

Έργα Blockchain 3.0

Τι είναι το Blockchain 3.0?

Η έλευση της τεχνολογίας blockchain πριν από 10 χρόνια σηματοδοτήθηκε από την εμφάνιση του Bitcoin. Μετά από λίγα χρόνια, ήρθε η δεύτερη φάση αυτής της νέας τεχνολογίας, η οποία δημιουργήθηκε από την εμφάνιση του Αιθέριο και έξυπνες συμβάσεις.

Ωστόσο, παρά τις τεράστιες προόδους της, η τεχνολογία blockchain έχει το δίκαιο μερίδιο των προκλήσεων. Τα έργα Blockchain 3.0 είναι μια νέα γενιά τεχνολογίας που εστιάζει στην επίλυση των πιεστικών ζητημάτων των προηγούμενων εκδόσεών της με την εφαρμογή διαφορετικών πρωτοκόλλων, αλγορίθμων και συστημάτων. Η υψηλότερη επεκτασιμότητα, η διαλειτουργικότητα, το απόρρητο και οι άμεσες συναλλαγές είναι αυτό που διαχωρίζει το Blockchain 3.0 από τους προγόνους του.

Στο σημερινό άρθρο θα καλύψουμε τα πιο σημαντικά έργα blockchain 3.0 που συμβάλλουν στο επόμενο επίπεδο ανάπτυξης αυτής της τεχνολογίας:

Cardano

Cardano είναι ένα μοναδικό έργο blockchain, που πιστεύεται ότι είναι η πρώτη κρυπτογράφηση νέας γενιάς στον κόσμο που επιδιώκει να φέρει τη βιομηχανία με δυνατότητα κλιμάκωσης, διαλειτουργικότητας, ασφάλειας και προσιτής τιμής..

Είναι το πρώτο blockchain με ομότιμους κριτές που περιλαμβάνει μοναδική αρχιτεκτονική και χαρακτηριστικά που σχεδιάστηκαν για να λύσουν τα πιεστικά ζητήματα των τρεχουσών πλατφορμών blockchain. Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό αυτής της πλατφόρμας είναι το αυτοδιοικούμενο σύστημα και το γεγονός ότι παράγει μια συνεχή ροή εσόδων, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της. Αυτά τα χρήματα θα επανεπενδυθούν για τη συγκέντρωση των καλύτερων ατόμων στους τομείς τους, προκειμένου να διατηρηθεί η πλατφόρμα ενημερωμένη με τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία.

ΤΣχετική εικόναυπό την ηγεσία του έργου είναι ο Charles Hoskinson, ένας από τους δημιουργούς του Ethereum που εγκατέλειψε το έργο για να δημιουργήσει το όραμά του για τη δημιουργία ενός καλύτερου blockchain. Η εγγενής κρυπτογράφηση του έργου, ADA, έχει ανώτατο όριο αγοράς 1.045.890.498 USD και επί του παρόντος κατατάσσεται 12η CoinMarketCap.

EOS

Το EOS είναι ένα έργο blockchain επόμενης γενιάς που εκτελείται χρησιμοποιώντας ένα κατ ‘εξουσιοδότηση Proof-of-Stake (DPoS) προκειμένου να αυξήσει τη χρηστικότητα. Αυτός ο συγκεκριμένος αλγόριθμος συναίνεσης σχεδιάστηκε για να λύσει τα προβλήματα που έρχονται με το dApps που βασίζεται στο Ethereum, όπως η αύξηση των τελών συναλλαγής και η αργή ταχύτητα των συναλλαγών. Το σύστημα της EOS επιτρέπει σε κάθε πορτοφόλι του δικτύου να ψηφίζει έναν εκπρόσωπο.

Όπως και με άλλα έργα Blockchain 3.0, το EOS διαθέτει αυξημένη επεκτασιμότητα, καθώς είναι σε θέση να επεξεργαστεί εκατομμύρια συναλλαγές σε ένα δευτερόλεπτο μέσω της εφαρμογής αποτελεσματικών βελτιστοποιήσεων. Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό αυτού του δικτύου είναι η ευελιξία του. Επιτρέπει στους προγραμματιστές να παγώσουν μια ελαττωματική εφαρμογή χρησιμοποιώντας μπλοκ παραγωγούς έως ότου αφαιρεθεί το σφάλμα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ σκληρό πιρούνι εάν προκύψουν προβλήματα λογισμικού.

Το κέρμα EOS βρίσκεται σήμερα στην 4η θέση στο CoinMarketCap με ανώτατο όριο αγοράς 2.945.059.684 USD.

ΕΙΚΟΝΙΣΜΑ

Το ICON (ICX) είναι ένα άλλο αξιοσημείωτο έργο Blockchain 3.0 στη λίστα μας, το οποίο επιδιώκει να βελτιώσει την επικοινωνία και τη συνδεσιμότητα μεταξύ διαφορετικών blockchain. Η πλατφόρμα λειτουργεί χρησιμοποιώντας την ιδιόκτητη τεχνολογία «Loopchain», η οποία επιτρέπει την πραγματοποίηση και την ολοκλήρωση των συναλλαγών πολύ πιο γρήγορα. Το Loopchain επεξεργάζεται επίσης υψηλότερο αριθμό συναλλαγών ανά δευτερόλεπτο σε σύγκριση με τους ομολόγους του προηγούμενης γενιάς.

Σχετική εικόνα

Η ICON έχει εξασφαλίσει στρατηγικές συμβάσεις με σημαντικές εταιρείες και ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων των Pantera Capital, Coinsilium και Kenetic Capital.

Προσπαθεί να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο περιβάλλον blockchain που γεφυρώνει παραδοσιακά Blockchains προηγούμενης γενιάς, όπως το Bitcoin και το Ethereum, με τη νέα γενιά. Το ICON (ICX) έχει κατάταξη 39 στο CoinMarketCap και ανώτατο όριο αγοράς 126.197.346 USD.

Ζίλικα

Το Zilliqa είναι ένα δημόσιο blockchain επόμενης γενιάς, υψηλής απόδοσης που βασίζεται σε μια νέα γλώσσα προγραμματισμού που ονομάζεται Scilla και αναμένεται να είναι μια βελτιωμένη έκδοση του Ethereum’s Solidity. Το Scilla σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίσει τα σφάλματα ασφαλείας που εμφανίζονται στο Solidity.

Αυξάνοντας τον αριθμό των κόμβων στο δίκτυό τους, θέλουν να αποτρέψουν τα τρέχοντα ζητήματα κλιμάκωσης που μαστίζουν τις μπλοκ Bitcoin και Ethereum. Εάν υπάρχουν περισσότεροι κόμβοι συνδεδεμένοι στο δίκτυο, αυτό θα οδηγήσει σε υψηλότερη ταχύτητα συναλλαγής και μικρότερο λανθάνοντα χρόνο.

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι χρησιμοποιεί ένα πρωτόκολλο Proof-of-Work (PoW) για να αποτρέψει μια πιθανή επίθεση Sybil, καθώς όλοι οι χρήστες πρέπει να εκτελέσουν ένα PoW για να μπορούν να συμμετέχουν στο δίκτυο της Zilliqa. Επίσης, ο αλγόριθμος PoW δεν εφαρμόζεται για την επίτευξη συναίνεσης στο δίκτυο και δεν μπορούν όλοι οι ανθρακωρύχοι να συμμετέχουν στην εξόρυξη κάθε μπλοκ.

Η Zilliqa (ZIL) βρίσκεται στην 37η θέση στο CoinMarketCap, λόγω ανώτατου ορίου αγοράς 134.168 $ USD $.

Aion

Aion είναι ένα έργο πολλαπλών επιπέδων blockchain που στοχεύει στη βελτίωση της επεκτασιμότητας, του απορρήτου και της διαλειτουργικότητας των πλατφορμών που βασίζονται σε αυτήν την τεχνολογία. Το Aion χρησιμεύει ως μεσάζων που θα επιτρέπει σε δημόσιους ή ιδιωτικούς blockchain να επικοινωνούν αποτελεσματικά μεταξύ τους. Αυτό το δημόσιο blockchain τρίτης γενιάς δημιουργήθηκε για να επιτρέπει σε διαφορετικά blockchain να επικοινωνούν μεταξύ τους και να διαχειρίζονται τις δικές τους αποκεντρωμένες εφαρμογές.

Η Aion έχει βαθμολογία 103 στο CoinMarketCap με το ανώτατο όριο αγοράς των 32.983.255 USD.

Νεμπλιο

Νεμπλιο είναι μια άλλη πρωτότυπη πλατφόρμα blockchain που εστιάζει κυρίως στις περιπτώσεις χρήσης επιχειρήσεων και επιχειρήσεων. Το σχέδιο της πλατφόρμας είναι να χρησιμοποιήσει τεχνολογία blockchain για να αυξήσει την αποτελεσματικότητα και την ανάπτυξη αποκεντρωμένων εφαρμογών εφαρμόζοντας μια ποικιλία λειτουργιών ανοιχτού κώδικα και API.Αποτέλεσμα εικόνας για το λογότυπο Neblio icx

Το Neblio επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν dapps σε 8 γλώσσες προγραμματισμού: C #, Python, GO, Javascript, Ruby, .NET, Java και NODE.JS. Αυτό καθιστά την πλατφόρμα εξαιρετικά ευέλικτη και δεν περιορίζει τη χρήση της σε μία μόνο κατηγορία προγραμματιστών. Το Neblio (NEBL) έχει ανώτατο όριο αγοράς 15.523.454 USD, το οποίο το τοποθετεί στην τάξη του 178 στο CMC.

Τελικές σκέψεις

Τα έργα Blockchain 3.0 έχουν θέσει ένα υψηλότερο πρότυπο για επεκτασιμότητα, διαλειτουργικότητα και ασφάλεια, το οποίο θα κερδίσει ακόμη και τις πιο ικανές από τις σημερινές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Ωστόσο, αυτά τα cryptos έχουν ακόμη πολύ δρόμο για να υιοθετήσουν προτού μπορέσουν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Προτεινόμενη εικόνα: CoinSutra

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me