Τα καλύτερα πορτοφόλια Bitcoin και Cryptocurrency

Αυτός ο οδηγός έχει σχεδιαστεί για να σας διδάξει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα πορτοφόλια Bitcoin. Επειδή υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι για τη χρήση και την κατοχή κρυπτογράφησης, ορισμένα πορτοφόλια είναι καλά για ορισμένες εργασίες (όπως συναλλαγές), ενώ άλλα είναι καλύτερα σε άλλες εργασίες (όπως αποθήκευση) και κάθε πορτοφόλι προσφέρει ανταλλαγές. Με αυτόν τον οδηγό, μπορείτε να μάθετε ποιο πορτοφόλι είναι το καλύτερο για εσάς.

Contents

Τα καλύτερα πορτοφόλια σε κάθε κατηγορία

Το πιο ασφαλές πορτοφόλι

Στιγμιότυπο οθόνης των λειτουργιών coldcardwallet.com MK3 Ιστοσελίδα Coldcard

Coinkite Coldcard Mk 3

Η ψυχρή κάρτα θεωρείται από καιρό το απόλυτο ασφαλέστερο πορτοφόλι υλικού στην αγορά. Με υποστήριξη μόνο για το Bitcoin και ορισμένες πραγματικά προηγμένες δυνατότητες ασφαλείας, ξεπερνά πραγματικά όλους τους άλλους όσον αφορά την ασφάλεια.

Ωστόσο, αν σκοπεύετε να κρατήσετε άλλα νομίσματα εκτός από το Bitcoin, αυτό δεν είναι το πορτοφόλι για εσάς. Μπορείτε να επιλέξετε ένα Καθολικό Nano S ή Νάνο Χ αντι αυτου.

ColdCard Mk3

ColdCard Mk3 Κυκλοφόρησε το2019 Τιμή 119 $ ScreenYes StorageSD Card ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ!

Το καλύτερο πορτοφόλι εν κινήσει

Στιγμιότυπο οθόνης του shop.ledger.com Nano X Ιστοσελίδα βιβλίου

Nano X του Ledger

ο Καθολικό Nano X είναι η νεότερη προσθήκη του Ledger στην οικογένεια νανο. Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, υποστηρίζει bluetooth, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για γρήγορες και ασφαλείς συναλλαγές εν κινήσει.

Η μεγάλη εσωτερική μνήμη είναι επίσης φανταστική για εμπόρους που θέλουν να κρατήσουν πολλά διαφορετικά νομίσματα.

Καθολικό Nano X

Καθολικό Nano X Κυκλοφόρησε το 2019 Τιμή 119 $ Οθόνη Ναι Αποθήκευση2MB ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ!

Καλύτερο πορτοφόλι iOS (Hot):

Πορτοφόλι Hodl: Ένα απλό πορτοφόλι Bitcoin ανοιχτού κώδικα

Στιγμιότυπο οθόνης της αρχικής σελίδας hodlwallet.co Ιστοσελίδα Hodlwallet

Χοντλ Το Πορτοφόλι είναι διαθέσιμο για iOS και Android και διευκολύνει την αποστολή και λήψη Bitcoin χωρίς περιττές ή επιπλέον δυνατότητες για να σας αποσπάσει την προσοχή.

Καλύτερο πορτοφόλι Android (Hot):

Samourai – προστατεύει το απόρρητο σε κινητά

Στιγμιότυπο οθόνης της αρχικής σελίδας samouraiwallet.com Ιστοσελίδα Σαμουράι

Καλύτερο πορτοφόλι επιφάνειας εργασίας:

Wasabi – Ανόητο πορτοφόλι επιτραπέζιου υπολογιστή

Στιγμιότυπο οθόνης της αρχικής σελίδας wasabiwallet.io Ιστοσελίδα Wasabiwallet


Το πορτοφόλι Wasabi έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τα κέρματα που ενισχύουν την προστασία της ιδιωτικής ζωής (δείτε πώς στον οδηγό μας). Αυτό είναι ένα προηγμένο πορτοφόλι που οι αρχάριοι πρέπει να δοκιμάσουν αργότερα όταν είναι πιο έμπειροι.

Τι είναι το πορτοφόλι Bitcoin και crypto?

Έννοια τεχνολογίας Bitcoin

Προτού μπορέσετε να κάνετε οτιδήποτε στο δίκτυο bitcoin, θα χρειαστείτε ένα πορτοφόλι.

Αν και αυτό δεν είναι μια τέλεια αναλογία, για τώρα, σκεφτείτε ένα πορτοφόλι παρόμοιο με έναν τραπεζικό λογαριασμό, καθώς κρατά τα χρήματά σας και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να στείλετε και να λάβετε χρήματα.

Τι είναι ένα ιδιωτικό κλειδί?

Ιδιωτικό κλειδί Bitcoin

Με λίγα λόγια, το ιδιωτικό κλειδί είναι σαν τον κωδικό πρόσβασης στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Εάν το έχει κάποιος άλλος, θα μπορούσε να συνδεθεί στον λογαριασμό σας και να μεταφέρει τα χρήματά σας. Πρέπει να διατηρήσετε το ιδιωτικό κλειδί ακόμη πιο ασφαλές από τον κωδικό πρόσβασης του τραπεζικού σας λογαριασμού.

Τι είναι ένα δημόσιο κλειδί?

Δημόσιο κλειδί Bitcoin

Το δημόσιο κλειδί είναι λίγο πιο συγκεχυμένο επειδή δεν υπάρχει μια απλή αναλογία πραγματικού κόσμου, αλλά για να συνεχίσουμε την εικόνα, μοιάζει με το όνομα χρήστη του τραπεζικού σας λογαριασμού. Δεν θέλετε πραγματικά να το γνωρίζουν οι άλλοι, αλλά αν το έκαναν, εξακολουθούν να μην έχουν τον κωδικό πρόσβασής σας, ώστε να μην μπορούν να πάρουν τα χρήματά σας.

Ωστόσο, εάν το δημόσιο κλειδί σας είναι γνωστό, αυτό θα επηρεάσει το απόρρητό σας στο μέλλον, γεγονός που μας οδηγεί σε διευθύνσεις.

Τι είναι η διεύθυνση Bitcoin?

Διεύθυνση Bitcoin

Φανταστείτε ότι κάποιος θέλει να στείλει χρήματα στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Σε αυτήν την περίπτωση, θα τους δώσατε τον αριθμό του τραπεζικού σας λογαριασμού και θα μπορούσαν να πουν στην τράπεζά τους να σας μεταφέρει τα χρήματα.

ΕΝΑ διεύθυνση bitcoin είναι σαν αριθμός τραπεζικού λογαριασμού. Εάν κάποιος θέλει να σας στείλει Bitcoin, του στέλνετε μια διεύθυνση.

Χάρτης με δείκτες bitcoin

Ωστόσο, σε αντίθεση με έναν τραπεζικό λογαριασμό, το πορτοφόλι σας έχει εκατομμύρια διευθύνσεις. Μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται να το σκέφτεστε πάρα πολύ.

Αρκεί να πούμε ότι τα περισσότερα πορτοφόλια χρησιμοποιούν το δημόσιο κλειδί σας (συν κάποια κρυπτογραφική μαγεία) για να δημιουργήσουν μια νέα διεύθυνση για κάθε συναλλαγή. Αυτό είναι για την προστασία του απορρήτου σας καθιστώντας πιο δύσκολο για κάποιον να συνδέσει προηγούμενες συναλλαγές με τις τρέχουσες μέσω μιας πρακτικής γνωστής ως «αλυσίδα ανάλυσης».

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε το πορτοφόλι σας και να επιλέξετε «λήψη Bitcoin» και να δώσετε στον φίλο σας τη διεύθυνση που εμφανίζεται στο πορτοφόλι σας. Όλα τα σκληρά πράγματα συμβαίνουν στο παρασκήνιο.

Ένα παράδειγμα αποθήκευσης νομισμάτων σε ένα πορτοφόλι που δεν ελέγχετε είναι όταν τοποθετείτε τα νομίσματά σας σε ανταλλαγή, όπως νομίσματα ή κάθισμα. Γι ‘αυτό σας συμβουλεύουμε να απομακρύνετε όλα τα νομίσματά σας από το συντομότερο δυνατόν.

Γιατί χρειάζομαι ένα πορτοφόλι?

Χέρι που κρατά ένα τηλέφωνο με πορτοφόλι Bitcoin

Εκτός από τους παραπάνω λόγους, χρειάζεστε ένα πορτοφόλι bitcoin επειδή είναι ο μόνος τρόπος συναλλαγής στο δίκτυο Bitcoin χωρίς να χρησιμοποιήσετε τρίτο μέρος για να το κάνετε για εσάς. Αυτό είναι σημαντικό επειδή το βασικό σημείο του Bitcoin είναι να ελέγχετε τα χρήματά σας.

Γιατί?

Επειδή το τρέχον χρηματοοικονομικό σύστημα έχει σχεδιαστεί για να σας λέει πώς μπορείτε και δεν μπορείτε να ξοδέψετε τα χρήματά σας.

Γυναίκα που ψωνίζει στο κινητό

Το Bitcoin είναι αυτό που ονομάζουμε «ανθεκτική στη λογοκρισία», που είναι ένας φανταχτερός τρόπος να λέτε ότι η τράπεζά σας ή η κυβέρνηση δεν μπορούν να σας εμποδίσουν να ξοδέψετε τα χρήματά σας με τον τρόπο που θέλετε.

Στο Bitcoin, κανείς δεν θα μπορεί να σας εμποδίσει να αγοράσετε ό, τι θέλετε από όποιον θέλετε.

Δηλαδή… εκτός αν αποθηκεύετε τα νομίσματά σας σε ρυθμιζόμενο χρηματιστήριο.

Διαφορετικοί τύποι πορτοφολιών

Ο άνθρωπος αναρωτιέται

Ίσως αναρωτιέστε, “Ποιο είναι το καλύτερο πορτοφόλι;” Δεν υπάρχει «καλύτερο» καθεαυτό. Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μερικά είναι καλύτερα προσαρμοσμένα σε συγκεκριμένους στόχους από άλλα. Ας δούμε τους διαφορετικούς τύπους πορτοφολιών.

Πορτοφόλια υλικού

Εισαγωγή Bitcoin σε κουμπαρά

Τα πορτοφόλια υλικού χρησιμοποιούνται κυρίως για μακροπρόθεσμη αποθήκευση κρυπτογράφησης. Ονομάζονται «πορτοφόλια υλικού» επειδή είναι στην πραγματικότητα μια φυσική συσκευή που αποθηκεύετε στον πραγματικό κόσμο.

Οι δύο πιο δημοφιλείς μάρκες πορτοφολιών υλικού είναι Καθολικό Nano X και το Τρέζορ Τ.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ

Καθολικό Nano X

Καθολικό Nano X

 • ΟΘΟΝΗ:
 • ΕΚΔΟΣΗ: 2019
 • ΤΙΜΗ: 119 $
 • BLUETOOTH:

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ Καθολικό Nano S

Καθολικό Nano S

 • ΟΘΟΝΗ:
 • ΕΚΔΟΣΗ: 2016
 • ΤΙΜΗ: 59 $

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ Trezor Model T

Trezor Model T

 • ΟΘΟΝΗ:
 • ΕΚΔΟΣΗ: 2018
 • ΤΙΜΗ: 159 $
 • ΟΘΟΝΗ ΑΦΗΣ:

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ Trezor One

Trezor One

 • ΟΘΟΝΗ:
 • ΕΚΔΟΘΗΚΕ: 2013
 • ΤΙΜΗ: 59 $

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Όλα αυτά τα προϊόντα μπορεί να ακούγονται περίεργα, καθώς το Bitcoin είναι ψηφιακό νόμισμα.

“Γιατί χρειάζομαι μια ξεχωριστή συσκευή για να αποθηκεύσω ένα ψηφιακό αγαθό όπως το Bitcoin;”

Στιγμιότυπο οθόνης της δημοσίευσης ιστολογίου Trezor με τίτλο: Γιατί χρειάζεστε ένα πορτοφόλι υλικού Πηγή – Ιστολόγιο Trezor

Το πλεονέκτημα ενός πορτοφολιού υλικού είναι ότι έχει σχεδιαστεί με έναν μόνο στόχο: να διατηρήσει το Bitcoin σας ασφαλές.

Το τηλέφωνο ή ο υπολογιστής σας έχει σχεδιαστεί για να κάνει πολλά άλλα πράγματα και αυτές τις μέρες, πολλά (αν όχι τα περισσότερα) από αυτά απαιτούν σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Τα πορτοφόλια υλικού έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να εμποδίζουν το ιδιωτικό σας κλειδί να μην εκτίθεται ποτέ στο Διαδίκτυο. Στην πραγματικότητα, στις περισσότερες περιπτώσεις, το πορτοφόλι υλικού προορίζεται να απενεργοποιηθεί εντελώς μέχρι να χρειαστεί να στείλετε ή να λάβετε Bitcoin.

Πορτοφόλι υλικού συνδεδεμένο σε φορητό υπολογιστή

Ένα πορτοφόλι υλικού είναι ουσιαστικά ένας μικροσκοπικός υπολογιστής με κενό αέρα. Οι μόνες πληροφορίες που αγγίζουν ποτέ το ιδιωτικό κλειδί θα πρέπει να είναι αιτήματα για αποσύνδεση σε συναλλαγές, και ακόμη και τότε, πρέπει να εγκρίνετε φυσικά τη συναλλαγή πατώντας ένα φυσικό κουμπί. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν συνδέσετε το πορτοφόλι του υλικού σας σε έναν υπολογιστή που έχει μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό, το ιδιωτικό κλειδί θα πρέπει να παραμείνει ασφαλές.

Περισσότερα σχετικά με αυτό στο Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη σημασία της επιλογής ενός πορτοφολιού υλικού με οθόνη.

Πορτοφόλι υλικού με Bitcoin και ασφαλή κλειδαριά

Επιπλέον, δεδομένου ότι το πορτοφόλι υλικού έχει σχεδιαστεί για να κάνει μόνο ένα πράγμα (αποθήκευση νομισμάτων), δεν υπάρχουν άλλες εφαρμογές που να παρέχουν στον εισβολέα περισσότερες ευκαιρίες να κλέψουν τα κέρματά σας. Στην ιδανική περίπτωση, όλο το λογισμικό και το υλικό που μπαίνει σε ένα πορτοφόλι υλικού πρέπει να είναι γνωστά και κατανοητά από την εταιρεία που το κατασκευάζει.

Αντιμετωπίστε το πορτοφόλι του υλικού σας όπως θα κάνατε στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Αυτό είναι όπου αποθηκεύετε τις αποταμιεύσεις ζωής σας (ή όπου εσείς «Hodl»). Δεν πρόκειται να αποθηκεύσετε τα ημερήσια χρήματά σας εδώ.

Πλεονεκτήματα των Πορτοφολιών υλικού

 • Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης των κερμάτων σας μακροπρόθεσμα
 • Εύκολη εγκατάσταση
 • Εύκολη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας (περισσότερα σχετικά με αυτό παρακάτω)
 • Φθηνό ασφαλιστήριο συμβόλαιο
 • Πολλές ανταλλαγές υποστηρίζουν πορτοφόλια υλικού

Μειονεκτήματα των Πορτοφολιών υλικού

 • Δυσκολότερο στη χρήση από τα ζεστά πορτοφόλια
 • Κόστος χρήματα

Hot Wallets

Τα ζεστά πορτοφόλια είναι συνήθως πορτοφόλια που διατίθενται με τη μορφή εφαρμογής στο τηλέφωνό σας.

Πληρωμές Bitcoin από την απεικόνιση για κινητά

Τους αποκαλούμε «καυτά πορτοφόλια» επειδή είναι συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο και συνήθως χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση χρημάτων καθημερινής χρήσης – «είναι ζεστό και έτοιμο να πάει», για να το πούμε. Αυτό σημαίνει επίσης ότι είναι πολύ λιγότερο ασφαλές από ένα πορτοφόλι υλικού.

Επειδή λειτουργούν στην κινητή συσκευή σας, τα ζεστά πορτοφόλια λειτουργούν συνήθως σε συνδυασμό με πολλές άλλες εφαρμογές, όπως το GPS, τα προγράμματα περιήγησης στο Διαδίκτυο και άλλες υπηρεσίες. Εξαιτίας αυτού, η κινητή συσκευή σας χρησιμοποιεί κώδικα που αναπτύχθηκε από εκατοντάδες (αν όχι χιλιάδες) διαφορετικούς ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και από διαφορετικά πρότυπα ασφάλειας.

Δεδομένα κλειδιού και κινητού τηλεφώνου

Υπό το πρίσμα αυτό, υπάρχουν πολλές ακόμη επιφάνειες επίθεσης. Σε τελική ανάλυση, το ιδιωτικό σας κλειδί αποθηκεύεται κάπου στην τοπική μνήμη του τηλεφώνου σας και ότι η τοπική μνήμη είναι κοινόχρηστη με όλες αυτές τις άλλες εφαρμογές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, εάν διατηρείτε το ιδιωτικό σας κλειδί ασφαλές, το ίδιο ισχύει και για την εφαρμογή σας, αλλά πρέπει πάντα να υποθέσετε ότι το καυτό πορτοφόλι σας έχει παραβιαστεί και ποτέ να μην κρατάτε πάρα πολύ Bitcoin σε αυτό ταυτόχρονα.

Πλεονεκτήματα των Hot Wallets

 • Ελεύθερος
 • Εύκολη αποστολή και λήψη κερμάτων
 • Μπορεί να έχει πρόσβαση σε χρήματα από πολλές συσκευές

Μειονεκτήματα των Hot Wallets

 • Πάντα συνδεδεμένος στο Διαδίκτυο
 • Εκτελέστε παράλληλα με άλλο λογισμικό
 • Όχι τόσο ασφαλές όσο τα πορτοφόλια υλικού
 • Τα αντίγραφα ασφαλείας μερικές φορές είναι σχετικά αδύναμα

Πορτοφόλια επιφάνειας εργασίας

Τα επιτραπέζια πορτοφόλια είναι μια άλλη μορφή λογισμικού (hot) πορτοφόλι. Ωστόσο, αντί να εκτελούνται σε μια εφαρμογή σε τηλέφωνο, είναι ένα πρόγραμμα που εκτελείτε στον επιτραπέζιο υπολογιστή σας.

Απεικόνιση του επιτραπέζιου υπολογιστή με ένα πορτοφόλι Bitcoin

Ενώ μπορείτε να εκτελέσετε αυτά τα πορτοφόλια σε έναν υπολογιστή με κενό αέρα, αυτό απαιτεί μεγάλη γνώση για να τραβήξετε με ασφάλεια, οπότε γενικά, είναι καλύτερο να σκεφτείτε πορτοφόλια επιφάνειας εργασίας παρόμοια με τα καυτά πορτοφόλια παραπάνω, μόνο σε διαφορετικό είδος συσκευής και συνήθως υποστηρίζει μερικές πιο προηγμένες δυνατότητες.

Πλεονεκτήματα των Πορτοφολιών επιφάνειας εργασίας

 • Η διεπαφή επιφάνειας εργασίας σημαίνει καλύτερη διεπαφή χρήστη
 • Αυξημένες δυνατότητες μέσω ενός πορτοφολιού για κινητά

Μειονεκτήματα των επιτραπέζιων πορτοφολιών

 • Εύκολη λήψη μιας ψευδούς έκδοσης του λογισμικού και απώλεια χρημάτων
 • Είναι πιο δύσκολο να χρησιμοποιηθεί από όλους τους άλλους τύπους πορτοφολιών σε αυτήν τη λίστα.
 • Όχι τόσο ασφαλές όσο τα πορτοφόλια υλικού
 • Τα αντίγραφα ασφαλείας μερικές φορές είναι σχετικά αδύναμα

Πορτοφόλια χαρτιού

Παράδειγμα πορτοφολιού χαρτιού Bitcoin

Ο σκοπός του α πορτοφόλι χαρτιού είναι να τοποθετήσετε τα ιδιωτικά σας κλειδιά κάπου που δεν είναι καθόλου ηλεκτρονικό.

Ακόμα και με ένα πορτοφόλι υλικού, το ιδιωτικό κλειδί βρίσκεται σε μια ηλεκτρονική συσκευή που μιλάει στο Διαδίκτυο.

Τούτου λεχθέντος, η σωστή ρύθμιση ενός χαρτιού πορτοφολιού είναι γεμάτη παγίδες που, για τους περισσότερους χρήστες, είναι πιο πιθανό από ένα πορτοφόλι υλικού να τους προδίδει (ειδικά όταν υπάρχουν άλλες μέθοδοι για τον μετριασμό αυτού του κινδύνου).

Επιπλέον, αυτά τα πορτοφόλια είναι απόλυτα λιγότερο ασφαλή εάν κάποιος βρει το χαρτί.

Πλεονεκτήματα των πορτοφολιών χαρτιού

 • Όταν ρυθμιστεί σωστά, απόλυτα ασφαλής από κλοπή στο διαδίκτυο

Μειονεκτήματα χαρτιού πορτοφόλια

 • Λιγότερο ασφαλές πορτοφόλι αν κάποιος βρει το χαρτί
 • Πολύ δύσκολο να ρυθμιστεί σωστά
 • Δυνατοί τόνοι σφάλματος χρήστη
 • Ποτέ μην ξέρετε σίγουρα ότι το έχετε ρυθμίσει σωστά μέχρι να είναι πολύ αργά

Ποιο είναι το καλύτερο πορτοφόλι Bitcoin για μένα?

Όλα αυτά εξαρτώνται από το τι σκοπεύετε να κάνετε με το crypto σας.

Ασφαλής κατάθεση με bitcoin

Θα επενδύσετε σε bitcoin μακροπρόθεσμα; Στη συνέχεια, ένα πορτοφόλι υλικού είναι το κατάλληλο για εσάς.

Πορτοφόλι υλικού καθολικού

Πρόκειται να κάνετε πολλές συναλλαγές; Τότε θα συνιστούσαμε ένα Καθολικό Nano X. Λόγω της λειτουργικότητας Bluetooth, μπορείτε να αποκτήσετε την ευελιξία ενός ζεστού πορτοφολιού με την ασφάλεια του πορτοφολιού υλικού.

Κινητό τηλέφωνο με bitcoin

Θα περνάς καθημερινά; Τότε θα συνιστούσαμε ένα ζεστό πορτοφόλι – απλώς μην το τοποθετήσετε πάρα πολύ Bitcoin ταυτόχρονα.

Όπως αποδεικνύεται παραπάνω, όλοι οι τύποι πορτοφολιών έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και εναπόκειται σε εσάς να αποφασίσετε ποιος είναι ο καλύτερος για τις επιθυμητές δραστηριότητές σας.

Τα πιο δημοφιλή πορτοφόλια υλικού

ΣΥΓΚΡΙΣΗ

Καθολικό Nano X

Καθολικό Nano X

 • ΟΘΟΝΗ:
 • ΕΚΔΟΣΗ: 2019
 • ΤΙΜΗ: 119 $
 • BLUETOOTH:

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ Καθολικό Nano S

Καθολικό Nano S

 • ΟΘΟΝΗ:
 • ΕΚΔΟΣΗ: 2016
 • ΤΙΜΗ: 59 $

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ Trezor Model T

Trezor Model T

 • ΟΘΟΝΗ:
 • ΕΚΔΟΣΗ: 2018
 • ΤΙΜΗ: 159 $
 • ΟΘΟΝΗ ΑΦΗΣ:

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ Trezor One

Trezor One

 • ΟΘΟΝΗ:
 • ΕΚΔΟΣΗ: 2013
 • ΤΙΜΗ: 59 $

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Πρόσθετες πληροφορίες

Καθολικό Nano X

Τιμή: 119 $

Σύντομη περιγραφή: Το Ledger Nano X είναι η τελευταία επανάληψη της σειράς nano πορτοφολιών υλικού από το Ledger. Διαθέτει συνδεσιμότητα Bluetooth για σύνδεση σε smartphone και μεγαλύτερη οθόνη OLED σε υψηλότερη ανάλυση από τα nano s. Αυτό είναι το τέλειο πορτοφόλι για Bitcoiners εν κινήσει.

 • Κορυφαία ασφάλεια
 • Bluetooth® ενεργοποιημένο
 • Εκτεταμένη χωρητικότητα (υποστηρίζει 1000 νομίσματα)

Διαβάστε τα πλήρη μας Αναθεώρηση Ledger Nano X και ρίξτε μια ματιά στο σελίδα προϊόντος.

Καθολικό Nano S

Τιμή: 59 $

Σύντομη περιγραφή: Το Ledger Nano S είναι ένα κλασικό πορτοφόλι υλικού, που είναι αγαπημένο στην αγορά με περισσότερες από 1,3 εκατομμύρια μονάδες που έχουν πωληθεί μέχρι σήμερα. Συνδέετε τη συσκευή στον υπολογιστή μέσω USB και διαθέτει μια μικρή οθόνη OLED. Η συσκευή διαθέτει επίσης ένα περίβλημα από ανοξείδωτο ατσάλι, καθιστώντας το πορτοφόλι σχεδόν αδιάκριτο από μια τυπική μονάδα αντίχειρα – ιδανικό για διακριτική μεταφορά του μαζί σας.

 • Πιστοποιημένη ασφάλεια από την ANSSI
 • Υποστήριξη πολλαπλών νομισμάτων
 • Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά

Διαβάστε τα πλήρη μας Αναθεώρηση Ledger Nano S και ρίξτε μια ματιά στο σελίδα προϊόντος.

Τρέζορ Τ

Τιμή: 159 $

Σύντομη περιγραφή: Κυκλοφόρησε το 2018, Trezor’s μοντέλο Τ είναι η νεότερη προσθήκη στο πορτοφόλι υλικού της Satoshi Labs. Διαθέτει μια έγχρωμη οθόνη αφής LCD, διπλή επαλήθευση για συναλλαγές και δυνατότητα διπλασιασμού ως συσκευή δύο παραγόντων υλικού, το Trezor T δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια πάνω απ ‘όλα.

 • 240×240 pixel έγχρωμη LCD
 • Δρα ως hardware 2 factor και password manager
 • Σύνδεση USB-C
 • Αυξήθηκε ο σκληρός δίσκος

Διαβάστε τα πλήρη μας Αναθεώρηση Trezor T και ρίξτε μια ματιά στο σελίδα προϊόντος.

Trezor One

Τιμή: 59 $

Σύντομη περιγραφή: Το Trezor είναι ένα από τα πρώτα και πιο σεβαστά πορτοφόλια υλικού στην αγορά. Το Trezor One παρέχει πολλαπλά επίπεδα ασφάλειας για τα κέρματα και τα κουπόνια σας. Διαθέτει οθόνη με προστασία PIN, λειτουργικότητα εφεδρικού αντιγράφου 24 λέξεων και δύο κουμπιά φυσικής πλοήγησης για επιβεβαίωση συναλλαγών.

 • Μονόχρωμη οθόνη OLED 128×64 pixel
 • Φυσικά κουμπιά
 • Αντίγραφα ασφαλείας 24 λέξεων
 • Σύνδεση Micro USB

Διαβάστε τα πλήρη μας Trezor One κριτική και ρίξτε μια ματιά στο σελίδα προϊόντος.

Κλειδί

Τιμή: 49 $

Σύντομη περιγραφή: Κυκλοφόρησε το 2015, το Keepkey διαθέτει τη μεγαλύτερη οθόνη OLED οποιουδήποτε από τους μεγάλους κατασκευαστές 3 πορτοφολιών, ενώ είναι επίσης η φθηνότερη. Διαθέτει επίσης σασί αλουμινίου και είναι συμβατό με το shapeshift Exchange. Εξαιτίας αυτού, μπορείτε να ανταλλάξετε νομίσματα χωρίς να παραχωρήσετε τη φύλαξη των κερμάτων σε shapeshift, αν και το KYC εξακολουθεί να απαιτείται.

 • Μεγαλύτερη οθόνη OLED
 • Φτηνότερη τιμή
 • Υποστήριξη πολλαπλών νομισμάτων
 • Άμεση ενσωμάτωση ShapeShift

Διαβάστε τα πλήρη μας Αναθεώρηση Keepkey και ρίξτε μια ματιά στο σελίδα προϊόντος.

Coldcard Mark III

Τιμή: 120 $

Σύντομη περιγραφή: Το Coldcard MarK 3 της Coinkite θεωρείται από πολλούς ως το πιο ασφαλές πορτοφόλι υλικού στην αγορά. Η έλλειψη υποστήριξης altcoin δεν αντιλαμβάνεται ορισμένοι, αλλά για τους Bitcoiners, αυτό θεωρείται ως χαρακτηριστικό παρά ένα σφάλμα. Η Coldcard μοιάζει με μια μικρή αριθμομηχανή που την καθιστά διακριτική και ιδιωτική. Η συσκευή διαθέτει οθόνη OLED 128 x 64 εικονοστοιχείων και ένα numpad με κουμπιά αφής. Συμβατό με την εφαρμογή για υπολογιστές Electrum.

 • Μεγάλη οθόνη OLED 128×64
 • Αριθμητικό πληκτρολόγιο πλήρους μεγέθους
 • Σύνδεση MicroUSB και υποδοχή κάρτας MicroSD
 • Μόνο Bitcoin

Δείτε το Coldcard’s σελίδα προϊόντος.

Bitbox 02

Τιμή: 110 $ Σύντομη περιγραφή: ο BitBox02 είναι ένα πορτοφόλι υλικού που σχεδιάστηκε από την Shift Cryptosecurity, μια ελβετική εταιρεία. ο BitBox02 διαθέτει μια προσέγγιση διπλού τσιπ: το ένα ενεργεί ως ασφαλές στοιχείο για την αποφυγή φυσικών παραβιάσεων και ένα άλλο ενεργεί ως γενικός μικροελεγκτής για να διατηρεί το λογισμικό ανοιχτό κώδικα και επαληθεύσιμο.

 • Οθόνη OLED και αόρατοι αισθητήρες αφής
 • USB-C & Περιλαμβάνεται συμβατό καλώδιο
 • Εύκολη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά σε microSD

Δείτε το σελίδα προϊόντος.

Πορτοφόλια λογισμικού (ζεστά πορτοφόλια)

Πορτοφόλια Bitcoin για iOS και iPhone: Blockstream Green Breadwallet Dropbit Mycelium
Πορτοφόλια Bitcoin Android: Πορτοφόλι Blockstream Green Breadwallet Dropbit Mycelium Samourai
Πορτοφόλια Bitcoin για επιτραπέζιους υπολογιστές: Electrum Wasabi

Περισσότερα για τα καλύτερα πορτοφόλια bitcoin για κινητά εδώ.

Ανταλλάσσει VS Πορτοφόλια

Ανταλλαγές έναντι Πορτοφολιών

Πολλές ανταλλαγές έχουν εφαρμογές που μοιάζουν και λειτουργούν σαν πορτοφόλια, αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα. Η κατανόηση των διαφορών μεταξύ ενός πραγματικού πορτοφολιού και μιας εφαρμογής ανταλλαγής, όπως το coinbase, είναι ζωτικής σημασίας διατηρώντας τα νομίσματά σας ασφαλή.

Όλες οι διαφορές καταλήγουν σε αυτό που αποκαλούμε «θεματοφύλακα». Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει: κρατάτε τα κλειδιά των νομισμάτων σας ή κάποιος άλλος; Θυμηθείτε «Όχι τα κλειδιά σας. Όχι το Bitcoin σας “?

Στιγμιότυπο οθόνης του wallet.coinbase.com Πηγή – Αρχική σελίδα πορτοφολιού Coinbase

Όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Coinbase για να αποθηκεύσετε τα νομίσματά σας, δεν κρατάτε αυτά τα νομίσματα μόνοι σας. Αντ ‘αυτού, εμπιστεύεστε το Coinbase για να τα κρατήσετε για εσάς. Είναι πιθανό το Coinbase να σας κλέψει τα νομίσματά σας; Πιθανώς όχι.

Ωστόσο, το Coinbase είναι αυτό που ονομάζουμε σε κύκλους κρυπτογράφησης “honeypot”, που σημαίνει ότι είναι ένα πολύ ελκυστικό μέρος για να προσπαθήσουν οι εισβολείς να εισχωρήσουν. Υπάρχουν ίσως δισεκατομμύρια δολάρια κρυπτογράφησης που έχουν κατατεθεί στα πορτοφόλια του Coinbase.

Ο χρήστης με κρυπτογράφηση εμφανίζεται σε παγωμένο κινητό τηλέφωνο

Επιπλέον, το Coinbase ενδέχεται να ζητηθεί από τις ομοσπονδιακές ή πολιτειακές κυβερνήσεις να παγώσουν τους λογαριασμούς σας, ειδικά εάν δεν είστε πολίτης των ΗΠΑ.

Και τέλος, το Coinbase είναι γνωστό ότι έχει αργές έως αόριστες περιόδους απόσυρσης όταν οι αγορές τρελαίνονται. Μερικές φορές αυτό συμβαίνει επειδή οι διακομιστές είναι υπερφορτωμένοι με αιχμές στην κίνηση. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ακόμη και ότι το κάνουν αυτό με σκοπό να χρησιμοποιήσουν τα χρήματά σας βραχυπρόθεσμα για να στοιχηματίσουν με τα χρήματά σας.

Γυναίκα που κρατά τα bitcoin στα χέρια

Όλα αυτά τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν κρατώντας τα νομίσματά σας μόνοι σας. Και το Coinbase είναι ένα μόνο παράδειγμα. Με πολλούς τρόπους, το Coinbase είναι ένα από τα ασφαλέστερα ανταλλακτικά στα οποία θα μπορούσατε να κρατήσετε τα νομίσματά σας, οπότε όλα τα παραπάνω σενάρια είναι πιθανά ακόμη πιο πιθανό σε άλλα χρηματιστήρια.

Αντίγραφα ασφαλείας Πορτοφολιού

Ένα χαρακτηριστικό σχεδόν κάθε πορτοφολιού στην αγορά είναι ότι μπορείτε να φτιάξετε ένα αντιγράφων ασφαλείας σε περίπτωση που κάτι συμβεί σε αυτό.

Αυτές τις μέρες, χρησιμοποιούμε τη λεγόμενη «φράση ανάκτησης» (ή «σπόρος ανάκτησης»). Εδώ είναι πώς λειτουργεί: όταν δημιουργείτε ένα νέο πορτοφόλι, θα σας ζητηθεί να γράψετε μια σειρά 12-24 λέξεων. Θα φαίνονται εντελώς τυχαία, αλλά στην πραγματικότητα προέρχονται από μια λίστα γνωστή ως BIP39.

Infographic δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας πορτοφολιού Crypto

Εάν χάσετε ποτέ το πορτοφόλι σας επειδή έχει κλαπεί ή καταστραφεί ή ξεχάσετε τον αριθμό PIN (συνήθως 4 ψηφία), μπορείτε να ανοίξετε ένα νέο πορτοφόλι οπουδήποτε στον κόσμο και σε οποιαδήποτε εφαρμογή ή συσκευή πορτοφολιού υλικού και να εισαγάγετε αυτές τις λέξεις. Σε αυτό το σημείο, τα χρήματά σας θα αποκατασταθούν.

Αυτό επιτυγχάνεται επειδή οι λέξεις αντιστοιχούν στο ιδιωτικό κλειδί σας. Το πορτοφόλι εκτελεί τις λέξεις που εισάγετε μέσω ενός αλγορίθμου και στη συνέχεια εξάγει το ιδιωτικό σας κλειδί (απόδειξη ότι κατέχετε ουσιαστικά το Bitcoin).

Πώς να αποθηκεύσετε τη φράση ανάκτησης

Οι περισσότεροι άνθρωποι απλώς γράφουν τη φράση τους σε ένα κομμάτι χαρτί, ωστόσο αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο.

Πυροσβέστης και ένα σπίτι στη φωτιά

Φανταστείτε το σπίτι σας να καίγεται ή να πλημμυρίζει. Εάν το πορτοφόλι του τηλεφώνου ή του υλικού σας είναι κατεστραμμένο, πρέπει να βασιστείτε στη φράση ανάκτησης για να επιστρέψετε τα κέρματά σας. Ωστόσο, το χαρτί είναι σχεδόν ανθεκτικό στη φωτιά ή τη ζημία στο νερό.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλά άτομα που κατέχουν το Bitcoin επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν ένα Billfodl.

Μπιλφόντλ

ο Μπιλφόντλ είναι μια συσκευή από ανοξείδωτο χάλυβα χωρίς ηλεκτρονικά είδη. Είναι απλώς ένα μεταλλικό πλαίσιο με σχισμές σε αυτό και έρχεται με ένα δίσκο από πλακάκια από ανοξείδωτο ατσάλι με γράμματα πάνω τους. Σύρετε τα πλακίδια στο μεταλλικό πλαίσιο για να εξηγήσετε και τις 12 έως 24 λέξεις σας και, στη συνέχεια, κρύψτε το Billfodl κάπου κανείς δεν θα το βρει.

Τώρα το αντίγραφο ασφαλείας σας είναι πυρίμαχο και αδιάβροχο.

Πολυσήμαντο

Εάν αισθάνεστε πραγματικά προχωρημένοι και θέλετε να προστατεύσετε τα νομίσματά σας στο μέγιστο επίπεδο, μπορείτε να ρυθμίσετε αυτό που ονομάζεται «πορτοφόλι πολλαπλών ψηφίων».

Τρία πορτοφόλια υλικού: Ledger, Trezor και ColdCard

Ένα πορτοφόλι multisig είναι στην πραγματικότητα τρία πορτοφόλια σε ένα. Για να στείλετε κέρματα από ένα multisig, πρέπει να επιβεβαιώσετε τη συναλλαγή από τουλάχιστον δύο (ή σε ορισμένες περιπτώσεις, τρία) από τα πορτοφόλια.

Σε πολλές περιπτώσεις, και τα τρία αυτά πορτοφόλια είναι πορτοφόλια υλικού, αλλά θα μπορούσατε να επιλέξετε ένα μείγμα πορτοφολιών υλικού και λογισμικού για να το επιτύχετε.

Τρία κλειδιά με Bitcoin

Μπορείτε επίσης να κάνετε κάθε πορτοφόλι στο multisig διαφορετικό εμπορικό σήμα. Για παράδειγμα, ένα Trezor, ένα Ledger και μια Coldcard. Η ιδέα εδώ είναι ότι αν βρεθεί μια ευπάθεια σε ένα από τα πορτοφόλια (για παράδειγμα, ένα Trezor) και ο εισβολέας σας γνωρίζει για αυτήν την ευπάθεια, πρέπει ακόμα να βρει μια άλλη ευπάθεια είτε στο Ledger είτε στο Coldcard (ή και στα δύο, εάν έχετε ρυθμίσει ένα multisig τριών από τρία.

Εάν αυτό είναι κάτι που θέλετε να δοκιμάσετε, έχουμε γράψει έναν οδηγό για εσάς εδώ. Απλά πρέπει να αγοράσετε 1 Καθολικό, 1 Τρέζορ, και 1 Κρύα κάρτα.

Αποτροπή κλοπής

Κάρτα σε αλυσίδες με κλειδαριά

Ας ανακεφαλαιώσουμε πώς διατηρούμε τα νομίσματά μας ασφαλή:

Εικονίδιο με το νούμερο ένα

Πρώτον, πρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας ιδιωτικό κλειδί. Ποτέ μην αφήνετε κανέναν άλλο να το κάνει αυτό για εσάς. Μπορεί να ακούγεται περίπλοκο, αλλά τα πορτοφόλια το καθιστούν πολύ εύκολο να γίνει αυτές τις μέρες. Και αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, μπορείτε πάντα να ανατρέξετε στους οδηγούς μας εδώ σχετικά με τα Προσωπικά στοιχεία απορρήτου.

Εικονίδιο με τον αριθμό δύο

Δεύτερον, πρέπει να κρατήσετε το ιδιωτικό κλειδί σας απόλυτο μυστικό. Όποιος γνωρίζει το ιδιωτικό σας κλειδί έχει εξίσου μεγάλη αξίωση για τα Bitcoin σας όπως και για το μπλοκ αλυσίδας ανησυχεί.

Θυμηθείτε: «Όχι τα κλειδιά σας. Όχι το Bitcoin σας ». Εάν κάποιος άλλος δημιουργήσει τα κλειδιά σας για εσάς ή βρει τα κλειδιά σας ή τη φράση ανάκτησης, τότε ξέρει τα κλειδιά σας και μπορεί να πάρει το Bitcoin σας.

Εικονίδιο με τον αριθμό τρία

Τρίτον, πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του ιδιωτικού κλειδιού σας. Αυτό γίνεται δημιουργώντας μια φράση ανάκτησης όταν ρυθμίζετε το πορτοφόλι σας (δείτε το κεφάλαιο σχετικά με τα αντίγραφα ασφαλείας πάνω από).

Συχνές ερωτήσεις

Δεν μπορώ να αποθηκεύσω τα νομίσματά μου στην ανταλλαγή μου?

Μπορείτε, αλλά δεν συνιστάται. Η αποθήκευση των νομισμάτων σας σε ανταλλαγή μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια των κερμάτων σας. Απλά δείτε τι συνέβη στον Mt. Gox. Είναι καλύτερα να κρατάτε τα νομίσματά σας σε ένα πορτοφόλι που σας ανήκει (που σημαίνει ότι έχετε μόνο το ιδιωτικό κλειδί) και στη συνέχεια να το δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας χρησιμοποιώντας ένα Billfodl.

Μπορώ να κρυπτογραφήσω το ιδιωτικό μου κλειδί?

Ναί! Αυτό ονομάζεται προστασία φράσης πρόσβασης. Λειτουργεί λίγο διαφορετικά για κάθε συσκευή, οπότε συμβουλευτείτε την εταιρεία πορτοφολιών σας για τεκμηρίωση. Με αυτά τα λόγια, να είστε πολύ προσεκτικοί χρησιμοποιώντας αυτήν τη δυνατότητα.

Πώς μπορώ να επαναφέρω τα Bitcoin μου εάν χάσω το ιδιωτικό μου κλειδί?

Εάν έχετε χάσει πραγματικά το ιδιωτικό σας κλειδί, τότε δεν μπορείτε να πάρετε πίσω τα bitcoin σας.

Είναι εντάξει να διατηρήσω τη φράση ανάκτησης / την ανάκτηση στο τηλέφωνό μου?

Δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να αποθηκεύσετε τη φράση ανάκτησης σε οποιαδήποτε συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο συσκευή.

Τι είναι το πορτοφόλι υλικού ?

Το πορτοφόλι υλικού είναι μια φυσική συσκευή που αποθηκεύει τα ιδιωτικά κλειδιά του χρήστη.

Γιατί χρειάζομαι ένα πορτοφόλι υλικού?

Ένα πορτοφόλι υλικού παρέχει απομόνωση μεταξύ των ιδιωτικών κλειδιών σας και του υπολογιστή ή του smartphone που μπορείτε να χαράξετε.

Γιατί οι οθόνες οθόνης είναι σημαντικές για ένα πορτοφόλι υλικού?

Οι οθόνες πορτοφολιού υλικού δεν είναι μόνο για οθόνες. Η μεγάλη οθόνη διευκολύνει επίσης τον έλεγχο της διεύθυνσης πριν από την αποστολή των νομισμάτων σας.

Τι σημαίνει το Multisig?

Ένα πορτοφόλι multisig είναι στην πραγματικότητα τρία πορτοφόλια σε ένα. Για να εξουσιοδοτήσετε μια συναλλαγή Bitcoin, χρειάζεστε επιβεβαίωση από τουλάχιστον δύο από τα πορτοφόλια.

Πώς μπορώ να προστατεύσω το κρυπτογραφικό μου πορτοφόλι?

Πρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας ιδιωτικό κλειδί, να το κρατήσετε μυστικό και να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας.

Ποιος είναι ο ασφαλέστερος τρόπος αποθήκευσης της φράσης ανάκτησης?

Ο ασφαλέστερος τρόπος για την αποθήκευση της φράσης ανάκτησης είναι σε μια συσκευή από ανοξείδωτο ατσάλι χωρίς ηλεκτρονικά είδη, όπως το Billfodl. Αυτό θα κάνει το αντίγραφο ασφαλείας σας πυρίμαχο, αδιάβροχο και ανθεκτικό σε όλες τις φυσικές καταστροφές.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map