Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Γενικός οδηγός: Πώς να κάνετε δωρεές με Bitcoin (BTC)

Φιλανθρωπία, μια έννοια που υπάρχει από την αρχή του κόσμου μας και κάτι που δεν είναι μόνο εξαιρετικά ευχάριστο, αλλά είναι επίσης μια από τις πιο πολύτιμες και ψυχολογικές πράξεις που μπορεί να εκτελέσει ένας άνθρωπος.

Χωρίς αμφιβολία, η φιλανθρωπία είναι σημαντική καθώς αγγίζει τον ανθρώπινο πυρήνα σε τόσα πολλά επίπεδα. Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι η πράξη της επέκτασης της καλοσύνης σε άλλους άνευ όρων, ανιδιοτελή και χωρίς να περιμένουμε τίποτα σε αντάλλαγμα είναι μια σημαντική ενίσχυση της διάθεσης και έχει πολλά άλλα οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης των προσωπικών αξιών.

Η σημασία της φιλανθρωπίας στην κοινωνία μας δεν έχει αλλάξει τόσο πολύ κατά τη διάρκεια της ιστορίας μας. Ωστόσο, χάρη στη φαινομενική ανάπτυξη της τεχνολογίας που γνώρισε η ανθρωπότητα τις τελευταίες δεκαετίες, η φιλανθρωπία δεν πραγματοποιείται μόνο ευκολότερα, αλλά είναι επίσης πιο αποτελεσματική τώρα από ό, τι ήταν ποτέ.

Στο σημερινό άρθρο, θα συζητήσουμε τον τελευταίο (και ίσως τον καλύτερο) τρόπο δωρεάς, δηλαδή με τη βοήθεια του Bitcoin, του κρυπτονομίσματος και της πλατφόρμας / υπηρεσίας που πρέπει να ευχαριστήσουμε για τον μεγάλο αριθμό καινοτομιών που αλλάζουν τη ζωή βλέπουμε αυτήν τη στιγμή στον κόσμο μας.

Θα εξετάσουμε σχολαστικά τις περισσότερες τεχνικές της δωρεάς χρησιμοποιώντας το Bitcoin, καθώς και ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της εν λόγω μεθόδου.

Γιατί πρέπει να σκεφτείτε να κάνετε δωρεές με το Bitcoin?

Εάν γνωρίζετε λίγα για το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα γενικά, τότε σίγουρα γνωρίζετε ήδη ότι το Bitcoin διαθέτει διάφορα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τα παραδοσιακά συστήματα πληρωμών. Πρώτα απ ‘όλα, χάρη σε ένα σύστημα που ονομάζεται “blockchain”, η αποκεντρωμένη φύση του Bitcoin είναι πιθανώς το μεγαλύτερο σημείο πώλησης.

Επιτρέπει σε οποιονδήποτε να παραλείψει τα τέλη μεσάζοντος. Αυτά τα τέλη αντικαθίστανται από τα τέλη δικτύου που δίδονται ειδικά στους ανθρακωρύχους ως ανταμοιβή για τις υπηρεσίες τους. Όχι μόνο αυτό, αλλά και οι συναλλαγές Bitcoin είναι ασυναγώνιστες. Αυτό σημαίνει ότι καμία εξωτερική (ή εσωτερική) αρχή δεν μπορεί να υπαγορεύσει ποιες συναλλαγές πρέπει ή δεν πρέπει να πραγματοποιούνται.

Άλλα μεγάλα πλεονεκτήματα των συναλλαγών Bitcoin αντιπροσωπεύονται από την ανώνυμη και διαφανή φύση τους. Δεδομένου ότι το blockchain διασφαλίζει ότι οι εγγραφές είναι αμετάβλητες και ανοιχτές στο κοινό για προβολή, οι συναλλαγές Bitcoin παρέχουν ένα μέγιστο επίπεδο διαφάνειας και ασφάλειας. Τις περισσότερες φορές, λαμβάνοντας υπόψη ότι πληρούνται διάφορες συγκεκριμένες προϋποθέσεις, το Bitcoin μπορεί επίσης να βοηθήσει οποιονδήποτε να διατηρήσει το απόρρητό του.

Ως εκ τούτου, είναι εύκολο να δούμε πώς το Bitcoin έχει ανοίξει μια νέα πόρτα για εκείνα τα φιλανθρωπικά άτομα που θέλουν να υποστηρίξουν αιτίες που πιστεύουν. Εν ολίγοις, οι δωρεές Bitcoin επιτρέπουν στους φιλάνθρωπους να παραμένουν ανώνυμοι, να παρακολουθούν με ακρίβεια τις δωρεές τους και να παραλείπουν μεσάζων καθώς και τα συνήθη τέλη μετατροπής.

Τέλος, το Bitcoin μπορεί επίσης να αντιπροσωπεύει την απάντηση σε ένα από τα πιο προβληματικά ζητήματα σε ολόκληρη τη φιλανθρωπική επιχείρηση, αυτό των σκιερών φιλανθρωπικών οργανισμών. Χάρη σε όλα τα πλεονεκτήματα που περιγράφονται παραπάνω, το Bitcoin μπορεί κάλλιστα να εμποδίσει διάφορους αμφίβολους φιλανθρωπικούς οργανισμούς να συγκεντρώσουν σημαντικά παράνομα κέρδη, πράγμα που σημαίνει ότι οι δωρεές θα φτάσουν εκεί που πράγματι χρειάζονται.

Ποια είναι τα πιθανά μειονεκτήματα της δωρεάς με το Bitcoin?

Όσο ιδανική και αν φαίνεται αυτή η μέθοδος, όπως όλα τα πράγματα σε αυτήν τη ζωή, δεν είναι τέλεια. Πριν δεσμευτείτε να δωρίσετε το Bitcoin, υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα που αξίζει να λάβετε υπόψη. Το πρώτο συνδέεται με ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα κρυπτονομίσματα – την ασταθή, ευμετάβλητη αγορά.

Αυτό σημαίνει ότι η τιμή του Bitcoin θα μπορούσε να βιώσει μια αστρονομική άνοδο, οπότε όλα είναι καλά. Αντίθετα, θα μπορούσε επίσης να μειωθεί απότομα, καθιστώντας τη δωρεά σας πολύ λιγότερο ικανοποιητική και χρήσιμη. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι λίγες φιλανθρωπικές οργανώσεις είναι πιθανό να κρατήσουν τις εν λόγω δωρεές Bitcoin για πολύ καιρό.

Ένα άλλο μειονέκτημα των δωρεών Bitcoin σχετίζεται με τον περίπλοκο τρόπο των κρυπτονομισμάτων και την τεχνολογία blockchain γενικά. Ωστόσο, εάν είστε λάτρης της κρυπτογράφησης και έχετε ήδη τα Bitcoin, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι ολόκληρη η διαδικασία δεν θα σας εκφοβίσει.

Πώς να κάνετε πραγματικά δωρεά χρησιμοποιώντας το Bitcoin (γενικός οδηγός)

Φυσικά, η διαδικασία δωρεάς ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με τη φύση και την πολιτική του φιλανθρωπικού οργανισμού, αλλά η βασική διαδικασία που εξηγείται σε αυτό το άρθρο πρέπει να είναι αρκετά ακριβής για να σας βοηθήσει να πάρετε μια γενική ιδέα.

Προφανώς, για να δωρίσετε Bitcoin, θα χρειαστεί να έχετε κάποιο Bitcoin. Το Bitcoin μπορεί να αποκτηθεί με δύο τρόπους, μπορείτε είτε να το ορυχείο είτε να το αγοράσετε από ανταλλαγές όπως Κάθισμα, Εντάξει, Χούμπι, Bithumb, και ούτω καθεξής.

Το επόμενο βήμα συνεπάγεται ότι πρέπει να αποθηκεύσετε το BTC σε ένα πορτοφόλι συμβατό με Bitcoin. Προφανώς, μπορείτε να αποθηκεύσετε το Bitcoin σας στα βασικά πορτοφόλια που προσφέρονται από τις περισσότερες ανταλλαγές, αλλά αυτό δεν συνιστάται λόγω των μεγάλων κινδύνων ασφαλείας που εμπλέκονται.

Μόλις ετοιμάσετε το Bitcoin σας και αφού ερευνήσετε επιμελώς τον οργανισμό στον οποίο θέλετε να δωρίσετε, θα πρέπει να ξεκινήσετε την πραγματική διαδικασία δωρεάς μεταβαίνοντας στον επίσημο ιστότοπο του οργανισμού και αναζητώντας την ενότητα ή το κουμπί “Δωρεά”.

Εν ολίγοις, θα πρέπει να επιλέξετε το επιθυμητό ποσό Bitcoin και να το στείλετε στην επίσημη διεύθυνση πορτοφολιού του οργανισμού. Το μόνο που μένει να κάνουμε τώρα είναι να περιμένετε να εγγραφεί η συναλλαγή σας στο blockchain. Ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του δικτύου, αυτό μπορεί να διαρκέσει από μερικά λεπτά έως και μερικές ώρες.

Πού βρήκα φιλανθρωπικούς σκοπούς ή οργανισμούς που δέχονται δωρεές Bitcoin?

Ένα καλό μέρος για να αρχίσετε να ψάχνετε φιλανθρωπικούς οργανισμούς που δέχονται δωρεές Bitcoin είναι να δείτε το λίστα στο Bitcoinforcharity.com δικτυακός τόπος. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς φιλανθρωπικές οργανώσεις που δέχονται Bitcoin είναι το The Water Project, το Omni Nano, το Seans Outpost, το Save the Children, το AntiWar, το TunaPanda και το Run 2 Rescue.

Το 2018 ήταν μια συναρπαστική χρονιά για κρυπτονομίσματα και τομείς blockchain, παρά τα σκαμπανεβάσματα της αγοράς. Ένα πράγμα είναι βέβαιο, ωστόσο: τα κρυπτονομίσματα και η υποκείμενη τεχνολογία τους θα συνεχίσουν να βελτιώνουν διάφορες πτυχές της ζωής μας. Είναι φυσικό να βλέπουμε όλο και περισσότερους φιλανθρωπικούς σκοπούς ή οργανισμούς που δέχονται δωρεές Bitcoin στο μέλλον.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me