Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Τι είναι το Bitcoin (BTC); Ξεκινώντας με το Bitcoin ως αρχάριος

Τι είναι το Bitcoin

Τι είναι το Bitcoin?

Μέχρι τώρα, πιθανότατα έχετε ακούσει για Bitcoin και κρυπτονομίσματα. Bitcoin είναι το πρώτο και πιο διάσημο κρυπτογράφηση στον κόσμο. Για να το θέσουμε όσο το δυνατόν πιο απλό, το Bitcoin είναι ένα διανεμημένο ψηφιακό κρυπτογράφηση που δημιουργήθηκε από μια μυστηριώδη φιγούρα (ή μια ομάδα ατόμων) με το ψευδώνυμο του Satoshi Nakamoto.

Η ιδέα των ψηφιακών νομισμάτων δεν είναι ιδιαίτερα νέα. Ωστόσο, το Bitcoin και τα επόμενα κρυπτονομίσματα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα ιστορικό κρυπτονομισμάτων, κατάφεραν να λύσουν το μεγαλύτερο μειονέκτημα του ψηφιακού χρήματος – αυτό του διπλού κόστους. Για να το κάνει αυτό, το Bitcoin χρησιμοποιεί ένα σύστημα που ονομάζεται blockchain.

Το Bitcoin τροφοδοτείται από χρήστες σε όλο τον κόσμο που συνδέονται μαζί με αυτό το κεντρικό καθολικό που είναι το blockchain. Εν ολίγοις, το blockchain είναι το «μέρος» όπου καταγράφεται κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας Bitcoin. Κάθε συναλλαγή περιλαμβάνεται στα “μπλοκ”. Κάθε μπλοκ προστίθεται στο σύστημα και μεταδίδεται στο δίκτυο για επικύρωση του χρήστη. Το blockchain είναι υπεύθυνο για την επικύρωση των συναλλαγών και τη διασφάλιση της ακεραιότητας του δικτύου.

Επομένως, το blockchain είναι μια αποκεντρωμένη, ελεύθερη αγορά που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κεντρική αρχή (όπως μια κυβέρνηση ή ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα) που την ελέγχει. Η ισχύς του δικτύου κυριολεκτικά βρίσκεται στα χέρια των χρηστών του. Το Bitcoin διαθέτει υψηλό βαθμό ανωνυμίας και προστασίας της ιδιωτικής ζωής, καθώς δεν εμπλέκονται προσωπικές πληροφορίες σε συναλλαγές Bitcoin, όπως αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, ονόματα ή αριθμοί λογαριασμών. Το Bitcoin μπορεί να αποσταλεί σχεδόν αμέσως σε όλο τον κόσμο.

Πώς δημιουργείται το Bitcoin?

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές του Bitcoin είναι ο τρόπος που δημιουργείται, ένας τρόπος που είναι εντελώς διαφορετικός από οτιδήποτε έχει δει ποτέ ο κόσμος. Δημιουργείται μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται «εξόρυξη». Χωρίς υπερβολικά περίπλοκα πράγματα, η εξόρυξη Bitcoin είναι η διαδικασία επαλήθευσης μπλοκ. Κάθε δύο λεπτά, ένα μπλοκ απελευθερώνεται στο δίκτυο. Κάθε μπλοκ περιέχει δεκάδες ακόμη και χιλιάδες συναλλαγές.

Εδώ μπαίνουν οι «ανθρακωρύχοι» στο παιχνίδι. Μετατρέπουν τα λεγόμενα μπλοκ σε ακολουθίες κώδικα, επίσης γνωστά ως “hashes”. Αυτή η διαδικασία εξόρυξης Bitcoin αναμένεται να συνεχιστεί για άλλα 122 χρόνια, έως το έτος 2140, όταν θα φτάσει το μέγιστο όριο του Bitcoin. Κάθε μπλοκ του 2016, η δυσκολία του δικτύου αλλάζει. Καθώς περισσότεροι ανθρακωρύχοι εντάσσονται στο δίκτυο, η δυσκολία εξόρυξης αλλάζει. Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η ανταμοιβή για την εξόρυξη μπλοκ Bitcoin μειώνεται στο μισό κάθε 210.000 μπλοκ.

Λοιπόν, πώς ορυχείο εξορύσσει το Bitcoin Η διαδικασία εξόρυξης Bitcoin (ή εξόρυξης κρυπτογράφησης γενικά) πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας ισχυρούς, εξειδικευμένους υπολογιστές. Στις πρώτες μέρες της εξόρυξης Bitcoin, κυριολεκτικά, οποιοσδήποτε με έναν αξιοπρεπή υπολογιστή θα μπορούσε να μπείτε και να ορυχείο. Σήμερα, η κατάσταση απαιτεί πιο ισχυρό εξοπλισμό, όπως υψηλής ποιότητας GPUs και ASIC ανθρακωρύχους. Για όσους από εσάς ενδιαφέρεστε για την εξόρυξη Bitcoin, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υπάρχουν ήδη περίπου 17 εκατομμύρια Bitcoins, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν μόνο περίπου τέσσερα εκατομμύρια διαθέσιμα για εξόρυξη.

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Bitcoin

Το Bitcoin είναι μια εκπληκτική εφεύρεση με ορισμένους ακόμη και να το αποκαλούν την πιο σημαντική εφεύρεση του αιώνα. Ανεξάρτητα, το Bitcoin έχει διάφορα αξιοσημείωτα πλεονεκτήματα. Το πρώτο και πιο σημαντικό είναι η ελευθερία που παρέχει. Με το Bitcoin, οι χρήστες μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν χρήματα οπουδήποτε στον κόσμο, ανεξάρτητα από το τοπικό νόμισμα ή την τοποθεσία. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, το Bitcoin δεν είναι εντελώς ιδιωτικό, καθώς υπάρχουν τρόποι εντοπισμού των συναλλαγών Bitcoin στην πηγή τους. Ωστόσο, το Bitcoin είναι σε μεγάλο βαθμό ανώνυμο, καθώς, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι συναλλαγές Bitcoin χρησιμοποιούν ψηφιακά αναγνωριστικά πορτοφολιών και ποτέ προσωπικά στοιχεία.

Δεδομένου ότι υπάρχει περιορισμένη προσφορά Bitcoin (μόνο 21 εκατομμύρια Bitcoin θα υπάρξουν ποτέ), το Bitcoin πιθανότατα θα γίνει ένα ακόμη πιο περιζήτητο περιουσιακό στοιχείο, ειδικά επειδή αρκετά εκατομμύρια Bitcoin πιθανώς χάνονται.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του Bitcoin είναι η διαφάνεια που προσφέρει. Δεδομένου ότι το μπλοκ blockchain είναι διαθέσιμο σε όποιον θέλει να το κατεβάσει, αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να ελέγξει τις συναλλαγές. Το γεγονός ότι είναι αποκεντρωμένο σημαίνει ότι καμία κεντρική τράπεζα ή καμία κεντρική αρχή, για το θέμα αυτό, δεν μπορεί να ελέγξει το Bitcoin.

Όπως όλα τα πράγματα, το Bitcoin δεν είναι τέλειο. Τις πρώτες μέρες, το Bitcoin φημίστηκε για τα χαμηλά τέλη συναλλαγής του. Σήμερα, το Bitcoin είναι ένα από τα πιο, αν όχι το πιο, ακριβό κρυπτογράφηση για μεταφορά. Δεδομένου ότι το blockchain είναι μια αμετάβλητη συλλογή εγγραφών, είναι αδύνατο να ανακτήσετε τα χαμένα Bitcoin. Γι ‘αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να προσέχετε πού στέλνετε Bitcoin.

Η αστάθεια είναι ένα πρόβλημα που μαστίζει την αγορά κρυπτογράφησης από την ίδρυσή της και συνεχίζει να το κάνει. Δυστυχώς, το Bitcoin δεν είναι απρόσβλητο από την αστάθεια των τιμών που καθιστά δύσκολη τη χρήση του ως αξιόπιστο νόμισμα.

Πώς να αγοράσετε και να αποθηκεύσετε το Bitcoin?

Είναι πραγματικά σημαντικό αγοράστε κρυπτογράφηση από ένα αξιόπιστο χρηματιστήριο, γνωρίζετε καλά στην αγορά και αποθηκεύστε τα νομίσματά σας σε ένα ασφαλής πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων. Κάθε ανταλλαγή έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, και το ίδιο ισχύει για τα πορτοφόλια. Μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξετε το σωστό, ειδικά αν είστε νέοι στα κρυπτονομίσματα, αλλά ευτυχώς υπάρχουν πολλές διαδικτυακές υπηρεσίες που μας βοηθούν να επιλέξουμε. Ένα από τα καλύτερα είναι σίγουρα cryptimi.com, όπου μπορείτε να βρείτε μια ενημερωμένη λίστα του καλύτερες ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων πού αγοράστε bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα και μια επιλογή του καλύτερα πορτοφόλια κρυπτογράφησης, γεμισμένο με ειδήσεις και οδηγούς που δημοσιεύονται σε καθημερινή βάση.

Δεδομένου ότι το Bitcoin είναι το παλαιότερο, πιο δημοφιλές και πολύτιμο κρυπτογράφηση, δεν υπάρχει έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχει ένας εντυπωσιακός αριθμός ανταλλαγών και αξιόπιστων πηγών από όπου μπορεί να το αγοράσει κάποιος. Η πιο διαδεδομένη μέθοδος αγοράς Bitcoin είναι μέσω ανταλλαγών κρυπτονομισμάτων όπως το Coinbase, Bitcoin Up, Huobi, Kraken, Κάθισμα, και Bitstamp, για να αναφέρουμε μερικά. Ωστόσο, οι χρήστες έχουν επίσης άλλες επιλογές, όπως η αγορά Bitcoin από ένα ειδικό ATM ATM. Μια άλλη επιλογή για Η αγορά Bitcoin γίνεται με μεθόδους όπως το PayPal, Neteller ή Skrill.

Δεδομένου ότι το Bitcoin είναι όλα ψηφιακό, για να γίνουν κάτοχοι Bitcoin, οι χρήστες χρειάζονται ένα πορτοφόλι Bitcoin. Υπάρχει μια ολόκληρη συζήτηση σχετικά με το ποιο είδος πορτοφολιών κρυπτογράφησης είναι καλύτερο, αλλά γενικά, τα πορτοφόλια υλικού φαίνεται να είναι τα καλύτερα, ειδικά εάν η ιδιωτική ζωή και η ασφάλεια είναι οι κύριες ανησυχίες σας. Τα πορτοφόλια υλικού είναι φυσικές συσκευές που δεν είναι συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο. Μερικά από τα πιο δημοφιλή πορτοφόλια υλικού είναι τα Ledger Nano S, Trezor και KeepKey.

συμπέρασμα

Το Bitcoin είναι αναμφίβολα ένα πολύ συζητημένο θέμα και, παράλληλα με την υποκείμενη τεχνολογία του, φαίνεται να βρίσκεται στα χείλη όλων αυτών των ημερών. Παρόλο που το Bitcoin εξακολουθεί να έχει πολλά προβλήματα, είναι μια εφεύρεση που μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για πολλούς ανθρώπους. Αυτό που είναι πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το Bitcoin μπορεί να αντικαταστήσει διάφορα επίσημα νομίσματα. Εάν αυτό θα συμβεί ή όχι, μόνο ο χρόνος θα το πει. Ανεξάρτητα από το μέλλον του Bitcoin, υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα ότι ο πυρήνας του, το blockchain, πιθανότατα θα είναι αυτός που θα φέρει επανάσταση σε διάφορες σημαντικές πτυχές της ζωής μας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me