Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Πόσες διευθύνσεις Bitcoin υπάρχουν

Εισαγωγή

Όσο το Bitcoin χρησιμοποιεί το RIPEMD160 συνάρτηση κατακερματισμού, υπάρχουν 2 ^ 160 διευθύνσεις Bitcoin.

Αυτός ο αριθμός είναι: 1.461.501.637.330.902.918.203.684.832.716.283.019.655.932.542.976

Είναι τόσο γελοίο αριθμό που το αποκαλεί «αστρονομικό» είναι προσβολή για το τεράστιο μέγεθος του. Πόσο μεγάλο είναι, ακριβώς; Η οπτικοποίηση του αριθμού των διευθύνσεων Bitcoin που υπάρχει δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά μόνο για διασκέδαση, θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε να το κάνετε.

Μαθηματικοί υπολογισμοί στον πίνακα

Απλά διαιρώντας αυτόν τον αριθμό έτσι ώστε κάθε ένα από τα 7,442 δισεκατομμύρια άτομα που ζουν στη γη να έχει ίσο αριθμό διευθύνσεων Bitcoin δεν θα λειτουργήσει, επειδή δεν υπάρχουν αρκετά άτομα που ζουν στη Γη για να κάνουν αυτόν τον αριθμό πιο κατανοητό από ό, τι είναι ήδη. Αυτό συμβαίνει επειδή κάθε άτομο θα μπορούσε να πάρει

196.385.600.286.334.710.857.791.565.804.391.698.421 διευθύνσεις Bitcoin.

Αυτός είναι ένας μικρότερος ακατανόητος αριθμός. Αντ ‘αυτού, θα χρησιμοποιήσουμε κόκκους άμμου.

Υπάρχουν 2 ^ 63 κόκκοι άμμου σε όλες τις παραλίες της Γης, σε συνδυασμό [1]. Πρόκειται για περίπου 9 δισεκατομμύρια κόκκους άμμου (ή 9.223.372.036.854.775.808).

πολλαπλά σύμπαντα btc

Φανταστείτε ότι κάθε κόκκος άμμου στη Γη είναι ένας άλλος πλανήτης Γη, και ότι κάθε ένας από αυτούς τους πλανήτες έχει 7,442 δισεκατομμύρια ανθρώπους που ζουν σε αυτό. Τώρα, εάν διαιρέσουμε τον αριθμό των διευθύνσεων Bitcoin ανά άτομο, κάθε μια θα πάρει 3,5 δισεκατομμύρια για τη διάρκεια ζωής τους.

Και αν καθένας από αυτούς τους ανθρώπους ζει για ακριβώς 100 χρόνια, έχουν 110 διευθύνσεις Bitcoin για χρήση κάθε δευτερόλεπτο ξεκινώντας από το δεύτερο που γεννιούνται. Συμπληρωματική σημείωση: Αρχικά θα έκανα κάθε πλανήτη στον Γαλαξία μας ως Γη για να δείξω αυτό το σημείο, αλλά δεν λειτούργησε γιατί υπάρχουν μόνο αξιολύπητοι 100 δισεκατομμύρια πλανήτες στον γαλαξία μας (scoff).

Όχι ένα Satoshi για σένα…

άντρας που κλαίει

Δυστυχώς, με πολλούς ανθρώπους, αν κάθε άτομο διέθετε μόνο μία διεύθυνση Bitcoin, αντί 3,5 ​​δισεκατομμυρίων, και τους δώσαμε το ίδιο ποσό Bitcoin Χοντλ, όλοι είχαν ουσιαστικά μηδέν Bitcoin, επειδή καθένας από αυτούς δεν θα είχε καν ένα μικρό μέρος του ενός τοις εκατό ενός σατόσι.

Ένας λόγος για το τεράστιο

Ο αριθμός των διευθύνσεων Bitcoin είναι ακατανόητος για έναν πολύ καλό λόγο. Όσο περισσότερες πιθανές διευθύνσεις υπάρχουν, τόσο πιο ασφαλείς είναι πορτοφόλια είναι από επίδοξους κλέφτες.

Ας πούμε ότι ένας εισβολέας θέλει να το δοκιμάσει. Θέλουν να δημιουργήσουν τυχαία ιδιωτικά κλειδιά, να υπολογίσουν τις αντίστοιχες δημόσιες διευθύνσεις και να ελέγξουν αν υπάρχει Bitcoin. Ακόμα κι αν υπήρχαν 1 δισεκατομμύριο διευθύνσεις πορτοφολιών με Bitcoin, ο Ήλιος θα είχε επεκταθεί και θα κατακλύσει τη Γη (που πρόκειται να συμβεί περίπου 7,5 δισεκατομμύρια χρόνια από τώρα) πολύ πριν μπορέσει να βρεθεί μία από αυτές τις διευθύνσεις με μια τυχαία γεννήτρια.

Μην ανησυχείτε … Θα μπορούσαν πάντα να είναι περισσότερα

Οι διευθύνσεις Bitcoin δημιουργούνται χρησιμοποιώντας δημόσια κλειδιά. Το δημόσιο κλειδί κατακερματιστεί πρώτα με το Αλγόριθμος SHA256, τότε αυτό το κατακερματισμό λαμβάνεται και κατακερματίζεται ξανά χρησιμοποιώντας τον αλγόριθμο RipeMD160 που αναφέρθηκε προηγουμένως. Αλλά γιατί τα δημόσια κλειδιά κατακερματίζονται δύο φορές εάν η κρυπτογραφία ελλειπτικής καμπύλης είναι τόσο ασφαλής?

έννοια ασφάλειας στον κυβερνοχώρο

Σύμφωνα με τον υπάλληλο της Blockstream και τον προγραμματιστή του Bitcoin Core, Pieter Wuille, θα πρέπει να ρωτήσετε τον Satoshi Nakamoto για να μάθετε με ακρίβεια τους ακριβείς λόγους αλλά γνωρίζουμε ότι ο κατακερματισμός της εξόδου SHA256 με τον αλγόριθμο RipeMD160 μειώνει το μέγεθος της διεύθυνσης από 32 bytes σε 20 byte που εξοικονομεί χώρο στην blockchain.

Εκτός από αυτό, σεβαστός κρυπτογράφος Ο Joel Katz εξηγεί ότι ενώ το RipeMD160 επιλέχθηκε για τις διευθύνσεις μικρότερου μεγέθους, κανείς δεν ξέρει τον λόγο για τον οποίο χρησιμοποιήθηκε και το SHA256. Προσφέρει δύο δυνατότητες. RipeMD μπορεί να έχει κάποιο ελάττωμα, ο συνδυασμός του με το SHA256 θα ενίσχυε την ασφάλεια.

Η εξήγηση της Joela Katz

Η άλλη πιθανότητα είναι ότι μπορεί να υπήρχαν αδυναμίες στη δομή MD που θα την καθιστούσε ευάλωτη σε μια επίθεση όπως μια επίθεση επέκτασης μήκους (την οποία εξηγεί με λίγο περισσότερες λεπτομέρειες αλλά δεν το θεωρεί πιθανό) και ότι ο συνδυασμός RipeMD160 με το SHA256 εξαλείφει αυτήν την απειλή.

Σε κάθε περίπτωση, η ασφάλεια είναι η απάντηση. Και τα δυο κρυπτογραφικοί αλγόριθμοι είναι πολύ γνωστά και το ένα είναι μικρότερο σε μέγεθος. Η χρήση και των δύο είναι απλώς επιπλέον ασφάλεια.

Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι η διεύθυνση Bitcoin?

Μια διεύθυνση Bitcoin αποτελείται από ένα αλφαριθμητικό αναγνωριστικό χαρακτήρων 26-35, ξεκινώντας με τον αριθμό 1, 3 ή bc1 που αντιπροσωπεύει έναν πιθανό προορισμό για μια πληρωμή bitcoin.

Πώς λαμβάνετε μια διεύθυνση Bitcoin?

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να κατεβάσετε ένα πορτοφόλι Bitcoin. Αυτό είναι ένα ασφαλές λογισμικό που σας επιτρέπει να στέλνετε, να λαμβάνετε και να αποθηκεύετε Bitcoin.

Ποιος είναι ο Satoshi Nakamoto?

Το Satoshi Nakamoto είναι το πιθανό άτομο ή τα άτομα που δημιούργησαν το Bitcoin. Στην πραγματικότητα, δεν είναι σίγουρο αν πρόκειται για πραγματικό όνομα ή ψευδώνυμο.

Ποιοι είναι οι δύο κύριοι τύποι κρυπτογραφίας?

Υπάρχουν δύο τύποι: ιδιωτικό κλειδί και δημόσιο κλειδί. Το πρώτο ονομάζεται επίσης «συμμετρικό» και το δεύτερο «ασύμμετρο». Το συμμετρικό σύστημα αγαλμάτων που τόσο ο αποστολέας όσο και ο παραλήπτης πρέπει να έχουν το ίδιο ιδιωτικό κλειδί για να μπορούν να κρυπτογραφούν και να αποκρυπτογραφούν τα δεδομένα.

Μπορώ να κρυπτογραφήσω το ιδιωτικό μου κλειδί?

Ναί! Αυτό ονομάζεται προστασία φράσης πρόσβασης. Λειτουργεί λίγο διαφορετικά για κάθε συσκευή, οπότε συμβουλευτείτε την εταιρεία πορτοφολιών σας για τεκμηρίωση. Με αυτά τα λόγια, να είστε πολύ προσεκτικοί χρησιμοποιώντας αυτήν τη δυνατότητα.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me