6 οι πιο επιτυχημένοι ICO όλων των εποχών από το ποσό που συγκεντρώθηκε | Μέρος II

ICO

Οι ICOs (συντομογραφίες για τις Αρχικές Προσφορές Νομισμάτων) έφεραν πολλούς επενδυτές, προσοχή και κακή δημοσιότητα στον τομέα της κρυπτογράφησης τα τελευταία δύο χρόνια. Μέσω των ICO, που αναφέρονται επίσης ως εκδηλώσεις πώλησης κρυπτογράφησης ή πώλησης διακριτικών, διάφορες εταιρείες κατάφεραν να συγκεντρώσουν πολλά κεφάλαια για την έναρξη των έργων τους από το έδαφος.

Παρόλο που πιστεύεται ότι πάνω από το 70% των ICO που ξεκίνησαν το 2018 ήταν συνολικές απάτες, υπάρχουν αρκετά θετικά παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι μπορούν να είναι πολύ πολύτιμα εργαλεία για την άντληση κεφαλαίων.

Παρακάτω, δημιουργήσαμε μια λίστα με τα πιο επιτυχημένα ICO όλων των εποχών, εξετάζοντας το ποσό που κατάφεραν να αυξήσουν.

1. Filecoin (257 εκατομμύρια δολάρια)

Στην κορυφή της λίστας μας κάθεται Filecoin’s Η ICO, η οποία πραγματοποιήθηκε για δύο μόνο ημέρες τον Σεπτέμβριο του 2017. Μέχρι σήμερα, αυτό θεωρείται το πιο επιτυχημένο ICO όλων των εποχών, για να συγκεντρώσει 257 εκατομμύρια $. Εκτός από αυτό το εντυπωσιακό ICO, η Filecoin είναι επίσης γνωστή για τη λήψη τεράστιων επενδύσεων και υποστηρίξεων από κορυφαίους επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων στη Silicon Valley, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων ονομάτων, όπως Y Combinator, Naval Ravikant, Andreessen Horowitz και Winklevoss Capital.

Το Filecoin είναι ένα σύστημα κρυπτογράφησης και ψηφιακών πληρωμών ανοιχτού κώδικα, το οποίο στοχεύει επίσης στη δημιουργία ενός αποκεντρωμένου δικτύου αποθήκευσης cloud χρησιμοποιώντας μια τεχνολογία που ονομάζεται IPFS (InterPlanetary File System) για την ασφαλή αποθήκευση και καταγραφή δεδομένων. Μερικοί πιστεύουν ότι το Filecoin ICO ήταν τόσο μεγάλη επιτυχία επειδή το έργο είχε ήδη την υποστήριξη των επενδυτών παραπάνω, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος ICO που συμμορφώνεται με τους κανονισμούς στις ΗΠΑ, είχε τεράστια θετική επίδραση.

2. Tezos (232 εκατομμύρια δολάρια)

Όσον αφορά την κυκλοφορία κρυπτογράφησης, λίγοι μπορούν να ανταγωνιστούν το ποσό της διαφημιστικής εκστρατείας Τέζος κατάφερε να δημιουργήσει. Η Τέζος είναι, χωρίς αμφιβολία, ένα πολύ αμφιλεγόμενο έργο. Εν ολίγοις, είναι μια έξυπνη πλατφόρμα συμβολαίων που εισήγαγε τον κόσμο στο πρώτο «αυτο-εξελισσόμενο blockchain». Η πλατφόρμα ξεχωρίζει από το πλήθος επιτρέποντας στους κατόχους διακριτικών να εγκρίνουν και να χρηματοδοτούν νέες ενημερώσεις πρωτοκόλλου.

Κατά τη διάρκεια του ICO τον Ιούλιο του 2017, το έργο Tezos κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 232 εκατομμύρια δολάρια. Παρά τα πολλά εμπόδια (όπως η νομική διαμάχη μεταξύ του Διευθυντή του Ιδρύματος Tezos και της ομάδας ανάπτυξης), η Tezos απέδειξε ότι τα έργα που αντιμετωπίζουν πραγματικές προκλήσεις στον κόσμο της κρυπτογράφησης (όπως η επεκτασιμότητα και η διακυβέρνηση) έχουν πολύ καλές πιθανότητες να αποκτήσουν τεράστια οικονομική υποστήριξη.

3. Εργαστήρια Sirin (157 εκατομμύρια δολάρια)

Όπως και πολλά άλλα έργα blockchain, Sirin Labs στοχεύει να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της μαζικής αγοράς και της οικονομίας blockchain. Επιδιώκει να το κάνει με τη βοήθεια του λειτουργικού του συστήματος που ονομάζεται Finney, το πρώτο ανοιχτού κώδικα λειτουργικού συστήματος για smartphone και επιτραπέζιες συσκευές all-in-one.

Κατά τη διάρκεια του ICO τον Δεκέμβριο του 2017, η Sirin Labs κατάφερε να συγκεντρώσει 157,8 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας την την τρίτη πιο επιτυχημένη ICO στον κόσμο.

Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό το ICO ήταν τόσο επιτυχημένο, διότι η ζήτηση για λύσεις για υπολογιστές και smartphone βρίσκεται επί του παρόντος σε σημαντική άνοδο. Όχι μόνο αυτό, αλλά η ασφάλεια και το απόρρητο γίνονται αργά δύο από τις μεγαλύτερες ανησυχίες για την πελατειακή βάση.

4. Bancor (153 εκατομμύρια δολάρια)


Μπάνκορ είναι ένα έργο αγοράς προβλέψεων βασισμένο σε blockchain. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν μετατροπή μεταξύ διαφορετικών μαρκών σε αντίθεση με την ανταλλαγή τους σε αγορές κρυπτογράφησης. Το έργο στοχεύει στην επίλυση ενός από τα πιο πιεστικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η αγορά κρυπτογράφησης – ρευστότητα.

Η Bancor πραγματοποίησε το ICO στις 12 Ιουνίου 2017 και κατάφερε να συγκεντρώσει ένα εντυπωσιακό Ethereum αξίας 153 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της πλατφόρμας. Το έργο blockchain είχε υποστήριξη από κορυφαίους επενδυτές, όπως η εταιρεία VC Blockchain Capital, και ο διάσημος επενδυτής Tim Draper, οι οποίοι πιστεύεται ότι έχουν επηρεάσει σημαντικά τις απόψεις του μέσου επενδυτή για αυτό το έργο.

5. Qash (105 εκατομμύρια δολάρια)

Κατά τη διάρκεια ενός ICO γνωστού ως Qash Token Sale που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 6 και 8 Νοεμβρίου 2017, η Qash κατάφερε να συγκεντρώσει 105 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το ένα από τα πιο επιτυχημένα blockchain ICO όλων των εποχών.

Τώρα, ενάμιση χρόνο μετά το επιτυχημένο ICO, το έργο Qash εξελίχθηκε μαζικά και η ομάδα πίσω από το έργο είναι αποφασισμένη να κάνει το καλύτερο από τα πάντα, εμμένοντας στον εντυπωσιακά σφιχτό χάρτη πορείας.

6. Αραγονία (73 εκατομμύρια δολάρια)

Η Aragon κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία των πιο επιτυχημένων ICO όλων των εποχών, καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει κάπου περίπου 73 εκατομμύρια δολάρια. Το Aragon είναι ένα έργο ανοιχτού κώδικα που χτίστηκε πάνω από το blockchain Ethereum. Στοχεύει να γίνει μια αποκεντρωμένη αυτόνομη οργάνωση (DAO).

Το έργο είναι επίσης γνωστό για τη διεξαγωγή ενός από τους ταχύτερα τερματισμένους ICO στην ιστορία. Στις 17 Μαΐου 2017, η Aragon κατάφερε να καταστρέψει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ, καθώς συγκέντρωσε σχεδόν 25 εκατομμύρια δολάρια σε μόλις 15 λεπτά.

συμπέρασμα

Η επιτυχία ενός ICO δεν θα πρέπει να καθορίζεται από το συνολικό ποσό του κεφαλαίου που συγκεντρώθηκε. Από την άποψη ενός επενδυτή, η επένδυση σε ένα ICO που συγκέντρωσε τα περισσότερα χρήματα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα μάρκα θα είναι πραγματικά επιτυχία στην αγορά. Η επένδυση σε ICO είναι ένα πολύ περίπλοκο ζήτημα.

Κοιτάζοντας τη λίστα των 6 πιο επιτυχημένων ICO κατά ποσό που συγκεντρώθηκε, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι δεν υπάρχει τέλειο μοτίβο επιτυχίας. Ωστόσο, φαίνεται ότι δύο από τις πιο σημαντικές πτυχές που συμβάλλουν στην επιτυχία ενός ICO είναι η υποστήριξη σοβαρών επενδυτών (εκ των προτέρων) και εάν το έργο λύνει ή δεν επιλύει προβλήματα πραγματικής ζωής.

Προτεινόμενη εικόνα: itweb.co.za

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map