Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Κορυφαία 10: Μάθετε αν είναι νόμιμο να ανταλλάσσετε κρυπτονομίσματα στη χώρα σας

νόμιμο να ανταλλάσσετε κρυπτονομίσματα στη χώρα σας

Η νομιμότητα των κρυπτογράφων ποικίλλει ανάλογα με τη νομοθεσία κάθε χώρας. Για να μάθετε εάν είναι νόμιμο το εμπόριο κρυπτονομισμάτων στη χώρα σας, συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν γενικά τις συναλλαγές κρυπτογράφησης, παρόλο που αρκετές κυβερνητικές υπηρεσίες εργάζονται για να αποτρέψουν τη χρήση παράνομων συναλλαγών Bitcoin. Πολλές εξέχουσες επιχειρήσεις δέχονται πληρωμές σε κρυπτογράφηση, και ακόμη και οι αγορές παραγώγων των ΗΠΑ έχουν αρχίσει να αποκτούν νομική κατάσταση.

Οι οδηγίες για το Bitcoin εκδίδονται συνεχώς από το 2013, το Δίκτυο Επιβολής Οικονομικών Εγκλημάτων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ (FinCEN). Το Crypto trading είναι νόμιμο στις Η.Π.Α. και υπόκειται σε φορολογικούς σκοπούς από το Εσωτερική Υπηρεσία Εσόδων (IRS).

Η νομική κρυπτογράφηση των Ηνωμένων Πολιτειώνcoinlist.me

Καναδάς

Ο Καναδάς έχει επίσης υποστηρικτική στάση απέναντι στην κρυπτογράφηση όπως το BTC προς το CAD και εφαρμόζει προληπτικά μέτρα κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες με τη χρήση κρυπτονομισμάτων.

Ο Οργανισμός εσόδων του Καναδά (CRA) ταξινόμησε τα cryptos ως εμπόρευμα, δηλώνοντας στην ιστοσελίδα τους ότι «μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψηφιακά νομίσματα για να αγοράσετε αγαθά και υπηρεσίες στο Διαδίκτυο και σε καταστήματα που δέχονται ψηφιακά νομίσματα. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε και να πουλήσετε ψηφιακό νόμισμα σε ανοιχτά χρηματιστήρια, που ονομάζονται ψηφιακά νομίσματα ή κρυπτονομίσματα. ” Ωστόσο, τα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin, δεν θεωρούνται νόμιμες προσφορές στον Καναδά. “Μόνο το καναδικό δολάριο θεωρείται επίσημο νόμισμα στον Καναδά.”

Οι συναλλαγές κρυπτογράφησης φορολογούνται επίσης ανάλογα με το αν το άτομο έχει επιχείρηση αγοράς-πώλησης ή θέλει μόνο να χρησιμοποιήσει τα κέρματα για επενδυτικούς σκοπούς..

news.bitcoin.com

Ηνωμένο Βασίλειο

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν αναγνωρίζει τα κρυπτονομίσματα ως νόμιμο χρήμα, αλλά επιτρέπει την εμπορία ψηφιακών στοιχείων. Όλα τα ανταλλακτικά κρυπτογράφησης που λειτουργούν στη χώρα πρέπει να έχουν άδειες από το Αρχή χρηματοοικονομικής συμπεριφοράς (FCA) – αν και ορισμένες επιχειρήσεις κρυπτογράφησης θα μπορούσαν αντ ‘αυτού να χρησιμοποιούν μια ηλεκτρονική άδεια.

Το 2019, η FCA άρχισε να ενημερώνει τις κατευθυντήριες γραμμές της για τα κρυπτονομίσματα, με μια σειρά διαβουλεύσεων σχετικά με τη ρύθμιση κρυπτογράφησης που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει έως το τέλος του έτους.

Η διαπραγμάτευση κρυπτογράφησης υπόκειται επίσης σε φόρους υπεραξίας και αυτός ο φόρος τιμωρείται για οποιοδήποτε κέρδος που πραγματοποιείται μέσω κρυπτονομίσματος.

Financial-Conduct-Authority-Λονδίνοανεξάρτητο.co.uk

Αυστραλία

Εάν ζείτε εντός του χώρου της Κοινοπολιτείας, είναι πιθανώς νόμιμο να ανταλλάσσετε κρυπτονομίσματα στη χώρα σας. Η Αυστραλία είναι μία από τις χώρες που επιτρέπουν στους κατοίκους της να ανταλλάσσουν, να εξορύσσουν ή να αγοράζουν κρυπτονομίσματα νόμιμα.

Όλα τα ανταλλακτικά κρυπτογράφησης στη χώρα, όπως Ανεξάρτητο αποθεματικό υποχρεούνται να εγγραφούν στο AUSTRAC (Australian Transaction Reports and Analysis Center) και να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα AML / CTF «για τον μετριασμό των κινδύνων ξεπλύματος χρημάτων, καθώς και για τον εντοπισμό και την επαλήθευση της ταυτότητας των πελατών τους». Για να λειτουργήσει, απαιτείται επίσης η ανταλλαγή Aussie για την αναφορά ύποπτων συναλλαγών και την τήρηση αρχείων τέτοιων δραστηριοτήτων.

Αυστραλία-bitcoinccn.com

Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα είναι ένας από τους κορυφαίους κόμβους κρυπτογράφησης της Ασίας, έχοντας πληθώρα ανταλλαγών και φιλικούς προς την κρυπτογράφηση κανονισμούς.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι μπορούν να γίνουν μόνο συναλλαγές κρυπτογράφησης χρησιμοποιώντας τραπεζικούς λογαριασμούς πραγματικού ονόματος («σύστημα λογαριασμού πραγματικού ονόματος») και ότι τα χρηματιστήρια της Νότιας Κορέας πρέπει να έχουν συμβόλαια με τράπεζες σχετικά με συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Οι ανήλικοι και οι αλλοδαποί, ανεξάρτητα από τη χώρα κατοικίας τους, δεν επιτρέπεται να ανταλλάσσουν κρυπτονομίσματα στη χώρα.

Τα κέρδη που προκύπτουν από συναλλαγές με κρυπτονομίσματα φορολογούνται βάσει του νόμου περί φόρου εισοδήματος ατόμων, αλλά υπάρχουν ημιτονοειδείς συναλλαγές με bitcoin που έχουν απαλλαγή από φόρους προστιθέμενης αξίας.

Νομική κρυπτογράφηση της Νότιας Κορέαςχρηματοδότηση.yahoo.com

Λουξεμβούργο

Τα κρυπτονομίσματα δεν έχουν συγκεκριμένους κανονισμούς στο Λουξεμβούργο, αν και η κυβέρνησή του έχει υποστηρίξει πολύ τα ψηφιακά στοιχεία σε σύγκριση με άλλες χώρες.

Ο υπουργός Οικονομικών, Pierre Gramegna, δήλωσε ότι τα κρυπτονομίσματα πρέπει να «γίνονται αποδεκτά ως μέσο πληρωμής για αγαθά και υπηρεσίες».

Οι ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων στο Λουξεμβούργο ρυθμίζονται από το Επιτροπή de Surveillance du Secteur Financier (CSSF), που ήταν ένα από τα πρώτα εγχώρια χρηματοοικονομικά της ΕΕ που προσέφερε άδεια διαπραγμάτευσης κρυπτογράφησης. Η Bitstamp ήταν η πρώτη επιχείρηση κρυπτογράφησης που έλαβε την άδεια το 2016, η οποία επιτρέπει επίσης στην ανταλλαγή να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.

Οι συναλλαγές Crypto δεν υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος έως ότου διατεθούν και οι συναλλαγές κρυπτογράφησης απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ.

luxemburg-cryptonews.livecoinwatch.com

Ιαπωνία

Εάν ζείτε στην Ιαπωνία, τότε είναι νόμιμο το εμπόριο κρυπτονομισμάτων στη χώρα σας. Το Land of The Rising Sun είναι γνωστό ότι έχει τους πιο προοδευτικούς κανονισμούς στάσης και κρυπτογράφησης στον κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το 10% της συνολικής κίνησης συναλλαγών από ανταλλαγές κρυπτογράφησης προέρχεται από την Ιαπωνία.

Το 2017, η χώρα αναγνώρισε τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης ως νόμιμο χρήμα βάσει του νόμου περί υπηρεσιών πληρωμών. Οι συναλλαγές Crypto έχουν επίσης σαφείς φορολογικές οδηγίες για τους επενδυτές, με φορολογικούς συντελεστές 15% -55%.

Οι ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων πρέπει να εγγραφούν στο FSA για να λειτουργήσουν και μπορεί να χρειαστούν έως και έξι μήνες για να λάβετε άδεια, καθώς οι απαιτήσεις για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και το AML / CFT είναι πολύ αυστηρές.

Ένας αυτορρυθμιστικός φορέας, η Ιαπωνική Ένωση ανταλλαγής νομισμάτων (JVCEA), ιδρύθηκε επίσης για να παρέχει συμβουλές σε ανταλλαγές που δεν έχουν ακόμη λάβει άδεια και προωθεί τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς.

Ιαπωνία-Cryptocurrencycoinrevolution.com/

Ελβετία

Παρόλο που η Ελβετία δεν είναι μέρος της Ευρωζώνης, είναι πολύ μέρος της ζώνης κρυπτογράφησης. Το Zug φιλοξενεί πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις που βασίζονται σε blockchain, όπως ShapeShift.io, Bancor, ConsenSys και Xapo.

Τα καντόνια του Zug και της Λουκέρνης εξέδωσαν τις δικές τους οδηγίες για τη φορολογία Bitcoin σε γερμανικά έγγραφα το 2017.

Η Crypto Valley είναι γνωστό ότι είναι ένας κρυπτονομικός παράδεισος για τους επενδυτές, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη γιατί τόσοι πολλοί επενδυτές και επιχειρήσεις έρχονται να μεταφερθούν σε αυτήν τη χώρα.

Εκτός από την υποστήριξη συναλλαγών κρυπτογράφησης, η χώρα έχει επίσης εκδώσει κανονισμούς για μάρκες που εκδίδονται από ICO.

Νόμισμα κρυπτογράφησης της Ελβετίαςicopresident.com

Μάλτα

Η κυβέρνηση αυτού του μικρού νησιωτικού έθνους έχει μια προ-στάση απέναντι στο crypto και το bitcoin γενικά, με τον πρωθυπουργό να δηλώνει ότι το crypto αντιπροσωπεύει το «αναπόφευκτο μέλλον του χρήματος».

Η Μάλτα προφανώς δεν έχει φόρους για συναλλαγές κρυπτονομισμάτων ή άλλες συναλλαγές.

Η χώρα εισήγαγε επίσης ένα νόμισμα εικονικού νομίσματος, το οποίο θα λειτουργούσε ως πλαίσιο για τους ICO, και αναφέρθηκε επίσης ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να εκδώσει τη δική της κρυπτογράφηση σε ένα ελεγχόμενο πλαίσιο, το οποίο θα επέτρεπε στις ρυθμιστικές αρχές να δοκιμάσουν πιθανούς ελέγχους και νομοθεσία τεχνολογία.”

Cryptocurrency-στη-ΜάλταWelcome-center-malta.com

Γιβραλτάρ

Εάν είστε από τη μεσογειακή χώρα του Γιβραλτάρ, γνωρίζετε ότι είναι νόμιμο το εμπόριο κρυπτονομισμάτων στη χώρα σας.

Η χώρα έχει εκδώσει άδειες για εταιρείες ICO και FinTech και έχει επίσης θεσπιστεί νομοθεσία για τη φορολογία κρυπτογράφησης, ο συντελεστής καθορίζεται στο 10% από το 2011.

Μια θυγατρική του Χρηματιστηρίου του Γιβραλτάρ, το Digital Asset Exchange του Γιβραλτάρ, προσφέρει επίσης ασφαλιστική κάλυψη για τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης που υποστηρίζονται στην πλατφόρμα του.

Κρυπτογράφηση του Γιβραλτάρnews.bitcoin.com

Εάν είστε κάτοικος μίας από τις προαναφερθείσες χώρες, μπορείτε πλέον να ανταλλάσσετε με ασφάλεια κρυπτογράφηση, γνωρίζοντας ότι τέτοια δραστηριότητα είναι νόμιμη.

Προτεινόμενη εικόνα: stockhax.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me