Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Οι 10 καλύτεροι ιστότοποι .onion στο Διαδίκτυο

Εισαγωγή

Εάν ανησυχείτε μυστικότητα και ενθουσιώδης για την ανωνυμία, πρέπει να δείτε τον σκοτεινό ιστό. Ναι, ορισμένα τμήματα του σκοτεινού ιστού συμπληρώνονται από χαρακτήρες που δεν είναι πολύ αλμυροί, αλλά υπάρχουν επίσης νόμιμοι ιστότοποι για άτομα που έχουν επίγνωση της ιδιωτικής ζωής.

Αντί να έχουν έναν τομέα ανώτατου επιπέδου όπως το.com, το .edu ή το.org, οι σκοτεινοί ιστότοποι συχνά καταλήγουν στο .onion. Σκεφτείτε αυτόν τον σύντομο οδηγό σας για μερικούς από τους καλύτερους πολύτιμους λίθους που μπορούν να βρεθούν στον σκοτεινό ιστό. Αυτοί οι ιστότοποι είναι μερικά από τα πρώτα μέρη στο deep web που πρέπει να επισκεφτείτε.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο.onion, που ονομάζεται επίσης ιστότοπος «tor», θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα darknet, όπως το Tor. Το Tor, που αναπτύχθηκε από το Ναυτικό, είναι το μεγαλύτερο σκοτεινό δίκτυο και το όνομά του είναι στην πραγματικότητα αρκτικόλεξο για τον «δρομολογητή κρεμμυδιού».

Στιγμιότυπο οθόνης του Torproject.org Torproject.org – Αρχική σελίδα

Σε αντάλλαγμα για αυτό το μικρό κομμάτι φανταχτερών ποδιών για πρόσβαση σε ένα σκοτεινό δίκτυο, θα αποφύγετε κυρίως να παρακολουθείτε από ISP ή κυβερνητικούς φορείς. Εάν προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ιστότοπους Tor με ένα ασφαλές VPN και επιπλέον κρυπτογράφηση, θα πρέπει να μπορείτε να κάνετε ακόμα καλύτερη δουλειά για να καλύψετε τα κομμάτια σας στο Διαδίκτυο.

Το απόρρητο και η ανωνυμία το καθιστούν επίσης ένα ιδανικό έδαφος για παράνομες δραστηριότητες, όπως αγορά και πώληση ναρκωτικών, όπλων ή προσλήψεις. Πολλοί εγκληματίες στον κυβερνοχώρο που είναι πρόθυμοι να αρπάξουν τα δεδομένα σας παραμονεύουν στις σκιές του σκοτεινού ιστού, οπότε προσέξτε.

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να ταξιδέψετε στον σκοτεινό ιστό, να κάνετε κλικ σε έναν κατεστραμμένο σύνδεσμο και να παραλάβετε κακόβουλο λογισμικό, για παράδειγμα.

Ψηφιακό έγκλημα από ανώνυμο χάκερ

Τώρα που καταλαβαίνετε σωστά τι αντιμετωπίζετε όταν μεταβαίνετε σε ιστότοπους Tor, εδώ είναι μερικά μέρη που μπορεί να προκαλέσουν το ενδιαφέρον σας.

1. Το κρυφό Wiki

Το κρυφό Wiki είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας στον σκοτεινό ιστό. Είναι ένα wiki που έχει επεξεργαστεί η κοινότητα, γεμάτο ευρετήρια ιστότοπων, που είναι ένας από τους παλαιότερους καταλόγους συνδέσμων στον σκοτεινό ιστό.

Στιγμιότυπο οθόνης του Thehiddenwiki.org Το κρυφό Wiki

Εδώ, θα βρείτε όλους τους απαραίτητους συνδέσμους.onion σε πηγές και υπηρεσίες που βρίσκονται στον σκοτεινό ιστό. Αφιερώστε λίγο χρόνο ρίχνοντας άρθρα, οδηγούς ή θεωρίες συνωμοσίας. Θα συναντήσετε οτιδήποτε, από τις αγορές ναρκωτικών έως τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και όλα τα ενδιάμεσα.

Υπάρχουν αρκετοί ιστότοποι spin-off με παρόμοια ονόματα που θα πρέπει να προσέξετε επίσης.

2. DuckDuckGo

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το Google δεν είναι κατάλληλο για αναζήτηση στον σκοτεινό ιστό. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε το DuckDuckGo, μία από τις καλύτερες μηχανές αναζήτησης στο σκοτεινό ιστό, για να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

Στιγμιότυπο οθόνης του DuckDuckGo.com DuckDuckGo

Αυτή η ασφαλής, ανώνυμη μηχανή αναζήτησης δεν καταγράφει καμία δραστηριότητα αναζήτησης. Ωστόσο, παρόλο που το DuckDuckGo δεν καταγράφει (ή κοινοποιεί) το ιστορικό αναζήτησής σας ή δεν αποκτά πρόσβαση στο email σας όπως το Google, το DuckDuckGo είναι σε θέση να παρέχει σταθερά γρήγορα, αξιόπιστα και ιδιωτικά αποτελέσματα.

3. Κρυφές απαντήσεις

Αυτός ο ιστότοπος Tor είναι ουσιαστικά το ισοδύναμο σκοτεινού Ιστού των μεγάλων διαδικτυακών φόρουμ όπως το Quora ή το Reddit. Όταν αποκτάτε πρόσβαση σε αυτό, μπορεί να φαίνεται λίγο εγκαταλειμμένο, αλλά σκεφτείτε πόσα άτομα βρίσκονται στην πραγματικότητα στον σκοτεινό ιστό και, στη συνέχεια, θα καταλάβετε το χαμηλό ποσοστό επισκεψιμότητας.

Στιγμιότυπο οθόνης του Hidden-answer.com Κρυφή απάντηση

Εδώ, μπορείτε να ρωτήσετε και να απαντήσετε σε μια αρκετά μεγάλη ποικιλία θεμάτων και να λάβετε ειλικρινείς απαντήσεις που θα κοινοποιούνται μόνο με την προστασία που προσφέρει το απόλυτο απόρρητο και η ανωνυμία του σκοτεινού ιστού.

Κυρίως, περιμένετε να δείτε ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με οτιδήποτε από torrenting ιστότοπους για να βοηθήσετε στην πρόσληψη Hitman.

4. Facebook

Ναι, το διάβασες σωστά. Το Facebook διαθέτει έναν επίσημο ιστότοπο καθρέφτη ion που αξίζει να δείτε. Φυσικά, το Facebook δεν έχει το καλύτερο ιστορικό όσον αφορά το διαδικτυακό απόρρητο, οπότε προχωρήστε με προσοχή.

Στιγμιότυπο οθόνης του Facebook.com Facebook

Δυστυχώς, δεν πρέπει να περιμένετε απόλυτο απόρρητο από το Facebook – μπορούν ακόμα να παρακολουθούν τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδράτε με τον ιστότοπό του μέσω του λογαριασμού σας, ακόμη και αν αντιμετωπίζετε το πρόβλημα της δημιουργίας ενός στο σκοτεινό ιστό.

Η χρήση της έκδοσης σκούρου ιστού του Facebook θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες μακριά από κυβερνητικούς κατασκόπους και να σας προστατεύσει από τη λογοκρισία.

5. Sci-Hub

Αυτή η βάση δεδομένων επιστημονικών γνώσεων περιέχει μια τεράστια κατάθεση εκατομμυρίων εγγράφων που βασίζονται σε επιστημονική έρευνα. Εδώ, μπορείτε να βρείτε το 99% των ακαδημαϊκών άρθρων που παράγονται σε όλο τον κόσμο καθώς ο ιστότοπος επιχειρεί να απελευθερώσει πληροφορίες και να τις κοινοποιήσει ανοιχτά.

Στιγμιότυπο οθόνης του Scihub.wikicn.top Sci-Hub

Η ελπίδα είναι ότι με την πρόσβαση σε όλες τις αμερόληπτες δημοσιεύσεις, μπορούμε να προωθήσουμε την έρευνα για θεραπείες καρκίνου και τα παρόμοια. Συχνές διακοπές έχουν αναφερθεί στο παρελθόν, επομένως η τοποθεσία του ιστότοπου είναι γνωστό ότι αλλάζει.

6. BlockChain

Κρυπτονόμισμα είναι, αναπάντεχα, το νόμισμα του σκοτεινού ιστού και είναι εδώ και χρόνια. Χάρη στην έλλειψη θεσμικών παρεμβάσεων από κρυπτονομίσματα από κυβερνήσεις ή τράπεζες, είναι ένας αγώνας που έγινε στον παράδεισο.

Στιγμιότυπο οθόνης blockchain BlockChain

Το Blockchain ήταν ένας από τους πρώτους ιστότοπους που κυκλοφόρησαν έναν ιστότοπο darknet και επίσης έναν από τους πρώτους που έφεραν πιστοποιητικό ασφαλείας HTTPS για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια. Αυτή η έκδοση του ιστότοπου δημιουργήθηκε για να παρέχει επιπλέον ασφάλεια και να περιορίσει την κλοπή bitcoin.

7. SecureDrop

Το SecureDrop προσφέρει ασφαλή, ασφαλή επικοινωνία μεταξύ δημοσιογράφων και ειδησεογραφικών οργανισμών και των πηγών τους (κυρίως καταγγελίες που λαμβάνουν τις κατάλληλες προφυλάξεις), ιδανικό για διαρροή ευαίσθητων πληροφοριών.

Στιγμιότυπο οθόνης του Securedrop SecureDrop

Όταν αποκτάτε πρόσβαση στον ιστότοπο, θα σας δοθεί ένα τυχαίο όνομα κωδικού για να στείλετε πληροφορίες σε έναν συγκεκριμένο συγγραφέα ή συντάκτη που στη συνέχεια ανεβάζει τις πληροφορίες χρησιμοποιώντας ένα περίπλοκο σύστημα καθορισμένων μονάδων flash και υπολογιστών για περαιτέρω κρυπτογράφηση και ασφάλεια.

8. ProtonMail

Το ProtonMail είναι μια κρυπτογραφημένη υπηρεσία email που βασίζεται στην Ελβετία και σας επιτρέπει να στέλνετε εντελώς εμπιστευτικά email. Είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους πελάτες email στον σκοτεινό ιστό.

Στιγμιότυπο οθόνης του πρωτότυπου ταχυδρομείου ProtonMail

Δεν διατηρούν αρχεία καταγραφής και χρησιμοποιούν αυτόματη κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, έτσι ώστε η επικοινωνία σας να είναι ασφαλής – ακόμη και τα μέλη του προσωπικού της ProtonMail δεν μπορούν να δουν τι στέλνετε, επειδή η κρυπτογράφηση εμφανίζεται στο πρόγραμμα περιήγησης.

Πρέπει να πληρώσετε για αυτήν την υπηρεσία, αλλά η ασφάλειά τους είναι απαράμιλλη. Πολλοί από τους μεγαλύτερους παίκτες στον χώρο κρυπτογράφησης χρησιμοποιούν το ProtonMail για τα κρυπτογραφημένα email τους.

9. Ντάνιελ

Ο ιστότοπος της Daniel φιλοξενεί μια λίστα με πάνω από 7.000 διεύθυνση. Και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να βρείτε πληροφορίες. Οι περισσότεροι ιστότοποι είναι κατηγοριοποιημένοι και περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τους συνδέσμους, συμπεριλαμβανομένου του εάν είναι διαδικτυακοί ή όχι, καθώς και την τελευταία φορά που ελέγχθηκε – πράγματα που μπορούν να είναι χρήσιμα καθώς αρχίζετε να χτενίζετε το σκοτεινό ιστό.

Στιγμιότυπο οθόνης του Daniel Ντάνιελ

Είναι επίσης μια εύχρηστη αναφορά για να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ασφαλή — ο κατάλογος επισημαίνει ιστότοπους που επιχειρούν να κλέψουν τις πληροφορίες σας με ένα εμφανές sidenote «SCAM». Είναι αρκετά γυμνά και πρακτικά, αλλά μια πραγματικά χρήσιμη λίστα συνδέσμων.

10. ProPublica

Το ProPublica είναι ένα διαδικτυακό ερευνητικό κατάστημα δημοσιογραφίας που χρηματοδοτείται από την οικογένεια Sandler. Ήταν οι πρώτες διαδικτυακές δημοσιεύσεις που κέρδισαν ένα βραβείο Pulitzer το 2016 για τους ισχυρισμούς για σεξουαλική κακοποίηση.

Στιγμιότυπο οθόνης του propublica ProPublica

Ο ιστότοπος υποστηρίζει ένθερμα το απόρρητο και την ελευθερία του λόγου, επιλέγοντας να λειτουργεί διαφορετικά από άλλους ιστότοπους ειδήσεων.

συμπέρασμα

Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι Tor στον σκοτεινό ιστό για να τους διαβάσετε προσεκτικά ασφάλεια και προστασία. Για κάθε ιστότοπο που αναφέρεται εδώ, χιλιάδες άλλοι μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνοι, γι ‘αυτό προσέξτε καθώς εξερευνάτε αυτά τα άγνωστα νερά.

Αυτή η λίστα σας δίνει μερικά από τα καλύτερα παραδείγματα πληροφοριών ανοιχτού κώδικα που θα σας παρουσιάσουν στον σκοτεινό ιστό και θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν με λογική προσοχή.

Χρησιμοποιήστε αυτούς τους ιστότοπους για να χαράξετε την επιφάνεια του τι σας προσφέρει η ανωνυμία του σκοτεινού ιστού. Είτε πρόκειται για πρόσβαση σε αμερόληπτα δεδομένα, αποστολή ανώνυμου περιεχομένου ή απλώς περιέργεια, υπάρχουν πολλά να εξερευνήσετε στον σκοτεινό ιστό.

Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι το Dark Web?

Το Dark Web, γνωστό και ως Darknet, αποτελείται σε πολλούς ιστότοπους σε κρυπτογραφημένο δίκτυο με κρυφές διευθύνσεις IP.

Είναι το Tor ένα VPN?

Όχι, το πρόγραμμα περιήγησης Tor δεν είναι VPN. Αν και είναι δύο διαφορετικές τεχνολογίες, και οι δύο μπορούν να προστατεύσουν το απόρρητό σας στο διαδίκτυο και να μεγιστοποιήσουν την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο.

Χρησιμοποιεί το Tor παράνομο?

Όχι, όχι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην πραγματικότητα, το ίδρυμα Tor λαμβάνει χρήματα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να το διατηρήσει σε λειτουργία. Το Tor είναι απαραίτητο για τη λήψη πληροφοριών από δεσποτικά σχήματα σε όλο τον κόσμο που προσπαθούν να ελέγξουν το Διαδίκτυο στη χώρα τους.

Είναι το Tor over VPN ασφαλές?

Ναι, το Tor over VPN είναι απολύτως ασφαλές. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το πάρετε και όλοι είναι ασφαλείς. Αναλύουμε τα πάντα σχετικά με το Tor over VPN, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου ρύθμισής του στη σύνταξή μας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me