Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

USD / TRY Ιστορικά διαγράμματα τιμών – Ιστορικό τιμών δολαρίου ΗΠΑ

Το TRY αντιπροσωπεύει το τουρκικό νόμισμα, τη νέα λίρα, η οποία βρίσκεται τώρα στη δεύτερη περίοδο έκδοσης. Η τουρκική λίρα είναι το εθνικό νόμισμα της Τουρκίας. Ωστόσο, η νέα τουρκική λιρέτα μπορεί να χωριστεί σε 100 νέα νομίσματα kurus, που συνήθως αντιπροσωπεύονται από τα γράμματα YTL. Από ιστορική άποψη, η τουρκική νέα λίρα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις αρχές του 2005. Ήταν ισοδύναμη με το 1 εκατομμύριο της παλαιάς τουρκικής λίρας. Η κυβέρνηση αφαίρεσε τα έξι μηδενικά από την αξία του νομίσματος κατά την επανεκτίμηση το 2005. Το 9ο τεύχος του TRY εκτυπώθηκε το 2009.

Επιτρέψτε μου να εξηγήσω την ιστορία για το πώς η απελευθέρωση της τουρκικής λίρας χωρίστηκε σε δύο περιόδους. Η πρώτη τουρκική λίρα χρησιμοποιήθηκε κατά την περίοδο μεταξύ 1923 και 2005 (παρέμεινε σε ισχύ και κυκλοφόρησε μέχρι το τέλος του 2005). Ταυτόχρονα, η 2η τουρκική περίοδος λιρέτας ξεκίνησε το 2005. Ως νόμισμα, το TRY έχει συνδεθεί με το γαλλικό φράγκο και τη βρετανική λίρα, καθώς επίσης ήταν σκληρό και απαλό με το δολάριο ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της ιστορίας του . Δεν υπάρχει πλέον ένας ρητός γόμφος, αλλά η Τουρκία παρεμβαίνει ενεργά στις αγορές συναλλάγματος και προσπαθεί να επηρεάσει την αξία του TRY.

Ιστορία του TRY (Νέα τουρκική λιρέτα)

Σε απάντηση στην οικονομική κρίση το 2001, η τουρκική λίρα άρχισε να χάνει αξία. Οι κρατικές επιχειρήσεις, όπως οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών και τα διυλιστήρια πετρελαίου, ιδιωτικοποιήθηκαν και η κεντρική τράπεζα εφαρμόζει μια αυστηρή νομισματική πολιτική, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις δαπάνες και να διασφαλίσει ότι ο πληθωρισμός δεν θα καταστρέψει τα οικονομικά κέρδη. Πριν από αυτές τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, η οικονομία της Τουρκίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εξωτερική βοήθεια, καθώς περίπου το 80% του ΑΕΠ της Τουρκίας ήταν εξωτερικό χρέος.

Κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν το Ζεύγος νομισμάτων USD / TRY

Το ζεύγος νομισμάτων USD / TRY επηρεάζεται συνήθως από παράγοντες που επηρεάζουν την αξία του δολαρίου ΗΠΑ και της τουρκικής λίρας, σε σχέση μεταξύ τους και σε άλλα νομίσματα. Ως εκ τούτου, η διαφορά επιτοκίου μεταξύ της Κεντρικής Τράπεζας της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) επηρεάζει σημαντικά την αξία αυτών των νομισμάτων σε σύγκριση μεταξύ τους. Αξίζει να θυμηθούμε ότι η τουρκική λίρα μειώθηκε κατά περισσότερο από 20%, πέφτοντας σε ρεκόρ χαμηλής επικράτειας, έναντι του δολαρίου ΗΠΑ στις 10 Αυγούστου 2018. Ωστόσο, ο λόγος για αυτό θα μπορούσε να σχετίζεται με οικονομικά και γεωπολιτικά προβλήματα. Εκτός από την ταχεία αύξηση του πληθωρισμού και την πολιτική πίεση για διατήρηση των επιτοκίων χαμηλά, η χώρα αντιμετώπισε μια επικείμενη κρίση χρέους που απειλούσε να ασκήσει περαιτέρω πίεση τόσο στην οικονομία όσο και στο νόμισμα.

Ρεύμα USD / ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ Τιμή: $

 

USD / ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ

 

Πίνακας ιστορικών δεδομένων:

Δεδομένα ιστορικών τιμών USD / TRY

DatePriceOpenHighLowChange%

 

Μηνιαία αλλαγή

DatePriceOpenHighLowChange%

Παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές USD / TRY:

Το ζεύγος νομισμάτων USD / TRY επηρεάζεται από παράγοντες που καθορίζουν την αξία του δολαρίου ΗΠΑ και της τουρκικής λίρας, σε σύγκριση μεταξύ τους και σε άλλα νομίσματα. Επομένως, η διαφορά επιτοκίου μεταξύ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και της Κεντρικής Τράπεζας της Δημοκρατίας της Τουρκίας θα επηρεάσει την αξία των νομισμάτων σε σύγκριση μεταξύ τους.

Το CBRT και τα επιτόκια:

Ο καθορισμός του επιτοκίου θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα της CBRT. Η τουρκική δομή νομισματικής πολιτικής έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τον πληθωρισμό χαμηλό και σταθερό. Έτσι, το τεχνητά χαμηλό επιτόκιο περιβάλλον συνέβαλε σε περαιτέρω συνεχιζόμενες πιέσεις στην τουρκική λιρέτα.

 

Σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας:

 

Η σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας επιδεινώνεται τα τελευταία χρόνια, γεγονός που τείνει να υπονομεύσει την τουρκική οικονομία και το νόμισμά της.

Οικονομικά στοιχεία:

Τα οικονομικά δεδομένα, όπως ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI), το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ), το εμπορικό ισοζύγιο, οι λιανικές πωλήσεις, η έρευνα εργατικού δυναμικού (το στατιστικό ποσοστό ανεργίας του Καναδά) και ο δείκτης βιομηχανικών τιμών έχουν μεγάλη επιρροή στις τιμές USD / TRY.

 

Πιθανή κρίση τουρκικού χρέους:

 

Το βάρος του χρέους της Τουρκίας σε άλλες χώρες είναι εμφανές στο εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό του χρέους της σε ξένα νομίσματα. Καθώς το τουρκικό νόμισμα συνεχίζει να υπονομεύεται, αυτό το ξένο χρέος γίνεται πιο δύσκολο και ακριβό για τη διαχείριση της Τουρκίας, επιδεινώνοντας περαιτέρω την πτώση του νομίσματος. Επιπλέον, η εξαιρετικά μεγάλη ανεπάρκεια τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας κάνει το δυναμικό της χώρας να πέσει σε μια σοβαρή κρίση χρέους ακόμη μεγαλύτερη. Επιτρέψτε μου να επισημάνω ότι τα τουρκικά δάνεια ανέρχονται σε 265 δισεκατομμύρια δολάρια, ή λιγότερο από το 1% του παγκόσμιου συνόλου, σύμφωνα με την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών.

Διεθνείς σχέσεις:

Οι σχέσεις μεταξύ χωρών τείνουν να αναπτύσσονται ή να υπονομεύουν τις οικονομίες τους. Αυξάνουν το εύρος των καταναλωτών που προσεγγίζονται γεωγραφικά και δημογραφικά, μέσω αλληλεπιδράσεων όπως οι εισαγωγές και οι εξαγωγές, αλλά επιτρέπουν επίσης στις οικονομικές διακυμάνσεις άλλων χωρών να επηρεάσουν την οικονομία τους.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me