Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Διαγράμματα ιστορικών τιμών USD / MXN – Ιστορικό τιμών δολαρίου ΗΠΑ

Το μεξικάνικο πέσο είναι το εθνικό νόμισμα του Μεξικού, το οποίο είναι επίσης γνωστό με τον κωδικό MXN. Το μεξικάνικο πέσο αποτελείται από 100 centavos και συνήθως αντιπροσωπεύεται με το σύμβολο $ ή Mex $. Η λέξη πέσο προέρχεται από τη μεξικανική λέξη «πέσος», που σημαίνει «βάρη» και αναφέρεται σε βάρη χρυσού ή αργύρου.

Από ιστορική άποψη, αρχικά, το πέσο βασίστηκε στο επίσημο νόμισμα της Ισπανίας, το πραγματικό, το οποίο ήταν το ισπανικό δολάριο που κόπηκε σε ασήμι. Το μεξικάνικο όνομα προέρχεται από την πιο κοινή αναγνώριση του νομίσματος, το ασημένιο 8-πραγματικό νόμισμα, το οποίο παρέμεινε σε κυκλοφορία μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα. Το 1863, παρήχθησαν τα πρώτα νομίσματα σε centavos, αξίας εκατοστού πέσο το καθένα. Αυτά τα νομίσματα παρέμειναν σε κυκλοφορία μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα, αλλά η περιεκτικότητά τους σε χρυσό μειώθηκε σημαντικά με την πάροδο του χρόνου.

 

Τι είναι το USD / MXN (Δολάριο ΗΠΑ / Πέσο Μεξικού)?

Το USD / MXN σημαίνει το δολάριο ΗΠΑ έναντι του ζεύγους νομισμάτων πέσο Μεξικού (USD / MXN), το οποίο δείχνει πόσο αξίζει το δολάριο ΗΠΑ όταν μετριέται έναντι του MXN. Το USD / MXN θεωρείται εξωτικό ζεύγος. Ωστόσο, το μεξικάνικο πέσο είναι ένα από τα νομίσματα με τις μεγαλύτερες συναλλαγές μεταξύ των ζευγαριών νομισμάτων που περιλαμβάνουν το δολάριο ΗΠΑ. Το Μεξικό έχει και το νόμισμα της αναδυόμενης αγοράς. Εκτός από αυτό, οι ΗΠΑ και οι ιστορικά στενές σχέσεις ως εμπορικοί εταίροι τείνουν επίσης να αυξάνουν την αξία αυτού του νομίσματος.

 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το ζεύγος νομισμάτων USD / MXN διαπραγματεύεται συνήθως από το απόγευμα της Κυριακής έως το απόγευμα της Παρασκευής στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο προσφέρει χρήσιμες ευκαιρίες για τους εμπόρους. Ωστόσο, ο όγκος και η μεταβλητότητα μπορεί να κυμαίνονται σημαντικά σε κάθε 24ωρο κύκλο, με τα spreads (η διαφορά μεταξύ προσφορών και ζητήσεων) να διευρύνονται κατά τη διάρκεια ήρεμων περιόδων και να περιορίζονται κατά τη διάρκεια ενεργών περιόδων. Εκτός αυτού, η δυνατότητα ανοίγματος και κλεισίματος θέσεων ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα από τα βασικά οφέλη στην αγορά συναλλάγματος. η πλειονότητα των στρατηγικών διαπραγμάτευσης ξετυλίγεται κατά τη διάρκεια ενεργών περιόδων.

 

Όπως όλοι γνωρίζουμε καλά, το Μεξικό είναι ο 9ος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο. Αυτό, με τη σειρά του, συνδέει το Μεξικό με τους φυσικούς του πόρους. Ωστόσο, το μεξικάνικο πέσο συσχετίζεται στενά με άλλα νομίσματα που βασίζονται σε εμπορεύματα, όπως το Ρεάλ Βραζιλίας (BRL) και το Πέσο Κολομβίας (COP). Αυτή η σχέση ενισχύει τη σημασία των ενεργειακών διακυμάνσεων και δεδομένων που μετακινούν τις προθεσμιακές αγορές αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου.

 

Κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν το ζεύγος νομισμάτων USD / MXN

Η αξία του ζεύγους νομισμάτων USD / MXN επηρεάζεται κυρίως από γεωπολιτική και παγκόσμια διάθεση, όπως πολλά νομίσματα αναδυόμενων αγορών. Συνήθως, όταν η παγκόσμια μεταβλητότητα είναι χαμηλή, το πέσο εκτιμά, όπως φαίνεται στα χρόνια μετά το Great Slowdown. Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι οι πολλές πρωτοβουλίες πολιτικής της κεντρικής τράπεζας είδαν την αστάθεια να πέφτει και η αξία του πέσο αυξήθηκε αργά. Μετά την κρίση, η αξία του πέσο Μεξικού αυξήθηκε κατά 30 τοις εκατό έναντι του νομίσματος. Αντίθετα, η αξία του πέσο μειώθηκε επίσης κατά 20 τοις εκατό σε τρεις μήνες, κυρίως λόγω της εκλογής του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που ενίσχυσε την αστάθεια και συνέβαλε στις απώλειες του νομίσματος.

Ρεύμα USD / MXN Τιμή: $

USD / MXN

 

Πίνακες ιστορικών δεδομένων:

Δεδομένα ιστορικών τιμών USD / MXN

DatePriceOpenHighLowChange%

 

Μηνιαία αλλαγή

DatePriceOpenHighLowChange%

 

Υψηλότερα επιτόκια:

 

Το υψηλότερο επιτόκιο θα μπορούσε να θεωρηθεί ένας από τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν το πέσο του Μεξικού. Πρέπει να σημειωθεί ότι το πέσο πληρώνει περίπου 8% τόκους ετησίως το 2019, σε σύγκριση με περίπου 2% για το δολάριο ΗΠΑ. Αυτό, με τη σειρά του, υπονόμευσε την αξία του νομίσματος του Μεξικού. Για πολλά χρόνια, το μεξικάνικο πέσο παρήγαγε υψηλότερες αποδόσεις από το δολάριο ΗΠΑ, λόγω των υψηλότερων επιτοκίων.

 

Κοντά στις Ηνωμένες Πολιτείες:

Το Μεξικό και οι Ηνωμένες Πολιτείες μοιράζονται σύνορα και μια σχέση που εκτείνεται σε ευρείες εμπορικές συμφωνίες και διαφορές μετανάστευσης. Ωστόσο, η φυσική εγγύτητα τείνει να έχει επιπλέον αντίκτυπο στην αξία του πέσο. Οι άκρως ευημερούσες παραμεθόριες περιοχές που ασχολούνται με εμπορικές αλληλεπιδράσεις αυξάνουν τη ρευστότητα του Μεξικού Πέσο.

 

Αξίζει να θυμηθούμε ότι το ζεύγος νομισμάτων USD / MXN προσφέρει ένα φυσικό παιχνίδι νομισμάτων στην αγορά, και είναι επίσης το πιο ρευστό ζεύγος MXN, όπως έχουμε ήδη αναφέρει. Εκτός από αυτό, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξήγαγαν αγαθά 256 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Μεξικό το 2019, ενώ εισήγαγαν αγαθά αξίας 358 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προσθέτοντας τελικά σημαντική ρευστότητα στο νόμισμα. Αυτό το ισοζύγιο συναλλαγών (BOT) παρουσίασε κάποια διακύμανση την τελευταία δεκαετία και η αναλογία μετατόπισης είχε αντίκτυπο στη σχετική αξία.

 

Μαζούτ:

Οι τιμές του αργού πετρελαίου WTI θα μπορούσαν επίσης να θεωρηθούν ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν το πέσο του Μεξικού, καθώς τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου του Μεξικού παρέχουν ασφάλεια για χρηματοδότηση. Το κεφάλαιο από το δανεισμό επιτρέπει στην κυβέρνηση να λάβει κεφάλαια για προγράμματα εγχώριων δαπανών. Ωστόσο, οι διεθνείς δανειστές προτιμούν να επενδύουν και να αναλαμβάνουν κινδύνους σε χώρες που κυριαρχούνται από πετρέλαιο όταν οι τιμές του αργού πετρελαίου είναι υψηλές. Οι σχέσεις μεταξύ του μεξικάνικου πέσο και του πετρελαίου το καθιστούν επίσης έναν εξαιρετικό τρόπο να κερδοσκοπούμε για τις τιμές του πετρελαίου.

 

Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι, ως παραγωγός πετρελαίου χωρίς μέλη, το Μεξικό επλήγη σοβαρά από τη συσσώρευση εφοδιασμού του ΟΠΕΚ. Αυτό έχει προσθέσει στην πίεση που προκαλείται από τη μείωση των τιμών του πετρελαίου μετά το 2013. Η δραματική πτώση των τιμών του πετρελαίου στις αρχές του 2020 υπονόμευσε την αξία του πέσο.

 

Οικονομικά στοιχεία:

Τα οικονομικά δεδομένα, όπως ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI), το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ), το εμπορικό ισοζύγιο, οι λιανικές πωλήσεις, η έρευνα εργατικού δυναμικού (τα στατιστικά στοιχεία για την ανεργία του Καναδά), ο δείκτης τιμών καταναλωτή και ο δείκτης τιμών βιομηχανίας έχουν μεγάλη επιρροή στο USD / Τιμές MXN. Αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά για να καταλάβει κανείς το χρηματιστήριο και ιδιαίτερα την κατεύθυνση του MXN.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me