Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Ιστορικά διαγράμματα τιμών USD / INR – Ιστορικό τιμών δολαρίου ΗΠΑ

Η ινδική ρουπία είναι το εθνικό νόμισμα της Ινδίας, το οποίο αναφέρεται επίσης ως INR. Ωστόσο, το INR αντιπροσωπεύεται συνήθως με το σύμβολο ₹. Η ινδική ρουπία (INR) αντλεί το όνομά της από τη ρουπία, ένα ασημένιο νόμισμα που εκδόθηκε για πρώτη φορά από τον Σουλτάνο Σερχ Σάρι Σουρί τον 16ο αιώνα. Προς το παρόν, η έκδοση του νομίσματος ελέγχεται από την Reserve Bank of India. Η διαχείριση του νομίσματος στην Ινδία θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα της Reserve Bank of India. Επιπλέον, η αποθεματική τράπεζα της Ινδίας παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης της Ινδίας, εκδίδει δηλώσεις και αποφασίζει για τα επιτόκια της χώρας.

Από ιστορική άποψη, το νέο σύμβολο ρουπίας (₹) εγκρίθηκε επίσημα το 2010. Ο D. Udaya Kumar το δημιούργησε, συνδυάζοντας το σύμφωνο Devanagari “र” (ra) και το λατινικό κεφαλαίο γράμμα “R”, χωρίς την κάθετη bar (παρόμοιο με το R rotunda). Η πρώτη σειρά κερμάτων με το νέο σύμβολο ρουπίας εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου 2011. Πριν από αυτό, η Ινδία χρησιμοποίησε τα σύμβολα «₨» και «Re» ως πολλαπλές ρουπίες και μία ρουπία.

Μιλώντας για τα νομίσματα, επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι τα νομίσματα της Ινδίας εκδίδονται σε ονομαστικές αξίες 50 paise, μία ρουπία, δύο ρουπίες, πέντε ρουπίες και δέκα ρουπίες.

Επομένως, το paise αξίζει το 1/100 της ρουπίας. Νομίσματα αξίας 50 λιπαντικών αναφέρονται ως μικρά νομίσματα, ενώ κέρματα ίση ή μεγαλύτερη από μια ρουπία είναι γνωστά ως νομίσματα ρουπίων.

Όσον αφορά τα τραπεζογραμμάτια, το χαρτονόμισμα ή τα τραπεζογραμμάτια στην Ινδία εκδίδονται σε ονομαστικές αξίες 5, 10, 20, 50, 100, 500 και 2.000 ρουπιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ονομαστικές αξίες εκτυπώνονται σε 15 γλώσσες στην πίσω πλευρά των χάρτινων ρουπιών. Στο μπροστινό μέρος, οι ονομασίες είναι τυπωμένες στα Χίντι και στα Αγγλικά.

Συνήθως, τα τραπεζογραμμάτια της Ινδίας ενημερώνονται με νέα σχέδια, συμπεριλαμβανομένων διακριτών διαφορών μεταξύ της παλιάς σειράς τραπεζογραμματίων Mahatma Gandhi και των νέων με το ίδιο όνομα. Οι σημειώσεις παρουσιάζουν διάφορα θέματα από τον πλούσιο πολιτισμό της Ινδίας.

Τι είναι το USD / INR (Δολάριο ΗΠΑ / Ρουπία Ινδίας)?

Το δολάριο USD / INR σημαίνει το δολάριο ΗΠΑ έναντι του ζεύγους νομίσματος Ινδίας ρουπίας (USD / INR), το οποίο λέει στον έμπορο πόσες ινδικές ρουπίες (το νόμισμα αναφοράς) χρειάζονται για να αγοράσει ένα δολάριο ΗΠΑ (το νόμισμα βάσης) Για παράδειγμα, εάν η τιμή αγοράς του USD / INR είναι 716, τότε απαιτείται περίπου around 71 για την αγορά 1 δολαρίου. Όπως ήδη αναφέρθηκε, η ρουπία συμβολίζεται με ₹. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι το INR είναι το 20ο πιο διαπραγματεύσιμο νόμισμα παγκοσμίως.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το ζεύγος νομισμάτων USD / INR διαπραγματεύεται συνήθως από το απόγευμα της Κυριακής έως το απόγευμα της Παρασκευής σε πολλές χώρες, προσφέροντας χρήσιμες ευκαιρίες για τους εμπόρους. Ωστόσο, μπορείτε να ανταλλάξετε κλήσεις και να βάλετε επιλογές στο ζεύγος. Δεν υπάρχει παράδοση του δολαρίου και η διαφορά ανταλλαγής γίνεται σε INR. Η φύση των συναλλαγών είναι το ευρωπαϊκό στυλ. Η επιλογή μπορεί να ασκηθεί κατά τη λήξη ή να τετραγωνιστεί κατά τη διάρκεια του μήνα. Εάν το δολάριο ΗΠΑ κερδίζει δύναμη έναντι της Ρουπίας κατά ή πριν από τη λήξη, τότε ο αγοραστής της επιλογής κλήσης κερδίζει. Ένας αγοραστής του put option κερδίζει ένα ασθενέστερο δολάριο και χάνει ένα ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ.

Κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν το ζεύγος νομισμάτων USD / INR

Η αξία του ζεύγους νομισμάτων USD / INR επηρεάζεται κυρίως από το γεωπολιτικό και παγκόσμιο κλίμα, όπως πολλά νομίσματα αναδυόμενων αγορών, καθώς οι ξένοι παράγοντες αποσύρθηκαν από την ινδική αγορά μετοχών, η οποία συνέβαλε στην πτώση της ινδικής ρουπίας. Η επικρατούσα εμπορική κατάσταση ΗΠΑ-Κίνας φαίνεται να έχει επίδραση ντόμινο στο παγκόσμιο εμπόριο, το οποίο επηρεάζει το ινδικό νόμισμα από τις 5 Σεπτεμβρίου 2019.

Σε όλη τη λίμνη, το INR έχει ισχυρή σχέση με τις τιμές του αργού πετρελαίου, καθώς το WTI Crude αντιπροσωπεύει σημαντικό μέρος των συνολικών εισαγωγών της Ινδίας. Έτσι, οποιαδήποτε αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου βλάπτει την οικονομία. Εάν οι τιμές του αργού πετρελαίου WTI αυξηθούν περαιτέρω, δεν θα επηρεάσει μόνο τη σταθερότητα της ρουπίας και την άνοδο των χρηματιστηριακών αγορών. Θα μπορούσε επίσης να παράγει πληθωριστικό αποτέλεσμα.

Ρεύμα USD / INR Τιμή: $

 

USD / INR

 

Πίνακας ιστορικών δεδομένων:

Δεδομένα ιστορικών τιμών USD / INR

DatePriceOpenHighLowChange%

 

Μηνιαία αλλαγή

DatePriceOpenHighLowChange%

Παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές USD / INR:

Πολλοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τη συναλλαγματική ισοτιμία INR, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών ροών, των επενδυτικών ροών και των τιμών του πετρελαίου. Η Ινδία εισάγει πετρέλαιο και η αύξηση των τιμών μπορεί να προκαλέσει πληθωρισμό και να αναγκάσει την RBI να παρέμβει, προκειμένου να στηρίξει την οικονομία.

Επιτόκια:

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, τα υψηλότερα επιτόκια σε μια οικονομία τείνουν να προσελκύουν ξένες επενδύσεις, αυξάνοντας τη ζήτηση και την αξία του νομίσματος στο σπίτι. Ομοίως, τα χαμηλότερα επιτόκια τείνουν να υπονομεύουν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Αυξάνοντας τα επιτόκια, η κεντρική τράπεζα μπορεί να μειώσει τη ζήτηση για τέτοια αγαθά, ασκώντας πίεση στις τιμές.

Μαζούτ:

Οι τιμές αργού πετρελαίου WTI θα μπορούσαν επίσης να θεωρηθούν ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές της ινδικής ρουπίας (INR), καθώς το αργό πετρέλαιο αντιπροσωπεύει σημαντικό μέρος των συνολικών εισαγωγών της Ινδίας. Έτσι, η άνοδος της τιμής του αργού πετρελαίου βλάπτει την οικονομία. Εάν οι τιμές του αργού πετρελαίου WTI αυξηθούν περαιτέρω, δεν θα επηρεάσει μόνο τη σταθερότητα της ρουπίας και την άνοδο των χρηματιστηρίων, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει πληθωρισμό

Οικονομικά στοιχεία:

Τα οικονομικά δεδομένα, όπως ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI), το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ), το εμπορικό ισοζύγιο, οι λιανικές πωλήσεις, ο δείκτης τιμών καταναλωτή και ο δείκτης τιμών βιομηχανίας επηρεάζουν σημαντικά τις τιμές USD / INR. Αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά για να κατανοήσουμε το χρηματιστήριο και ιδιαίτερα την κατεύθυνση του INR.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me