Ιστορικά διαγράμματα τιμών φυσικού αερίου – Ιστορικό τιμών φυσικού αερίου

Το φυσικό αέριο είναι η πιο σημαντική πηγή ενέργειας, μετά το πετρέλαιο και τον άνθρακα. Η χρήση φυσικού αερίου έχει αυξηθεί ραγδαία και αναμένεται ότι αυτό το καύσιμο θα προσπεράσει τον άνθρακα και θα μετακινηθεί στη δεύτερη θέση, έως το 2030.

Οι μεγαλύτερες χώρες παραγωγής φυσικού αερίου είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, το Ιράν, το Κατάρ, ο Καναδάς και η Νορβηγία. Δεν παράγεται μόνο σε αυτές τις χώρες. Το εξήγαγαν επίσης σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο, λόγω της αφθονίας του. Για τη διαδικασία εξαγωγής, το αέριο μεταφέρεται μέσω αγωγών ή ως υγροποιημένο φυσικό αέριο (ΥΦΑ).

Σχεδόν το ένα τέταρτο της κατανάλωσης ενέργειας στις ΗΠΑ βασίζεται στο φυσικό αέριο. Η εθνική τιμή αναφοράς βασίζεται συνήθως στο συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου της NYMEX Division, το οποίο διαπραγματεύεται σε μονάδες 10.000 mmBtu. Οι διακυμάνσεις των τιμών του φυσικού αερίου εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς και της ζήτησης της αγοράς, η οποία καλύπτει την παραγωγή φυσικού αερίου των ΗΠΑ, την παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ, τις εξαγωγές στο Μεξικό, τα επίπεδα υπόγειας αποθήκευσης, τις καιρικές συνθήκες, τις εξαγωγές ΥΦΑ, τις οικονομικές συνθήκες, και εναλλακτικές τιμές καυσίμων.

Φυσικό αέριο – ιστορικά διαγράμματα τιμών και δεδομένα

Φυσικό αέριο – ιστορικά διαγράμματα τιμών:

Διάγραμμα 25 ετών

Διάγραμμα 10 ετών

Διάγραμμα 5 ετών

Διάγραμμα 1 έτους

Γιατί κοιτάξτε τις ιστορικές τιμές φυσικού αερίου?

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που εμπλέκονται στον προσδιορισμό μιας πτωτικής προκατάληψης στο φυσικό αέριο. Ας τα εξερευνήσουμε ένα προς ένα, για να προβλέψουμε την τιμή του φυσικού αερίου.


Μείωση της ζήτησης / κατανάλωσης λόγω ήπιου καιρού – Το φυσικό αέριο μειώθηκε στις μεγάλες αγορές του κατά τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, λόγω ιστορικά ήπιων θερμοκρασιών στο βόρειο ημισφαίριο. Σύμφωνα με τους διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς φυσικού αερίου, ο ήπιος καιρός στην Ευρώπη μείωσε τη ζήτηση φυσικού αερίου κατά 2,6% το πρώτο τρίμηνο του 2020, έναντι του προηγούμενου έτους. Ο συνδυασμός της χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας που σχετίζεται με τη θέρμανση και της παραγωγής υψηλού ανέμου προκάλεσε μείωση κατά 3% στην κατανάλωση φυσικού αερίου από πελάτες διανομής και μείωση κατά 5% στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με αέριο.

Αντιθέτως, η ζήτηση φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκε κατά 4,5% το πρώτο τρίμηνο του 2020, έναντι των τιμών του προηγούμενου έτους. Ακολούθησε απότομη μείωση της ζήτησης κατοικιών και εμπορικών συναλλαγών, κατά σχεδόν 18%. Η κατανάλωση φυσικού αερίου σε ώριμες ασιατικές αγορές μειώθηκε επίσης, καθώς οι εισαγωγές ΥΦΑ στην Ιαπωνία μειώθηκαν κατά 3% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Η εγχώρια πώληση φυσικού αερίου στην Κορέα μειώθηκε επίσης κατά 2,5% τους πρώτους 2 μήνες του έτους. Η ζήτηση στη Ρωσία και σε άλλες αγορές της Ευρασίας μειώθηκε επίσης, καθώς η ρωσική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας τους τρεις πρώτους μήνες του 2020 μειώθηκε κατά 1,9%. Αυτή η χαμηλή ζήτηση, λόγω της χαμηλότερης κατανάλωσης λόγω του ήπιου καιρού, προκάλεσε μια πτωτική τάση στο Φυσικό Αέριο.

Αύξηση της προσφοράς – Το παγκόσμιο εμπόριο ΥΦΑ αυξήθηκε κατά 13% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς η παραγωγή ξηρού αερίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 7%. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Ευρώπη είχε μερίδιο σχεδόν 60% των εισαγωγών ΥΦΑ. Τα αποθέματα υπόγειων αποθηκών αυξήθηκαν και οι εισαγωγές αγωγών μειώθηκαν τόσο στην ΕΕ όσο και στις ΗΠΑ. Τα αποθέματα φυσικού αερίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 77% από το προηγούμενο έτος. Αυτή η άνοδος ήταν 17% πάνω από το μέσο όρο των 5 ετών. Εν τω μεταξύ, στην Ευρώπη, τα αποθέματα αποθήκευσης αυξήθηκαν κατά 40%, σε επίπεδο που ήταν 80% πάνω από τον μέσο όρο των 5 ετών. Οι εξαιρετικά χαμηλές τιμές spot υποστήριξαν όλα αυτά τα κέρδη στα αποθέματα. Φέτος, οι τιμές spot του αμερικανικού κέντρου Henry Hub για το φυσικό αέριο ήταν στο χαμηλότερο μέσο επίπεδο για το πρώτο τρίμηνο από το 1999. Εν τω μεταξύ, η ευρωπαϊκή τιμή TTF έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από την ίδρυσή της το 2003. Οι αυξανόμενοι όγκοι αποθήκευσης φυσικού αερίου είχαν επίσης βάρος τιμές.

Οι αποκλεισμοί που προκαλούνται από την πανδημία Coronavirus – Η επιδημία COVID-19, που έφτασε στο αποκορύφωμά της τον Φεβρουάριο, προκάλεσε μια τεράστια συρρίκνωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου, σε επίπεδο κοντά στο μηδέν. Η παγκόσμια χρήση φυσικού αερίου σε βιομηχανικούς τομείς και τομείς παραγωγής ενέργειας μειώθηκε στα μέσα Μαρτίου λόγω των περιορισμών κλειδώματος, οι οποίοι επιβλήθηκαν σε μια προσπάθεια ελέγχου της εξάπλωσης του κοροναϊού. Ωστόσο, η κατανάλωση του δικτύου διανομής δεν επηρεάστηκε, λόγω της εύλογης ζήτησης από την οικιστική πλευρά. Στην Ευρώπη, η ζήτηση για φυσικό αέριο μειώθηκε, με τη Γερμανία να αναφέρει πτώση 3%, και οι Κάτω Χώρες να αναφέρουν μείωση 7%, σε σχέση με το 2019. Ωστόσο, η πίεση παραμένει στις τιμές του φυσικού αερίου, καθώς οι φόβοι για ένα δεύτερο κύμα του κοροναϊού είναι ζυγίζει στην αγορά. Ωστόσο, η πίεση θα είναι χαμηλή σε σύγκριση με τον Μάρτιο, καθώς έχουν αρθεί οι κλειδαριές και οι οικονομίες έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται ξανά. Η βραδύτερη οικονομική δραστηριότητα μείωσε τη βιομηχανική κατανάλωση φυσικού αερίου κατά 1,4 Bcf / d τον Ιούλιο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αντισταθμίζοντας την κατανάλωση και τη στάθμιση των τιμών του φυσικού αερίου.

Τυφώνας Λόρα – Πρόσφατα, ο τυφώνας Laura έφτασε στο έδαφος και διέκοψε πολλές εγκαταστάσεις παραγωγής και διύλισης LNG. Αυτό διαταράσσει την εξαγωγή φυσικού αερίου και επηρέασε τις τιμές του εμπορεύματος.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map