Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

EUR / INR Ιστορικά διαγράμματα τιμών – Ιστορικό τιμών ευρώ

Το ευρώ είναι το επίσημο νόμισμα για 19 από τα 28 μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), συμπεριλαμβανομένων της Αυστρίας, του Βελγίου, της Φινλανδίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου, των Κάτω Χωρών, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Κύπρου, της Εσθονίας, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Σλοβακία και Σλοβενία. Το EUR είναι επίσης γνωστό ως το νόμισμα του ευρώ, και είναι το δεύτερο νόμισμα με τις περισσότερες συναλλαγές παγκοσμίως, μετά το δολάριο ΗΠΑ. Το όνομα «Ευρώ» εισήχθη το 1995, για να αντικαταστήσει την πρώην Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU), η οποία ήταν ένα μη κυκλοφορούν νόμισμα. Ωστόσο, ως γενικό νόμισμα της ΕΕ, εισήχθη μόνο την 1η Ιανουαρίου 1999 και άρχισε να κυκλοφορεί το 2002. Το ευρώ κατανέμεται σε 8 νομίσματα. δηλαδή, κέρματα 1, 2, 5, 10, 20 και 50 σεντ και κέρματα 1 και 2 ευρώ, και οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες ονομασίες τραπεζογραμματίων ευρώ είναι 5, 10, 20, 50 και 100.

 

Από την άλλη πλευρά, η ινδική ρουπία (το νόμισμα αναφοράς) είναι το εθνικό νόμισμα της Ινδίας, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως νόμισμα INR. Το INR αντιπροσωπεύεται συνήθως από το σύμβολο ₹. Η ινδική ρουπία (INR) αντλεί το όνομά της από τη ρουπία, ένα ασημένιο νόμισμα που εκδόθηκε για πρώτη φορά από τον Σουλτάνο Σεράχ Σαρί Σουρί τον 16ο αιώνα. Προς το παρόν, η έκδοση του νομίσματος ελέγχεται από την Reserve Bank of India. Η διαχείριση του νομίσματος στην Ινδία θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα από τα βασικά καθήκοντα της Reserve Bank of India. Επιπλέον, η αποθεματική τράπεζα της Ινδίας παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης της Ινδίας, στην έκδοση δηλώσεων και αποφάσεων σχετικά με τα επιτόκια της χώρας.

 

Από την ιστορική άποψη, το νέο σύμβολο ρουπίας (₹) εγκρίθηκε επίσημα το 2010. Ο δημιουργός του συμβόλου, D. Udaya Kumar, το προήλθε συνδυάζοντας το σύμφωνο Devanagari “र” (ra) και το λατινικό κεφαλαίο γράμμα “R” χωρίς την κάθετη ράβδο (παρόμοια με την R rotunda). Πρέπει να σημειωθεί ότι η πρώτη σειρά νομισμάτων με το νέο σύμβολο ρουπίας άρχισε να κυκλοφορεί στις 8 Ιουλίου 2011. Πριν από αυτό, η Ινδία χρησιμοποίησε τα σύμβολα «₨» και «Re» ως πολλαπλές ρουπίες και μία ρουπία.

 

Σχετικά με το θέμα των νομισμάτων, επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι τα νομίσματα της Ινδίας εκδίδονται σε ονομαστικές αξίες 50, μία ρουπία, δύο ρουπίες, πέντε ρουπίες και δέκα ρουπίες. Ως εκ τούτου, το paise είναι το 1/100 της ρουπίας. Νομίσματα αξίας 50 λιπαντικών ονομάζονται μικρά νομίσματα, ενώ κέρματα ίση ή μεγαλύτερη από μια ρουπία είναι γνωστά ως νομίσματα ρουπίων.

Το χαρτονόμισμα ή τα χαρτονομίσματα της Ινδίας εκδίδονται σε ονομαστικές αξίες 5, 10, 20, 50, 100, 500 και 2.000 ρουπιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ονομαστικές αξίες εκτυπώνονται σε 15 γλώσσες στην πίσω πλευρά των ρουπιών χαρτιού. Στο μπροστινό μέρος, οι ονομασίες είναι τυπωμένες στα Χίντι και στα Αγγλικά.

 

Συνήθως, τα τραπεζογραμμάτια της Ινδίας ενημερώνονται με νέα σχέδια, συμπεριλαμβανομένων διακριτών διαφορών από την παλιά σειρά τραπεζογραμματίων Mahatma Gandhi από τα νέα με το ίδιο όνομα. Οι σημειώσεις δείχνουν διάφορα θέματα που προέρχονται από τον πλούσιο πολιτισμό της Ινδίας.

Ρεύμα EUR / INR Τιμή: $

EUR / INR

 

Πίνακες ιστορικών δεδομένων:

Δεδομένα ιστορικών τιμών EUR / INR

DatePriceOpenHighLowChange%

 

Μηνιαία αλλαγή

DatePriceOpenHighLowChange%

Τι είναι το EUR / INR (Ευρώ / Ινδική ρουπία)?

Στα ζεύγη συναλλάγματος, το ένα νόμισμα αναφέρεται πάντα έναντι του άλλου, καθώς τα νομίσματα διαπραγματεύονται σε ζεύγη. Έτσι, το ζεύγος νομισμάτων EUR / INR αντιπροσωπεύει την διαπραγμάτευση του ευρώ έναντι της ρουπικής Ινδίας. Σε αυτήν την περίπτωση, το πρώτο νόμισμα (EUR) είναι το νόμισμα βάσης και το δεύτερο (INR) είναι το νόμισμα αναφοράς. Δείχνει πόσο αξίζει το ευρώ, όπως μετράται έναντι του INR. Για παράδειγμα, το EUR / INR = 70.9272 δηλώνει ότι ένα ευρώ μπορεί να αγοράσει 70.9272 ινδικές ρουπίες.

 

Κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν το ζεύγος νομισμάτων EUR / INR

Η αξία του ζεύγους νομισμάτων EUR / INR επηρεάζεται κυρίως από γεωπολιτικούς παράγοντες και το παγκόσμιο κλίμα, όπως συμβαίνει με πολλά νομίσματα αναδυόμενων αγορών, επειδή ξένοι παίκτες αποσύρθηκαν από την ινδική αγορά μετοχών, η οποία συνέβαλε στην πτώση της ινδικής ρουπίας . Σε όλη τη λίμνη, το νόμισμα INR έχει ισχυρή σχέση με τις τιμές του αργού πετρελαίου, καθώς το WTI Crude αντιπροσωπεύει σημαντικό μέρος των συνολικών εισαγωγών της Ινδίας. Έτσι, η αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου πλήττει την ινδική οικονομία. Εάν οι τιμές του αργού πετρελαίου WTI αυξηθούν περαιτέρω, δεν θα επηρεάσει μόνο τη σταθερότητα της ρουπίας και την άνοδο στις χρηματιστηριακές αγορές, αλλά μπορεί επίσης να παράγει πληθωριστική επίδραση.

Από την πλευρά του ευρώ, το ευρώ επηρεάζεται κυρίως από τους ακόλουθους παράγοντες.

1: Νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ),

2: Ποσοστά απασχόλησης, δημιουργία θέσεων εργασίας,

3: Ελλείμματα του προϋπολογισμού και εθνικά επίπεδα χρέους στις χώρες της Ευρωζώνης

4: Εσωτερικές και διεθνείς πολιτικές

5: Οικονομική ανάπτυξη στις χώρες της Ευρωζώνης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me