Διαγράμματα ιστορικών τιμών EUR / CHF – Ιστορικό τιμών ευρώ

Το ευρώ είναι το επίσημο νόμισμα για 19 από τις 28 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), συμπεριλαμβανομένων της Αυστρίας, του Βελγίου, της Φινλανδίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου, των Κάτω Χωρών, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Κύπρου, της Εσθονίας , Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Σλοβακία και Σλοβενία. Το ευρώ είναι επίσης γνωστό ως το νόμισμα του ευρώ, το δεύτερο νόμισμα με τις περισσότερες συναλλαγές παγκοσμίως, μετά το δολάριο ΗΠΑ. Το όνομα «ευρώ» υιοθετήθηκε το 1995, μετά από έντονες διαπραγματεύσεις. το νόμισμα αντικατέστησε την πρώην Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU). Ωστόσο, το ευρώ εισήχθη αρχικά σε εικονική μορφή την 1η Ιανουαρίου 1999 και άρχισε να κυκλοφορεί φυσικά το 2002. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα κέρματα ευρώ που χρησιμοποιούνται γενικά είναι τα 1, 2, 5, 10, 20 και 50 νομίσματα σεντ, καθώς και τα κέρματα 1 και 2 ευρώ, και οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες ονομασίες τραπεζογραμματίων ευρώ είναι τα χαρτονομίσματα των 5, 10, 20, 50 και 100 ευρώ.

Η CHF είναι η συντομογραφία για το ελβετικό φράγκο, το οποίο είναι το επίσημο νόμισμα της Ελβετίας. Η CHF σημαίνει Confoederatio Helvetica Franc, όπου το Confoederatio Helvetica είναι το λατινικό όνομα για την Ελβετική Συνομοσπονδία. Αυτό είναι το μόνο φράγκο που εκδίδεται ακόμη σε ευρωπαϊκές χώρες. Το CHF υποδιαιρείται σε 100 centimes. Το ελβετικό φράγκο είναι επίσης γνωστό ως Swisse από εμπόρους συναλλάγματος και είναι το έβδομο νόμισμα με τις περισσότερες συναλλαγές στον κόσμο.

Τι είναι το EUR / CHF (Ευρώ / Ελβετικό φράγκο)?

Το EUR / CHF αντιπροσωπεύει το ζεύγος νομισμάτων Ευρώ έναντι του φράγκου Ελβετίας (EUR / CHF), το οποίο δείχνει πόσο αξίζει το ευρώ (βασικό νόμισμα) μετρημένο έναντι του CHF (μετρητή νομίσματος). Για παράδειγμα, EUR / CHF = 1,07 δείχνει ότι ένα ευρώ μπορεί να αγοράσει 1,07 ελβετικό φράγκο.

 

Η συσχέτιση μεταξύ του ζεύγους νομισμάτων EUR και του ελβετικού φράγκου δεν μπορεί να αγνοηθεί. Έτσι, η συσχέτιση μεταξύ των δύο ζεύγους νομισμάτων, EUR / USD (Ευρώ / Δολάριο ΗΠΑ) και USD / CHF (Δολάριο ΗΠΑ / Φράγκο Ελβετίας), ορίζεται ως αρνητικό 95% προς τα πάνω. Αυτό αντιπροσωπεύει μια αντίθετη σχέση, πράγμα που σημαίνει ότι όταν τα ράλι EUR / USD, το USD / CHF συνήθως πωλείται και αντίστροφα.

 

Κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν το ζεύγος νομισμάτων EUR / CHF

Η αξία του ζεύγους νομισμάτων EUR / CHF επηρεάζεται κυρίως από το γεωπολιτικό και παγκόσμιο κλίμα, όπως πολλά νομίσματα αναδυόμενων αγορών. Εκτός από αυτό, ένας παράγοντας που επηρεάζει την αξία του ελβετικού φράγκου θα μπορούσε επίσης να είναι οι εκδόσεις οικονομικών δεδομένων, όπως τα στοιχεία του ΑΕΠ. σε όλη τη λίμνη, η παγκόσμια ζήτηση για τραπεζικές υπηρεσίες της Ελβετίας ως ασφαλές και εμπιστευτικό μέρος για τη διατήρηση υπεράκτιων κεφαλαίων θα μπορούσε επίσης να θεωρηθεί ως ένας από τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την αξία του ελβετικού φράγκου.

Ρεύμα EUR / CHF Τιμή: $

EUR / CHF

 

Πίνακες ιστορικών δεδομένων:

Δεδομένα ιστορικών τιμών EUR / CHF

Ημερομηνία τιμήςΑνοιχτόΥψηλήΑλλαγή%

 

Μηνιαία αλλαγή


DatePriceOpenHighLowChange%

Παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές EUR / CHF:

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η αξία του ζεύγους νομισμάτων EUR / CHF επηρεάζεται κυρίως από το γεωπολιτικό και παγκόσμιο κλίμα, όπως πολλά νομίσματα αναδυόμενων αγορών. Εκτός από αυτό, ένας παράγοντας που επηρεάζει την αξία του ελβετικού φράγκου θα μπορούσε επίσης να είναι οι εκδόσεις οικονομικών δεδομένων όπως τα στοιχεία του ΑΕΠ. σε όλη τη λίμνη, η παγκόσμια ζήτηση για τραπεζικές υπηρεσίες της Ελβετίας ως ασφαλές και εμπιστευτικό μέρος για τη διατήρηση υπεράκτιων κεφαλαίων θα μπορούσε επίσης να θεωρηθεί ως ένας από τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την αξία του ελβετικού φράγκου.

Κυκλοφορίες οικονομικών δεδομένων: Αυτά περιλαμβάνουν στοιχεία του ΑΕΠ, πληροφορίες σχετικά με τη βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις, τα ποσοστά πληθωρισμού και τα εμπορικά ισοζύγια. Άλλες σημαντικές λεπτομέρειες που αξίζουν προσοχής περιλαμβάνουν στοιχεία για την απασχόληση, προγραμματισμένες συναντήσεις SNB και τυχόν καθημερινές αναφορές σχετικά με φυσικές καταστροφές, το πολιτικό κλίμα ή οποιαδήποτε νέα κυβερνητική πολιτική. Όλοι αυτοί οι παράγοντες τείνουν να επηρεάζουν τη συναλλαγματική ισοτιμία του ελβετικού φράγκου.

Επιτόκια:

Τα υψηλότερα επιτόκια σε μια οικονομία τείνουν να προσελκύουν ξένες επενδύσεις, αυξάνοντας τη ζήτηση και την αξία του νομίσματος στο σπίτι. Ομοίως, τα χαμηλότερα επιτόκια τείνουν να υπονομεύουν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Αυξάνοντας τα επιτόκια, η κεντρική τράπεζα μπορεί να μειώσει τη ζήτηση αγαθών, οδηγώντας σε πίεση στις τιμές.

Ζήτηση Safe-Haven:

Η ζήτηση του ελβετικού φράγκου ως ασφαλές καταφύγιο βελτιώνει σημαντικά την αξία της στις παγκόσμιες αγορές συναλλάγματος. Η ζήτηση για το νόμισμα ως ασφαλές καταφύγιο αυξήθηκε τα χρόνια μετά την οικονομική κρίση του 2008. Η Ελβετική Εθνική Τράπεζα (SNB) είχε συγκεντρώσει περίπου μισό τρισεκατομμύριο δολάρια σε ξένα νομίσματα έως το 2011, ποσό που ισούται με περίπου το 70% του ΑΕΠ της Ελβετίας.

Ελβετικές τραπεζικές υπηρεσίες:

Ένας παράγοντας που επηρεάζει την αξία του ελβετικού φράγκου θα μπορούσε επίσης να είναι η παγκόσμια ζήτηση για τις τραπεζικές υπηρεσίες της Ελβετίας ως ένα ασφαλές και εμπιστευτικό μέρος για την κατοχή υπεράκτιων κεφαλαίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ελβετικό φράγκο θα μπορούσε επίσης να θεωρηθεί σταθερή εναλλακτική λύση έναντι του δολαρίου ΗΠΑ ή της λίρας στερλίνας σε περιόδους αναταραχών και αβεβαιότητας, καθώς όταν άλλες οικονομίες δείχνουν σημάδια επιδείνωσης, το ελβετικό φράγκο αυξάνεται σε δημοτικότητα με κερδοσκόπους και εμπόρους.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map